Şimdi Ara

SSd Windows Açılması Gittikçe Yavaşlıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SSd yi ilk aldığım zamanlar windows yazısı gözükmesi ardından(toplar birleşmeden) masaüstünün gözüküp bilgisayarın tamamen açılması 10 saniyeyi geçmezdi(internetteki izlediğim videolarda 7 saniye sürüyor) ve hoş geldiniz yazısı gözükmüyordu. Ama ssd de 3-4 aylık bir kullanımdan sonra yavaşlama söz konusu, kendini daha çok windows açılmasında gösteriyor. Programların işleyişinde gözle görülür bir performans kaybı yaşatmıyor. Ama sıradan bir harddsik ile hemen hemen aynı sürelerde açılması canımı sıkıyor.

Bu durumu nasıl çözerim? Format atmalımıyım? Birde bazen hoşgedinizde videodaki sürenin 3 katı kadar beklediği oluyor ve hoşgeldiniz gittikden sonra siyah ekran geliyor 10-15 saniye kadar.

Ssd yi aldıktan sonra ve 3 ay sonraki(şimdiki) test sonuçlarını aşşağıda verdim ayrıca video çektim.

Göremeyenler için:https://store.donanimhaber.com/d0/6e/a2/d06ea2bc3b825c6a4ed40bc827515956.jpg

Sistemim profilimde yazıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Reliq

SSd yi ilk aldığım zamanlar windows yazısı gözükmesi ardından(toplar birleşmeden) masaüstünün gözüküp bilgisayarın tamamen açılması 10 saniyeyi geçmezdi(internetteki izlediğim videolarda 7 saniye sürüyor) ve hoş geldiniz yazısı gözükmüyordu. Ama ssd de 3-4 aylık bir kullanımdan sonra yavaşlama söz konusu, kendini daha çok windows açılmasında gösteriyor. Programların işleyişinde gözle görülür bir performans kaybı yaşatmıyor. Ama sıradan bir harddsik ile hemen hemen aynı sürelerde açılması canımı sıkıyor.

Bu durumu nasıl çözerim? Format atmalımıyım? Birde bazen hoşgedinizde videodaki sürenin 3 katı kadar beklediği oluyor ve hoşgeldiniz gittikden sonra siyah ekran geliyor 10-15 saniye kadar.

Ssd yi aldıktan sonra ve 3 ay sonraki(şimdiki) test sonuçlarını aşşağıda verdim ayrıca video çektim.

Göremeyenler için:https://store.donanimhaber.com/d0/6e/a2/d06ea2bc3b825c6a4ed40bc827515956.jpg

Sistemim profilimde yazıyor.

bu konu üzerinde durulmalı hatta daha önce konu açmıştım.. sizin ssd modeli nedir? tam olarak yazarmısınız? daha önce 4 renk birleşmeden ve hoşgeldiniz görünmedenmi masa üstünü görüyordunuz? bu durumda tek yapilacak olna secure arese yapmaktır. bende yapacam birtürlü internette bulamadım benimki corsair force gt 120.

ocz içn anlatımı var sitede ama corsair içn bir konu bulamadım

aşağidaki linke bakarsınız açılış içn konu var

http://forum.donanimhaber.com/m_57204633/mpage_3/f_/key_//tm.htm#65502333

daha önceki sisteminizin açılış videosu varm elinizde merak etitm? sonradan sisteme ses kartı filan ekledinizmi bu performans düşünündne önce?

okuma ve yazmada pek fark görünmüyor ama performans düşüşü olmuş ssd nin % kaçı dolu acaba???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spleenish -- 11 Eylül 2012; 1:19:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: spleenish
    bu konu üzerinde durulmalı hatta daha önce konu açmıştım.. sizin ssd modeli nedir? tam olarak yazarmısınız? daha önce 4 renk birleşmeden ve hoşgeldiniz görünmedenmi masa üstünü görüyordunuz? bu durumda tek yapilacak olna secure arese yapmaktır. bende yapacam birtürlü internette bulamadım benimki corsair force gt 120.

ocz içn anlatımı var sitede ama corsair içn bir konu bulamadım

aşağidaki linke bakarsınız açılış içn konu var

http://forum.donanimhaber.com/m_57204633/mpage_3/f_/key_//tm.htm#65502333

daha önceki sisteminizin açılış videosu varm elinizde merak etitm? sonradan sisteme ses kartı filan ekledinizmi bu performans düşünündne önce?

okuma ve yazmada pek fark görünmüyor ama performans düşüşü olmuş ssd nin % kaçı dolu acaba???

Bu sitede anlatımı var çok kolay yalnızca anlatım ingilizce fakat resimleri takip edersen yaparsın takıldığın bir nokta varsa yardımcı olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powerhitz -- 12 Eylül 2012; 19:53:55 >

• win8 denedim bilgisayar srabil olmuyor bazen sapıtıyor ses kartı deirveir win8 iççn tam uyumlu değildi. siz secure aresi bu yavalşamadan sonramı yaptınız? yapmak içn bir link varmı bakayım? yada bir program linki?
  • zonealarm yuzunden 20 sn hosgeldiniz ekrani seyrettigimi bilirim yani ssd yavaslamiyor windows sisiyor ya da programlardan da olabilir.ocz'de secure erase yapmak kolaydir:

http://www.ocztechnology.com/ssd_tools/

buradan modele uygun tool'u indirin security kisminda secure erase fakat yanlis hatirlamiyorsam baska bir hdd'ye kurulu windows uzerinden yapmaniz gerekiyor.ben bir kere yapmistim ama bununla ugrasmak yerine windowsa format atmak da ayni isi gorebilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SSd min %96 sı dolu. Programların çoğu 5400 rpm lik 500 gb d de kurulu, sadece bazı oyunlar c de kurulu. Şimdi secure erase yapıktan sonra windows kurmak için tekrar windows cd sinden biçimlendirmek gerekirmi? Yoksa direk secure erase işleminden sonra windows cdsinde ssd yi seçip biçimlendirme bölümünü atlayıp kur mu demeliyim?
  • secure erase yaparsan windowstan bicimlendirme yapman gerekiyor tabi ama cok kisa bir islem.senin sorunun ssd'nin %96 dolu olmasi.%80 uzeri doldurmayin diye soylerler onun bir sebebi var da sayfalarca anlatmam lazim onun yerine turkce bir makale atarim simdi ismini hatirlayamadim.

su programi indirip ssd kisminda bir deger var onun resmini atar misin?yuksek olmamasi gerekiyor o degerin ve sende tahminim yuksek.

http://openhardwaremonitor.org/
  • %96 dolulukta bir kac sn performans kaybi yasaman normal. bu doluluk oraninda bile vermis oldugun testler bence cok iyi. bir ust kapasiteye gecersen bence bu sorununda cozulur bu doluluk orani ile ilk bastaki performansi yakalaman biraz zor acilis icin diyorum bunu.
  •  SSd Windows Açılması Gittikçe Yavaşlıyor?
  • 1.035 cikmis sende.bende 0.79 olmasi lazim dusuk oldukca daha iyi oluyor.dusuk olabilmesi icin de bos alan gerekiyor.ssd tweaker diye bir program var bunun pro versiyonunda trim optimization diye bir ayar var yapiyorsun tamam'a bile basmadan 5 dakika bekliyorsun malliyor alet ama sonra duzeliyor ve baya hizlaniyor acilista filan.cogu kisinin bildigini zannetmiyorum bu olayi.ben hosgeldiniz ekranini az biraz goruyordum bu ayardan sonra hic gormuyorum.ara sira 5-6 ayda bir yapmak gerekiyor sanirim.ya bosalt biraz %80 altina dusur ya da bu dedigimi yap bakalim farkedecek mi sende?
  • Pro versiyonunu bulamadım elinde var ise pm atabilirmisin?
  • son versiyonu olmasi sart degil 2 ile baslayan bir versiyon olsa isini gorur.1.xx versiyonlarinda trim optimization yapinca alet 5 dakika mallayip sonra acilis hizlanmiyor 2.xx olmasi lazim.burada yasak tabi boyle linkler atmak.torrent sitelerinde bulacagini dusunuyorum.
  • SSd tweaker i kullandım ama o trim optimizasyonu hiç çalıştırmamıştım bi deniyim
    Bu standart ve advanced tweak ayarlarında düzgün ayarlar hangileri olmalı ben auto yapmıştım
  • bende ayarlar su sekilde:

biri cikar der ki ben su ayari soyle yaptim iyi oldu tartismaya acik yani ben kendi ayarlarimi gosteriyorum sadece.superfetch mesela acalim mi kapayalim mi dizi dizi tartisma var ama adamlar programa recommended yazinca vardir bir bildikleri dedim.

hibernation yer calar ve masaustunde gereksiz bir sey kapatirsaniz iyi olur.bu programin yaptigi seyleri regeditten ya da baska yerlerden de yapabiliyoruz ama bu program daha pratik.

• Teşekkürler, akşam gidince bi bakıyım zaten dediğiniz gibi regeditten hibernation ve superfetch ve bi kaç ayar daha (cache dosyaları gibi) kapatmıştım

Şu trim optimizasyonu bi deniyim akşam
  • SSd deki tüm gereksiz dosya, resim, program vs temizledim %75 i dolu şu anda 27 gb boş alan var. Yukarıda paylaştığım resimdeki derğer 1035 den 1041 oldu.

Açılma süreleride şöyle:

Üstteki son 3 açılış senin önerdiğin program ile tavsiye ettiğin ayarlarda yapılmıştır.

https://store.donanimhaber.com/a4/20/2f/a4202fb36c3c3ffa731f21b34816515c.jpg
  • 3 gun oncesine kadar canavar gibi aciliyormus sonra birden 81 saniyeye cikmis.o ara kesin bir program kurdun.ne dedim bak zonealarm yuzunden 20 saniye hosgeldiniz ekranini seyrettigimi bilirim simdi gelmiyor bile ki bendeki ssd vertex2 sata2.cabalarinla tekrar 30 saniyeye dusmus ama yine de fazla 19-20 saniyeye gore.secure erase degil de format atsan duzelir ama bence yavaslatan programlari tesbit edip bir daha kurmasan daha iyi olur.su anda kullandigin windowsu deneme arama bulma windowsu olarak dusun hangi program ne kadar acilisi degistiriyor dene bul ona gore o programin muadilini kur ben zonealarm yerine baska bir sey kuruyorum mesela.su anda kurulu programlarini sirayla sil farkedilir bir degisim olacak mi gor.iyice tecruben olduktan sonra format atabilirsin secure eraseye gerek yok ssd bozulmamis programlar etkiliyor acilisi.
  • Başlangıçta antivir hariç tüm programları kapattım boot yine 12 saniye masaüstünün tamamlanması 9 saniye sürdü.

Dediğin gibi programların çok etkisi var. Ama bu programların çoğu harddiskte kurulu, masaüstünün hazırlanması bu yüzden uzun sürüyor olabilir.

Peki windows başlatılıyor yazısından itibaren masaüstünün gözükmesi neden 12 saniye sürüyor, eskiden hoş geldiniz gözükmüyordu ve toplar birleşmiyordu. Hoşbulduk dememimi bekliyor
  • dostum ssd im yok ama şunu söyleyebilirim cebimdeki iphone dan flash belleğe hatta harici disklere tüm cihazlarımda şu tecrübeyle sabit %80 doluluğu geçtikten sonra yavaşlama oluyor.. nedenini bilmiyorum.. hatta bu sebepten iphon4 ü duvara fırlatma krizleri de geçirdim ama yapmadım birkaç parça temizlikten sonra hepsi rahatladı ama bellekleri %100 kullanamıyoruz sonucu çıkartıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reliq

Başlangıçta antivir hariç tüm programları kapattım boot yine 12 saniye masaüstünün tamamlanması 9 saniye sürdü.

Dediğin gibi programların çok etkisi var. Ama bu programların çoğu harddiskte kurulu, masaüstünün hazırlanması bu yüzden uzun sürüyor olabilir.

Peki windows başlatılıyor yazısından itibaren masaüstünün gözükmesi neden 12 saniye sürüyor, eskiden hoş geldiniz gözükmüyordu ve toplar birleşmiyordu. Hoşbulduk dememimi bekliyor

acilisa etki eden program vardir etki etmeyen program vardir.photoshop kuruyorsundur filan gb'dir ssd'de yer kaplamasin diyorsundur o olur da acilisa etki eden programlari hdd'ye kurarsan beklersin tabi.oyun kurmanin anlami yok bence ssd'ye.oyunlari hdd'ye programlari ssd'ye kurmayi dene.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.