spybot S&D update ettim arattım ve çıkan tüm şeyleri sildirdim e-accelerator programından tüm spy/threat leri aratıp sildirdim fakat bilgisayarım hala temizlenmedi, internete bağlı olmadığım sıralarda sürekli "irc.domalan.com" "00.spazbox.net" "tommy.tommy" tarzında sayfalar açılmaya çalışıyor, hepsini heryerde arattım örneğin "domalan" kelimesini tüm dosyalarda, dosyaların içinde regeditte arattım hiç bir sonuç yok, zaten bağlandığımda sürekli gönderilen bayt artıyor, şu an 5. dakika gönderilen bayt 4.000.000 civarı
ne kullanmamı önerirsiniz, yeni format atmıştım fakat internete bağlandım 3-4 sayfaya gittim ve yine bulaştılar bu girdiğim bikaç sayfayıda yazayım www.hattrick.org forum.donanimhaber.com www.mynet.com
bile format attım yüklediğimde bu 3 sayfaya girdim sadece bunlardan birinden bu tarz spymıdır nedir iniyor.
Neyse, siz bana ne önerirsiniz şöyle sistemi her bakımdan koruyacak, internetten giren çıkan her şeyi koruyacak? siz ne kullanıyorsunuz
Upload işlemi yapılıyorsa sisteminde spy değil trojan tarjı bir şeyler var.
XP kullanıyor isen sistem geri yükleme açık ise kapat ve update edilmiş bir antivirus kullan. 98 falan kullanıyorsan system restore ( yada buna benzer bişi ) olacak o klasörü boşalt ve yine antivirus kullan.
yahoo nun tolkit inde spy programı var birde onu dene...
bu spybot bendede aynı;bazı spy leri bulduğu halde silmiyor,
ama senin sorunun farklı,trojen olabilir
xp kullanıyorum, şu an başka bir bilgisayardaym mesela bunda o problemler yaşanmıyor, sanırım xp de bir açıklık var, ya isimlerini bilmiyorum trojen/spy, hepsi için ayrı programmı gerekiyor, ya bu tarz şeylerin hepsine karşı bir koruma yapan program yokmu mesela nortonu yükleyeceğim, o halledemiyormu spyware ve trojanleri
SPY SWEEPER ne varsa ucurur bire bir. Bir dene
Bu tür sorunlarla karşılaşmamanız için bu forumda yazmaktan ben veya arkadaşlar bıkmış durumda!! Burada tekrar ediyorum. Arkadaşlar Windows'unuzu ve kullandığınız programları kurduktan sonra bir Ghost yapın ve ardından Deep Freeze programını kurun ve sadece C:\bölümünü dondurun! Bu programı kurduktan sonra ( aktif iken ) dünyanın en kötü Virusu da Dialleride girse, hiç önemli değil. Baktınızki bir şeyler tuhaflaştı veya ters gidiyor, Bilgisayarı yeniden başlatın hiç bir şey kalmayacaktır. ( Ne virustan bir eser, ne spy, nede diallerden iz kalacaktır.)
NOT: Yukarıdaki yazdıklarımın geçerliliği, hiç hatası olmayan ve temiz bir Windows kurulmuş olması içindir!!
Deep Freeze Programının tam sürümünü indirmek için imzamdaki "Çoban isterse" yazısına tıklayın ve oradan "Programlar" bölümüne girin ve indirin. Başarılar ve kolay gelsin. KitapGibi
Format attıktan sonrada aynı problemle karşı karşıya kaldığını yazmışsın. Xp yi kurduktan sonra update leri indirmeye çalış. Açıklarını kapa. Birde kitap gibi arkadaşın söylediklerine kulak kabart...
quote:
Orjinalden alıntı: YorumcuQ
SPY SWEEPER ne varsa ucurur bire bir. Bir dene
+1 tek geçrim... yok diyorsan PM at link wereyim....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme