Şimdi Ara

SSH nedir?ne işe yarar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • forumda pil tasarrufu konularında ssh nin kapatılmasından bahsediliyor.
    güvenli kabuk deniyor,kapatılırsa alet işlem yapamaz deniyor,açarsanız aletiniz hacklenir deniyor?bu konuda bilgisi olan varmı?açalımmı,kapatalımmı?

• tam bilgisi olan varsa bunu bende merak ediyorum açıkcası
  • SSH telefonunuzun bilgisayara bağladığınızda aradaki veri alışverişini düzenleyen bişey sanırsam tam emin olmamakla birlikte telefon restratında tekrar açılan bişi bu SSH ile ilgili bi konu wardı yanılmııyorsam ben kapatmak konusunda pek ilgilenmediğim için okumamıştım dikkatli aklımda kalan bu
  • SSH;
    SSH "Secure Shell Güvenli Kabuk" ağ üzerinden başka bilgisayarlara erişim sağlayan, uzak bir bilgisayarda komutlar çalıştıran ve bir bilgisayardan diğerine dosya taşımamızı sağlayan bir programdır. Güvensiz kanallar üzerinden güvenli haberleşme sağlar.
    OpenSSH ise;
    Özgür bir SSH versiyonu olan OpenSSH *BSD Unixlerin asi çocuğu olarak adlandırılan OpenBSD projesi çerçevesinde yürütülen SSH1 ve SSH2 protokollerini içeren yazılım takımıdır.
    OpenBSD sürümü hariç diğer tüm versiyonları OpenBSD için geliştirilen sürümün gerekli sisteme uyarlanmış versiyonlarıdır.
    OpenSSH programı sayesinde Wi Fi, Edge ve bir çok gerektiği zaman başlatılmasını ve kapatılmasını istediğimiz programlara komut verebiliyoruz.Böylelikle arka planda çalışan programlara dur diyerek,pil tasarrufu yapmış oluyoruz.
    Open SSH mutlaka kullanmadığınız zaman kapalı olmalı çünkü, açık kalırsa pil'in ömründen ömür götürür demedi demeyin :)

• quote:

Orjinalden alıntı: baha40n

SSH;
    SSH "Secure Shell Güvenli Kabuk" ağ üzerinden başka bilgisayarlara erişim sağlayan, uzak bir bilgisayarda komutlar çalıştıran ve bir bilgisayardan diğerine dosya taşımamızı sağlayan bir programdır. Güvensiz kanallar üzerinden güvenli haberleşme sağlar.
    OpenSSH ise;
    Özgür bir SSH versiyonu olan OpenSSH *BSD Unixlerin asi çocuğu olarak adlandırılan OpenBSD projesi çerçevesinde yürütülen SSH1 ve SSH2 protokollerini içeren yazılım takımıdır.
    OpenBSD sürümü hariç diğer tüm versiyonları OpenBSD için geliştirilen sürümün gerekli sisteme uyarlanmış versiyonlarıdır.
    OpenSSH programı sayesinde Wi Fi, Edge ve bir çok gerektiği zaman başlatılmasını ve kapatılmasını istediğimiz programlara komut verebiliyoruz.Böylelikle arka planda çalışan programlara dur diyerek,pil tasarrufu yapmış oluyoruz.
    Open SSH mutlaka kullanmadığınız zaman kapalı olmalı çünkü, açık kalırsa pil'in ömründen ömür götürür demedi demeyin :)

hangi durumlarda kullanılır?Wi-Fi yi açtığımızda açmalımıyız mesela?

• bişey sormak istiyorum.bu open ssh telefonda yüklü olmak zorundamı .benim telefonumda yok ve ihtiyacta duymadım şimdiye kadar.bilen arkadaşlar cevap verebilirmi acaba.teşekkürler
  • Tabiki kurmak zorunda değilsin, sadece SSH protokolünü kullanan WinSCP gibi pc yazılımlarıyla kablosuz olarak telefona bağlanmak istiyorsan kurman gerekiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: kyle007

Tabiki kurmak zorunda değilsin, sadece SSH protokolünü kullanan WinSCP gibi pc yazılımlarıyla kablosuz olarak telefona bağlanmak istiyorsan kurman gerekiyor

teşekkürler demekki benim için fazlalıkmışş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _2FAST4U_

quote:

Tabiki kurmak zorunda değilsin, sadece SSH protokolünü kullanan WinSCP gibi pc yazılımlarıyla kablosuz olarak telefona bağlanmak istiyorsan kurman gerekiyor

Telefon özelliğini kullanmıyorsanız,neden IPhone kullanırsınız ki acaba?
    Bunun özelliklerinden en önde gelen güzel yönlerinden biridir kablosuz bağlantı olayı.
    Bir alışkanlık yaparsa,başka tür bağlanmak istemezsiniz.Ne kablo derdiniz var ne bilgisayara yakın olma gibi bir şey sözkonusu.Uzaktan tüm işlemlerinizi yaparsınız.Müzik dinler,bilgisayarınızdaki herhangi bir veriye uzaktan erişim vs vs Hatta km'lerce uzaktan bile evinizi veya işyerinizi takip edebilirsiniz.
    Bu özelliklerinin niğmetmerini saymakla bitiremeyiz.Ama nasıl olsa sana lazım değil miş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baha40n -- 3 Haziran 2008; 12:34:43 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: _2FAST4U_

quote:

Telefon özelliğini kullanmıyorsanız,neden IPhone kullanırsınız ki acaba?
    Bunun özelliklerinden en önde gelen güzel yönlerinden biridir kablosuz bağlantı olayı.
    Bir alışkanlık yaparsa,başka tür bağlanmak istemezsiniz.Ne kablo derdiniz var ne bilgisayara yakın olma gibi bir şey sözkonusu.Uzaktan tüm işlemlerinizi yaparsınız.Müzik dinler,bilgisayarınızdaki herhangi bir veriye uzaktan erişim vs vs Hatta km'lerce uzaktan bile evinizi veya işyerinizi takip edebilirsiniz.
    Bu özelliklerinin niğmetmerini saymakla bitiremeyiz.Ama nasıl olsa sana lazım değil miş.

şu nimetleri tek tek anlaşılır bir şekilde anlatırsanız bizde öğrenmiş oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crabflickr -- 3 Haziran 2008; 12:44:47 >

• quote:

Orjinalden alıntı: snek1

Soruna ben de soruyla cevap vereyim :)
    Bir telefondan ne beklersiniz?
    Telfon ne için alınır?
    Ya da Böyle bir telefonu neden alırız da bu fiyata gidip başka bir veya 2 telefon almayız?
    IPhone'dan kimin ne beklediğine bağlı ihtiyaçlar.
    Mesela ben,sadece ince olduğu için almıştım ve hiç bir özelliğini bilmiyordum.
    İnce bir telefona ihtiyacım vardı,arkadaşım hem kendine,hem de bana al memnun kalacaksın dedi.Ben de onun teknik bilgisine güvenerek,gözüm kapalı aldım.İyi ki de almışım.
    İnanır mısınız telefon aldığımda dahi neyi nasıl kullanacağımı dahi bilmiyor ve ilk defa görüyordum.Çünkü,böyle bir telefona ihtiyacım olmadığı için merak etmemiştim.Kısmet.İyiki de almışım
    Özellikleri meselesine gelince de,arkadaşlarım tek tek yazar bunları ama önemli olan özelliklerini kullanabilecek mişiz veya kullanabiliyor muyuz?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: snek1

Soruna ben de soruyla cevap vereyim :)
    Bir telefondan ne beklersiniz?
    Telfon ne için alınır?
    Ya da Böyle bir telefonu neden alırız da bu fiyata gidip başka bir veya 2 telefon almayız?
    IPhone'dan kimin ne beklediğine bağlı ihtiyaçlar.
    Mesela ben,sadece ince olduğu için almıştım ve hiç bir özelliğini bilmiyordum.
    İnce bir telefona ihtiyacım vardı,arkadaşım hem kendine,hem de bana al memnun kalacaksın dedi.Ben de onun teknik bilgisine güvenerek,gözüm kapalı aldım.İyi ki de almışım.
    İnanır mısınız telefon aldığımda dahi neyi nasıl kullanacağımı dahi bilmiyor ve ilk defa görüyordum.Çünkü,böyle bir telefona ihtiyacım olmadığı için merak etmemiştim.Kısmet.İyiki de almışım
    Özellikleri meselesine gelince de,arkadaşlarım tek tek yazar bunları ama önemli olan özelliklerini kullanabilecek mişiz veya kullanabiliyor muyuz?

SSH'nın nimetlerini merak ediyorum.

• Bak hemen aklıma gelmişken bir kaç tanesini sıralayım.
    Bi kere bilgisayarınızı uzaktan kumanda ediyorsunuz.
    İçindeki tüm verilere ulaşabiliyorsunuz.
    Wi Fi ile bağlantı kurduğunuz her taraftan bilgisayarınızın açık olması ve kamera vasıtasıyla evinizi veya işyerinizi vs izleme imkanı olabiliyor.Tabi bir program vasıtasıyla.
    Bilgisayarınızla kablosuz bağlandığınızdan illaki onun yanında olamnız gerekmiyor,uzaktan da tüm işlemlerinizi,IPhone üzerinden yapabilirsiniz.
    Yani kısacası,teknoloji geliştikçe ve yazılımlar buna elverişli olduğu müddetçe,niğmetleri sıralamayla bitmez.
    Benim aklıma gelmeyen daha bir çok özeliği var ama kafam şu ara biraz karışık,sıralamakta güçlük çekiyorum.
  • quote:

Bak hemen aklıma gelmişken bir kaç tanesini sıralayım.
    Bi kere bilgisayarınızı uzaktan kumanda ediyorsunuz.
    İçindeki tüm verilere ulaşabiliyorsunuz.
    Wi Fi ile bağlantı kurduğunuz her taraftan bilgisayarınızın açık olması ve kamera vasıtasıyla evinizi veya işyerinizi vs izleme imkanı olabiliyor.Tabi bir program vasıtasıyla.
    Bilgisayarınızla kablosuz bağlandığınızdan illaki onun yanında olamnız gerekmiyor,uzaktan da tüm işlemlerinizi,IPhone üzerinden yapabilirsiniz.
    Yani kısacası,teknoloji geliştikçe ve yazılımlar buna elverişli olduğu müddetçe,niğmetleri sıralamayla bitmez.
    Benim aklıma gelmeyen daha bir çok özeliği var ama kafam şu ara biraz karışık,sıralamakta güçlük çekiyorum.

Ah o Touchpad Pro yok mu aşkım o benim

• peki ben de sorayım birşey.eskiden eve geldiğimde mesajlaşmayı bilgisayar üzerinden yapıyordum nokia kullandığım zamanlar.pc suite yardımıyla.acaba bunu iphoneda da yama şansım yok mu ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.