Şimdi Ara

SSD listem(Seçimime yardım edin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SSD almak istiyorum fakat benim bıraktıgım yerde değil tahmin ettiğim gibi
    SSD ler şuanlarda anakartların çogunda okuma-yazma hızlarının sonuna erişilmiş durumda.
    Ucuzlayan fiyatlar dikkatimi dündürmeme sebep oldu

Öncelikle kullanacağım SSD platformu(Bilgisayar bileşenlerim)
    (Tabi laptop hız ve taşınabilirlik istiyorum)

Asus n61v serisi NOTEBOOK a takıcam özellikleri resimde oldugu gibi (W7 derecelendirmesi 6,4/6,4/6,5/6,5/5,9)
     SSD  listem(Seçimime yardım edin)

Gelecege dönük bir HDD istiyorum(Sata3 senkron vs vs vs)

Siz olsanız hangisini seçerdiniz(Liste dışına çıkmayı düşünmüyorum ama tavsiyeniz varsa harici olarak yazabilirsiniz ilgilenmeye ve bütçemi kontrol etmeye calısırım)

1:Team 120GB Xtreem S2 2.5” Sata3 SSD (TMSSDS2-120G) Gönlüm bundan yana fiyattan dolayı

http://www.hepsiburada.com/Liste/team-120gb-xtreem-s2-25-sata3-ssd-tmssds2-120g/productDetails.aspx?productId=bd131759&categoryId=114814

Listemi sildim ki sizde acık olun bende :) Fiyat oalrak çok ucmaya gerek yok.

Tabi buralar geldikce herkes VERTEX diyecektir ~350TL gibi bir bütcem var :)
    Peki bu HDD ler arasındaki fark nedir.Vertex neden sizce?En üstteki link neden olmasın?Team extreem s2 ile ne gibi farkları var?

BUnların olması neyi değiştirir(Hangisinin yüksek ya da düşük olması gereklidir?)Bunlar ne demek kısacası :D
    asenkron / senkron
    ahcı =?
    ıops =?
    trim =?
    sandforce =?
    nand =?
    4k =?

ön bellek sanırım kalktı artık SDD lerde neden?Olanı daha mı iyidir?

• Sandisk extreme 120gb al daha yeni ve hızlı
  • Bu notebook'un anakartında SATA III port yok. SSD'ye darboğaz yapacağına - SSD'nin tam performansına izin vermeyeceğine rağmen SATA III ve senkron SSD istiyorsanız xtreem S2 asenkrondur fakat anakartınızın potansiyelini, asenkron olmasına rağmen aşmaktadır. yine de SATA III anakartta SATA III asenkron SSD ile neler yapılabileceğini görmek için bu videolar fikir verebilir. (Agility3 ile yapmış olduğum iki ufak örnek)

Videolar Agility3 incelemesinden:http://resim.donanimhaber.com/m_56335897/mpage_1/f_/key_//tm.htm#56335897

AYRICA S2 ve Agility3 denk segmenttir. Yalnız anakartınızın chipseti yeterince eski ise AHCI mod ile sorun yaşama ihtimaliniz yüksek, anakartın chipseti için:http://www.intel.com/Products/Notebook/Chipsets/PM45/PM45-technicaldocuments.htm

asenkron: veri transferi sırasında turnike görevi gören Nand kontrolcüler gelişigüzel açılıp kapanan baraj kapakları gibidir: Kontrolcüler senkron kontrolcülere göre yavaş çalışır demektir.
    senkron: veri transferi sırasında turnike görevi gören Nand kontrolcüler aynı anda açılıp kapanan baraj kapakları gibidir: Kontrolcüler asenkron kontrolcülere göre %30 - %40 hızlı çalışır demektir.
    ahcı = Intel ve Seagete'in birlikte çalışarak ortaya çıkardığı ve ilk başta HDD'lerin disk üzerinde hareket eden optik okuyucularının daha kısa zaman içinde daha fazla disk alanı taramasını sağlayan (diyebileceğimiz) bir prensiptir AHCI mod ile çalışan HDD ve SSD'ler vaat ettikleri maksimum performansa ancak bu prensip açık veya mevcut ise ulaşabilirler.
    ıops = saniyede gerçekleştirilebilen işlem parçacığı sayısıdır bu sayı HDD ile yüzlerce iken SSD ile onbinlecedir. (2. video)
    trim = Nand kontrolcülerin veri akışı sırasında depolama işlemini SSD'nin ulaşılan ilk hücrelerine değil, eşit dağıtılarak tüm hücrelerine yazılmasını sağlayıp SSD'nin ömrünü birkaç aydan 5 - 10 yıla çıkaran özelliğidir. Kontrolcü verinin hücrelere eşit dağıtımı için yaptığı hesabın hızlı olması/olmaması = senkron/asenkron
    sandforce =Bahsettiğimiz kontrolcünün modeli
    nand = Sarp sınır kapısında araçların geçtiği kontrol noktaları - turnikeler gibi düşünün yukarıda adı geçmişti...
    4k = SSD aynı anda birden çok dosya okur yazarsa, bu dosyaların okunma yazma hızları 4K olarak adlandırılır. 500 MB yazma ve 550 okuma performansı vaat eden bir SSD'nin gerçek yüzü 4K değerleridir. Buna rastgele okuma yazma denir: (Bir office programı açtığınızda programın çalışması için aynı anda bir çok komut verilir ve aynı anda birden fazla ve rastgele dosyaya erişim sağlanır bu esnada ortalama bir SSD 20 - 30 MB yazar - 60 - 80 MB okur- 500 MB gibi hızlar neredeyse hiç kullanmayacağınız tek dosya aktarımının başlangıç hızıdır. vs... vs...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 5 Mart 2012; 23:52:00 >

• @Gerginix
    Asenkron ya da senkron olması fark etmez yani benim pc için fark etmez mi?
    Agility alan arkadaş 3-4 yıl önceki PC ye taktı ve sanırım şuanda sıkıntısız kullanıyor/7,9 HDD puanı w7 de(yada w8 de)

**Arkadaştaki anakart modeli:quanta 3061 amd 780g cipset
    sistem amd turion x2 2.20 ghz 2mb islemci 3 gb ddr2 800 mhz 320 gb 5400 rpm sata2 hdd ati hd4650 1gb ddr3 ekran karti
    win7 derecelendirme sirasiyla 5,0 6,0 6,6 6,6 5,9

arkadaşın sistemi -derecelendirmesi ve özellikleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XinT -- 6 Mart 2012; 0:04:41 >
  • Üstteki mesajda videonun altında güncelleme yaptım lütfen dikkatlice ve tane tane okuyunuz, yazdıklarımı anlamam 1 ay sürdü... Ayrıca anakartınızın chipseti eski olduğundan, (yanlış anlamayınız) o lanet olası (hiç sevmem notebookları ve notebookun sata portları hakkında bilgi edinmek samanlıkta iğne aramak gibi birşey) sata portunun SATA II mi SATA mı olup olmadığı da meçhul olduğundan ha senkron edinmişsiniz ha asenkron... Yani asenkron bir SSD bile sisteminiz için fazla ve seçtiğiniz SSD asenkron fakat o anakartta AHCI sorunu yaşanmazsa çağ atlamanız için yeterli...

Edit: Agility3 kullanıyorum, kılı kırk yarıp çıkabileceği performansın AMD sistem çerçevesinde gözüne vurdum. Senkron SSD almayı planlıyorum fakat SATA Express anakartları bekliyorum, Şu an senkron bir SSD alsam yaşayacağım tek fark, bench skorları olacak. Asenkron bir SSD ile maksimum hıza ulaştıktan sonra senkron SSD'ye geçmek gözle görünür, aradaki fiyat farkını hak eder bir sonuç vermeyecek. Fiyat farkı 50 - 70 TL üstündeyse değmez, altında veya civarında ise değer ama anakart desteklemedikten sonra en güzeli 300 - 350 TL arası 120 GB asenkron...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 5 Mart 2012; 23:51:17 >

• Peki bana tavsiye edebilecegin site (ucuzluk acısından) var mı
    yada marka ?Team s2 , sandisk, corsair, kingston ile agility aynı performanstamı yada f/p ürünleri var ama isimleri rahatlatıcı markalar değil belkide cogunu ilk kez duyduk(Yani bu ürünlerde verilen degerler gerceklikle örtüşür mü?)

bu tip ürünlerde forumlarda konusulmakta
    MEMORIGHT 240 GB FTM PLUS SSD DİSK (550/500 MB/Sn) = Şimdi 319,00 USD +KDV

ve son olarka team markayı onereceksen s2 iel s3 cok fark eder mi?

Alıp raid yapsam harcadıgım parayı cıakrtır mı?
    Ve raid de aynalama sistemi kullanmazsam kapasitem 120+120 mi olacak?

Bu arada dikkatimi ceken iops hızları(ne kadar yuksek o kadar iyi dogru anladıysam eger) ama silicon power ve ocz den baska yuksek hızlara erişen yok 30.ooo~ başlayı 85.ooo lere varıyor bu hızlar oa kadar etkiler mi.Birde ben NOTEBOOK da kullancagımdan doalyı batarya tasarrufuda saglamak istiyorum stand by surem suanda 4saatten fazla kullanım 2,30sa felan orta yukde (film ve net) 3 saat olsun yeter batarya surem yani benim için güc tüketimide onemli (Ki burada ocz serileri 3~2,5w aktif beklemede 1.5~w kullanmakta ama team ve bazı markalar beklemede 0.5w~ calısırkende 1.5w~gibi bir oranla calısıor) ki sence 30dk ortalama olarka kazandırır mı bana?

enerji sarfiyatında kingston team ve intel ssd ler baya onde

Sata2 mi almalıyım sence(aslında sata3lerin fiyatı iyice düştü ama şunada bakarsanız sevinirim
    http://www.teknobiyotik.com/depolama/ssd/verbatim-128gb-2-5-sata-ii-uyumlu-265mb-225mb-s-ssd.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XinT -- 6 Mart 2012; 3:17:40 >

• SSD ile en hızlı erişim, Güç tüketimi yüksek performansta iken olur. Dengeli veya tasarruf modunda SSD performans kaybı yaşar. Bundan ötürü en hızlısını almak, batarya ömrü de uzun olsun denirse doğru bir tercih olmaz. Madem SSD'yi yavaşlatacak bir sistem kullanacağız neden kullanmayacağımız hız için için ekstra para ödeyelim. S3'ü önermiyorum. Sadece tek bir sebeple S3 öneririm: "Bu SSD bu notebook içinde geçici bir süre ile kullanılacak. Sonrasında sıkı bir masaüstü toplayıp, SSD'yi o sisteme aktaracağım" yoksa gereksiz - overrated - ihtiyaç fazlası bir tüketim olacak. Notebook zaten Sata2 ve kalkıp asenkron SATA III bir SSD'den daha yavaş olan yüksek performanslı bir SATA II'ye asenkron SATA III SSD'den yüksek ücret ödemek de anlamsız olduğuna göre geriye kalıyor:

OCZ Agility3
    Corsair Force
    Team Xtreem S2
    Memoright FTM Plus
    ve buna benzer diğer alternatifler... Bu liste içinde en ucuz olanı alın:http://www.teknofiyat.com/ bu link aradığınız ürünün hangi mağazalarda ne kadar olduğunu listeliyor. SP (Silicon Power) de iyi bir çözüm ama bu konuda tekrar ve son kez belirtecek olursam, yukarıda saydığım 4 çözüm bile anakartınız tarafından sınırlandırılacakken kalkıp kılı kırk yarıp en hızlıyı aramaya gerek yok, içlerinden özellikle de kampanya dahilinde en ucuzunu alın.

RAID 0 yapıldığında (İki paralel SATA PORT üzerinden geçen data ne yazık ki Nand kontrolcüler tarafından hesap edilemeyecek hızda geçiip SSD üzerinde karşısına çıkan ilk hücrelere kopyalanıyor bu da SSD'nin hücrelerini erkenden yıpratıp kısa sürede kullanılamaz hale gelmesine sebep oluyor) TRIM'in devre dışı kaldığını biliyorum. RAID 0 yapıp da TRIM'i devrede tutabilmenin yolunu aramadım - araştırmadım. Bilgim yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • memoright ftm plus serisini öneririm. kendim de aynı ssd'yi kullanıyorum ve çok memnunum.
  • @Gerginix ilgin için saol kardeşim

bilindik marka mı almalı yoksa yeni ortaya cıkmıs markalara mı yonelmeli @murdocklawless gibi

sata3 (senkron) gibi ileri dönük alırsam ileride de kullanırım(haa şuda var 1 yıl en az pc deiştirmeyi düşünmüyorum)
    ama en iyi ihtimalim asenkron sata3 (benim için milisaniyelerin önemi yok bakalım şimdilik orta kalite sata 2 ye gidecek bir marka dusunmekteyim
    @murdocklawless gibi yapma ihtimalim de var araştırıyorum :)

Az önce yaptıgım araştırma ile team extreem s2 ile memoright ftm plus ın performansları neredeyse aynı fakat güc tüketim konusunda bana deger vermemiş kendi siteside fiyatları tahminim suanda aynı olması gerekmekte sanırım team den yana kullancam secimimi halen incelemekteyim (eger guzel indirim yakarlarsam ocz de listeme girebilir

İlgi ve alaka gösterenlere çok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XinT -- 6 Mart 2012; 19:33:59 >

• Eğer fazla para vermeyim, fiyat/performans ürünü olsun diyorsan Memoright FTM Plus öneririm. Asenkron olmasına rağmen oldukça iyi sonuçlar veriyor. Parana kıyabilirsen tabiki OCZ Vertex 3 ya da Corsair Force3 GT vazgeçilmezdir.
  • team de memo da kalmamıs stoklarda :)
    vatandan hafta sonu indirimi beklemekteyim yada mediamarkt a gidip orada varmı magaza magaza gezecem şuand udrum böyle
  • O zaman acele etme. İndirimleri bekle derim.
  • Alın size taş gibi kampanya... Asenkron team - memo fiyatına Force GThttp://www.bimeks.com.tr/urun/121243/corsair-120-gb-force-gt-serisi-2-5-sata-iii-ssd-555mb-okuma-515mb-yazma.aspx

Bimeks'te GT olmayan diğer model (asenkron Force 3) 317 TL. Bu haberi babama vermezdim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 8 Mart 2012; 12:01:11 >
  • Eyvallah gerginix de fiat o kadar cazip gelmedi agility 370 e düşmüş o daha bomba gibi duruor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XinT -- 8 Mart 2012; 13:46:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XinT

Eyvallah gerginix de fiat o kadar cazip gelmedi agility 370 e düşmüş o daha bomba gibi duruor

Agility de asenkron. Force3 ten farkı yok. Bimeks iyi fiyat vermiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asprin

quote:

Orijinalden alıntı: XinT

Eyvallah gerginix de fiat o kadar cazip gelmedi agility 370 e düşmüş o daha bomba gibi duruor

Agility de asenkron. Force3 ten farkı yok. Bimeks iyi fiyat vermiş.

+ Bi milyon...

Force GT ile Agility3 kıyaslanamaz bile. Üstelik Force olan modeli Agility3 ile aynı performansta iken fiyatı 317 TL... Şu ana kadar duyduğum - gördüğüm en kral kampanya Bimeks'ten geldi ve çok ilgin... OEM satmıyorlardı ama SSD'ye olan talep onları belli ürünler satmaya itiyor demek ki...

371 TL piyasadaki (Vertex3 MAX IOPS ve benzeri modeller hariç) en kral SATA III SSD için şu ortamda çok iyi fiyat. Duyduğum en iyi fiyat. Yine de hem ihityacım yok hem de yüksek denirse Force'u almayanı döverler. Benden bu konuda başka da yorum yok. Nokta.

Edit: vatan'da bu hafta sonu %25 indirim geliyor bir de oraya bakılır ama asla GT veya Force benzeri SSD'ler Bimeks'teki fiyatlara inmez. Vatan'ın %25 indirimi ile açtığı yoldan diğer firmalar da yürümeye başladı. Bunlar iyi haberler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 8 Mart 2012; 14:24:31 >

• Hafta sonu Vatan %25 yapacak söylentisi var. Eğer doğru olursa, İntel'in 520 serisi SSD'leri 390-400 arasına inecek. Eğer stabilite sorunu en az olanı ararsanız -fiyat da 3-5 fazlası sorun olmaz derseniz- çok iyi bir seçenek. Okuduklarımdan İntel'in en sorunsuz, performanslı ve stabilitesi en iyi -ama tabii ki ününe uygun olarak nispeten yüksek fiyatlı- ürünlere sahip olduğunu biliyorum.

Not: Tabii bunlar SATA3. Yukarıda Gerginix'in fiyat/performansla ilgili yazdıkları saklı kalmak kaydıyla bu öneriyi yapıyorum. Sizin Force ya da Agility gibi SATA3 ürünlere yönelme eğiliminizi sezdiğim için bir başka SATA3 öneriyorum.

Düzeltme: Yeni farkettim, özür dilerim; henüz stokta gözükmüyor ama belki hafta sonuna stoka girer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trevanian000 -- 8 Mart 2012; 15:27:01 >
  • Bu arada bir uyarı yapayım belirttiğim Bimeks indirimi hatalı fiyat girdisi sebebiyle yalan oldu. Fiyatlara KDV eklemeden ilanı yapıştırmışlar. Fiyatlar 400 - 450 seviyesine çıktı ne yazık ki...
  • Corsair Force3 GT 120GB nin fiyatı 460TL olmuş.
  • Corsair Force GT 120 GB modelini 2 gün önce Bimeks'in web sitesinde 393 TL yazarken satın aldım, şu anda kargoda gün içinde teslim edecekler..

Şimdi sitedeki fiyat 459 TL.. Sanırım iyi aldım, çünkü web üzerinde bundan daha uygun fiyatta satan yoktu. Çoğu sitede 450 TL'ye yakın fiyatlar yazıyordu..

İlk kez SSD alıyorum, umarım gerçekten bu kadar paraya değecek bir üründür
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.