Şimdi Ara

Stanford university

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlad ben programlama ile uğraşıyorum yazılım mühendisliği istiyoru yurt dışında stanford universitysinde vede nasıl girildiğini vesaire araştırmaya çalıştım fakat pek bi sonuç bulamadım yurt dışında okumak için neler gerekir okullar neler ister bu arada iyi bir lisede okuyorum ygs lysde çalışarak iyi yapıcam inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliozarslan -- 24 Kasım 2015; 23:55:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• SAT, SAT subjects, TOEFL, AP ler, yüksek GPA, projeler, gönüllü sosyal uğraşlar, motivasyon mektupları vs vs vs...

Ve de para...

Bol para...

Hala niyetin varsa ve 10. sınıfsan başlayabilirsin bu maratona...

11 hele ki 12 ise hiç şansın yok...

Not: Bu yazdığım Stanford, Princeton gibiler için... Yoksa binlerce üni. var ABD de...

Not2: Ekleyeyim ABD yolu ve ygs/lys yolu ayrıdır ve ikisi birarada olmaz genelde... Yani birini seçmelisin ikisini de yürütecek zamanı ve eforu bulamazsın ne yazık ki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serbes -- 25 Kasım 2015; 9:37:56 >
  • 10 gidiyorum 12 yi yurtdışında okumayı düşünüyorum yapabilirmiyim seneye bitince c2 seviyesi bitmiş olcak

• lisedeysen para, unideysen de Fulbright vs kasacaksın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • robert college ,amerikan college,fransız lisesi ,koç lisesi dısında okuyosan lisansı ab ve abd yapmayı unut
  • mantık ve akıl kullanıcısına yanıt
    Tamamiyle karşı çıkmayacağım ancak bunun haricinde özel okullardan iyi yerlere girenler oluyor. Okul birincisi falansan özellikle, rehberlik hocası ve hocaların güzel güzel yazarlar öneri mektuplarını bir kişiye yazdıkları için. Stanford'a geçen sen bu arkadaşın listesinde olmayan bir özel okuldan giren vardı misal. Ancak devlet okuluysa bunu ayarlamak ve bütün sorumluluğunu almak sana düşer ve inanki çok zor bir süreçtir. Ayrıca Stanford çok çok çok az burs verir international öğrencilere. Onun aksine MIT, PRINCETON gibi okullar önce okula kabul eder sonrasında burs istiyor musun diye sorarlar. Yani, daha onuncu sınıftasın, kendini limitlendirme. Benim sana tavsiyem, para olarak ailenin durumu iyiyse gidip bir yurtdışı danışmanı ile çalışman.
  • guzel , his demissinde
    1)Referans mektubunu kim yazicak
    2)Uluslar arasi bir yarismaya.katilip derce kazanmis mi
    3)İngilizce seviyesi nasil(the bing bang theory i alt yazisiy izleyip anliyorsa.zorlanmadan ingilizce tamamdir)
    4)Para si var mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Qs 2025 medicine
    2 ay önce açıldı
    METU Summer School
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mantık ve akıl kullanıcısına yanıt
    1 ve 3 için özel bir lisedeysen olabilir dedim. Özel lisede ingilizce yazarlar öneri mektuplarını. 2. olarak ise aktivitelerin çok önemli bir danışmana gidersen yardımcı olabilir bu saatten sonra neler yapabileceğin hakkında. 4 için ise paran varsa okumak elbette daha kolay ama ben burs seçeneklerini de söyledim, Stanford'u hedefleyen birisi IVY okullarından birisine de girebilmeli ve bu okulların çoğunda burs girmeyi zorlaştıran bir faktör olmamakta. Başka postlara da yazdığım burs seçeneklerini gözden geçirebilirsiniz.
  • kardesim o burslari asyali,guney amerikali,hindistanli afrikali ogrenciler aliyo
    (bknz:raj,shealdon cooper)

• Lisans eğitimi için gidebilmen pek muhtemel dahilinde değil.Türkiye'de iyi bir üniversiteye git orada çok iyi bir ortalama yap özellikle son iki sene 3.90 gibi çok iyi olur, yanına birkaç şey daha ekledikten sonra Stanford seviyesinde bir üniversite şansın ciddi oranda olur lisansüstü eğitim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeodempp -- 29 Aralık 2015; 18:35:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wolffe

Lisans eğitimi için gidebilmen pek muhtemel dahilinde değil.Türkiye'de iyi bir üniversiteye git orada çok iyi bir ortalama yap özellikle son iki sene 3.90 gibi çok iyi olur, yanına birkaç şey daha ekledikten sonra Stanford seviyesinde bir üniversite şansın ciddi oranda olur lisansüstü eğitim için.

Peki bunların yanında herhangi bir sosyal aktivitede bulunmuş olmak gerekmez mi?

Açıkçası baktım da moralim bozuldu yani yurtdışında okumak konusunda epey bir heyecanım vardı. YGS/LYS işi bozuyor falan denilince...

Yani sizin dediğiniz gibi yapmak istiyorum. Admission kısmına bakmıştım,1 sene burada üniversitede okuyup gelin diyorlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Howard Stark

quote:

Lisans eğitimi için gidebilmen pek muhtemel dahilinde değil.Türkiye'de iyi bir üniversiteye git orada çok iyi bir ortalama yap özellikle son iki sene 3.90 gibi çok iyi olur, yanına birkaç şey daha ekledikten sonra Stanford seviyesinde bir üniversite şansın ciddi oranda olur lisansüstü eğitim için.

Peki bunların yanında herhangi bir sosyal aktivitede bulunmuş olmak gerekmez mi?

Açıkçası baktım da moralim bozuldu yani yurtdışında okumak konusunda epey bir heyecanım vardı. YGS/LYS işi bozuyor falan denilince...

Yani sizin dediğiniz gibi yapmak istiyorum. Admission kısmına bakmıştım,1 sene burada üniversitede okuyup gelin diyorlar...

Ortalama, gre, toelf, 3 sağlam referans, niyet mektubu, lisans eğitimi süresince yaptığın projeler paper vb. gerekli bildiğim kadarıyla, hiç sosyal aktivite duymadım.Benim dediğim 4 sene sonra mezun olduktan sonra ama master-doktora falan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Ortalama, gre, toelf, 3 sağlam referans, niyet mektubu, lisans eğitimi süresince yaptığın projeler paper vb. gerekli bildiğim kadarıyla, hiç sosyal aktivite duymadım.Benim dediğim 4 sene sonra mezun olduktan sonra ama master-doktora falan.

Referans derken hocam? Nasıl bir referans yani merak ettim...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Referans derken hocam? Nasıl bir referans yani merak ettim...

Üniversitede beraber çalışacağın profesörler, onlardan mektup isteyeceksin senin hakkında yazacaklar iyi kötü.

• Ivy League üniversitelerine girmek öyle kolay birşey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mantık ve akıl

kardesim o burslari asyali,guney amerikali,hindistanli afrikali ogrenciler aliyo
    (bknz:raj,shealdon cooper)
    .............
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.