Şimdi Ara

'SSD' 2*60 Gb Raid 0 mı Tek 120 Gb mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar.SSd almayı düşünüyorum.2 adet 60 gb alıp raid 0 yapsam daha performanslı olur diye düşünüyorum.ama trim desteği falan çalışmıyormuş.Tam olarak ne gibi bir skıntı yaşarım.Sandisk extreme 120 gb almayı düşünüyorum yoksa.Tecrübeli arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim..



  • Raid yaparsanız sadece test sonuçlarında görebilirsiniz farkı. Yoksa tek başına ssd li bir bilgisayar yeterince performanslı çalışıyor. Programları çalıştırmada bekleme yapmıyor. Bilgisayar seri bir şekilde çalışıyor zaten. Yani raid yapmak sadece test sonuçlarına etki eder. Gözle görülür bir fark yaratmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hemre_

    tek 120 al rahat et sonra deme ssd neden çabuk yıprandı.

    Raid sisteminde trim özelliği kullanılamadığı için ssd'nin hücreleri çok daha çabuk yıpranıyor buda yoğun performans düşmesine sebeb oluyor... Bu nedenle raid yerien tek 120 gb al rahat et... daha raid olarak kullanılması için ssd'lerin çok yol katetmesi gerekiyor.. senin için hız mı? yoksa verilerin güvenliği ve uzun ömür mü önemli? buna göre yorumunu yapabilirsin.

    2x60 daha çok daha performanslı olur ve emin ol farkı hissedersin.. trim desteğine gelince daha önce bununla ilgili bir başlık açmıştım. artık raid kurulumda trim desteği alabiliyorsun. tabi intel kontrolcüler için amd cephesinde durumu bilmiyorum.

    http://forum.donanimhaber.com/m_58277796/mpage_1/f_/key_//tm.htm#58277796




  • yani sıkıntı şu ki bende amd kullanıyorum.eğer bu destek yoksa ve olmayacaksa 120gb almak daha mantıklı olacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.