Şimdi Ara

SSHD mu yoksa HDD mi almaliyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SSHD aslam diye dusunuyorum ama karar veremedim.

internetteki arastirmalarima gore SSHD normal HDD lere gore daha performansli sayiliyor.

Acikcasi HDD im su aralar iflas edecek, acayip sesleri tekrarlamaya basladi

acil bir harddisk almam gerek

aklimda su var

http://www.scan.co.uk/products/1tb-wd-wd10j31x-25-solid-state-hybrid-drive-mobile-blue-sata-iii-6gbs

Western Digital Blue Mobile 1TB Solid State Hybrid Drive

(Seagatelere sicak bakmiyorum)

bugun siparsi verebilirim. sali elime gecer gerci.

var mi baska onerileriniz ? tskler.

• guncel
  • güzel disk, alabilirsin. ancak seagate neden sıcak bakmıyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj_mero

güzel disk, alabilirsin. ancak seagate neden sıcak bakmıyorsun?

kolay bozuluyor. iki seagate almistim ikiside bozulmustu. su anki wd 5 yillik. anca sesler gelmeye basladi. takiliyor arada.

herhangi bir dezavantaji var midir sshdlerin ?

gerci bu wd nin rmp hizini goremiyorum ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinobilly -- 8 Ağustos 2015; 17:26:46 >
  • SSHD diskler normal HDD lerden 1 gömlek yukarıda, fazla fiyat farkı yoksa alabilirsin üstad, sorun olmaz
  • quote:

SSHD diskler normal HDD lerden 1 gömlek yukarıda, fazla fiyat farkı yoksa alabilirsin üstad, sorun olmaz

bu modelin rpm hizi nedir ? bilgin var mi ?

5400 luk istemiyorum. 7600 luklerden almak istiyorum. gerekirse seagate de alirim. madem iyi...

ayrica seagetain su

ST2000DX001 - 2TB Seagate Desktop SSHD, 3.5" 7200RPM, 64Mb Cache <8ms NCQ OEM

http://www.scan.co.uk/products/2tb-seagate-desktop-sshd-35-7200rpm-64mb-cache-8ms-ncq-oem 80 pounda geliyor ama alicam eger iyiyse. 2 tb isimi gorur herhalde ?
    modeli hosuma gitti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinobilly -- 8 Ağustos 2015; 17:40:59 >

• SSHD lerde küçük bir alan SSD gibidir işletim sistemi boot dosyaları vs buraya yazar, önyükleme alanı gibi birşey, geri kalan kısım ise yine bildiğimiz mekanik disk ancak biraz daha performanslı ancak kendi sitesinde RPM kısmı n/a olarak işaretlenmiş yani yazmamışlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arsiv icin Ssd mi Hdd mi?
    5 yıl önce açıldı
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

SSHD lerde küçük bir alan SSD gibidir işletim sistemi boot dosyaları vs buraya yazar, önyükleme alanı gibi birşey, geri kalan kısım ise yine bildiğimiz mekanik disk ancak biraz daha performanslı ancak kendi sitesinde RPM kısmı n/a olarak işaretlenmiş yani yazmamışlar

ST2000DX001 - 2TB Seagate Desktop SSHD, 3.5" 7200RPM, 64Mb Cache <8ms NCQ OEM

burada 7200 rpm yazmakta. deger mi almaya ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinobilly -- 8 Ağustos 2015; 18:24:17 >
  • guncel ?
  • Ben bu SSHD olayına sıcak bakmıyorum çünkü ssd olarak adlandırabileceğimiz kısım genellikle 8 gb oluyor ki bu bence çok az.Fiyatları ise normal hddlerden oldukça yüksek.Eğer aynı paraya alınabiliyorsa veya makul bir farkla sshd tercih edilir.Yinede ssd ve hddyi ayrı ayrı almak en mantıklı çözümdür bence.Laptopta falan kullanacaksanız orası ayrı tabi.Gidip WD dualdrive için 1000 tl bayılmaya gerek yok.SSHD tercih edilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Ben bu SSHD olayına sıcak bakmıyorum çünkü ssd olarak adlandırabileceğimiz kısım genellikle 8 gb oluyor ki bu bence çok az.Fiyatları ise normal hddlerden oldukça yüksek.Eğer aynı paraya alınabiliyorsa veya makul bir farkla sshd tercih edilir.Yinede ssd ve hddyi ayrı ayrı almak en mantıklı çözümdür bence.Laptopta falan kullanacaksanız orası ayrı tabi.Gidip WD dualdrive için 1000 tl bayılmaya gerek yok.SSHD tercih edilir.

Benim istedigim pcyi acarken diger programlari acarken hizli olmasi. 8gb olayi bunun icin var. Cahce dosyalarini daha hizli isliyor. Arada 20 pound fark var. Almaya deger mi sshd ?

Su var. Bir arkadasim cok isiniyor hdd bu yuzden ssd kismina zarar verir dedi. Bu dogrru mu ?

Tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cinobilly C kullanıcısına yanıt
    Tabiki açılış hızında gözle görülür bir fark oluşuyor bu inkar edilemez bir gerçek.

Benim bilgisayardaki HDD normalde 40 derece civarlarında geziyor.Markası Seagate 7200 rpm hızında 3.5" bir disk.Eğer oyun oynar veya uzun dosya trasnferleri yaparsam 50 dereceleri görüyor.Bazı kasa içi soğutması kötü arkadaşlarda bu değerler daha da yüksek olabiliyor tabi.SSD'ler ise bildiğim kadarıyla çok serin çalışan cihazlar.Zaten çok da az güç tüketiyorlar.Tahminim 40 dereceden etkilenmeyecekleri fakat 50 den sonra hdd'lerde olduğu gibi ssd'ler içinde risk başlıyor.Ha "hdd çok ısınıp ssdyi bozdu" olayının yaşanacağını hiç sanmıyorum.Zaten internette de böyle bir olaya rastlamadım.

Şimde 20 poundluk farka gelelim.20 pound yaklaşık 90 Tl yapıyor.Eğer 50 Tl daha verirseniz 60 Gb , 60 Tl daha verirseniz 120 Gb SSD alabiliyorsunuz.Tabiki bu SSD'ler okuma/yazma hızında lider olanlardan değil.500 MB hıza yakın okuma , 200 MB hıza yakın da yazma yapabiliyorlar.Fakat tüm windowsu hatta hızlı açılmasını istediğiniz programları 120 GB bir SSD'ye sığdırabilirsiniz.

Şimdi karşılaştırma yapalım.SSHD aldığınızda 1 GB SSD yongası için 11 TL veriyorsunuz.Fakat SSD aldığınızda 1 GB hafızası 80 kuruş gibi komik bir fiyata geliyor.Üstelik windows ve programlarınız çok daha hızlı ve her zaman hızlı açılacak.SSHD'leri beğenmediğimi söylemiştim çünkü istediğiniz şeyin ssd yongasına yazılması için o veriyi hdd'den 10 kere falan çağırmanız gerekiyor.Yani SSHD'yi aldınız formatlayıp windows kurdunuz.Windowsu 10 kere hdd'den açacaksınız.Daha sonra sshd anlayacak sen bunu çok kullanıyosun hop alacak onu ssd bölümüne.Sonra siz hep kullandığınız programları açacaksınız ve zamanla windowsun yavaş açıldığını fark edeceksiniz.Sebebi basit 8 gb ssd bölümü

Sonuç olarak : Tavsiyem eğer iki tane hdd takacak yeriniz yoksa yani laptop kullanıyorsanız optik sürücüyü çıkarıp yerine hdd takmanız.
    Ha eğer cihazınızda optik sürücü yeri de yoksa veya optik sürücüden başka cihaz desteklemiyorsa (böyle bir durum da olabiliyormuş sanırım) mecburen 1 tane disk takacaksanız gidin HDD takın derim.1 Gb ssd için 11,25 Tl verilmez.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.