Şimdi Ara

SSD Takacak Arkadaşlar (Garanti Hakkında ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
1.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Can_R6

quote:

Orijinalden alıntı: alprkrkmz

quote:

quote:

Ben de yarınki duruma göre karar vereceğim. 4 senedir SSD kullanıyorum. Hdd çekilecek çile değil.

ssd yoksa o makina isterse i7 extreme olsun 32 gb ram olsun boş bence.

Aynen öyle. Sizin bilgisayarın model nedir? Arka kapak yekpare mi? Nasıl açtınız?

Asus K55VJ-SX077D modeli arka kapak şu şekildehttp://www.youtube.com/watch?v=wBrmrDyGdws

Evet buna takmak basit. Benim model tek parça olduğu için komple arka kapağı çıkarmak gerekiyor.

Teşekkürler bu arada.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben de yarınki duruma göre karar vereceğim. 4 senedir SSD kullanıyorum. Hdd çekilecek çile değil.

ssd yoksa o makina isterse i7 extreme olsun 32 gb ram olsun boş bence.

Aynen öyle. Sizin bilgisayarın model nedir? Arka kapak yekpare mi? Nasıl açtınız?

Asus K55VJ-SX077D modeli arka kapak şu şekildehttp://www.youtube.com/watch?v=wBrmrDyGdws

Evet buna takmak basit. Benim model tek parça olduğu için komple arka kapağı çıkarmak gerekiyor.

Teşekkürler bu arada.

rica ederim usta.montaj 5 dakka sürdü sadece.

• lisans anahtarı biosa gömülü win 8li laptoplarda ssd taktığında donanım değişikliği olduğundan '' bu anahtar zaten başka bir bilgisayarda kullnılıyor'' diye etkinleştirme
    hatası veriyor. ancak Microsoft desteği seçeneğine tıklayarak telofonla etkinleştiriliyor. ben böyle yaptım. ayrıca hdd nin bulunduğu küçük kapak kullanıcının, garanti dışı
    kalmadan kendisinin hdd, ram değiştirebilmesi için yapılmış. ancak değişim ssırasında bir arıza olursa ve servise göndermek zorunda kalırsan, oradada bunu tesbit ederlerse
    garanti dışı işlem yaparlar. mail ile sana yanlış bilgi vermişler.
  • bugün aradım istanbul servisini ssd takarsak garantiye birşey olur mu diye. hasar vermeden yaptığınız sürece birşey olmaz dediler
  • quote:

Orijinalden alıntı: dufydc

lisans anahtarı biosa gömülü win 8li laptoplarda ssd taktığında donanım değişikliği olduğundan '' bu anahtar zaten başka bir bilgisayarda kullnılıyor'' diye etkinleştirme
    hatası veriyor. ancak Microsoft desteği seçeneğine tıklayarak telofonla etkinleştiriliyor. ben böyle yaptım. ayrıca hdd nin bulunduğu küçük kapak kullanıcının, garanti dışı
    kalmadan kendisinin hdd, ram değiştirebilmesi için yapılmış. ancak değişim ssırasında bir arıza olursa ve servise göndermek zorunda kalırsan, oradada bunu tesbit ederlerse

Hocam mail başka söylüyor aradığım servis başka. Ben de anlamadım. Bugün tekrar arayıp soracağım. Acaba Recovery kısmını SSD!ye klonlayıp alabiliyorlar mı?

• quote:

quote:

lisans anahtarı biosa gömülü win 8li laptoplarda ssd taktığında donanım değişikliği olduğundan '' bu anahtar zaten başka bir bilgisayarda kullnılıyor'' diye etkinleştirme

Hocam mail başka söylüyor aradığım servis başka. Ben de anlamadım. Bugün tekrar arayıp soracağım. Acaba Recovery kısmını SSD!ye klonlayıp alabiliyorlar mı?

serviste hallederler. onların ellerinde her cihaza uygun imajlr var. ssd yi takıp tüm imajı yüklerler. ama ben servise vermeni tavsiye etmem.hangi koşulda olursa olsun.

• Evet az önce nihai sonucu öğrenmek için tekrar aradım. Bana artık politikalarını değiştirdiklerini ve SSD serviste de takılsa kendimiz de taksak tamamen garanti dışı kalacağını söylediler.

Dedim daha dün aradığımda farklı söylediniz. Hayır dedi. Artık bu konuyu değiştirdiklerini ve garanti dışı olacağını söyledi.

Konuştuğum kişi Asus Destek hattından Can Bey.
  • Anlamıyorum yani madem garanti dışı kalıyor ozaman casper gibi garanti etiketi yapıştırın bizde ona göre davranalım.valla ben ssd yi taktım umrumdada olmaz.düzgün kullanırsam sıkıntı olacağını zannetmiyorum.sıkıntılar genellikle darbeden dolayı oluyor..
  • kardeşim bak zaten şu an için cihazda donanımsal bir arıza yok değil mi? bu nedenle cihazı servise göndermek emin ol mantıklı değil. servisler o kadar yoğun oluyorlarki
    cihazlara canım cicim davranmıyorlar. sen şimdi hdd değiştirmek istesen, cihazı masanın üzerine direkt olarak cihazı ters düz edip mi koyarsın , yoksa önce masaya bir bez
    gibi bir şey mi serersin. işte servis bu özeni göstermez. bilmem anlatabildimmi?.

şimdi senin şu anki durumun ve yapmak istediklerin şunlar sanırım;
    cihazda hdd var ve recovery dahil herşey sağlam. ssd takmak ve hdd deki gibi ssd dede gerek f9 ile gerek ayarlardan tek tıkla sıfırlama yapmak istiyorsun.( cihazda win8 var
    sanıyorum) bunun için servise göndermen gerekmez. kendin ssd yi takıp hdd yi ssd ye klonlayabilirsin. acronis ile bunu yapabilirsin. ama ben sana aşağıda bir link vereceğim.
    oradakileri uygularsan hiç bir sorunun kalmayacak. linktekiler win8 yüklü asus laptoplar için geçerli. senin laptopta win 8 yüklü asus sanırım.

şimdi linktekileri uyguladığında hdd deki recoveryler dahil tüm imajı bootedilebilir şekilde harici bir medyaya alabilirsin. ve sonra ssd yi taktığında imajı aldığın usb yada
    harici hdd yi bilgisayara iliştirip yeniden başlatıp imajın yüklenmesini sağlayabilirsin. böylece yine cihaz açılışında f9 a basarakta, masaüstünden ayarlar > kurtarma seçeneğindende
    cihazını sıfırlayabileceksin. sonrasında hdd nin depolama olrak kullanacaksın sanırım. yani hdd elinde bulunacak. ileride bir arıza olup servise göndermek gerektiğinde tekrar hdd yi
    takıp aynı işlemlerle imajı tekrar hdd ye geri yükleyip servise gönderirsin. temennim, cihazında bir arıza çıkmaması ve servise göndermek zorunda kalmaman.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=80999302 benim sana verebileceğim fikirler bundan ibaret...

• Merhaba. Hocam teşekkür ederim cevabın için. Evet aynen dediğin gibi. Benim zaten öğrenmek istediğim garanti dışı kalıp kalmayacağı idi. Onu da öğrenmiş oldum. Yoksa kendim söküp takarım sıkıntı olmaz. Ki verdiğin linkteki konunu okumuştum önceden. Çok faydalı bilgiler. Emeğine sağlık.

Dediğin gibi servisler adam gibi davranmazlar. O yüzden göndermem zaten. Sadece biz takarsak garanti dışı kalmaz demişlerdi. Onu da geri çevirdiler zaten.

Yakın zamanda halledeceğim bu işi. Teşekkürler tekrar.
  • quote:

kardeşim bak zaten şu an için cihazda donanımsal bir arıza yok değil mi? bu nedenle cihazı servise göndermek emin ol mantıklı değil. servisler o kadar yoğun oluyorlarki
    cihazlara canım cicim davranmıyorlar. sen şimdi hdd değiştirmek istesen, cihazı masanın üzerine direkt olarak cihazı ters düz edip mi koyarsın , yoksa önce masaya bir bez
    gibi bir şey mi serersin. işte servis bu özeni göstermez. bilmem anlatabildimmi?.

şimdi senin şu anki durumun ve yapmak istediklerin şunlar sanırım;
    cihazda hdd var ve recovery dahil herşey sağlam. ssd takmak ve hdd deki gibi ssd dede gerek f9 ile gerek ayarlardan tek tıkla sıfırlama yapmak istiyorsun.( cihazda win8 var
    sanıyorum) bunun için servise göndermen gerekmez. kendin ssd yi takıp hdd yi ssd ye klonlayabilirsin. acronis ile bunu yapabilirsin. ama ben sana aşağıda bir link vereceğim.
    oradakileri uygularsan hiç bir sorunun kalmayacak. linktekiler win8 yüklü asus laptoplar için geçerli. senin laptopta win 8 yüklü asus sanırım.

şimdi linktekileri uyguladığında hdd deki recoveryler dahil tüm imajı bootedilebilir şekilde harici bir medyaya alabilirsin. ve sonra ssd yi taktığında imajı aldığın usb yada
    harici hdd yi bilgisayara iliştirip yeniden başlatıp imajın yüklenmesini sağlayabilirsin. böylece yine cihaz açılışında f9 a basarakta, masaüstünden ayarlar > kurtarma seçeneğindende
    cihazını sıfırlayabileceksin. sonrasında hdd nin depolama olrak kullanacaksın sanırım. yani hdd elinde bulunacak. ileride bir arıza olup servise göndermek gerektiğinde tekrar hdd yi
    takıp aynı işlemlerle imajı tekrar hdd ye geri yükleyip servise gönderirsin. temennim, cihazında bir arıza çıkmaması ve servise göndermek zorunda kalmaman.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=80999302 benim sana verebileceğim fikirler bundan ibaret...

hocam ben ssdyi takarken masanın üstünde deil divanın üzerinde taktım ne olur ne olmaz :) işi sağlama aldım ben

• Can_R6 kullanıcısına yanıt
    bende pelüş battaniye serdim...
  • Bana telefonda sorun olmaz dediler, aynı şekilde mail attım ve garanti dışı kalacağı söylenti. Ben neden diye sorduğumda işletim sistemi sebepli dediler. Freedos diye tekrar ısrar edince yazılım sorunu olmadığı için sıkıntı da olmaz dediler.
    Model n550jv tek kapak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.