Şimdi Ara

Stajdayım çok bunaldım (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
4.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Staj yerlerinin hepsinde böyle hocam maalesef çok bir fark yok yani. Ya çay taşıttırıyolar hizmetli muamelesi yapıyorlar ya da böyle boş boş oturtuyolar işte. Bu yaz bende yapıcam. Onu geçtim staj defterini nasıl doldurucam hiçbir fikrim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reasonable

Staj yerlerinin hepsinde böyle hocam maalesef çok bir fark yok yani. Ya çay taşıttırıyolar hizmetli muamelesi yapıyorlar ya da böyle boş boş oturtuyolar işte. Bu yaz bende yapıcam. Onu geçtim staj defterini nasıl doldurucam hiçbir fikrim yok.

Staj defteri en kolay kısmı bence kafanıza takmayın.Önemli olan staj süresince kendinizi ne kadar geliştirebildiğiniz.Size çay bile taşıtsalar belki öğrebileceğiniz bir şeyler vardır çalıştıgınız görevi , insanları küçümsememek gerekir.Burada çalışan bahçivan ile bile bir şey öğrenicem umudu ile konuşuyorum çünkü insanların hayattan öğrenecekleri çok şey oldugunu düşünüyorum.
  • Aldıgın ucret nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ellemon

Aldıgın ucret nedir?

ücret falan yok dostum , staj yaptıgın firma sana maaş vermek zorunda değildir.Okulum zaten sigortamı karşılıyor , firmanın tek masrafı bana öğlen yemeği vermek
  • Rena34 kullanıcısına yanıt
    4 senelik iletişim fakültesi halkla ilişkiler ama çalışacağım sektör editörlük alanında olduğu için ufak bir kayma yaptım bu arada henüz mezun değilim seneye son sınıf
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Realist-

quote:

Aldıgın ucret nedir?

ücret falan yok dostum , staj yaptıgın firma sana maaş vermek zorunda değildir.Okulum zaten sigortamı karşılıyor , firmanın tek masrafı bana öğlen yemeği vermek

resmi olarak vermek zorundadır. Buda asgari ücretin 3te 1idir yaklaşık 300 tl gereken fiyat.
  • quote:

quote:

quote:

Aldıgın ucret nedir?

resmi olarak vermek zorundadır. Buda asgari ücretin 3te 1idir yaklaşık 300 tl gereken fiyat.

Dostum burası Türkiye bu kadar şaşırmana gerek yok Benim gibi ücret almayarak çalışan bir sürü arkadaşım var , firmaların çoğu stajyere maaş vermiyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aldıgın ucret nedir?

Dostum burası Türkiye bu kadar şaşırmana gerek yok Benim gibi ücret almayarak çalışan bir sürü arkadaşım var , firmaların çoğu stajyere maaş vermiyor.

Sen keyfinden mi kalkıyosun gidiyosun oraya sabahın köründe?
    Çık o zaman başka yere gir

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aldıgın ucret nedir?

Sen keyfinden mi kalkıyosun gidiyosun oraya sabahın köründe?
    Çık o zaman başka yere gir

Dostum valla her sabah 6.30 da kalkıyorum dediğin gibi ama zorunlu staj nihayetinde , eğer bu stajı veremezsem üniversitede tez alamam yani mezun olamam maalesef böyle bir handikapı var.Aslında ücret almam lazım ama zorlada isteyemem şurada kalacağım 15 gün ben kendimi geliştirmeye bakıyorum

• arkadaşın yaptığı stajda firma para vermek zorunda değil. ki vermez de zaten
    20 günlük staj.
    ben de endüstri mühendisliği öğrencisiyim.
    üretim stajımı çorlu'da bi fabrikada yapmıştım.
    üzülerek söylüyorum ki durum aynıydı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Güren

arkadaşın yaptığı stajda firma para vermek zorunda değil. ki vermez de zaten
    20 günlük staj.
    ben de endüstri mühendisliği öğrencisiyim.
    üretim stajımı çorlu'da bi fabrikada yapmıştım.
    üzülerek söylüyorum ki durum aynıydı...

Sizinle bölümümüz aynı , staj yaptığımız bölge aynı , yaşadıklarımız aynı hep aynı kaderleri paylaşmışız resmen

Çorluda nerede ve ne üzerine staj yaptınız acaba ?
  • -Realist- kullanıcısına yanıt
    Lila kağıt fabrikası (marmara pamuklu holding'e bağlı)
    temizlik kağıdı fabrikası.
    tuvalet kağıdı, kağıt mendil vs. vs. üretimi yapan bir fabrikaydı.
    içindeki insanlar çok iyiydi ama bir şey öğrenemedim.
    üretime aldılar beni leş gibi bi yer zaten, sıcaaaaak kağıt makinası var koskocaman etrafa çok büyük ısı ve ses yayıyor. içerde durmak ölüm.
    ondan sonra müdürden rica ettim beni konverting diye bi bölüme yolladı, üretim planlamaya yolladı.
    yolladı dediğim tabi kendim gittim orada insan buldum sordum naabıyosunuz burda falan diye bilgiler topladım.
    ama üretimden ziyade konverting(kağıdın ambalajlandığı yer) benim için biçilmiş kaftanmış aslında.
    arızalı prosesler falan vardı onları inceledim akışlar falan iyiydi yani.
    5 gün konverting te 5 gün üretim planlamada 10 gün de üretim de kaldım.
    üretim planlama ve üretimden hiç zevk almadım, kimse bişey anlatmadı zaten öküz gibi oturdum 15 gün.
    diğer 5 gün iyiydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Güren

Lila kağıt fabrikası (marmara pamuklu holding'e bağlı)
    temizlik kağıdı fabrikası.
    tuvalet kağıdı, kağıt mendil vs. vs. üretimi yapan bir fabrikaydı.
    içindeki insanlar çok iyiydi ama bir şey öğrenemedim.
    üretime aldılar beni leş gibi bi yer zaten, sıcaaaaak kağıt makinası var koskocaman etrafa çok büyük ısı ve ses yayıyor. içerde durmak ölüm.
    ondan sonra müdürden rica ettim beni konverting diye bi bölüme yolladı, üretim planlamaya yolladı.
    yolladı dediğim tabi kendim gittim orada insan buldum sordum naabıyosunuz burda falan diye bilgiler topladım.
    ama üretimden ziyade konverting(kağıdın ambalajlandığı yer) benim için biçilmiş kaftanmış aslında.
    arızalı prosesler falan vardı onları inceledim akışlar falan iyiydi yani.
    5 gün konverting te 5 gün üretim planlamada 10 gün de üretim de kaldım.
    üretim planlama ve üretimden hiç zevk almadım, kimse bişey anlatmadı zaten öküz gibi oturdum 15 gün.
    diğer 5 gün iyiydi.

Üstte anlattım ama sizin için bir daha üstünden geçeyim , bende bir Jant ve Plastik fabrikasındayım , ilk gün fabrikayı bir endüstri mühendisi olan proje müdürü gezdirdi.2. gün kalite kontrol labaratuvarına verdiler orada takıldım kalite kontrol nasıl yapılır onu öğrendim.3. gün nihayet bana bir laptop verdiler ve üretim planlamaya geçtim o gün de boş boş geçti hiç görev vermediler.4. gün dilimi eşşek arısı soksaymış keşke dedim , fabrika müdürümüz telaşlı bir şekilde geldi normalde çalıştıgım yer Arçeliğin yan firması diyebiliriz ve bana çalışan eksiği oldugunu üretim bandının durdugunu söyledi ve özel şöfor ile Arçelik fabrikasına gittim.Müthiş bir fabrikaydı resmen kayboldum içinde ve sonunda beni üretim planlama katına aldılar.550 tane Arçelik kahve cezsinin tek tek 4 saat boyuncaayakta durarak kalite kontrolünü yaptım resmen ölüm gibiydi.5. gün yani bugün müdür bey elime bir Zaman ölçüm formu verdi ve 5 dakikalık eğitim verdi.Bir tane işçinin yönettiği büyük bir makinenin 15 parçalık zaman ölçümünü yaptım , elime bir kronometre ve belgeler tutuşturdular 3 saat onları yaptım 1 saatde rapor yazdım.Raporu verirken Genel müdür yardımcısı oradaydı ve beni tebrik etti , tabi bu arada soğuk soğuk terledim bir titreme geldi 10 tane daha zaman ölçüm raporu gerekiyormuş Genel müdürümüz bana yapıp yapmacağımı sordu bende o sırada yok diyemedim , o an da kakaladılar bana bu işide.
    Sonuca gelirsek pek endüstri mühendisliği işleri yaptırmadılar 1 kere köpek gibi arçelikte işçi gibi çalıştım 1 kere zaman etüdü yaptım 5 günün özeti bu.

• quote:

quote:

quote:

Aldıgın ucret nedir?

Üniversite stajında para verilmez.
    Stajyerler lise stajındaki gibi amele gibi çalışmaz.
    9 ay staj yapmazlar.
    Taş çatlasa 1 ay.

• quote:

Orijinalden alıntı: knightsever

quote:

quote:

quote:

Aldıgın ucret nedir?

Üniversite stajında para verilmez.
    Stajyerler lise stajındaki gibi amele gibi çalışmaz.
    9 ay staj yapmazlar.
    Taş çatlasa 1 ay.

Aslında para veren firmalar var ama dediğiniz gibi stajyerlere genelde para verilmez.Aynı şekilde ben firmamda öğlen yemeği için çalışmaktayım bana en ufak getirisi yok

• quote:

Orijinalden alıntı: yigit_1991

ya arkadaş valla deli olucam, karakter olarak biraz sinirli bir yapım var, anne babam çok küçük yaşta ayrıldıkları için hiçbir zaman annem falan bana emir kipiyle konuşmadı, gerek arkadaşlarım gerek 4 senelik kız arkadaşlarım yap, yaz, çiz, getir, götür tarzında konuşmadı.. tamam staj olduğu için bunların olması normal ama 2 hafta oldu başlayalı daha, benden 3 yaş büyük kız emir veriyor böyle yap şöyle yap diye..

Bu tip lafları emir olarak algılıyorsanız sıkıntı var.
    Unutmayın ki siz stajersiniz yeni işe girmiş çalışan değil ve oradaki insanların hakkınızda düşüncesi "hiç bir şey bilmeyen"dir. Piyasada insanların şunu yap bunu yap demesini de bu zamanlarda yaşıyorsunuz çünkü ileride kimse size öyle bir şey diyemeyecek.
    Ben de Elektrik-Elektronik Müh. adayıyım. Teknikerin altında çalışmama rağmen ne derse yapıyorum çünkü işi öğrenmem lazım sağolsun kendisi de iyi bi insan ne kadar ilerde çok farklı şekilde karşılacak da olsak yaşı benden büyük ve bilgisi de benden fazla olduğu için dediklerini yapıyorum. Bu emir vermek değil çünkü öğretene saygı.

Konu hakkında da şunu söyleyebilirim ki ben de aynı durumdayım kimse gelip bak bu böyle demiyor. Staj yaptığım firmayı özelleşmiş bi alandan seçtim bilgim var diye o yüzden gidip teknikere ben soru soruyorum elimde not defteri. Başka türlü kimse kimseye ders verir gibi anlatmaz ki okul değil işyeri.

• Arkadaşlar şimdi yanıma çalışanları teftiş ederken şirketin patronu geldi , ne işe yarıyorsun diye sordu bende zaman etüdlerini yapıyorum diyince çekti gitti , bende de hafif bir heyecanlanma oldu ne yalan söyleyeyim

Şu an da fabrikada üretim müdürü olmadığı için müdür odasında oturuyorum çok ilginç bir duygu , yanımdaki odalarda şirket mühendisleri var herkes garip garip bakıyor
  • quote:

Arkadaşlar şimdi yanıma çalışanları teftiş ederken şirketin patronu geldi , ne işe yarıyorsun diye sordu bende zaman etüdlerini yapıyorum diyince çekti gitti , bende de hafif bir heyecanlanma oldu ne yalan söyleyeyim

Şu an da fabrikada üretim müdürü olmadığı için müdür odasında oturuyorum çok ilginç bir duygu , yanımdaki odalarda şirket mühendisleri var herkes garip garip bakıyor

bizde iş başı yaptık yine, bakalım bu hafta nasıl sıkıcı geçecek

• quote:

Orijinalden alıntı: yigit_1991

quote:

Arkadaşlar şimdi yanıma çalışanları teftiş ederken şirketin patronu geldi , ne işe yarıyorsun diye sordu bende zaman etüdlerini yapıyorum diyince çekti gitti , bende de hafif bir heyecanlanma oldu ne yalan söyleyeyim

bizde iş başı yaptık yine, bakalım bu hafta nasıl sıkıcı geçecek

10 tane zaman etüdü varmış onları yaptıracaklar şimdi bana , bakalım ne olacak

• Arkadaşlar herkes bir şey istemeye başladı artık zor yetişir oldum fazla kaşındım galiba
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.