Şimdi Ara

SSD Laptop Uyumsuzluğu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sıfır olarak aldığım Adata 128gb Sx910 ssd mi 1,5yıl önce aldığım samsung laptop'a taktım.Laptop fena değil Core i5 işlemcili ve 3gb ram'e sahip.Anakartı sata 2,ssd ise sata 3.Neyse cihazı Anakarta sorunsuz taktım.Fakat Windows'u kurarken cihaz çok sorun çıkardı en az 7-8 kere kapandı.Sonunda kurdum Windows'u bütün kullandığım programlarla beraber.Fakat yine bazen açılmıyor,açıldığı zamanda yine kendi kendine tak diye kapanıyor cihaz sanki fişini çekmişlercesine.Sistemi kuralı daha birkaç gün oldu.Bugün kapanmalar daha azaldı,ama sistem sıcaklığına baktım Anakart 70-80 derece arası gidip geliyor bu normal mi?Sizce sorun ne olabilir.

• Sistemin bir anda kapanması SSD ile alakalı olamaz. Anakart sıcaklığınız aşırı fazla. Leptobu söküp temizleyin. Macunu ve termal pad'leride yenileyin..
  • pohuman kullanıcısına yanıt
    Hocam ama şu var mekanik disk takılı iken bu kapanma hiç yaşanmadı bugüne kadar,ne zaman ssd'yi taktım kapanmaya başladı.Ssd sistemin sınırlarını zorluyor ondan mı kapanıyor yoksa dediğiniz gibi mi.Macunu değiştiririm ama termal pad ne oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbr -- 25 Kasım 2013; 8:22:50 >
  • O zaman HDD ile tekrar bi deneme yapın ama anakartınızın sıcaklığı çok yüksek.. Ekran kartı ve işlemci sıcaklığı ne durumda? İşlemcide termal macun, ekran kartı ve çipsette ise termal pad vardır. Genelde böyle olur..

SSD Laptop Uyumsuzluğu mu?
  • normal hdd sonra olmuşsa problem var arkadaşım ssd tam iyi oturttuğuna iyi bak. yada değiştirme imkanın varsa ssd değiştir. farklı ssd dene
    70-80 derece çok yuksek
  • Arkadaşlar şuanda aida programı ile bakıyorum anakart ve cpu77,hdd ise 30 derece.Ssd'yi akşam anlayan arkadaşla beraber tekrar söküp deneriz tam oturup oturmadığını.birde eski hdd'yi tekrar takıp denerim ama elimde başka ssd yok deneyebileceğim.Termal padleri ise tamamen yeni almak mı gerek yoksa mevcut padler sökülüp macununu değiştirip yerine takabilir miyiz?
  • xbr kullanıcısına yanıt
    Yeni diski takarken bir havalandirma yolunu falan mi tikadin ? veya bir fan mi bozuldu ? SSD ile makinanin 70-80 derece olmasi arasinda direkt baglanti yok. makinada isiyi asil olarak islemci ve ekran karti uretir.
    dunyanin en hizli ssd'sini de taksan islemci kullanimini direkt etkilemez. Sistemin sinirlarini zorlamakla alakasi yok. Eger islemci devamli %90-100'lerde calisiyorsa o da buyuk ihtimalle yazilim sorunudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oracle8 -- 25 Kasım 2013; 10:27:48 >
  • Bilgisayarınız işletim sistemi kurulumu esnâsında takılma, düşme ve çökme vâkıâlarının yaşanmaması için işlemci hızını yükseltiyor olabilir, tıpkı Bios güncellerken ki gibi.

Onca vakitlik kullanım ertesinde termal mâcunu kurumaya yaklaşmış olan Cpu ya da Gpu'nuzda fazla ısındığından böyle bir netîce ile karşı karşıya kalıyor olmanız muhtemel. Bende de bir HP var, mâcunu kurumuş, işlemciyi mecbûren %5 güçde çalıştırıyorum, yoksa âlet direk kendini kapatıyor, reset de değil
  • Evet arkadaşlar hepiniz dediklerinizde haklısınız bu akşam ssd'yi söküp tekrar denicez acaba bir fanı mı iptal ettik diye birde eski hdd'yi tekrar takıp öyle deneme yapıcam.Bu arada eski hdd'yi sökerken hiç dokunmadık windows içinde duruyor,denemek için eski hdd yi taksak sonra ssd'yi geri taksam windows çökmesi yaşamam değil mi?Ayrıca bilgisayar şuan tasarruf modunda çalışıyor ve işlemci kullanımı %5 lerde.
  • eski hdd tak o şekilde kullan eğer anromal bir durum yoksa problem yok ama ssd tekrar takıp sorun yaşıyorsa problem var.
  • ssd ile ilgili bir sorun olacağını sanmıyorum. bence bide ide ve modlarını kontrol edebilirsiniz bios tan. ne olur ne olmaz
  • mcan211 kullanıcısına yanıt
    Hocam anlayan bir arkadaşıma verdim cihazı.Tüm kontrollerini yapıcak,macunları değiştirecek.Yarın durumu forumda tekrar paylaşıcam.
  • Laptop bugün geldi.Arkadaşım işlemcinin termal macununu değiştirmiş,fanın tozunu almış.Aida 64 ve ismini unuttuğum diğer programla test yaptım ve sıcaklıkta kayda değer bir değişiklik yok.Eskiden ortalama 77-80 derece idi şimdi ise Anakart ve cpu 70-72 arası gidip geliyor.Samsungların çokta kaliteli olmadığını varsayarsak bu sıcaklıklar normal mi?Kasaya dokunduğum zaman elime hiçbir şekilde sıcaklık gelmiyor.Eğer sıcaklık çok yüksek derseniz başka ne yapabilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.