Şimdi Ara

Standart monitör ve freesync farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli forumdaşlarım şu anda Rx 570 üzerinde standart Dell e2216h monitör kullanmaktayım bazı oyunlarda enhanced Sync açık olsa dahi ara sıra takılmalar ve ufak çaplı yırtılmalar meydana geliyor. Ondan dolayı freesync monitöre geçmek gibi bir niyete girdim bu aralar. Öyle bir geçiş yapsam farkı hissedilir derecede olur mu? Aklımdaki model aoc g2260vwq6 değer mi sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Free sync ve ya gsync,monitörler kırılma,yırtılmayı önler.Vsync,sync gibi şeyleri açmayacağın için takılma olmayacak yağ gibi oyun oynayacaksın evet çok fark var.
  • Selamlar

Ben çok fazla freesync yada gsync tercih eden biri değilim bu tercih meselesi ama gerçekten oyun oynuyorsan bu senin için bir seçenek olmamalı. Dünya çapında yapılan global turnuva vs etkinliklerin bir tanesinde bile bu tarz monitörler kullanılmıyor bu nedenle bu tarz monitörlere fazla para verilmesi taraftarı değilim.
  • butterfly0803 kullanıcısına yanıt
    Çok fazla oyun oynayan birisi değilim fakat oynadığım zaman da tabiri caizse film izler gibi oynamak isterim. Aslında tek çekincem CS:GO gibi online oyunlarda vsync kapalı 210 fpsler alıyorum fakat 60ını görüyorum bu 75 e sabitlenince akıcılıktan dolayı problem yaşarmıyım ya da Witcher 3 gibi yüksek grafikli oyunlarda fps düştüğü zaman ara sahneler hala kesik kesik geçermi sorusu.
  • Freesync Hiçbir İşe Yaramayan Bir Teknoloji Dostum İnanabilirsin Bana

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çetooooo kullanıcısına yanıt
    Peki ne açıdan işe yaramıyor ? Vaat edip uygulayamadığı özellikler mi var ?
  • Honey_Badger_06 kullanıcısına yanıt
    Daha Akıcı Ve Kırılma Olmadan Oyun Keyfi Vaat Edip Hiçbir İşe Yaramıyor
  • Çetooooo kullanıcısına yanıt
    Hocam bu durumu şu anki sisteminizle mi tecrübe edindiniz yoksa AMD bir kart ile mi denediniz monitörünüzü ya da farklı bir sistemde mi gördünüz ?
  • Freesync i uzunca sure deneyimlemiş biri olarak şunu söyleyebilirim sistemi sırf bu teknoloji için yeniledim monitör ekran kartı v.s freesync size şunu vadediyor oyunlarda micro stuttering(anlık takılma) ve tearing(yırtılma) sorunlarına elveda, vsync dezavantajlarını ortadan kaldırma, peki uygulamada gerçekte bu sorunları gideriyor mu oyundan oyuna değişiyor bir oyunda bu sorunların hiçbirisini yaşamazken başka bir oyunda freesync açık olmasına rağmen deli gibi yırtılma olabiliyor yada takılma yani stabilitesi tam sağlanmış bir teknoloji değil yani yazılımsal acıdan düzeltilmesi gereken şeyler var en ilginç olanda her driver güncellenmesinde bu sorunların azalması gerekirken sürekli sorunlar çoğalıyordu defalarca amd ye feedback attım ama düzelmedi en iyi örnekde amd destekli bf1 oyununda yasadim freesync açık olmasına rağmen deli gibi tearing oluyordu oyun ici fps monitör freesync aralığını kesinlikle aşmıyordu herneyse bende sinirlenip kartı sattım su an oyunlarda nvidianin fast sync tekn. Kullanıyorum daha stabil gibi en azından tearing olmuyor freesync artıları olduğu gibi eksiklikleride fazlasıyla olan bir teknoloji amd bu eksiklikleri gidermeden hiçbir şekilde geçmem gerçekten sıkıldım uğraşmaktan

• Honey_Badger_06 kullanıcısına yanıt
    Eski Kartımı 480i Mining Dalgasına Satınca 1060 Aldım Monitör O Yüzden FreeSync. İlk Kartımla Beraber Almıştım
  • Yardımlarınız İçin teşekkürler bunları öğrendiğim iyi oldu. Sanırım biraz daha beklemek gerek ya da gpu güncellemesi başka çare yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.