Şimdi Ara

Star Wars Serisi Nasıl izlenir ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Tamamen Hayal Ürünüdür

quote:

Orijinalden alıntı: Vatov

Eğer ben film seri izlemek istiyorum dersen 1-2-3-4-5-6. Ama yok ben Star Wars izlicem dersen o efsaneyi izlemek istiyorum dersen 4-5-6-1-2-3 Ardından Jedi Academy oyunları ondan sonra The Force Unleashed 1 ve 2 ardından Clone Wars çizgi dizisi ondan sonra oyunları sıralara işte çok oyun var. Ama Ps2 için Episode 3 efsane onun tarzında lightsaber battle olayı içeren başka oyun yok.

Okuduktan sonra izlemekten vazgectim, nasıl bi seridir o arkadaş resmen bokunu cıkarmıslar. Tamamen bilim kurgu uzerine kurulan bir serinin bu kadar uzerine gidilmesi, hasılat icin dal dal uzatılması mide bulandirici. LOTR gibi yapicaksin 3 film adam akilli bi hikaye oturucaksin yerine.Aslinda ben LOTR' u bir seri olarak degil bir filmin 3e bolunmesi gibi goruyorum.6 saatlik super otesi bir film..

Ama sen 4-5-6-1-2-3 izle zaten gerisi geliyor kitaplar,dizi,film oyunlar ha abarttım ama Star Wars izlemek istiyorsan 4-5-6-1-2-3 olarak izle
    iPhone 16 Pro-Macbook Air M3-Apple Watch Series 7 45mm-iPad Mini 6-Airpods Pro 2-PS5-LG 48C1-Samsung Odyssey G7 27"-Asus Rog Crosshair VI Hero-AMD Ryzen 5800X-Sapphire Pure 9070 XT-Corsair 465X RGB(6XLL120 Fan)-Adata XPG D80 3200 8GB*2-Samsung 970 Evo Plus 2TB-Sennheiser GSP 601+Sennheiser GSX 300-Corsair Virtuoso Wireless

• 4-5-6-1-2-3 diye izlersen 456'da hikayenin içine tam giremezsin, önceki olayları bilmezsin, sıkılırsın. 456'yı izledikten sonra 123'ü izlerken de hikayenin sonunu bilirsin. İzlemenin pek bi anlamı olmaz yani.
    1-2-3-4-5-6 diye izlersen 123'ü hikayenin sonu için izlediğin için sıkılmazsın. Ve 456'ya geçince daha önceki olayları bildiğin için konu daha da anlam kazanır. 4-5-6'yı büyük bir heyecanla izlersin.
    Kısaca sana tavsiyem 1-2-3-4-5-6 diye izlemen. Tabi Star Wars'u "gerçekten" izlemek istiyorsan.
    4-5-6-1-2-3 diyenlerde 456 daha önce çıktığı için öyle diyorlar, başka bir nedenleri yok yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meurglys -- 4 Haziran 2012; 0:36:22 >

-I am a your father? denildiğinde dumura uğrayacaksın örneğin, bu diyalog vurucu olacaktır senin için(ne olduğunu açıklamayayım izle öğren.)

Bunun üzerine 4-5-6 bitince içinden; yav bu olaylar bu duruma nasıl gelmiş diye merak edeceksin ve ondan sonra 1-2-3'ü izleyeceksin.

Ama filmi 1-2-3-4-5-6 diye izlersen beğenirsin beğenmesine ama tat alamazsın fazla. Her şeyi zaten önceden bilmiş olursun hiç bir diyalog seni şaşırtmaz.
  • 4-5-6-1-2-3-4-5-6
    Diğer türlü izlersen, filmin hiçbir gizemi kalmaz. Belgesel gibi izlersin filmi..
    Herhangi bir Harry Potter filmini sondan başa doğru izlemek gibi birşey olur. Herşeyi bilirsen, eski StarWars filmlerinin heyecanı kalmaz.

Keza Orta Dünya da seri olarak aynı şekle büründü;

Lotr: 4-5-6
    Hobbit: 1-2-3

Ayrıca; bizim gibi bu tür filmlerle çocukken karşılaşmadığın için görsel efektler(bence 4-5-6'nın efektleri yeni seriye göre çok daha başarılı) yetersiz gelecektir! Sırf bu sebepten de sıralaman bu şekilde olmalı...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    “Ne olursa olsun bir meta olarak tüketilmek istenmeyen her türlü sanatın amacı, hiç şüphesiz kendine ve çevresine, hayatın ve insan varlığının amacını açıklamak, yani insanoğlunun gezegenimizdeki varoluş nedenini ve amacını göstermek olmalıdır. Hatta belki de hiç açıklamaya bile kalkmadan onları bu soruyla karşı karşıya bırakmalıdır.”-Andrei Tarkovsky-
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yılmaz Güney

Star Wars 4-5'i izledim de çok basit filmler gibi geldi. Devam etsem mi?

Tamamen kişisel zevk ve tercihlerle alakalı bir durum!

Mesela beni de 1-2-3. bölümler;konu olarak değil, işleniş şekli,animasyonlar ve efektler olarak; 4-5-6. bölümler kadar etkilememiştir.

Deyim yerindeyse daha çocukça gelmekte...

• Star Wars tek bir şekilde izlenir, o da 4'ten başlanır, 6'da bitirilir
  • Çoğunuz eleştirecek şimdi abi efsane falan diyecek. Ama 4-5 ve bildiğin düz giriş gelişme sonuç olan basit filmlerdi. Yani ne bir ekstrası vardı, ne efsane olabilecek bir tarafı. Bilmiyorum o kadar kişi beğenince insan bir beklentiye giriyor. Yüzüklerin Efendisi'de bu tip seri ama onda bir derinlik mevcut. Bilim kurgu sevmiyor olmamdan dolayı da beğenmemiş olabilir. Neyse tekrar izlemeyi denerim. Zevklerinize saygı duyuyorum beyler yanlış anlamayın.
    “Ne olursa olsun bir meta olarak tüketilmek istenmeyen her türlü sanatın amacı, hiç şüphesiz kendine ve çevresine, hayatın ve insan varlığının amacını açıklamak, yani insanoğlunun gezegenimizdeki varoluş nedenini ve amacını göstermek olmalıdır. Hatta belki de hiç açıklamaya bile kalkmadan onları bu soruyla karşı karşıya bırakmalıdır.”-Andrei Tarkovsky-
  • kimse değinmemiş ama şöyle bir sıkıntı var.

bu film 123 diye başlanıp yıllar sonra 456 diye çekilmiş. ama 456 da 123 ün öncesi anlatılmıştır.

konunun zaman ilerleyişi 456123 dür. çekim yılları eskiden yeniye 123456 dır.

456123 diye izlersen konuya hakim olabilirsin ancak 456 dan 123 e geçince jennifer anistondan sonra kibariye'yi izlemiş gibi olursun görsel açıdan şu varki 123 ün zevki 456 da yok.

Orijinalden alıntı: MetalWave

kimse değinmemiş ama şöyle bir sıkıntı var.

bu film 123 diye başlanıp yıllar sonra 456 diye çekilmiş. ama 456 da 123 ün öncesi anlatılmıştır.

456123 diye izlersen konuya hakim olabilirsin ancak 456 dan 123 e geçince jennifer anistondan sonra kibariye'yi izlemiş gibi olursun görsel açıdan şu varki 123 ün zevki 456 da yok.

Hocam öyle deme bence. 4-5-6 elbette ki efsanedir ama 1-2-3'ü de yabana atma. Konu olarak çok pasif kalabilir ama Darth Maul, Palpatine, Mace Windu, Qui Gon Jinn, Count Dooku hatta her ne kadar 4-5-6'dan tanıyor da olsak burada çok daha iyi bir portresi çizilen Obi-Wan Kenobi gibi efsane karakterler çıkmıştır 1-2-3 serisinde.

Ayrıca lightsaber düelloları da eşsizdir. İlk üçlemede ki en büyük eksikliği tamamlamıştır böylece. Şu sahnelere 4-5-6'da rastlayabilir misin Allah aşkına?

son Anakin vs Obi-Wan, Yoda vs Sidious ve Windu vs Sidious düellolarını katmıyorum bile. O yüzden her ne kadar 4-5-6'nın tadında olmasalar da, 1-2-3 öyle anlattığınız gibi kötü filmler değillerdir. Hele de 3.film yani Revenge of the Sith, her ne kadar Lucas çok iyi yansıtmamış olsa da efsanedir bana göre.

• Ek olarak 1-2-3-4-5-6 sıralamasından kafası karışan arkadaşlara, şöyle en basitinden anlatalım meseleyi.

4-5-6 filmleri serinin ilk çekilen filmleridir. Bu filmler sırasıyla 1977, 1980 ve 1983 yıllarında gösterime girmişlerdir. Hikayeden önce hikayenin ana etkeni olan Jedi ve Sith kavramlarını anlatalım.

Jedi ve Sith Galaksi'nin her yerini sardığını düşündükleri "Force" adı verilen bir kavrama inanan iki tarikattır. Bu tarikatlardan Jedi(ceday diye okunur) iyiliği, Sith ise kötülüğü temsil eder. Bu iki tarikata da girebilmek için, force adı verilen(türkçe dublajında güç diye geçer) kavramı kullanabilme yeteneğine sahip olmak gerekir. Bu yetenek doğuştan kazanılmaktadır, sonradan elde edilememektedir. Doğuştan yetenekli çocuklar keşfedilir ve eğitime tabi tutulurlar. Force adı verdiğimiz bu kavram, günümüz tabiri ile bir nevi telekineziye benzer. Ama tabi telekinezinin çok daha gelişmiş halini düşünün.

Jedi'lar bu yeteneği kullanma özelliği olan çocukları çocukluktan keşfeder, aile, bağlılık, aşk ve nefret gibi takıntılı duygulardan arındırmaya çalışarak eğitirler. Bir nevi bizim Yeniçerilerin durumu gibi. Güçlerini yalnızca iyilik ve barış için kullandıran bir tarikattırlar. Amaçları Galaktik Cumhuriyette barışı ve cumhuriyetin güvenliğini sağlamaktır. Jedi olmak için sadece yetenekli olmak gerekmez, ayrıca disiplinli olmak gerekir.

Sithler ise sadece nefret, acı, intikam gibi kötümser duyguları kullanarak eğitilirler. Jediların tam tersi bir durum söz konusu yani.

Şimdi buraya kadar anladığınızı var sayarak 4-5-6'nın hikayesine geçelim;

Burada anlatılan hikayede bütün gezegenler Galaktik İmparatorluk adı altında, tek bir kişinin yönettiği bir kuruma bağlıdırlar. Bu imparatorluk yıllar önce yıkılmış olan Galaktik Cumhuriyetin ardılıdır. Galaktik Cumhuriyet Sith'ler tarafından yıkılmış ve yerine bir imparatorluk kurulmuştur. Sithler Galaktik Cumhuriyeti yıkarken, Jedilara ihanet eden eski bir Jedi şovalyesini kendi taraflarına çekerek bütün Jediları katletmişlerdir. Galaktik İmparatorluğa karşı gelen, Cumhuriyet yanlısı isyancı bir örgüt vardır. Film bu acımasız diktatörlüğü devirip, eskisi gibi cumhuriyete dönmek isteyen gurubun savaşı ile başlar.

İlerleyen zamanlarda basit bir yetim çiftçi çocuğu iken, kendini bu savaşın içinde bulan Luke Skywalker isimli gencin hayatına odaklanır. Bu genç arkadaş yok olmuş olan Jedi tarikatının bir şekilde kaçıp kurtulmuş son kalan 2 isminden eğitim almaya ve isyancı güçlerin yanında imparatorluk ile savaşmaya başlar. Luke'un hikayesi esnasında inanılmaz süprizlerle karşılaşırsınız. Örneğin çiftçi sandığı ölmüş babasının aslında bir Jedi şövalyesi iken ölmüş olduğunu öğrenir. İlerleyen dakikalarda ise ağzınızı açık bırakacak bir hikayeye dönüşür film. Bu arada Luke imparatorluk dışında, Jedilara ihanet etmiş ve katledilmelerine sebep olmuş olan eski Jedi yeni Sith(ayrıca imparatorun sağ kolu) Darth Vader ile de savaşır.

1-2-3 diye sıraladığımız diğer gurup filmler ise, 4-5-6'nın öncesi olayları anlatır. Yani Galaktik Cumhuriyet'in nasıl yıkıldığı, eski bir Jedi olan Darth Vader'ın nasıl ve neden ihanet ettiği, Luke'un babasının nasıl öldürüldüğü, Jedi'ların nasıl katledildiği falan anlatılır.

Filmin en lezzetli yanı 4-5-6-1-2-3 sıralaması ile izlenilmesidir. Bu şekilde izlenildiğinde hem içinde ki süprizleri kaçırmayacak, hem de filmin tadına çok daha rahat varacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi san lorenzo -- 15 Mart 2014; 4:33:29 >

• quote:

Çekim yılları 123456 değildir. İlk çekilen filmler serinin 456.cı filmleridir. Son çekilen seri 123 dür .

Origin ID : Lyfalco - Steam ID : Lyfalco- Uplay ID : Lyfalco Battle Tag : LyFalco#2148

MSI MAG B650 TOMAHAWK/ AMD Ryzen™ 7 7700/ gainward rtx 4060 ti panther 16gb /Corsair 32GB(2x16) Vengeance RGB 6000mhz CL40 DDR5 Ram / Cooler Master Seidon 120V Soğutucu / EVGA 650 GQ 80+ GOLD PSU / 32GB ReadyCache SATA 3.0 SSD+Kingston 120GB V300 + Toshiba 3.5" 500Gb / AOC 23" i2369v GENIS EKRAN LED IPS MONITÖR / DARK N10 KASA
    Profili kapalı üyelere özel mesajdan cevap vermiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Özgü®

quote:

Çekim yılları 123456 değildir. İlk çekilen filmler serinin 456.cı filmleridir. Son çekilen seri 123 dür .

Aslında doğru düşünüp yanlışbilgilendirmişim :) çekim yıllarına göre isimlendirdim

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.