Şimdi Ara

SSD Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• https://tech-legend.com/reviews/kioxia-exceria-plus-g2-1tb/3/

İops değerleri Kioxia'da daha iyi. Ama Kioxia'da sıcaklık problem hatta thermal throttle yaptığı söyleniyor. 2 TB modelinde de benzer sorun var. Anakartta ssd için soğutucu blok varsa alınabilir.
    HP Ex950 için yazılım yok, destek yok.

Sağlam/sorunsuz olsun derseniz Samsung 980 bakınız.
    SAMSUNG (SAPSI) NVMe 980 1 TB, Dahili Katı Hal Sürücüsü (SSD) (MZ-V8V1T0BW) - 1495 TL
    amazon
    Fırsat: SAMSUNG (SAPSI) NVMe 980 1 TB, Dahili Katı Hal Sürücüsü (SSD) (MZ-V8V1T0BW)
    https://www.amazon.com.tr/dp/B08TJ2649W/ref=cm_sw_r_awdo_navT_g_dl_CFPDE11JEKB1ZM4ADHMD

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Peki bu TBW değerleri HP nin doğru mudur? Açıkcası şuan m.2 sata ssd kullanıyorum ve beni fazlasıyla tatmin ediyor, yani hızla ilgili bir beklentim yok. Beklentim tamamen uzun ömürlü ve ucuz olması. Samsung çok pahalı ve ömrü 600 tbw diyor.

Ayrıca anakartımda soğutucu blok var, MSI B560 Torpedo.

• Doğru, yukarıda inceleme linkleri verdim, değerleri orada yazıyor. Ama TBW değeri çok da belirleyici değil. Zaten normal kullanımda o değeri doldurmak 10 senede bile zor. 400 TB'ı geçti disk hemen ölecek diye bir kural da yok. Daha da dayanabilir.

Bir de dosya kopyalama (file copy) hızlarında HP daha iyi duruyor. Günlük kullanımını etkileyen bir faktör. Ama bu fark Kioxia'nın sıcaklığından mı kaynaklı bilemiyorum.

İçinize sineni alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkürler.

• Kioxia olan model 1tb a göre gayet iyi fiyatta . Bahsedildiği gibi ısınma problemi varsa anakarttaki soğutuculu olan m2 slotuna takılarak durum kurtarılabilir. Normalde kalitesiz bir ürün değil. Ama kullanıcı yorumlarına ve incelemelere bir bakın öyle alın neler demişler diye , hemen hızlı bir şekilde almayın ürünü. Ama soğutuculu olan portta kullanılırsa büyük ihtimal sorun olmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ssd tavsiyesi.
    2 yıl önce açıldı
    sata ssd önerisi
    9 ay önce açıldı
    Sandisk, SSD önerisi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.