Şimdi Ara

SSD'mi alayım yoksa RAM'mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar eski bir laptobum var 4gb ram intel celeron işlemcili b830 1.80ghz kardeşime vereceğim bilgisayarı bir nedenden dolayı bilgisayar toplamayı düşünmüyorum kardeşim minecraft gibi oyunlar oynuyor oynarken baktımki ilk girdiği dakikalarda birşey olmazken 5 dakika sonra oyunda bir drop yaşanıyor ve 0 fps e düşüyor birdahada açılmıyor kapatıp açmak zorunda kalıyoruz minecraftı.Bende düşündüm kendi parasıyla parça alacakmış ram yada ssd açısından hangisini almalıyız ? Hem oyunlarda hemde bilgisayarı hızlandaracak açıdan hangisini önerirsiniz 4gb ram alabiliriz bu arada bütçe bu kadar.

• SSD günlük kullanımı hızlandırır ama oyun da FPS artışı yaratmaz. Ram bir nebze daha iyi gelir ama o laptopun oyun oynatmak için fazla mecali kalmamış. Ram takviyesinin de çok fazla bir performans arttıracağını sanmıyorum.

Paranız kısıtlıysa E5440 yada Q8200-Q8400 lü, 775 soket 4 yada 8 gb ram li ikinci el bir sistem bakın 300-400 lira civarına herşey dahil denk getirebilmeniz lazım (en azından 4gb lı olan versiyonu)

Elinizdeki laptopu satarsanız oradan geçecek paranın üzerine bu ram için ayırdığınız parayı eklersiniz.

Monitor yoksa 75-100 TL ye 17 yada 19 inch basit bir şey bulabilirsiniz sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y-ZiyA

SSD günlük kullanımı hızlandırır ama oyun da FPS artışı yaratmaz. Ram bir nebze daha iyi gelir ama o laptopun oyun oynatmak için fazla mecali kalmamış. Ram takviyesinin de çok fazla bir performans arttıracağını sanmıyorum.

Paranız kısıtlıysa E5440 yada Q8200-Q8400 lü, 775 soket 4 yada 8 gb ram li ikinci el bir sistem bakın 300-400 lira civarına herşey dahil denk getirebilmeniz lazım (en azından 4gb lı olan versiyonu)

Elinizdeki laptopu satarsanız oradan geçecek paranın üzerine bu ram için ayırdığınız parayı eklersiniz.

Monitor yoksa 75-100 TL ye 17 yada 19 inch basit bir şey bulabilirsiniz sanırım.
    Q8400 775 soket işlemcilere baktım 150 160 tl civarı sadece işlemci değişsem az da olsa etkisi olabilirmi? Zaten aman aman bi fps artışı olmayacağını bende biliyorum ama genede gözle görülecek kadar fark olurmu?

• bu arada league of legends gibi bir oyunda arkada spotify ve discord açıkken 40 50 fps oynatabiliyor sadece lol açıkken 60 70i buluyor ihtiyar :D
  • LazPanda L kullanıcısına yanıt
    Q8400'e 150 TL verecekseniz ben hemen bulup size satarım :)

Üstat o işlemci desktop işlemcisi. Benim kastettiğim komple desktop alın.

SSD'mi alayım yoksa RAM'mi?

Bu nasıl bir performans bekleyebileceğinize işaret ediyor.

350-400 TL'ye böyle bir sistem alıp üzerine bir 100 TL civarında da ekran kartına vermeniz en F/P çözüm.

İşlemciyi doğru yazdığınıza emin misiniz? Yada çözünürlük çok düşük. O bilgisayarın bir oyun açması bile beni şaşırtır çünkü.

• quote:

Q8400'e 150 TL verecekseniz ben hemen bulup size satarım :)

Üstat o işlemci desktop işlemcisi. Benim kastettiğim komple desktop alın.

Bu nasıl bir performans bekleyebileceğinize işaret ediyor.

350-400 TL'ye böyle bir sistem alıp üzerine bir 100 TL civarında da ekran kartına vermeniz en F/P çözüm.

İşlemciyi doğru yazdığınıza emin misiniz? Yada çözünürlük çok düşük. O bilgisayarın bir oyun açması bile beni şaşırtır çünkü.
    yok abi şuan bana lazım olan acayip fazla planladığım şeyler var bilgisayarı en sona bırakmak istiyorum zaten bilgisayar toplayacağım önümüzdeki yıl o yüzden fazla bişey istemiyorum laptobu falan satmak yada bilgisayar almak uymuyor planlarıma hani en azından bari sadece işlemciyi değişmek istedimki fazla masraf çıkarmayayım

laptop da işlemci değişimi pratik bir işlem değildir. Çoğu zaman mümkün de değildir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    14 yıl önce açıldı
    ssd mi hdd mi benim icin ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

laptop da işlemci değişimi pratik bir işlem değildir. Çoğu zaman mümkün de değildir.
    benim laptopta sabit değil çıkarılabiliyor yani anakarta monte değil
  • Grafik kartı ile ilgili bir sıkıntı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    FCPGA988 Soketli mobil işlemci 2. Nesil i7

2630 QM uyabilir,

Ama masraf etmeye değmez.

ark.intel.com
    Intel ürün teknik özellikleri
    https://ark.intel.com/tr/compare/71141,52219

.

Ssd ye ihtiyacınız yok.

.

Bahsettiğiniz oyunlar için 4 gb Ram yeterlidir.

.

Grafik kartınız önemli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.