Şimdi Ara

SSD kasılma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar. 6 ay önce Longline 960GB lık ssd aldım. 1 ay öncesine kadar her şey iyiydi ama bir anda saçma bir durum çıktı ortaya. Rar dan dosya çıkartırken (20GB dosya boyutu) sonlara doğru bazen ortalarda donma oluyor. SSD yüzde yüz kullanıyor ok ama yazma ve okuma hızı 220 mb den bir anda 4-5 mb ye düşüyor ve bilgisayar inanılmaz kasılıyor. Browser da bile gezemiyorsunuz. Yaklaşık 30 ile 45 saniye sonra kendisine geliyor. Bu sorun neden olabilir? Bu arada hdtune programı ile bad sector var mı diye vaktım ama yok.

CrystalDiskMark sonucu da aşağıda onda da sıkıntı yok. Bazen testte 260 mb gözüken 4k yazma hızı 30 ile 50 mb oluyor.

SSD kasılma sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokbiloz -- 8 Nisan 2020; 13:20:44 >

• Ssd’niz muhtemelen qlc ssd, her dosya once cok daha hizli olan cache’e atiliyor. Cache dolunca yavasliyor. Normalde cache arka planda kendisini yavas olan belleklere transfer yaparak bosaltir, bu yuzden kucuk dosyalarda sorun cekmezsiniz. üstelik cache boş alanın yüzdelik dilimi kadar olduğundan boş alanınız azaldıkça cache'iniz de azalır. Ucuz ssdlerin boyle bir eksisi var.
  • DRAM içermeyen SSD'lerin kronik sorunudur. Büyük boyutlu dosya aktarımında önbellek dolunca çok yavaşlar, hatta hard disklerden daha kötü performans sergiler.
  • Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler. 1.3 gb lık bir dosyayı çıkartıyor mesela hızlıca ama sonrasında 20 saniye falan ssd yüzde yüz çalışıyor ve işlem yapmak imkansız hale geliyor. Rardan çıkardıktan sonra yüzde yüz kullanması da bu yazdığınız sebeplerden dolayı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokbiloz -- 8 Nisan 2020; 14:42:20 >
  • Bir de hepsiburadada baktım ssd lerde cache bilgisi vs yok. Nerden anlayacağım sizin söylediğiniz özelliklerin olup olmadığını?

Bu nasıldır sizce?
    www.hepsiburada.com
    Samsung 860 QVO 1TB 550MB-520MB/s Sata 3 2.5" SSD Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/samsung-860-qvo-1tb-550mb-520mb-s-sata-3-2-5-ssd-mz-76q1t0bw-p-HBV00000HZUM8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokbiloz -- 8 Nisan 2020; 14:30:27 >

• araştırmanız lazım, qvo serisi de qlc nand ve hızlı cache kullananlardan. aynı sorun onda da var yani. ucuz markalar ve bilinen markaların ucuz ssd'leri bu teknolojiyi kullanırlar çünkü qlc nandlar çok ucuz.
  • Bu üründen almaya karar verdim. Umarım iyidir.

Crucial P1 1TB 1000 - 1999 MB/s 3D NAND NVMe PCIe M.2 SSD - CT1000P1SSD8
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PUBG Ram Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Windows'un prefetch kaşesini hesaba katın, 1-2GB'lik dosyayı çıkartmış gösterir ama aslında arkaplanda işlem halen devam ediyordur.
  • Samsung 860 QVO ve Crucial P1 modelleri QLC NAND yonga kullanıyor. MLC veya TLC yonga kullanan modellere göre hücrelerin yazma ömrü çok kısadır.

Ayrıca QLC yonga kullanmasından dolayı şu an yaşadığınız sorunların aynısını yaşama ihtimaliniz çok yüksek.

Kaliteli bir SSD almak istiyorsanız Samsung 860 EVO (SATA 3), Samsung 970 EVO (NVMe), Samsung 970 EVO Plus(NVMe) modellerini öneririm. Günlük kullanımda 860 EVO fazlasıyla yeterli olacaktır.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    O dediginiz oldugunda ayrica bir ekran acilip gosteriyor. 20 saniye falan windows kitleniyor hocam. Ya ssd bozuldu ya da arkadaslarin yazdiklari ozellikler olmadigindan sacmaliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu üründen aldım Crucial P1 1TB 1000 - 1999 MB/s 3D NAND NVMe PCIe M.2 SSD - CT1000P1SSD8. Diğer SSD'yi olduğu gibi klonladım yeni SSD'ye ve sıkıntı kayboldu. CrystalDismark sonucunu da aşağıya ekliyorum. İlgilenip cevap yazan herkese teşekkürler.

SSD kasılma sorunu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.