Şimdi Ara

Spotify ve OpenAI arasında dev ses klonlama ortaklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Spotify ve OpenAI arasında dev ses klonlama ortaklığı
    Bir zamanların en büyük hayalleri sadece geçtiğimiz yılın kasım ayında ChatGPT’nin piyasaya çıkmasıyla birer birer gerçeğe dönüşüyor. Dünya üzerinde 7.000'i aşkın yaşayan dili kapsayan 142 farklı dil ailesi bulunuyor. Örneğin Türkçe konuşan yaklaşık 300 milyon kişi var ancak bu sayı dünya nüfusunun sadece yüzde 3’ünü oluşturuyor. Peki geri kalan insanlara derdinizi nasıl anlatacaksınız veya nasıl ulaşacaksınız? Spotify ve ChatGPT yaratıcısı OpenAI arasında yapılan ortaklık, sesinizi daha önce ulaşma şansınız olmayan insanlara duyurma olanağı tanıyor.



    Spotify’da ses klonlama dönemi



    Yukarıdaki senaryo için henüz gidilmesi gereken biraz daha yol var ancak adımlar atılmaya başlandı. OpenAI ile Spotify arasında yapılan ortaklık ile artık podcast yayıncıları kendi seslerini kullanarak diğer dillerdeki versiyonlarını yeniden üretmeye başlayacak.



    Spotify, yeni aracıyla İngilizce bölümlerini İspanyolcaya çevirmek için bir avuç podcast yayıncısıyla ortaklık kurdu ve önümüzdeki haftalarda Fransızca ve Almanca çevirileri de kullanıma sunmayı planlıyor. Eğer ilgileniyorsanız, ilk bölümler Dax Shepard, Monica Padman, Lex Fridman, Bill Simmons ve Steven Bartlett gibi büyük isimlerden gelecek.






    Çeviri özelliğinin bel kemiği, hem İngilizce konuşmayı yazıya dökebilen hem de diğer dilleri İngilizceye çevirebilen OpenAI’ın ses dönüştürme aracı Whisper. Ancak Spotify'ın aracı, konuşmadan metne çevirinin ötesine geçerek bir podcast'i farklı bir dile çevirecek ve podcast yayıncısının kendi sesinin sentezlenmiş bir versiyonunda yeniden üretecek.



    Spotify'ın kişiselleştirmeden sorumlu başkan yardımcısı Ziad Sultan yaptığı açıklamada, "Yaratıcının kendi sesiyle eşleşen Sesli Çeviri, dünyanın dört bir yanındaki dinleyicilere yeni podcast yayıncılarını daha önce hiç olmadığı kadar özgün bir şekilde keşfetme ve onlardan ilham alma gücü veriyor" dedi.



    Ayrıca Bkz.ChatGPT artık görebiliyor, duyabiliyor ve konuşabiliyor: İşte devrimsel yenilikler



    Bu yeni özelliğin ses kopyalama kısmının arkasında da muhtemelen OpenAI bulunuyor. Zira, detaylarına hemen üstteki bağlantıdan ulaşabileceğiniz bir duyuruda OpenAI, sadece metin ve birkaç saniyelik örnek konuşmadan insan benzeri ses oluşturabilen bir aracın lansmanı yaptı. Ancak OpenAI, bu ses klonlama modelini herkesin kullanımına açmayı en azından şimdilik -bariz sebeplerden dolayı- düşünmüyor.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/9/25/23888009/spotify-podcast-translation-voice-replication-open-ai
    Kaynak:https://open.spotify.com/episode/6S3TPytV81NWmkDArApKYl?go=1&sp_cid=54ee94569520accab5f897dcd0a53a7a&nd=1
    Kaynak:https://newsroom.spotify.com/2023-09-25/ai-voice-translation-pilot-lex-fridman-dax-shepard-steven-bartlett/







  • En çok beklediğim özellikler den biri. Şu çeviri olayı doğal bir hale zahmetsiz gelmeli. Benim gibi İngilizcesi olmayan cahiller de Google çeviri ötesinde yapay zeka destekli cevirilerle dünyaya acilabilmeli. Podcastlar videolar İnternet siteleri aklımıza gelen her şey kendi dilimizde seslendirilmis şekilde olursa dünya için yeni bir kilometre taşı olacaktır diye düşünüyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sanırım sadece yazılar için ancak şöyle ileri versiyonu aklıma gelmişti, dublajlı filmlerde, önce dublaj yapılıp sonra oyuncunun sesi konuşmanın üstüne klonlanabilir.
    Muhtemelen 3-5 sene içerisinde kullanılacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 26 Eylül 2023; 4:43:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.