< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
kalan para üstüyle bi tane tırnak makası al
|
Senin starbucks’da ictiklerinin kanserojen madde icermedigini mi dusunuyorsun? Sirf Sek marka laktozsuz sut kullandiklari icin dogal oldugu kanisina nereden vardin? Yeterince kazandigini soyluyorsun ama tirnagindaki pisligi temizleyemecek kadar acizsin. Benim verdigim oy kimseyi ilgendirmez, basimizdaki de ne yapiyorsa senin gibilere mustehak. Ictigi kahvenin faturasini paylasan birinin yaptigim yardimlari paylasmaya luzum yok demesi de oldukca ironik. Kullanacagimiz smileyi da sana sormayalim bir zahmet.
|
Bakkaldaki işlenmiş kahveyle çekirdekten çekilmiş kahve aynı şey değil. Bol şekerli fabrikasyon bir ürün. Bakkaldan aldığın şey kahve bile değil, Starbucks'taki ise epey dandik olsa da gerçekten kahve.
|
Bir kere 10 degil 13.5₺ vermissin, kahveye asla 13.5₺ vermem. Bakkaldan 50 kurusa Nescafe alip evde ayni hazzi yasabilirsin. Yaptiginizin elde tutulur bir yani yok. Bati ozentiliginiz yuzunden gereksiz para harciyorsunuz sonra ekonomimiz kotuye gidiyor. Ancak insanimiz parasini harcamayi ogrenince muasir devletler seviyesine ulasiriz. Illa bir seylere para harcamak istiyorsan kaldirimlardaki mendil satan cocuklara verebilirsin. Ayriyeten 8 degil 7 saattir oradaymissiniz. Biraz matematik calissan iyi olur.
Edit: Imla. |
Neden ağladın sen şimdi? Sosyal medyada sadece tanıdığım insanlarla takipleşmeme rağmen yaklaşık 400 kişi ile takipleşiyorum. Haftanın 6 günü kardeşim diyebileceğim insanlarla birlikte dışarıdayım (Pazar gününü ailemle birlikte geçirmeyi tercih ediyorum.). 4 Avrupa 3 Asya ülkesi olmak üzere 7 kez yurt dışına çıktım. Maddi durumumuz da oldukça iyi tahmin edebileceğin üzere.
|
adam para harcamayınca ekonominin düzeleceğine inanıyor
yaşın belli ki ufak benden sana bir bilgi; para iyi yada kötü ne şekilde harcanırsa harcansın, bir şekilde piyasada olması ekonomi için artı bir olaydır. sıcak paranın kontrol altında dolanması ekonomiyi pozitif yönde etkiler, senin dediğin gibi selpakçıya verilip kontrol dışı dolanmasının bir etkisi olmaz |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazerBülbül -- 12 Ocak 2018; 16:58:45 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerius Powder -- 12 Ocak 2018; 17:9:48 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 12 Ocak 2018; 17:10:24 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|