Şimdi Ara

St kanuni GT250R % Hyo GT250R? Sizce hangisi... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
22.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kanuni nin neden bu markaya balıklama atladığını sanırım hepimiz biliyoruz. Elbette Hyosung ürünlerinin fiyat/performans olarak en iyi marka olması dolayısı ile bu markanın satış potansiyeli üzerindeki tatlı leziz kaymağa konmaktı. Fakat istediği gibi gelişmedi olaylar çakalsan senden çakalı vardır. Tüketici alışkanlıklarında marka çok mühimdir. Bu noktada Kanuni sanki kendisi tüketici gözünde inanılan bir markaymış gibi "Ben S&T markasını basarım satarım" zihniyeti ile verdi çoşkuyu :) "Bence de " asıl tepki gösterilmesi nokta budur. Bu Türk firmalarındaki satan her ürünün dibini kurutma mantığı nedir anlamıyorum. Literatürde böyle bir pazarlama anlayışı yok. Global tu kaka diyenler şimdi onu arar oldu. Nihayetinde global yavaş yavaş da olsa servis ağını vs düzeltiyordu. Kanuni ürünlerinin tamamını kör gözle eleştirmem her daim söylerim 3-4 model bu markadan beklenmeyecek derecede iyidir. Fakat gerek servislerinin ortalama altı hizmet kalitesi ve fiyat politikası ile bu modeller de güme gider durur. Hiç unutmuyorum kanuni servisi tabelalarda raks, bianchi, tefal yetkili servisi logoları da vardı :) O nedenle "Motosiklet ustalarının açıklamaları kulaktan dolma vs" demek subjektifliğinin alası oluyor. Zira kulaktan dolma bilgileri var diye tanımladığınızı tahminlediğim ustaların %99 ı herhangi bir kanuni teknik servisinden daha engin bilgiye sahipler. Geçeniz efem.

• kanuni gt250R kıyas yapabileceğin motor cbf150 dir kaldıki ona karşı bile üstün değil
  • Beyleri 08 st kanuni gt250r Testim oldu ve devir kesici var gibi geldi bana... Arkadaşım laf arasına böyle bir muhabbet attı ve denedik işte sonuç şuki Devir kesici var
    Aynı şeyi benle beraber 19 yıllık motor kullanıcısı bir arakdaşım söyledi. Kendisi 09 busa kullanıyor Lastik yaktı bir kaç kendi tabirince testler yaptı ve motorun ciğerli sağlam olduğu kanısına vardı

quote:

Orijinalden alıntı: efece

kanuni gt250R kıyas yapabileceğin motor cbf150 dir kaldıki ona karşı bile üstün değil

Böyle bir kanıya nerden vardınız? st kanuni gt250r kullandınızmı hiç? Makinenin granaj takımını söktünüzmü?
    Arkadaşlar uzun zamandır giremiyordum.... Bir çok şeyi test etme fırsatım oldu yakın zamanda.... Gerçektende sağlam bir motormuş. Siz onu üzmediğiniz bakımlarını yapmadığınız sürece yolda bırakmaz... Sizi üzmez!..

Sınırlarında kullanmak gerek motoru. Sınırları zorlamak gibi bir fantezi var bizim insanımızda!... Altındaki 250cc kardeşim 600 değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baba Naber -- 3 Ağustos 2009; 23:59:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: efece

kanuni gt250R kıyas yapabileceğin motor cbf150 dir kaldıki ona karşı bile üstün değil

Nasıl yani? :)))))))))))))
  • Kanuni ile hyo,yu yanyana koydugumda hyo gözümü dolduruyor ama kanuni öyle degil

Kanuninin kaynak yerlerine bakıyorum bariz görünüyor yani sanki amatör birinin yaptıgı gibi duruyor

Ben böyle gördüm siz ne dersiniz bilmiyorum
  • bu iki modelinde sıfırını alacağıma aynı paraya japonun ikinci elini alırım.
  • Sıfır almıyacağım arkadaşım. İkinci el
    İkiside aynı farbrika üretimi motorlar. Yazılar farklı o kadar
  • Ben Kanuni'nin motosikletlerinin kalitesiz olduğunu pek sanmıyorum. Sonuçta yine Hyosung'un tasarladığı ve ürettiği bi makina. Duydyğum kadarıyla burada sadece montajı yapılıyomuş. Arkadaşlarımız Kanuni'nin kötü imajından haklı olarak çekiniyolar ama sonuçta mal aynı mal ve tam olarak bilmiyorum ama yenilerde enjeksiyon var ve devir göstergesini beyaz yapmışlar daha güzel olmuş.
    Tek olumsuz yanı ikinci elde fiyatının baya bi düşüyor olması. Sıfırı 9,500 civarındayken 2008 model ve az kilometrelisini 5,5-6000 Lira'ya alabiliyorsunuz. Onun için ikinci el bi Hyosung alınabilir onun da karbüratörlü olmasının kötü olacağını sanmıyorum. 2007'de enjeksiyona geçmişlerdi galiba.
    Bi aralar ben de baya bi niyetlenmiştim bu motosiklete sonra işte malum 1 daha ver 2 daha ver derken önce Er-6 sonra Fazer bakar buldum kendimi.
    Hayırlısı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim.

• Montaj ciddi iştir. Nice problemlerin ve hatta kazaların sebebi ülkemizde yapılan dandik montajdır!
  • quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

Montaj ciddi iştir. Nice problemlerin ve hatta kazaların sebebi ülkemizde yapılan dandik montajdır!

kesinlikle katılıyorum.istediğin kadar kaliteli üret.eğer montajı bisiklet tamircisine yaptırırsan o alet pert olur...
  • Hayır. Ülkemizde montaj yapılmıyor... Motor toplu halde kasalarda geliyor. Kanuni yazıyı basıt satışa sunuyor...
  • O zaman Kanuni'den çekinecek bişey yok demektir.
    Ancak Yeni modellerdeki enjeksiyon sistemi bulunan bir 2008 model alınabilir. Yeniden nerden baksan bi 3000 Lira kadar ucuza gelir.
  • Birkaç gün önce Gt250n kullanan bi arkadaşla konuştum. Kendisinin baya bi motosiklet tecrübesi vardı. Japon'la kıyaslanmayacağını herkes kabul eder zaten de o bu motosikletin biraz sakat olduğunu söylemişti. Virajda mesela vites düşürüp gaza yüklenince kıç attığını söyledi. Bir de malzeme kalitesi olarak. Bunun yerine Cbr125 daha iyi diyodu. Şimdi güç için ayrı tabi.
    Hevesini kırmak istemem ben de gerçekten bi ara çok sevmiştim Gt250R'yi; açıkçası insan bu motorun görünüşünden büyüleniyo. Bu fiyata Ducati almış gibi... İyi düşünmek lazım hepsini.
  • Malzeme kalitesi olarak mı? Cbr125 mi? Yok artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mdemirbas

Birkaç gün önce Gt250n kullanan bi arkadaşla konuştum. Kendisinin baya bi motosiklet tecrübesi vardı. Japon'la kıyaslanmayacağını herkes kabul eder zaten de o bu motosikletin biraz sakat olduğunu söylemişti. Virajda mesela vites düşürüp gaza yüklenince kıç attığını söyledi. Bir de malzeme kalitesi olarak. Bunun yerine Cbr125 daha iyi diyodu. Şimdi güç için ayrı tabi.
    Hevesini kırmak istemem ben de gerçekten bi ara çok sevmiştim Gt250R'yi; açıkçası insan bu motorun görünüşünden büyüleniyo. Bu fiyata Ducati almış gibi... İyi düşünmek lazım hepsini.

gt250 yerine cbr125 mi önerdi???
    ...
  • Bende geçen Ducati Monster alacaktım. Bir arkadaşa sordum. Bana bu makinelerin virajda kıç attığını; su birikintilerinde etrafa su sıçrattığını ve en önemlisi Ducatilerin boyalarının güneşte solduğunu, haftada bir çamaşır suyuyla silinmesi gerektiğini yoksa zamanla tüm ducatilerin gri olduğunu söyledi. Ve bana YBR125 önerdi. İyi düşünmek lazım, çok kararsızım bu ikisi arasında!

• Yine ağzı olan konuşuyor bırakın bu sokak efsanelerini yahu kıç atıyormuş dökülüyormuş vs..şuna eminim bu söylentileri yayanların hayatında o makineyi kullanmadığıdır kimseyi yanıltmayın gt 250 r her yönüyle fiyatını sonuna kadar hakkeden kaliteli bir makinedir denge konusunda sürücünün dengesizliği haricinde hiç bir problem yaşamadım malzeme kaliteside takdire şaiyan özellikle mekanik aksamı gerçekten sağlam tabir-i caizse taş gibi cbr 125 ile kıyaslanmasıda abesle iştigalden öteye gidemez sn.Novarix dostum da bunu güzel bir nazireyle dile getirmiş zaten Tekrar üstüne basarak söylüyorum bu klasmanda mantıklı iki model vardır biri ninja diğeri gt kıyaslayacaksanız bu 2 modeli kıyaslayın ninja önde gibi görünsede mantıklı nedenlerden dolayı hyo bir adım öndedir bana göre st konusundada uyarıyorm kanuni'nin el attığı makineden pek birşey beklemeyin ziraa bunu kullanıcı yorumlarındanda anlamak mümkündür...

• quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

Bende geçen Ducati Monster alacaktım. Bir arkadaşa sordum. Bana bu makinelerin virajda kıç attığını; su birikintilerinde etrafa su sıçrattığını ve en önemlisi Ducatilerin boyalarının güneşte solduğunu, haftada bir çamaşır suyuyla silinmesi gerektiğini yoksa zamanla tüm ducatilerin gri olduğunu söyledi. Ve bana YBR125 önerdi. İyi düşünmek lazım, çok kararsızım bu ikisi arasında!

Arkadaşım ben sana ikisini de kullanan birisinin söylediklerini anlatıyorum. Dinlersin dinlemezsin saygısızlığın lüzumu yok.
    Ben ikisini de kullanmadım o yüzden yorum yapamam.
    Burası da forum olduğuna göre bilgilerimizi ve duyduklarımızı paylaşacağız ki doğru bişeyler bulalım.
    Böyle konuşman hoş değil.

• Novarix zaten size değil o fikre yapmış eleştirisini. Zaten Hyosung bu, huan san kin çan çin çon markası değil ki. Subjektif olmuş ikisini de kullanan arkadaşın fikri. :)
  • kuralkan kaliteyi düşürdüğü söylenebilir. servisleri rezil kanuninin. birçoığu bisiklet ve mobilet tamircisi. takmayın enjeksiyona, devir kesiciye. enjeksiyhon yerine basit karbüretörü tercih ederim. kaldıki devir kesici gereksiz. siz boşta gazlamazsanız zaten yolda limitöre kadar gidemezsiniz. (tabi malsanız 1. viteste gazı köklerseniz de olur)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.