Şimdi Ara

ssd terfisinde product key sorunu yaşamamak için nasıl yapmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Benim şöyle bir sorum olacak:

SSD içine HDD'den sistem aktarması (Win10pro64) yapacağım. Hazırda bulunan HDD kapasitesi ve içeriği, takılacak olan SSD'den hayli büyük. Bu yüzden aktarma işlemini temiz kurulum ile gerçekleştirmeyi düşünüyorum. Böylece hem kapasite sorununu halledeyim hem de hızıma hız katayım dedim. Ancak Ürün Etkinleştirme kısmı nasıl olur onu kestiremiyorum. Çünkü şu anda kullanmakta olduğum ve aktarılacak olan Windows 10 pro 64x işletim sistemine yükseltme terfi yöntemi ile geçtim. Devamında etkinleştirme ile ilgili sorun yaşamadan temiz kurulum yapabilmek için nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

• Yükleme yapıp internete bağladığınız zaman otomatik etkinleştirme yapacaktır bilgisayar.
  • Değişim işleminden önce Microsoft hesabi oturum açin. Değişimi yapin ve temiz kurulum ile window'u yükleyin. Etkinleştirme sıkıntısı çıkarsa ayarlar/etkinleştirme /sorun gider bölümünden Microsoft hesabınızı girip donanım değişikliği yaptım diyerek etkinleştirir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullandığım key orjinal. Loader vs değil ama key'i bilmiyorum. Key gösteren program yardımı ile key elde ettik;(bir kenarda dursun)

- eski diske kurulu hazır win10 sistemde "hesap ile oturum açma" yolu ile oturum açtıktan sonra,

- yeni diskte win10 kurulum sonrasında aynı hesap ile oturum açıp,

- sorun çıkarsa sorun giderme basamaklarında "donanım değişikliği"ni seçiyorum

Bu işlemlerin sonucunda temiz kurulmuş orjinal win10 elde etmiş oluyorum.

Deneyip yazacağım. Teşekkürler.

• niketnac kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hesap ile oturum açtıktan sonra şuradan kontrol edin pc gözüküyor mu diye?

https://account.microsoft.com/devices
  • Bugün ssd değişimi yaptım herhangi bir sorun yaşamadım mail vs yazmadan otomatik etkinleştirdi. Ama mail ile etkinleştirme sayfasında oturum açın garanti olsun. Ayrıca key anakarta işleniyor diye biliyorum

• Sorunsuz tamamlandı

Konuda anlatılanlar gibi;

- Bilgisayardaki etkin microsoft hesabımı pc üzerinde kontrol ettim.
    -https://account.microsoft.com/devices linkinden cihazımı gördüm
    - Media creation tool ile pc sistem benzerini usb belleğe kurdurdum.
    - pc arka kapağını açıp hdd çıkarıp ssd ve usb belleği bilgisayara takıp pc'yi açınca direk kurulum başladı.
    - kurulum seçeneklerinde kendi sistemimi (win10pro64) seçtim.
    - kurulum aşamalarından bahsedersek, önemli olduğunu düşündüğüm wifi bağlantısını ve microsoft hesabımı girdim.
    - kurulum sonlanınca ayarlar>etkinleştirme kısmında zaten etkinleşmiş olduğunu gördüm:
    "Windows, Microsoft hesabınıza bağlı bir dijital lisans ile etkinleştirildi"
    -https://account.microsoft.com/devices linkinde aynı cihaz etkin olarak görüldü ancak bu defa cihaz ile ilgili "bekleyen güncelleştirmeler" bildirim uyarısı vardı.

Şu anda sorunsuz ve tahminim böyle gider. Masaüstü resmi internetten bulduğum bir resimdi, o da gelmiş. Bir de belgelerim içinde üç word dosyası vardı, sanırım one drive ile eşleşip kendi geldi.

Bu konu burada dursun, belki bu haliyle bir gün birilerinin işine yarar :)

İlgilenen arkadaşlara teşekkürler.

Ayrıca konu yeri burası değil ama belirteyim; ssd disklerin geçmişe dönük hdd kullanmış olma ile ilgili pişmanlık yarattığı doğruymuş :))

@MRT_
    @mustafa1300
    @hakaniko

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niketnac -- 12 Eylül 2017; 4:13:43 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.