Şimdi Ara

SSD İle Windows 7 Açılış Süresi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
6
Favori
16.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bonser24

bende ssd raıd var.3 renkı top donuyo 1*2 sanıye beklıyor ve acılıyor.hosgeldınız olayına hıc dıkkat etmedım.aksama bakarım.kapanıs surem 1*3 sanıye arası degısıyor.

merak ettim hocam müsayit olduğunuz bir zamanda bakarsanız iyi olur h.geldiniz yazısı raidde görünüyormu
  • Tek tek yazmak zor geldi o yüzden kopyalıyorum, anlamadığını sorarsın. 1-2 sn kafaya takılacak kayıp değil ama şu sebeplerden biri veya birkaçıdır:

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?63273-*-Windows-7-Ultimate-Tweaks-amp-Utilities-*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digitaldrop -- 2 Şubat 2012; 12:18:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinolampx

Bende de görünüyor, görünmeyenlerin nasıl görünmüyor ? yapabileceğimiz bişey varmı bunun için?

evet görünmeyenler nasıl görünüyor ? ne yapmak gerek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Digitaldrop

Tek tek yazmak zor geldi o yüzden kopyalıyorum, anlamadığını sorarsın. 1-2 sn kafaya takılacak kayıp değil ama şu sebeplerden biri veya birkaçıdır:

http://www.ocztechnolog****.com/forum/showthread.php?63273-*-Windows-7-Ultimate-Tweaks-amp-Utilities-*

tşk ler hocam. ama sanırım h.geldiniz yazısı görünmeyenler bu ayarlar dan hiçbirini yapmıyormuş normal ahcı den windowsu kuruyor o kadar

• windows u ssd ye kurmadan önce biso a girip ahci yi aktif hale getirmiştim
    sadece bu ayarla hoşgeldiniz yazısı gözükmüyordu bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: spleenish

quote:

Orijinalden alıntı: aydinpurcek

Sizin videoları izleyince bnm
    Ssd nin format ve scure erase zamani nin geldigini anladim :) hosgeldin yazisini 2 sn. kadar goruyorum. O videolari çeker iken ssd nizin ne kadarı dolu? Benim %60 dolu

ilk mesajdaki video benim değil formdan bir arkadaşın. ben o videoyu örnek gösterdiğim bende windows açılırken hoşgeldiniz 2 saniye gibi görünüyor.

scure erase yaparsanız windows da bir değişiklik olursa haber veriseniz sevinirim hocam bende yapardım..

bu video bir arkadaşınssd si formdan açılış süresi hoşgeldiniz görünmeden açılıyor http://www.youtube.com/watch?v=zr6zoLd19ns&feature=g-upl&context=G2b626ecAUAAAAAAABAA

buda youtubeden alıntı bir video bendeki ssd burdaki gibi açılıyor http://www.youtube.com/watch?v=T5LkX3xejJ4

Çok üşendim şimdi format atmaya :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Digitaldrop

Tek tek yazmak zor geldi o yüzden kopyalıyorum, anlamadığını sorarsın. 1-2 sn kafaya takılacak kayıp değil ama şu sebeplerden biri veya birkaçıdır:

http://www.ocztechnolog****.com/forum/showthread.php?63273-*-Windows-7-Ultimate-Tweaks-amp-Utilities-*

tşk ler hocam. ama sanırım h.geldiniz yazısı görünmeyenler bu ayarlar dan hiçbirini yapmıyormuş normal ahcı den windowsu kuruyor o kadar

O bilgiler çok güncel değil ama çoğu hala geçerli, özellikle Win7 için yapılması gerekenler. Ssd ide mode'ta kullanılmaz zaten, performans düşüklüğü, sorunlar vs.. bir yana firmware'i bile güncellenmez. Ahci ilk şart zaten, onun dışında güç tasarruf ayarları, ufak tefek boot ayarları ile max performansına getirirsin. Başta güç tasarruf ayarlarını bir kurcala derim, her anakart, her sata kontrolcü, her nand kontrolcü için farklı farklı çözümler bulmak zor, o 1-2sn'de normalde sorun veya kayıp değil zaten bence.

• Team Xtreem s2 sata3 kullanıyorum. ahci mod açık biostan. W7 64bit. hoşgeldiniz yazısının mavi ekranı görünüp anında kayboluyo ve masaüstü hazır hale gleiyo
  • Team xtreem s1 60gb sata2 ssd kullaniyorum, hoşgeldiniz ekranini yaklasik 3 saniye falan görüyorum, diger sistem bilesenlerim imzamda yaziyor.
  • Ben Win7'yi ahci modda kurdum.
    Hoşgeldiniz ekranı yaklaşık 2-3 sn görülüyor sonra açılıyor.
    Mekanik HDD'deki açılış süresini bildiğim için işin açıksası hiç kafama takmıyorum.
    Benchmark'larda SSD'nin hızı normal görülüyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

bende ssd raıd var.3 renkı top donuyo 1*2 sanıye beklıyor ve acılıyor.hosgeldınız olayına hıc dıkkat etmedım.aksama bakarım.kapanıs surem 1*3 sanıye arası degısıyor.

merak ettim hocam müsayit olduğunuz bir zamanda bakarsanız iyi olur h.geldiniz yazısı raidde görünüyormu

welcome yazısını anlık gordugum gıbı masaustu gelıyor.1 sn bıle surmuyor.sanırım bu yuzden hıc farketmedım.sızın gordugunuz vıdeolarda bazı programlarla oynama yaparak halledıyorlar sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark matter -- 2 Şubat 2012; 19:38:56 >

• bazen görünüyor bazen yok

mesela az önce reset attım, hiç görünmeden geçti...
    kapatıp açtım, görünüp kayboldu... bir saniye ya sürdü ya sürmedi...

bir de ek olarak msconfig deyip o menüden şu ayarı aktifleştirmiştim : gui önyüklemesi yok
  • Sata 2 ssdlerde görünüyor. Sata 3 lerde görünmüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bedlam

Sata 2 ssdlerde görünüyor. Sata 3 lerde görünmüyor.

benim ssd saat3 h.geldiniz yazısı görünüyor 2 saniye gibi

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cssd-f120gbgt-bk-120gb-force-3-gt-serisi-sata-30-ssd-(555mb-okuma--515mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=56068

• Bende 2 tane sata 2 2 tane sata 3 var. Sata 3 ler z68p-ds3(farklı pc ler) lerde takılı. Yazıları göremiyorum. Biri team s3, diğeri corsair gt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedlam -- 2 Şubat 2012; 23:10:11 >
  • Bende de görünmüyor fakat görünüyorsa o registryden bir şekilde kapatılabiliyordur, google'da bir arayın bakalım.
    Benim boot'da en fazla süre kaybım ahci bios ekranında kaybettiği süre. Biosu modlayıp direkt atlayacak hale getirsek herhalde 4 sn'de falan açılacak sistem :)
  • sorun işletim sistemiyle alakalı olabilir.az önce başka bir windows 7 yükledim ve ardından anakrtın JMicron JMB36X Controller Driver kurdum.Windows açılırken 4 top gelip birleşmeden ve hoşgeldiniz yazısı 1 saniye görünüp açılıyor.

burdaki gibi http://www.youtube.com/watch?v=zr6zoLd19ns&feature=g-upl&context=G2b626ecAUAAAAAAABAA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spleenish -- 3 Şubat 2012; 3:04:02 >
  • çok iyi olmuş daha ne olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

çok iyi olmuş daha ne olsun.

aklıma şuda geldi ben windows işletim sitemlerini dvd ye çekerken x4 hızında çekiyorum bundanda olabilir. ama kesin çözüm işletim sistemi ile olduğunu öğrendim.deneme yanılma sonuçları ile
  • Aynen Arkadaşa katılıyorum 120 SSD nin YArısı doldu Bende de çok net Hoşgeldin çıkıyor oda 1 1-5 saniye kadar
    DAha önceleri çıkamayacak kadar hızlıydı demekki
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.