Şimdi Ara

Staj Parasını gözünde çok yükseltenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 150-200 lira para alıncak oda zaten yol parasınının yerini tutar hadi taş çatlası son ay 400 lira

kime baksam stajı bekliyor yok neymiş paralı eğitimmiş

• Meslek lisesi son sınıf öğrencisine eziyetten başka bir şey değildir staj parası önemli değil bu zamana kadar alışılmış zaten şirketlerin ameleliği staj yerine sınav a yönelik çalışmalar yapılsa daha çok iş görür bana göre.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen ayrıca gitmişler son seneye koymuşlar birde 9 - 10 saat
  • Staj sömürüden başka birşey değildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnonymousT

Staj sömürüden başka birşey değildir.

stajın amacı öğrencinin para kazanması ise, haklı olabilirsin. ama stajın amacı sadece beceri kazanmak değildir. iş hayatının havasını solumak ve işlerin nasıl yürüdüğünü yerinde görmektir. stajda sömürülmekte, alınması gereken hayat dersidir. buna karşı durmak için, koordinatör öğretmenine veya okul idaresine başvurulabilir. ama öğrenci haklarını kullanmıyorsa veya çekiniyorsa, başarısız olmuş demektir. sonuçta bu sömürü staj olsa da olmasa da, mezuniyet sonrasında yaşanacak.

işletmelerde beceri eğitiminden şikayetçi olan pek çok öğrenci gördüm. ama, havadan verilen yüksek notlara da hayır demiyorsunuz.
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    ÖĞRENCİYE İŞ ÖĞRETİLMEDİĞİ SÜRECE STAJ SÖMÜRÜDÜR.
    ÖĞRENCİNİN HAKLARI İHLAL EDİLDİĞİ SÜRECE STAJ SÖMÜRÜDÜR.
    ÖĞRENCİ AYAKÇI OLARAK KULLANILDIĞI SÜRECE STAJ SÖMÜRÜDÜR.

VERİLEN PARA DA UMURUMDA DEĞİL.

Haklarımızı savunma olayına gelecek olursak. Koordinatör öğretmenime olanları anlattığım da "Staj bitmesine kaç ay kaldı biraz daha sık dişini." "Adamlara ayıp olmaz mı şimdi işten ayrılsan." gibi cevaplar almıştım zamanında. Yani koordinatör öğretmenleride işletmelerden tarafta.

Ve daha transistör ölçmesini bile bilmeyen adamlar mı bana iş öğretecekler ?

Ve konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum zaten Burada (Link) ve Burada (Link) yeterince tartıştık.

• hepsi işletmenin tarafında değil. bir çok öğrencimizi işletmelerden çektiğimiz oldu. problem çok fazla değilse ve sene sonuna 1-2 ay süre varsa, o zaman öğrenciye beklemesini söyleriz. madalyonun diğer tarafına bakarsak, koordinatör öğretmeni olarak görev yaptığım yerlerde, öğrencilerle ilgili şikayetlerde duydum. bunlar arasında, hak verdiklerim olduğu kadar, aşırı bulduklarında oldu. ama ne olursa olsun, staj meslek eğitiminde, önemli bir yer tutar. çünkü öğrenciler sonsuza kadar, kontrollü ortamlarda çalışmayacaklar. çalışma hayatıyla ne kadar erken yüzleşirler ise, onlar için daha iyi olur.

ben staj yaparken, pek çok öğrendim. bunun tek nedeni çok iyi işletmelerde staj yapmam veya beraber çalıştığım kişilerin ilgili olması değildi. staj süresince, sürekli aktif hareket ettim. yeri geldi, yapılan işleri gözlemledim. yeri geldiğinde sorular sordum. staj süresince, bilgi beklemek yerine, dişinizle tırnağınızla çekip almanız gerekiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Staj bence gayet gerekli bir şey. Daha önce bir yerde çalışmamış insanlar için çok iyi oluyor. Gözlem yapabiliyorsun, iş arkadaşlıklarını görebiliyorsun. İş hayatında insanların birbirinin arkasından atıp tutarken yüzüne karşı bir şey yokmuş gibi davrandığını görebiliyorsun (Beni en çok bu şaşırttı daha yeni yeni alışıyorum ). Ama sabah 9 akşam 5 8 ay mesai yapmak lise son sınıf öğrencisi için biraz abartı olabiliyor. Devlet kurumunda olup stajda it gibi çalışan arkadaşlarım var, akşam saat 5 olmuş memurlar çıkmış o çocuk hala çalışıyor, çıkarken gördüğümde niye çıkmıyorsun hala diyorum saat daha 5.30 olmadı diyor. Ve bu bir iki defaya mahsus olan bir şey değil hep böyle. Staj yaptığım kurum adliye ve eminim onun mahkemesindeki memurların yarısı çıkmıştır bile ama onu göndermiyorlar. Staj demek senin yapman gereken işi stajyere kitleyim ben yatıyım demek değildir. O işi stajyere öğretmek ve uygulatmak olması gerekiyor. Köle gibi kullanılması gerekmiyor. Ben öyle bir durumda staj yapsam ne olurdu bilmiyorum. Gerçi öyle bir durum oldu kendimi kullandırmadım o kişiye karşı. Adam sürekli kendi işini bana yaptırıyordu. Cevabını aldı artık selam bile vermiyor. Allahtan her kurum, böyle çalışanlarla dolu değil. Özel sektörde ne yapılır bilmiyorum ama sen devlet kurumuna stajyer veriyorsan o kurum, çalışanlar öğrenciyi köle olarak kullanıyorsa o kuruma asla stajyer verme. Devlet öğrenciye staj yapacak yer mi bulamıyor?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.