Şimdi Ara

SSD'lerde veri kurtarma mümkünmü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
10.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Formatlanan hard disklerde giden dosyaları kurtarmak mümkün olabiliyor SSD lerde bu mümkün olamaz değilmi.?

• Yapay Zekanın Yanıtı

SSD'lerde Veri Kurtarma Mümkün Mü?

SSD'ler (Katı Hal Sürücüleri), verileri geleneksel sabit disklerden çok daha hızlı erişebilen ve depolayan yarı iletken cihazlardır. Ancak, SSD'lerdeki veri kaybı da mümkündür ve bu durumda veri kurtarma zorlu bir görev haline gelebilir.

SSD'lerdeki veri kurtarma, sabit disklerden veri kurtarmadan farklı bir süreçtir. SSD'ler, verileri manyetik plakalar yerine flash bellek hücrelerinde saklar ve bu hücreler, veri kaybına neden olabilecek güç kesinlikleri veya diğer sorunlara karşı daha hassastır.

SSD'lerde veri kurtarma işlemi, genellikle profesyonel veri kurtarma hizmetleri tarafından gerçekleştirilir. Bu hizmetler, SSD'nin dahili yapısını anlayan ve veri kurtarma işlemini güvenli ve etkili bir şekilde gerçekleştirebilecek uzmanlara ve araçlara sahiptir.

SSD'lerden veri kurtarma olasılığı, veri kaybının nedenine bağlıdır. Dosya silme veya biçimlendirme gibi yazılımsal nedenler, veri kurtarmayı daha olası hale getirirken, donanım arızaları gibi fiziksel nedenler veri kurtarma işlemini daha zor hale getirebilir.

SSD'lerden veri kurtarma işlemi pahalı ve zaman alıcı olabilir. Bu nedenle, veri kaybını önlemek için düzenli yedeklemeler yapmak çok önemlidir. Veri kaybı meydana gelirse, profesyonel bir veri kurtarma hizmetine başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • SSDler çok pahalı oldukları için veri saklamak için kullanılmıyor, sadece işletim sistemi + programlar/oyunlar için kullanılıyor, o yüzden korkulacak bir durum yok. ve veri kaybı/hata ihtimalleri tabiki RAIDden çok daha düşük
  • Sorulan soru farklı aslında.

Kayıt yapısı nedeniyle silinmiş verilerin geri kurtarılmasından bahsediyor arkadaş.

Açıkçası ben de merak ettim.

SSD'ler de silerken hızlı silme yapıyor bildiğim kadarıyla, tüm sektörleri tek tek temizlemiyordur. Kurtarma ihtimali olabilir ama dosya bütünlüğü sağlanır mı bilemem.
  • SSD ler henüz çok yeni ve test etmişliğim yok.
    ancak ssd de üst düzey işletim sistemi silme mantığının değişebileceğini sanmıyorum.
    silme işlemi sadece veriye ulaşan adres bilgisinin başlangıç byte inin silinmesi ile olacağından silinen geri alınabilir.
    ancak üzerine veri yazılan eski verilerin ssd yazım sistemi tamamen digital olduğundan kurtarılabileceğini sanmıyorum.
    Ancak hdd lerde yazım ve okuma alt düzeyi elektro manyetik tabanlı analog olup, üzerine veri yazılsa bile eski verinin kurtarılması dahi mümkün olabilmektedir.
  • SSD'lerde iki çeşit data kaybı söz konusu olabilir, fiziksel olanları; elektrik kesintisi veya manyetik alan etkisi gibi, yazılımsal olanı; format, dosya silme gibi, her iki durumda da bilgileri kurtarmak mümkündür.
    Fiziksel etkiler için data kurtarma işini profesyonel olarak yapan firmalardan yardım almalısınız, yazılımsal etkiler için data kurtarma programları işinizi görecektir.
  • yorumlarınız için teşekkürler. SSD ler güvenli deniyor tamamda . yanlışlıkla formatlandı yada silinde vs. giden veriler kurtarılabilirmi bunu sordum. hard disklerde hücreleri boş gibi gösterip aslında orada bilgiler olduğu için kurtarabiliyoruz bundada öyle birşey mümkün olacakmı bu aklıma takılmıştı.
  • programlari indirip denemen lazim

cok yeni teknoloji oldugu icin eski programlar ise yaramayabilir

en guncel yenilere bakman lazim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici disk veri kopyalama sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konu baya eski arama sonucu ulaştım. Ssd disklerde plak olmadığı için çalışma mantığı flash bellek diskler gibidir. Hazır programlar ile çözüm bulamadıysanız diskinizin fiziksel sorunu olabilir. Nand algoritması olan tavsiye veri kurtarma firması danışabilirsiniz. Firma yeni nesil serilerin algoritmalarını çözmüş durumda.

Fiziksel sorunlu disklerde maalesef yapacağınız birşey yok. İçindeki veriler önemli değilse garanti kapsamında değiştirebilirsiniz. Ancak önemliyse veriler veri kurtarma firmasından destek almanızı öneririm.
  • Ssd nin trim komutu çalışmışsa kurtaramazsınız.Ki bu trim işlemi otomatik olarak yapılıyor windows tarafından.Ssd ler maalesef harddiskler gibi değil o yüzden silinene dikkat etmek gerekli.Yedekler alınmalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.