Şimdi Ara

Star Wars: Episode IX: The Rise of Skywalker (2019) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
335
Cevap
12
Favori
15.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dayanamayıp izledim ama keşke izlemez olaydım, malum cameo'lar olmasa direk 1 falan verilir bu filme

    Şunu net olarak söyleyebilirim, film sinema tarihinin gelmiş geçmiş en büyük hayal kırıklığı olabilir

    Disney eseri ile gurur duysun(!)
  • O kadar güzel yorumlamış ki 45 dk su gibi aktı.


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gişede çakılır derken toplamaya başlamış galiba. Hiç beklemediğim birşeydi.
  • yeni bir üçleme gelmesi zaten star wars hikayesine, anakinin kehanetine chosen onea hakaretti.


    force heal olayı komple aşağılama olmuş. bizim eğitimsiz jedilar nasıl bu kadar güçlüler anlaşılır gibi değil.
    anakin bi şekilde gözükseydi keşke.
    yine de geçmişi gözardı ederek değerlendirirsek 8/10 üçlemenin en başarılısı.

  • whatif kullanıcısına yanıt

    ulan kezbanın teki gitti kos koca darth plaguesisin öğrencisini 1v1 de aldi ya jj abrahams sana dicek bişi bulamıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-225FEBD6D -- 29 Aralık 2019; 16:42:19 >
  • hadi onu biraz weak konumdaydı diye kabul edebilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: whatif

    hadi onu biraz weak konumdaydı diye kabul edebilirsin.
    Edemezsin. O yüzden arkadaş haklı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KalemKolik -- 29 Aralık 2019; 21:15:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-225FEBD6D


    ulan kezbanın teki gitti kos koca darth plaguesisin öğrencisini 1v1 de aldi ya jj abrahams sana dicek bişi bulamıyorum
    reyin küçümsenmemesi lazım.rey son derece saf ve yoğun bir güce sahip.doğuştan yetenekli gibi.bunda biraz da şöyle bir durum var, millet yeni serideki herhangi bir karakterin, eski filmlerdeki sevdiği bir karakterden daha güçlü olmasını kabullenmek istemiyor.rey ve kylo basbaya eski üçlemelerdeki mace windu olsun,darth maul olsun,kenobi olsun çoğu karakterden daha güçlü karakterler.bu ikisi belki ışınkılıcı kullanmakta eski jediler kadar iyi değiller ama force konusunda çok daha üst düzey bir seviyedeler.darth plaguesis koskoca bir sithse rey de snoke'un dediği gibi koskoca bir saf güç.hem rey de dolaylı yoldan luke'un öğrencisi sonuçta.




  • Force kullanmayı çok abartmamak lazım. Teknoloji gelişti, insanlarda seviyor bu tip şeyleri. Tamamıyla seyredilme oranını arttırmak için yapılan hamleler. Anakin-Obi Wan dövüşünde ne kadar az force kullanıldığını hatırlatırım.
  • alpalp84 kullanıcısına yanıt
    iyi de filmdeki her şey seyredilme oranını arttırmak için yapılıyor adamlar gözümüzü korkutan vaderı,yodanın ustalıklarını öylesine yapmıyorlar ki.teknoloji olayı hakkında ep 1 2 3'te yeni serideki gibi güç sahnelerini kolayca yapabilirlerdi.daha çok tercih meselesi,1 2 3'te yönetmen final savaşının kılıcıyla yapılmasını istemiş (mantıklısı da bu bence).

    Eski serilerde güçle bir x-wing'i bile zorla kaldırırlarken rey ve kylo koca gemilere müdahele ediyor ve bunların hepsi canon.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • Bence Rey ile alakalı en büyük sıkıntı Rey'in düzgün bir şekilde eğitim görmesinden direk herkesle teke tek çatıştırılması. JJ bunu daha iyi işleseydi bu kadar sıkıntı çıkmazdı. Luke da tam eğitim görmeden force kullandı sayılır özellikle death starı yok etmeden önce "Use the Force" dedi veya Hoth'ta force push kullandı. Fakat Darth Vaderla birebir çatışmadan önce Yoda'dan ders almıştı. Reyde öyle bir durum yok. Evet önceden sopa falan kullandı ama eline ışın kılıcını alır almaz Kylo'yu(Hem Snoke hem de Luke tarafından yıllarca eğitilmiş birisini)yendi. Şimdi bunun da bahanesi var tabi yok bowcaster ile vuruldu ve babasını öldürdü onun acısı falan var ya da reyi öldürmek istemedi onu yakalamak istedi gibi şeyler sayılabilir. Bende şunu söylemek istiyorum bunların çatışmasına gerek var mıydı? Yani Han Kylo ile uğraşırken arada kaynayıp kaçsalardı (Malum 4. film gibi. Zaten bu film onun kopyası değil miydi?) olmaz mıydı? Ama Marry Sue lazım hikayemize. Kylo Finn'den bile darbe yedi anasını satayım.

    Bence Luke bile Marry Sue sayılır zira o da bir Jedi'ın görmesi gereken eğitimi görmedi. Fakat çok şükür Luke ışın kılıcını eline alıp Obi-Wan'ı kurtarmaya gitmedi . Üstelik Darth Vader ile savaştığında yenilmişti ve elini kaybetti. Bunda ne eğitim gördü üstüne üstelik eğitim görmeden yılların savaşçısı Kylo'yu her konuda mağlup etti. Force'u bile ne olduğunu bilmeden Kylo'dan iyi kullanıyor. Kylo zihnine giriyor ters tepiyor. Kylo Force push kullanıyor Reyin eline gidiyor. JJ'ye sorsan "çünkü force" diyecek %100. Hadi bu bir yana sen force mind tricki nereden öğrendin? Force direk size öğretiyor mu anlamıyorum ki? Bunca yıllık eğitimler ne oldu? KOTOR mu bu da yetenekler kısmına girip tek tek açıyorsun?

    Lucas bile bu evreni mahvetti Disneyin mahvetmesi gayet normal. Adamın fikri güzel ama işte devamı geldikçe kötü oluyor. Ewoklarla AT-ST yok ettiler. Neyse en azından sequellarda Jar Jar gibi bir karakter falan tartışılmadı veya "I don't like sand" "I can't breathe" gibi abuk sabuk diyaloglar yoktu. Sen güçlüsün sen de güçlüsün oldu ve çok şükür iyi ya da kötü bitti. Disneyinse en büyük suçu risk almamak ve saçma sapan bir şekilde yönetmen değiştirmek. Johnson aldı filmi benim yolum olacak dedi JJ'in bütün planlarını yok etti JJ'de bu filmde senin yoluna tüküreyim diyerek risk almayıp malum şahsı getirdi. Herife fırsat bırakmadılar yani.

    Bana komik gelense bir kısım insanın keşke Lucas çekseydi demesi. Lucas çekse risk alacaktı tabi ama risk aldığında neler olduğunu gördük. Oyunculuğu ilk filmdeki anakin Jar Jar veya 2-3 filmdeki anakin gibi sırıtan bir oyuncu var mı? Adam Driver Daisy Ridley gayet iyi oyuncular. Bence Finn,Rose ve diğer pilot bile iyi oynadı yani o filmlere göre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Return to Monke -- 30 Aralık 2019; 1:34:41 >





  • dediğin gibi işte rey kyloyu adil şartlarda yenmedi.bahane de sayılmaz bunlar.snoke bile tlj'nin başında kyloya babanı öldürmek seni derinden yaraladı,güçte dengesizleştin dedi.bowcasterın gücünü filmde çokça gördük,tek atışta grup halindeki trooperları hakladığı bile oluyordu.bu silah kyloyu karnından vurdu.finni de öldürmek istemiyordu,acı çektirmek istiyordu.zaten dikkat ettiysen finnden hasar alınca sinirlerip birkaç saniye içinde finnin işini bitirdi.son filmde,gemide adil bir duelloda kylonun üstünlüğünü açıkça gördük.rey kyloyu öldürmeye çalışırken kylo istemeden zorlanmadan reyi etkisiz hale getirdi.

    reyin mind trick gibi yetenekleri eğitimsiz kullanması biraz abartı gibi ama bunu gücünün çok yoğun olmasına ve güç hakkında birkaç şey bilmesine bağlıyorum ben.ilk filmde kylodan daha iyi kullanması da bir nebze kabul edilebilir,çünkü kylo babasını öldürmeden önce bile dengesizdi.taraf seçmek için babasından yardım bile istedi.

    diğer konularda katılıyorum,tolkien gibi evrenin tek yazarı olmadığı sürece evren bir oraya bir buraya çekilecektir ne yazık ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Targaryen96 -- 29 Aralık 2019; 23:58:33 >




  • Berbat bir filmdi.

  • Bahane sayılmıyor olabilirler ama bu düello ışın kılıcı ve Force kullanımı olayının derinliğini bozuyor bence. Eğitim almış birisi ile eğitim almamış birisi arasındaki farkı en azından hissetmemiz lazımdı. Işın kılıcı kullanımı sağa sola sallamakla olmamalı.

    Gerçek kılıç kullanımının bir dünya tekniği var. Yıllarca eğitim alıyor insanlar. Kaldı ki kılıç ağır bir şey ama ışın kılıcı çok hafif ve tam Jedilar için yapılmış. Rey bir Jedi değil ki. Onu düzgünce kullanabilmesi için kısa bile olsa eğitim almalıydı. Fakat JJ için sıkıntı değil o sağa sola sallayarak zayıf olan Kylo'yu mağlup ediyor. Bari derin bir yara alıp yenseydi de Kylo ve eğitim bu kadar küçük düşürülmeseydi.

    Force'u böyle kullanması ise yine Force ile açıklanacağı sürece Force'un da bir derinliği kalmıyor. Eğitim falan boş iş bu yeni Star Wars evreninde. Force sensitive misin tamam. O yüzden zaten artık sürekli Marry Sue görüyoruz. Nasıl yapıyor onca şeyi. E abi çünkü Force. Ben her şeyin Force ile açıklanmasından bıktım. Bu Baby Yoda içinde geçerli. Bu evrende eğitim tecrübe denen şey yok.

    Yoda boşuna 5. Filmde karanlık taraf daha hızlıdır diyor. Aydınlık tarafta eğitime bile gerek yok. Force seni yönlendiriyor zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Return to Monke -- 30 Aralık 2019; 1:34:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >





  • harbi o açıdan hiç düşünmemiştim.rey o kadar tartışıldı ama bebekken gücü çok iyi kullanan baby yoda bu kadar tartışılmadı
    Bir de bence rey ve finnin kyloya karşı savaşı son çıkan star wars oyunundaki final bölümü gibi olmalıydı.
    eğitimsiz halde anca kaçmayı başarabilseydi çok daha güzel olurdu
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Targaryen96 -- 30 Aralık 2019; 12:46:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Orta çağ silahi gibi sallıyorlar kılıcı. Nerde prequel’lardaki düellolar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Return to Monke


    Bahane sayılmıyor olabilirler ama bu düello ışın kılıcı ve Force kullanımı olayının derinliğini bozuyor bence. Eğitim almış birisi ile eğitim almamış birisi arasındaki farkı en azından hissetmemiz lazımdı. Işın kılıcı kullanımı sağa sola sallamakla olmamalı.

    Gerçek kılıç kullanımının bir dünya tekniği var. Yıllarca eğitim alıyor insanlar. Kaldı ki kılıç ağır bir şey ama ışın kılıcı çok hafif ve tam Jedilar için yapılmış. Rey bir Jedi değil ki. Onu düzgünce kullanabilmesi için kısa bile olsa eğitim almalıydı. Fakat JJ için sıkıntı değil o sağa sola sallayarak zayıf olan Kylo'yu mağlup ediyor. Bari derin bir yara alıp yenseydi de Kylo ve eğitim bu kadar küçük düşürülmeseydi.

    Force'u böyle kullanması ise yine Force ile açıklanacağı sürece Force'un da bir derinliği kalmıyor. Eğitim falan boş iş bu yeni Star Wars evreninde. Force sensitive misin tamam. O yüzden zaten artık sürekli Marry Sue görüyoruz. Nasıl yapıyor onca şeyi. E abi çünkü Force. Ben her şeyin Force ile açıklanmasından bıktım. Bu Baby Yoda içinde geçerli. Bu evrende eğitim tecrübe denen şey yok.

    Yoda boşuna 5. Filmde karanlık taraf daha hızlıdır diyor. Aydınlık tarafta eğitime bile gerek yok. Force seni yönlendiriyor zaten.
    Dediklerinize katılıyorum ama orijinal üçlemede de durum farklı değildi. Sequel üçleme çok iyi değildi ama orijinal üçleme ile aynı olan yönlerde internette sadece sequel üçleme gömülürken orijinal üçlemeye laf edilmemesi beni rahatsız ediyor. Luke'un aldığı eğitim ülkemizdeki eğitim sisteminden hallice Çocuk bir anda olayları ortasına düştü jedi force bunlar ne bilmiyor bile. Hemen göreve çıkıyorlar hayatında atmosfer dışında uçmamış çocuk arkasında galaksinin en iyi pilotu Tie Fighter(TIE diye hatırlıyorum benzer başka gemi de olabilir) ile arkasından sıkıyor ve bir ses duyuyor "use the force" bu ses daha 1 saat anca konuştuğu yaşlı bir jedi'a ait ki jedi ne onu da çok bilmiyor. Sonra 0 eğitimle force kullanıp düşmanın en güçlü silahı olan ölüm yıldızına tek atıyor.

    2.filmde Yoda ile buluşup ufak bir force kullanma eğitimi alıyor ama hâlâ ışın kılıcı eğitimi yok. Vader ile kafa tutmaya gidiyor 0 eğitim ile.

    Bir tarafta amcasının sözünden çıkmaya çiftçi çocuğu diğer tarafta hayatın zorluklarıyla tek yüzleşen Rey. Rey bu kadar eleştiriliyorsa -ki haksız demiyorum- Luke 5 katı eleştirilmeliydi. Sequel üçleme kötü ama eleştirildiği kadar kötü değil.

    Eğitim konusunda en iyi Obi-Wan ve Anakin işlendi. Ekranda ne kadar gördük hatırlamıyorum ama biri Qui-Gon'dan öteki de Obi-Wan'dan eğitim aldı ve bunu gayet iyi vurguladılar.

    Star Wars serisini seviyorum ama filmlerin hiçbirinin efsane olduğunu düşünmüyorum tonla açıkları var. 1977 yapımı diye Luke'un eğitimsiz şekilde Death Star teklemesine göz mü yumalım veya artık internette meme olmuş kolsuz stormtrooper olayını sadece gülelim mi.. Obi-Wan filmin başlarında blaster izine bakıp bunları çok iyi nişancılar yapmış Storm Trooper izleri bunlar diyor. Storm Trooper burada elit birlik havasına sahip ki aslında gayet elit bir birlik sonuçta isyancıları ıskalamıyorlar. İş ana karakterlere gelince bu elit birlik birden kolsuzlaşıyor açıkta veya sabit duran hedefleri vuramamaya başlıyorlar ama 1977 yapımı film o yüzden sıkıntı yok. Ewoklar ile imparatorluk yıkıldı bu filmlerde daha ne diyeyim. Sırf eski seriyi ilk izlediler diye baş tacı yapıyorlar doğru değerlendiremiyor insanlar. Ben en fazla prequel üçlemeyi seviyorum ama en kötü SW filmi hangisi derseniz Ep1 derim. Ep3 ne kadar güzelse Ep1 de o kadar kötü benim gözümde.

    Sizi alıntılayıp dedim ama bir önceki mesajınızda Luke konusunda benzer şeyler demişsiniz yukarıda dediklerim direkt size değildi yani

    Bu serinin sıkıntısına gelirsek Rey eğitim almamışken Kylo almıştı burada dengesizlik oluyor. Tabii Vader gibi Kylo da rakibini öldürmek değil kendine katmak istiyor bu yüzden öldürmemesi gerekir ama yine de Vader gibi üstün gelebilirdi son film hariç Kylo baya şamar oğlanı oldu.



    Star Wars, LoTR gibi bir seri değil eğlenmek için farklı dünyalar görmek için biraz aksiyon biraz duygusallık için izliyorum yoksa 9 filmin hepsinde tonla sorun var. Star Wars serisinden başyapıt çıkarmaya çalışırsam sinirlenip yeni filmlere saldırırım tabii.




  • Charles Bartowski kullanıcısına yanıt
    Luke önceden T-16 (https://starwars.fandom.com/wiki/T-16_skyhopper) kullanmış. Kontrolleri X-Wing ile oldukça benzer olduğu söyleniyor-muhtemelen hikayedeki açığı kapatmak için yazmışlar-. Ayrıca Briggs gemiye binmeden önce Luke için Outerrimdeki en iyi pilotlardan birisi olduğunu söylemişti. Fakat önceki versiyonlarda sanırım bu sahne kırpılmış.

    Tie Fighterlar en iyi pilotlardan oluşuyor ama Tie Fighterlar X-Winge göre zayıflar. Tie Fighterlar mass produce amacıyla üretilmiş fighterlar yani Empire bunu rebellion gibi 2-3 tane kullanmak için değil yüzlerce/binlerce kullanmak için yapmış. Fakat filmde görmüyoruz 8 tane geliyor ,bunun nedenini bir youtube yorumunda gördüm mantıklı olabilir,çünkü 80'lerin teknolojisi ve bütçesi ile daha fazla yapmamışlar. Aslında Death Stardaki bütün Tie Fighterların direk olarak gelmesi lazımdı. Death Star X-Wing gibi hızlı araçlara karşı korunacak şekilde yapılmadı fakat en azından 2-3 uzun menzilli hızlı roketleri olsaymış.

    Death Star'dan kaçmaları ise tamamen bilinerek yapıldı. Leia'da filmde dedi kaçmamıza izin verdiler diye. Stormtrooperlara direk olarak böyle bir emir gelmiş olabilir belki kitaplarda çizgi romanlarında falan vardır. Asıl sıkıntı Leia'da zira onlar da direk Yavin 4'e ,asilerin merkezine, gittiler.

    Yavinle alakalı şöyle bir şey var


    Endorla alakalı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Return to Monke

    Luke önceden T-16 (https://starwars.fandom.com/wiki/T-16_skyhopper) kullanmış. Kontrolleri X-Wing ile oldukça benzer olduğu söyleniyor-muhtemelen hikayedeki açığı kapatmak için yazmışlar-. Ayrıca Briggs gemiye binmeden önce Luke için Outerrimdeki en iyi pilotlardan birisi olduğunu söylemişti. Fakat önceki versiyonlarda sanırım bu sahne kırpılmış.

    Tie Fighterlar en iyi pilotlardan oluşuyor ama Tie Fighterlar X-Winge göre zayıflar. Tie Fighterlar mass produce amacıyla üretilmiş fighterlar yani Empire bunu rebellion gibi 2-3 tane kullanmak için değil yüzlerce/binlerce kullanmak için yapmış. Fakat filmde görmüyoruz 8 tane geliyor ,bunun nedenini bir youtube yorumunda gördüm mantıklı olabilir,çünkü 80'lerin teknolojisi ve bütçesi ile daha fazla yapmamışlar. Aslında Death Stardaki bütün Tie Fighterların direk olarak gelmesi lazımdı. Death Star X-Wing gibi hızlı araçlara karşı korunacak şekilde yapılmadı fakat en azından 2-3 uzun menzilli hızlı roketleri olsaymış.

    Death Star'dan kaçmaları ise tamamen bilinerek yapıldı. Leia'da filmde dedi kaçmamıza izin verdiler diye. Stormtrooperlara direk olarak böyle bir emir gelmiş olabilir belki kitaplarda çizgi romanlarında falan vardır. Asıl sıkıntı Leia'da zira onlar da direk Yavin 4'e ,asilerin merkezine, gittiler.

    Yavinle alakalı şöyle bir şey var


    Endorla alakalı
    T-16 olayını görmüştüm ben de açığı kapatmak için diye düşündüm öyle olsa bile imparatorluğun en güçlü silahına saldırmak için yeterli mi bu? Arkasında Darth Vader olmasa bile o seviyeden uzak.

    Tie Fighterlar X-Wing gibi sağlam değil tek yiyor desek yeri açık uzayda rekabet edemezler tamam ama tek X-Wing'e arkadan saldırırken herhangi bir dezavantajları yok hasar almıyorlar zaten ve verdikleri hasar yeterli. 8 tane olması bütçeden dolayıysa karşının sayısını da azalt? Storm trooper meselesi de biraz buna benziyor karakterin karşısına 20 tane kolsuz asker çıkarma 5 tane normal asker çıkar. Videoya göre daha yaklaşmadan Tie Fighterları salmaları lazımdı sonuçta büyük uzay gemisini kollamak için küçük uzay gemilerini, jetleri salmak uzay yapımlarında çok sık kullanılır. Video sadece mantık olarak bakıyor karakter olarak da Vader farkı var şimdi. "It was an inside job, they just took out a huge insurance policy on the death star against a rebel attack, they cashed in and took that money and built a bigger and better one." video gördüm asıl hikayeden daha mantıklı


    Kaçmamıza izin verdiler deyip bunun devamını getirmemeleri saçma olmuş. Bunun dışında da google'a stormtrooper meme yazınca ne kadar kötü nişancı olduklarıyla dalga geçen milyonlarca sonuç çıkıyor.




  • Charles Bartowski kullanıcısına yanıt
    Sahnelere baktım açıkçası yapılamayacak şeyler yapmadı gibi. Ayrıca trenche girdikleri için çok fazla manevra kabiliyetleri yok fakat açıkça plot armor var aslında daha hızlı yok edebilirdi Vader belki de Force yüzünden bir şeyler olmuştur

    Beni bu sahne çok da rahatsız etmemişti açıkçası. Hele Lucas'ın phantom menacete önceden sadece pod racing yapmış bir ÇOCUĞUN bir starfighter kullanıp onu uçurup CIS'in battleshipine hiçbir şey olmadan girip battleshipi yok etmesinden sonra bu sahne çoooook daha mantıklı. Çok fazla plot armor var Star Wars'ta. Ama sequellarda çok daha fazla var. Tabi Jar Jar yok çok şükür.

    Edit:Evet R2 uçağı "bazen" yönetiyor ve vuruluyorlar fakat bu onda acayip plot armor olmadığını ve her şeyin akıl almaz bir şekilde yapıldığını değiştirmiyor. "Huuhu !Now this is plot armor!"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Return to Monke -- 1 Ocak 2020; 1:26:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.