Şimdi Ara

ssd nin olayi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Sahip olduğum dizüstü bilgisayarın ozellikleri. SSD yok diyor bu siralar oyunlarda fps drop yiyorum arkadasima sordugumda bana ssd gerektigini soyledi Sizce almalimiyim , alirsam nasil kullacagim ?

ssd nin olayi ?
    ssd nin olayi ?
    ssd nin olayi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Fps Drop ile ssdnin alakası yok. Ssd veri okuma/yazma hızı yüksek olan, mekanik olmayan bir disk türüdür. Normal depolama birimidir. Oyun içi fps problemlerinin ve dropların pek çok sebebi olabilir. Hdd fiziksel arızalı ise bu da hdd arıza sorunudur. Yine ssd olup olmamasıyla alakalı değildir.

Ssd'nin oyundaki tek avantajı ara yüklemelerde eğer ki diskten veri okuması gerekirse hdd ye göre bu süre daha kısa olur. Yani daha hızlı yükleme yapar.Oyun açılırken diskten daha hızlı okuyacağı için açılırken hdd'den daha hızlı açılır. Bu sürede diğer sistem bileşenlerine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Katkısı bu ve benzer durumlarda ortaya çıkar.Onun dışında da oyunlara etkisi yoktur.

Siz oyunun sistem gereksinimlerine bakın. Ve kendi sisteminiz ile karşılaştırın. Uyumlu ise işlemci,ekran kartı ve ramlerin durumlarını kontrol edin. Temizlik ve bakım gerekiyorsa bunları yapın ya da yaptırın. Temizlik ve bakım işlemlerinden sonra illa ki düzelmeler olacaktır. Eğer ki uzun süredir sistem kullanıldıysa temiz kurulum format ile güncel sürücüleri kurup güle güle kullanın.

Kendi kullanımımdan örnek vereyim size:

Sistemimde hem ssd (toshiba 120gb ocz) hem de hdd (samsung 2tb 5400rpm-çok eski bir disk bu arada) var. İşletim sistemi ve programlar ssd'de kurulu. Oyunlar ve diğer herşey hdd içinde. Oyun testi yaptığımda açılış hızları dışında ikisi arasında 1 fps bile fark olmadı benim bilgisayarımda. Ancak günlük kullanımda ssdnin hız farkını alabiliyorum. Yüklemeler, programların kurulum ve kullanım hızları, dosya aralarındaki geçişler vs baya hdd ye göre çok hızlı.

Genel de ssd kullanım amacı sistem ve programlar içindir. Ki çoğumuzda bu şekilde kullanıyoruz. Hddleri ise oyun ve depolama alanı olarak kullanıyoruz. Size de tavsiyem ssdyi alma amacınız bu olsun. Sadece oyun için ssdye para verirseniz sizi üzer haberiniz olsun. Üzme sebebi ise baştada dediğim gibi oyunun grafik kalitesine ve fps gibi değerlerine en ufak artısının olmaması. Ssdyi sistem açılışını hızlandırma, program ve yüklemelerini hızlandırma, dosya kullanımını hızlandırma, genel bilgisayar kullanım sürelerinde hız elde etmek gibi amaçlar için alacaksanız kesinlikle tavsiye ederim. Bu hızlar zaten her bilgisayarın donanım özelliklerine göre farklılık gösterirler. Bunlar haricinde sırf oyun için ssd almanıza gerek yok.

• MexeSs kullanıcısına yanıt
    yanlış düşünüyorsunuz. oyunu ssd'nin üzerine kurmak fps artışı sağlar.
    Hocam ben böyle böyle düşünüyorum yazmadım; test bile yaptım yazdım. İkincisi olabildiğince açık şekilde kısa teknik bilgilerler de özetledim. Şimdi ben yaptığım testlerde bir bi kaç fps dışında fark görmedim. O da sahne geçişi hızlı olduğu için bir kaç fps fark oldu onun dışında fark sıfır.

Şimdi hem hdd hem de ssd veri depolama diskleri olduğuna göre bu iş dışında başka bir amaçla üretilmediklerine göre; şu daha iyi fps artışı sağlama olayını teknik olarak anlatsanız ve aynı sistemde her ikisini de test edip ayarlarıyla beraber paylaşsanız da biz de ssd de sizin aldığınız değerleri alabilsek nasıl olur acaba ?
    Hem ekran kartının hemde islemcinin gercek performansının ortaya cıkmasına yardımcı olur..Fps drop sürücü kaynaklıda olabilir...size tavsiyem yazılımsal kaynaklı problemleri cozdukten sonra donanımsal ihtiyaclara yonelmeniz..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.