Şimdi Ara

STALİN'İN KATLİAM MAKİNESİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
7.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: MuroKinG

Bizimkiler derken Atatürk İnönü gibi şahsiyetlerde mi dikdatör.

sana göre olmayabilir ama inan batı farklı düşünüyor, hatta geçenlerde fransa c.başkanı çıktı dediki “Ne yapalım, Ortadoğu’dan ya Talibanlar, ya da Atatürkler çıkıyor”

batıya göre birileri tabulaşıyorsa batı iyi düşünmüyor. onlara göre k.kore despotunun doğum günü kutlamalarıyla bizim 19 mayıs kutlamaları aynı, yada atatürkü sevmediğini söyleyen bir bayanın nerdeyse linç(medya linçi) edilmesi,
    bence demokratik bir ülkede yaşadığımız için çok şey borçluyuz atatürke AMA karşı fikir beyan bile edememek, beyan edenin linç edilmesi onlarca tabulaştığının delili.
    devlette bir mevkiye gelenin "atatürk ilke ve inkilaplar" diye cümleye başlaması onlara göre tam ve özgür vede evrensel demokrasiyle bağdaşmyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanto

quote:

sana göre olmayabilir ama inan batı farklı düşünüyor, hatta geçenlerde fransa c.başkanı çıktı dediki “Ne yapalım, Ortadoğu’dan ya Talibanlar, ya da Atatürkler çıkıyor”

batıya göre birileri tabulaşıyorsa batı iyi düşünmüyor. onlara göre k.kore despotunun doğum günü kutlamalarıyla bizim 19 mayıs kutlamaları aynı, yada atatürkü sevmediğini söyleyen bir bayanın nerdeyse linç(medya linçi) edilmesi,
    bence demokratik bir ülkede yaşadığımız için çok şey borçluyuz atatürke AMA karşı fikir beyan bile edememek, beyan edenin linç edilmesi onlarca tabulaştığının delili.
    devlette bir mevkiye gelenin "atatürk ilke ve inkilaplar" diye cümleye başlaması onlara göre tam ve özgür vede evrensel demokrasiyle bağdaşmyor.

Onlar hakkında çok ilginç cümleler kurmak isterdim ama terbiyem müsaade etmiyor.Onlar kendi tarihlerine baksınlar bir dikdatörlerin kralları onlarda var.Atatürk istese girer Selaniğide alırdı Yunanistanıda ama onu dünya görüşü " Yurtta sulh,cihanda sulh " idi.Yine Atatürke göre savunma haricinde savaş katliamdır.Bence gerçektende çok mantıklı bir söz.Benim hala kendime soruduğum soruda neden İslam devletleri savaşarak İslamı yaymaya çalıştılar?

• Şuna artık bir açıklık getirilmesi gerek. Her sistem, her devlet aşılmasını istemediği tabulara sahiptir. Bu kimi sistemde mülkiyet karşıtlığı, kimi sistemde üstün ırk kuramı, kimi sistemde de sermayeciliktir. Bahsettiğiniz ölçülerde özgürlükçü demokrasiye sahip olabilmiş hiçbir ülke yoktur tarihte. Bunun tek nedeni devletler ve onların yasalarıdır. Çıkıp Nazi Almanyası'nda bir eşitlik mücadelesi başlatmaya kalktığınızda sizi ortadan kaldırabilirler, yada Stalin dönemi Sovyetler Birliği'nde, Stalinizm'in eleştirisini yaparsanız sonunuz Troçki'ninki gibi olabilir. Yada sermayeci herhangi bir ülkede sermaye karşıtlığı tutumunuzu yığınlara sergilerseniz sizi komünist olarak niteleyebilirler, hatta sizi cezalandırmaya dahi kalkabilirler. O yüzden "tencere dibin kara, seninki benden kara" tarzı suçlamalar ile birbirimizi suçlamamıza gerek yok diye düşünüyorum. İstediğiniz tam özgürlükçü bir demokrasi ise, tarihte bir örneği yoktur. Peki oluşabilir mi? Bizim tartışmamız gereken bu olmalı sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kurt Başlı Sancak

quote:

Orijinalden alıntı: Infidel_

Hangi devrim vardır ki kansız yapılsın.Stalin belki acımasızdır ama devrim kanla, güçle yapılır.Kaldıki kırımdaki müslümanları öldürmesini haksız bulduğumu söyleyemem.Bazı şeylere tarafsız bakmak gerek.2. dünya savaşında nazilerle işbiliği yapanlara kucak açıcak hali yoktu herhalde.Ayrıca Türkiye ye savaşa ilan etseydide haklıydı zira tarafsızlığını koruması gereken boğazlardan Alman deniz altılarını geçiren Türkiye değilmiydi?

Olayın neden sadece sonuna değiniyorsunuz? Kızıl Sovyet devleti Kırım Türkleri'nin yurdunu işgal edip onları sürgün ederken haklımıydı? Kırım Türkleri kendilerine ait olan toprakları kurtarmakiçin nazilerle iş birliği yapmakta haklılardı.

stalin denen ruh hastasından her şey beklenir. hitler onun yanında melek kalır.

Bakış açınız çok dar genç arkadaşım. Bunları görünüş olarak değil, teori olarak tartışmak gerek. Komünizm dünyanın en iyi sistemi olarak kanıtlanmıştır zıt görüşteki bir ekonomiste veya sosyologa sorun objektif olması gerekiyorsa o da bunu savunur. Biz Türkler Anadolu'ya Asya'dan gelmedik mi? Bizde birilerinin yurdunu işgal edip onları kovduk, sürgün ettik. Biraz tarafsız bakın lütfen. Hiç bir devrim kansız olmaz tarih bunun en büyük göstergesidir. Atatürk'te yapmıştır bunu, Stalin'de vs. Bir insanı dini, siyasi görüşü, etnik kökeni olarak ayırmak yerine objektif yaklaşırsanız konu dağılmaz ve daha sağlıklı bir tartışma olanağı kazanırsanız. İsterseniz bunları teorilere dökelim, tezler ve antitezler sunalım. Süreç sonunda bu katliamları tartışalım. Bakalım o zaman olaylara nasıl yaklaşıyoruz..

• quote:

Orijinalden alıntı: destroyer39

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: destroyer39

quote:

Ya komunizme öyle ağır ithamlarda bulunuyorsunuz ki şaşırmamak elde değil.Tamam bende Stalini savunmuyorum ama komunizm eşitlik demektir.Komunizm katliam , kıyım,açlık , yoksulluk demek değildir.Aksine bunlara karşı bir savaştır komunizm.Bizim ülkemizde neden komunizme böyle kötü yaklaşılıyor?Bence komunizmin dinsizlik olduğu öne sürüldüğü içindir.Ben komunist değilim ama kötü bir yönetim şekli olduğunuda düşünmüyorum.Düşünen kişilerde heralde şu zengin olupta kalbi 5 para etmez cimri insanlarla aynı kefeye konulmayı istemiyorlar.Benim komunizme karşı önyargım Atatürkün komunizm gibi bir yönetim şeklinden nefret etmesindendir.Lütfen bu kadar ağır ithamlarda bulunmayın böyle yaparak anca emprelyalizmin bekçiliğini yapmış olursunuz.Ayrıca Stalin Hitlerden daha kötü olmamıştır olamaz ama Stalin komunizmi kullanarak birşeyler peşinde koşmuştur ve katliamda yapmıştır.

Mustafa Kemal'in ''komünizm''i uygulamak gerekmediğini söylediği sözlerini biliyorum;fakat ''nefret'' ettiğini belirten sözü var mı?Umarım söylediği ispat edilemeyen ya da ona ait olmadığı ortaya çıkan sözlerden bahsetmiyorsunuzdur.

Sanırsam Leninin Atatürke yazdığı mektupta Türkiye komunizme mi gidiyor demiş.Ve Atatürk te bunu sert bir dille eleştirmiş.Bunu kastetmiştim ben ama doğruluk payı varmıdır bilemicem.

Atatürk'ün Lenin'e yazdığı bir mektubu okudum sadece,söylenen birden fazla mektup yazdığıdır;fakat ''Bolşevikler''in Ankara'ya yaptığı yardımları bilen biri Atatürk'ün Lenin'e böyle sert bir dille mektup yazdığını söyleyemez,yazmış mıdır?Ben görmedim,bir yerde de diğer mektupları bulamadım;ama konjonktür gereği sert bir dille Lenin'e mektup yazması yalan olsa gerek,ihtimal vermiyorum.

Bir de naçizane tavsiyem Atatürk'ün komünizmden nefret ettiğini ispatlayamadığınız için Atatürk komünizmden nefret ediyordu dememeniz,yanlış anlamayın lütfen.

Ayrıca arkadaşım doğru söylüyor. Atatürk bir çok konuşmasında Lenin'e sevgili Yoldaş'ım diye hitap etmiştir. Malum kurtuluş savaşı esnasında Din kardeşimiz dediğimiz adamlar bizi sırtımızdan bıçaklarken, "dinsiz, terörist, diktatör" lakabı taktığınız adamlar karşılıksız silah ve mühimmat yardımında bulunmuştu. Günümüzde bile hala bu yardımların altında neden aranıyor, bir çok kişi çamur atmaya çalışsa bile gerçek nedenin hümanizm ve komünizmi tanıtmak olduğu bilinmiyor.

• Tüm yorumları okumadım. Lakin okuduğum kadarıyla düzeltmek istediğim hususlar yakaladım.
    1. Çin Komünist bir ülke değildir.
    2. Çarlık Rusya'nın katliamlarını komünistler yaptı diye yutturamazsınız kimseye.
    3. Komünizm dünya çapında bir sistemdir aslında tüm eleştirileriniz sosyalizme.
    4. ABD komünizm korkusundan dört dönüyor. 60 döneminde Türkiye'de ki komünist hareketi sezip askeri darbeye yardımcı olanda onlardı bunu kimse inkar edemez. Ve ABD'nin güç odağı olduğu bir dünyada Sosyalist bir ülkenin tutunabilmesi ne kadar kolay olurdu bunu düşünmek gerek.
    5. "Abdülhamit vatan haini miydi?" tartışmasına, o batmakta olan bir devleti ayakta tutmaya çalışıyordu diyorsunuz. Peki Stalin? Onu başka yargılıyorsunuz ama.
    .
    .
    .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Massaimassai

Stalin Hiroşimayı bombalamdı ama Çekoslavkya yı bombaladı, Afganistanı bombaladı, Almanyayı Doğu batı olarak ayırdı, Macaristan ha keza, Azebaycan? saymakla bitmez.

Al birini vur ötekine... Osmanlı aynı değilmiydi? Kendi atamda emperyalsitti... Ki tarih kitaplarında imparatorluk dendiğinde hoşumuza gider ama kök emperyal yaniz emperyalizmdir.

Sayın narada, tek taraflı bakış açınızı yadırgıyorum. Sanki Amerika tek zulüm uygulayan ülke:) Sovyet Rusya yı da yazın LÜTFEN...

Almanın 1952'de birleştirilmesi ve tarafsız olarak yeniden kurulmasını Stalin önermiştir. Ancak bunu batı bloğu reddetmiştir. Bilmiyorsak, sallamayalım !
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dönüşüm

Atatürk büyük bir lider.

İnönü ise diktatör, hem de iyi bir diktatör.
  • Felluce, Afganistan için ne gibi çalışmaları var bu arkadaşların tayfanın?

Felluce katliamı videosu:http://www.informationclearinghouse.info/article10907.htm
  • Harun Yahyayı gördükten sonra bıraktım.
  • Atatürk katliam yapmadı mı?
    Bana bunun cevabını ver.
    Bence stalin in adam öldürdüğo yaptığı gerçeği doğru olabilir ama bunu keyfinden yapmadığı ülkesinin düzeni için yaptığı doğrudur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ludwig van Beethoven

Atatürk katliam yapmadı mı?
    Bana bunun cevabını ver.
    Bence stalin in adam öldürdüğo yaptığı gerçeği doğru olabilir ama bunu keyfinden yapmadığı ülkesinin düzeni için yaptığı doğrudur.

Bu stalini mazur göstermez ki Atatürk ile neden karşılaştırdın anlamadım. Stalin, Hitler (Özellikle Komutanları) , Musolini, vs. 2. dünya savaşında kaliamın baş rolünü üstlenmişlerdir. Söylesene hangi ülkeyi koruyordu. Rusya dediğin topraklar uçsuz bucaksız ve gücü ortada idi. Yanlış anlama arakdaşım ancak Atatürk karşılaştırman çok çok havada kalmış destekler bir düşüncen yok yani bunu yazıya dökmemişsin ki dökmen için özellikle 2. dünya savaşını iyi analiz etmiş olman gerekir.

Bu bahsettiğin kişiler kaç kişinin ölümüne sebep oldu dersen Rusya Nüfusunun üçte biri yok oldu. Alman ordusu Kendide yok oldu. Dünya kadar yahudiyi katlettiler. Alman vatandaşlarının gözü boyandı. Fransayı sevmem ama Fransa yerle bir edildi. Buradaki esirler açlıktan ölene kadar çalıştırıldılar. 2. dünya savaşında Rusyanın savaş üretimi tam 10 katına çıktı ve bayanlar başta olmak üzre yorgunluktan öldü insanlar. Hitler Musoliniyi kurtarmak gibi bir gaflette bulundu. Eskiden hapisde iken kurtulduktan sonra İtalya kaybetti ve Musolini katledildi. Belki faydası olmayacağını bile bile Almanya ilk uzun menzilli füzelerini İngiltereye yolladı. Amaç insanları öldürmek. Son zamanlarda Artık bütün yahudiler katledildi. Japonya 2 atom bombası yedi. Sence daha yazmama gerek varmı. Bence amaç korumak değildi sadece sanayi devriminden pay kapmaktı.

Sanırım daha yazmama gerek yok. 2. dünya savaşı tam bir yüz karasıdır artık savaştan ziyade insan hayatı hiçe sayıldı.

• Yorumları gördükçe gülüyorum aramızda insan öldürmeyi savunanlar var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kassatura

Harun yahyanın belgeseli.

Aklınca komünizmi karalamaya calışan bir belgesel.

İzledim.Teoriye en ufak bir eleştiri getiremiyor.

Kim kimi kesti.Bunu komünizme giydirirmeye calışarak beyinleri etkilemeye calısıyor.

Aynen. Harun Yahya dediğiniz adam adnan okutar dır. Kendisinin Youtube da bunu söylediğine dair videosu bile var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut_baris -- 9 Temmuz 2013; 20:07:14 >
  • Siz herhangi bir akımı eleştirmeniz için akıma ait yapılanları bir kenara koyarak değerlendirmeniz gerekir.

Düşünce sistemlerini uygulamalar dan yola çıkıp eleştiremeyeceğimiz gibi, uygulamalardan yola çıkarak düşünce sistemlerini de eleştiremeyiz. Eleştirebileceğimiz şey ayrı, ayrı düşünce sistemleri, uygulamalar veya kişiler olmalı.

Böylece sap ile samanı karıştırmadan yorum yapmış oluruz.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.