Şimdi Ara

Ssd'de Chkdsk Komutunu Kullanmayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 10-11 aydır sistem diski olarak 870 evo 500 gb kullanmaktayım. Samsung Magician'da full scan yapınca hata buldu ve düzeltemedi. Smart kısmını inceledim. Ecc (Uncorrectable error count -Düzeltilemeyen ) hatası verdi. Her yeniden tarattığımda sayı arttı .Muhtemelen aynı yerde bozuk blok oluştu ve o sayıyı üstüne tekrar ekledi. Bir tane bozuk blok kapatıldı. Düzeltilemeyen kısımlar için komut satırından chkdsk c: /f yazıp yeniden başlattım. Yapmaz olaydım. Tarattıktan sonra mavi ekran verdi "No devices found " hatası verdi (Hata kodu 0xc000001e). Ne uğraştıysam yapamadım. Win 10 usb'si ve komut satırı ile kurtarmaya çalıştım hepsinde hata verdi. Sebebi ise chkdsk'in ntfs dosya sistemini bozmuş olma ihtimaliydi. Direkt format attım. Samsung magician'da yeniden tarattım şu an bir sıkıntı yok. Ecc error count halen aynı sayıda. Bu sorunla başkaları da karşılaşmış linkini atıyorum.


    https://pcper.com/2020/12/friends-dont-let-friends-run-chkdsk-on-ssds/


    Ssd'de Chkdsk Komutunu Kullanmayın


    Ssd'de Chkdsk Komutunu Kullanmayın







  • https://forum.donanimhaber.com/samsung-870-evo-bad-sector-degisim-karari-cikti--149591690


    Dostum ben chkdisk filan uğraşmadım. Yapacağın şey basit. Smart verilerinin ekran görüntülerini ve samsung magician ın görüntülerini al. Ne kadar veri yazıldığını da koy mutlaka sonra. Word e bunları ekle hiç chkdisk filan yazma notunda. Veri kaybı yaşadığından da mutlaka bahset. Değişim kararı çıkacaktır. Bana 860 pro verdiler 2 tb 870 evo m bozulmuştu. İyi tarafı 4 tb verdiler o zaman ssd den kazılan coin modaydı galiba bu yüzden 860 pro verildi. O diski mutlaka garantiden değiştir bence.


    NOT: Ana merkezi Ankara da ismini unuttum şimdi ama bulursun internetten. Word yazdığını notu ve diski hasar görmeyecek şekilde kargola sana o merkezi ararsan kod verecekler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 16 Şubat 2022; 18:41:30 >




  • Cevabınız için teşekkür ederim
  • Chkdsk'in konuyla pek alakası yok. Disk bozuk, formatlama sonrası normal görünse de doldukça aynı hataları tekrarlayacak ve tamiri mümkün değil.

  • The white warrior kullanıcısına yanıt

    870 lerde mi sorun var bilmiyorum ama 5.5 tb yazılan veri sundukları garanti deki rakamların çok çok altında. Herhalde kendi programlarında fail veren bir diski değiştirmeleri gerekir. Sonuçta o hataları düzeltmenin bir yolu yok. Ayrıca bozuk blok demek zaten kapasitenin de azalması demek. Zaten %10 overpr vs yüzünden diski tam kullanmıyoruz bir de bozuk bloktan kapasitesi mi düşecek. Artık 500 gb ssd yetersiz kaldı. 1 tb ve üstü lazım oluyor özellikle oyun filan oynanıyorsa.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 17 Şubat 2022; 17:54:46 >
  • One Shot One Kill kullanıcısına yanıt
    Sanırım başkalarında da var bu problem. Evo 870'de özellikle
    https://www.techpowerup.com/forums/threads/samsung-870-evo-beware-certain-batches-prone-to-failure.291504/
    Bu arada ssd'yi %92-93'e kadar doldurup hem Samsung Magician Full Scan hem de Hard Disk Sentinel'de yüzeysel tarama yaptım. Halen bozuk blok yok nedense. Kritik verilerim zaten başka diskte olduğu için sıkıntı yok. Yeniden problem çıkıncaya kadar bekleyecem. Çıkarsa garantiye gönderiririm. Şimdilik uğraşmak istemiyorum
    Ssd'de Chkdsk Komutunu Kullanmayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The white warrior -- 17 Şubat 2022; 21:42:15 >




  • The white warrior kullanıcısına yanıt

    Magician da çıkmaz. Büyük ihtimalle ssd kapatınca bir daha görmüyor programlar o bozuk blokları.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.