Şimdi Ara

spot beyaz eşya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
37.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hani ana haber bültenlerinde "bu buzdolabının normal fiyatı 1000 tl iken şu çizik nedeniyle 100 tl" diye haberler izleriz.
    kadın bi saat ballandıra ballandıra anlatır. ihtiyacın olmadığı halde alasın, dolabın içinde yatasın gelir.

şimdi iş başa düştü.
    buzdolabı yanında çamaşır, bulaşık makinesi, set üstü gibi parçalar da lazım olunca bu haberleri dört gözle bekler oldum.

bu tür mağazalar nerededir? güvenilir midir? nasıl ödeme yapılır? gerçekten avantajı var mıdır?
    bosch marka almayı düşünüyorum... marka konusunda tavsiyeleriniz nelerdir?

bilgisi olanlar bizimle paylaşırsa çok sevinirim.

---

"konu dışı" sayfasında açmıştım, "ev elektroniği" ne yönlendirdiler :)

• quote:

Orjinalden alıntı: mbilginer

merhaba,

hani ana haber bültenlerinde "bu buzdolabının normal fiyatı 1000 tl iken şu çizik nedeniyle 100 tl" diye haberler izleriz.
    kadın bi saat ballandıra ballandıra anlatır. ihtiyacın olmadığı halde alasın, dolabın içinde yatasın gelir.

şimdi iş başa düştü.
    buzdolabı yanında çamaşır, bulaşık makinesi, set üstü gibi parçalar da lazım olunca bu haberleri dört gözle bekler oldum.

bu tür mağazalar nerededir? güvenilir midir? nasıl ödeme yapılır? gerçekten avantajı var mıdır?

---

bu tür magazalar nerelerdedir derken,önce nerede oturuyorsunuz,eger izmirse,bozyaka civarında,çankayada bol bol var ama,ben her spotçuya güvenmemki magazalar bile bazen teşhir ürünü gönderebiliyor,alacaksanız iyice gezin iyi fiyat verenden yanınızda gördügünüz ürünü alın gidin,avantan var sayılır şu an normal magazalrad baya ucuza vriyorlar,her ürünü tek marka almayın,her markanın ayrı ayrı iyi ürünleri vardır,

örnekse,bosch-siemens,ithal çamaşır makineleri,kore buzdolapları iyidir yani tek alacaksınız,bunun buzdolabını onun fırının gibi

buzdolabında:elektrolux,sharp,general
    çamaşır makinesi:siemens,elektrolux,bosch
    bulaşık makinesi:siemens-bosch,elektrolux
    fırın,elektrolux,siemens-bosch gibi

• istanbul/sefaköy'deyim. hani topkapı, yenibosna vs gibi yerlerde olduğunu duydum ancak tam yerini bilmiyorum.
    bilsem bile öncelikle tecrübesi olan arkadaşların fikirlerini almak istedim.

aklıma geldikçe mesajı düzeltiyorum. ankastre vs ürünler ilgimi çekmiyor. duygusal bir kutuplaşmamız var
    ayrıca bulaşık ve çamaşır makinasında 80 tane programı olsun, yüksek devirli olsun gibi sıkıntılarım da yok.
    bunların tamamen pazarlama tekniklerinden olduğunu düşünmekteyim.

teşhir de olsa, çizik de olsa görüntü ve markadan ziyade işlev ve kalitesi ilk tercihimdir.
    bir defa alınıp uzun süre kullanılan eşyalar olduğu için ilk alımda doğru tercihi yapmak istiyorum.

neden bosch derseniz, genel buzdolabı ve makinaların tamirini yapan bir tamirciyle sohbetim olmuştu.
    onun tavsiyesi üzerine. bosch dan bize ekmek çıkmıyor, ne varsa yerli markalarda demişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inceyol -- 8 Nisan 2008; 10:50:49 >

• quote:

istanbul/sefaköy'deyim. hani topkapı, yenibosna vs gibi yerlerde olduğunu duydum ancak tam yerini bilmiyorum.
    bilsem bile öncelikle tecrübesi olan arkadaşların fikirlerini almak istedim.

teşhir de olsa, çizik de olsa görüntü ve markadan ziyade işlev ve kelitesi ilk tercihimdir.
    bir defa alınıp uzun süre kullanılan eşyalar olduğu için ilk alımda doğru tercihi yapmak istiyorum.

neden bosch derseniz, genel buzdolabı ve makinaların tamirini yapan bir tamirciyle sohbetim olmuştu.
    onun tavsiyesi üzerine. bosch dan bize ekmek çıkmıyor, ne varsa yerli markalarda demişti

şimdi size şunu söyelyim ilk olarak istanbulu candogan biliyor o gelince size yerlrini bilir ve yazar,

ayrıca her marka herşeyi yapamaz diye bir söz var,bosch-siemens aynıdır,sadece isim farkı var,bosch kore buzdolapları alınabilir ama yerli montajları eve sokmayın devamlı arıza çıkarırlar,arçelikten bulaşık,çamaşır(kore olanlar hariç)alınmaz gibi bunları daha detaylı size anlatacaktır candogan,aslında formudaki beyaz eşya konularının genel başlıklarına bakarsanız orada herley yazıyor,gene mesela,siemens S serisi 700 kodlu çamaşır makinelerini alabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.b.a.i -- 8 Nisan 2008; 10:59:59 >

• ilk husus ucuza nasıl temin edilebilir. ucuzdan kastım yanlis anlasilmasin.
    örneğin x markasının bir buzdolabı çok iyidir. fiyatı 50 tl dir ancak y mağazasında 40 a bulunabilir.
    yoksa hem beleş olsun hem kaliteli olsun demiyorum. ne kadar ekmek, o kadar köfte

marka takıntım yoktur. markadan ziyade kalite ve işlev ile ilgileniyorum.
    sessiz çalışma, enerji tasarrufu, servis kalitesi vs. vs.
    yani banyodaki ç.makinası mutfaktaki b.makinasıyla sohbet etmesin, oturmaya 5 çayına gitmeye kalkmasın

bir taraftan forumdaki diğer mesajlara daldım.
    ancak bir yerden sonra hep marka kavgası başlıyor, tartışmadan duramıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inceyol -- 8 Nisan 2008; 11:13:56 >

• bende marka fanatikligi yoktur gerçek ne ise o ilerde beddua almak istemem
    mesela buradan son kodu 700 ile bitenler süper çamaşır makineleridir

http://www.siemensevaletleri.com/?29=10&28=26%3d2306

şuda iyi

http://www.vestelkonsept.com/?title=whirlpool_awm_8900_9_kg__a__enerji&b=94112/564

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.b.a.i -- 8 Nisan 2008; 11:23:50 >

• yenibosna eskidji diye bi yer var orda spot eşya çok galiba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nakit beyaz eşya alırken...
    12 yıl önce açıldı
    Beyaz Eşya Önerileri
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eskidji ye geçen sene uğramıştım.
    açıkçası dişe dokunur hiçbirşey yoktu.
    şimdi durum nedir bilmiyorum.

e.b.a.i tavsiyelerin için teşekkür ederim ancak çamaşır ve bulaşıkta 1000 tl üzeri beni aşar.
  • tekrar merhaba,

bu konuyu açtıktan sonra hesabımın "fake" olduğu belirtilerek kapatıldı.
    mail attım, akşam saatlerinde açıldı. sebebini sordum, henüz yanıt gelmedi.
    rezil olduğumuzla kaldık.

iyisimi konu açmadan usul usul takip etmek.
  • quote:

merhaba,

şimdi iş başa düştü.

---

Bana sorarsanız açılmış çizikli ürün almayın.Bunun satışını zaten sadece Vestel ve dönem dönem Ariston yapıyor.Bunlar da alınmayacak kadar kalitesizdir.Yerini tam hatırlamıyorum ama Vestel'in Gaziosmanpaşa civarlarında büyük bir mağazası vardı böyle.Ama dediğim gibi kalitesi yerlerde.

Arçelik ise fabrikasyon hatasından iade edilmiş ürünleri baştan ambalajlayarak reziyonlu mal adı altında kendi bayilerinde satıyor.Bunlar da imha edilmesi gereken ürünlerdir aslında.Hatalı olduğu için iade edilmiş maldan ne hayır gelir?

Bunun dışındaki markaların bu tür satışları olup olmadığından emin değilim.

Bence aldığınız mal orijinal ambalajnda olsun.Electroworld ve Mediamarkt mağazaları fiyatta çok uygun.Hem de mallarına sahip çıkıyorlar.

Bütçe belirtirseniz model seçimide yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

• alakanız ve uyarınız için teşekkür ederim.
    diğer arkadaşların da bilgilendirmesiyle spot alımın sağlıklı olmadığı kanaatine vardım.
    dediğiniz gibi uygun fiyatlı mağazalardan temin edeceğim

kaba bir hesapla buzdolabı, bulaşık ve çamaşır makinası için toplam 3000-3500 tl civarı harcama yapmayı düşünüyorum.
    4 kişilik bir aile için orta sınıfın biraz üstünde, abartısız modeller olsun istiyorum.
    marka ve model belirtebilirseniz sevinirim.
  • Bosna Koçtaş altındaki DARTY ve Beylikdüzünde yani açılan bazı elektronik ürünleri çok ucuza satan yerler var. Peşin alacaksanız Sirkeci ALTINHAN....çok uygun spot satar... Kullanılmış, yada toplanmış beyaz eşya arıyorsanız Çobançeşme TOYOTA nın 50 mt yanında spot Çarşısı var...150-250 Liraya kullanılmış, toplanmış makina, buzdolabı, bulaşık mak...Satılıyor...Eskidij de satılan mallar satın alınıp burada dükkanlarda tekrar satılıyor...İkinci el mobilyalarda bol...Karşıda Altunizade de Zıraat Bankası Yanında SHOWPA var..Vestel in çok hafif defolu mallarını yarı fiyatına satıyor.... Şimdilik bu kadar.. Beş ayrı muhit...Ve çok degişikl fiyatlar....Karar ve para sizin.....Saygılarımla... Ek... Avrupa yakasında bir ilave...Edirnekapı dan Topculara gelirken Uzel in eski motor fabrikasını geçin 150 mt solda karagözün evi var...Güzel ahşap bir ev....Onu 200 mt geçince sagda kocaman bir yeni bina yapıldı..Alt katı oldugu gibi spot beyaz eşya satılıyor....yarı fiyatına diye yazı asmışlar....yanında bir kadayıfcı yada baklavacı var...Topculara girerken sagda kocaman yer....Bulması çok kolay...Bilginiz olsun diye yazdım...saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 16 Kasım 2009; 8:03:56 >

• dostum eger cızık revızyonlu cıhaz alacaksan bunların garantı suresı 1 yıldır ve arıza verdımı kolay kolay degısım ımkanın yoktur bıraz daha para verıp revızyonsuz spota yonlenmen daha ıyı olur
  • beylikdüzü ve yenibosna kolay ulaşabileceğim yerler.
    buralardan temin etmek en mantıklısı görünüyor.
    teşekkür ederim.
  • beyaz esya defosu diye bir yer var aman ordan uzak durun 3 kagitci insanlar dolu hep tiplerine bakin anlarsiniz bir kere öyle kaziklandik

benim gibi bir cok kisi var aman dikkkat edin sitelerinde olmayan ürünler var oraya gidince piyasa fiyatindan 300 ytl daha pahali satiliyor sitede olmAyan ürünlerin fiyatlarina kandik

nakliye ucretide ayri ödüyorsunuz.

KESİNLİKLE UZAK DURUN ARASTIRIN BAKİN BOYLE 3 KAGITCI SPOTCULARDAN UZAK DURUN

aldigim ürün fiyasa ile 300 ytl farketti nakliye ucreti haric

kredi kartina komisyon haric
  • SPOT KUTU DEFOLU MALLARDA İNDİRİM OLABİLİR AMA GARANTİ YOKTUR
  • ben geçen gün spot ve ikinci el eşya satan http://www.spotesya.com sıfır çamaşır makinası aldım garantisi filan vardı ayrıca kradi kartınada taksit yaptırma imkanım oldu ama vade farkı koydular
  • Arkadaşlar şu anlaşılmalıdır ki

Normal Bayilerde olduğu gibi SPOT konusu da satıcının zihniyetiyle alakalıdır.

Burda Spot sektörü çok gelişmiş ve bu işide kalitede tutmaya çalışan insanlar var. İçerdeki bütün ürünler sıfır ve defosuz.

Bu olayda mantık ise; ticaret zihniyetiyle iyi satış potansiyeli olan ürünlerin, fiyatları düşeşken piyasadan toplanması ya da bayilerin iflas/kapatma nedeniyle yaptıkları son satışlarından faydalanılmasıdır...

Ben Spottan epey ucuz fiyata TEKNOSA nın kendi ürününü aldım, geldi İklimsa yetkilileri kurdu garanti belgelerini ayarladı gitti. Servis yine İklimsa...

Ama okuyorum ki arkadaşlar aldıkları ürünlerin defolu, çizik, arızalı felan olup tamir görüp tekrar piyasa çıkarılmış (refurbished) ürünlerden oluştuğunuda yazıyor.

Bence bu tamamiyle SPOTÇU dediğiniz satıcının, ticaret zihniyetiyle alakalı...

Allah doğru kişilerle karşılaştırsın, başka ne denebilir ki...

Edit: Yazmayı unutmuşum, ek olarak bu tür yerlerde Ödeme Seçeneklerini zorlayabilirsiniz senet erteleme v.s.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-una -- 16 Kasım 2009; 11:43:44 >

• arkadaşlar 2.EL EŞYA ALAN BİR YER TANIYORUM HEM DE ÇOK UCUZA EŞYA SATIYOR KADIKÖY İSTANBULDA GÜNAYİKİNCİEL, MARMARA ÜNİVERSİTESİNE YAKIN BİR YERDE http://www.gunayikinciel.com2.EL EŞYA ALANLAR,,EŞYA,,,ESKİ,,,ESKİLER,,BEYAZ EŞYA,LCD,PLAZMA,
  • quote:

Orijinalden alıntı: 216azimkar

arkadaşlar 2.EL EŞYA ALAN BİR YER TANIYORUM HEM DE ÇOK UCUZA EŞYA SATIYOR KADIKÖY İSTANBULDA GÜNAYİKİNCİEL, MARMARA ÜNİVERSİTESİNE YAKIN BİR YERDE http://www.gunayikinciel.com2.EL EŞYA ALANLAR,,EŞYA,,,ESKİ,,,ESKİLER,,BEYAZ EŞYA,LCD,PLAZMA,

bunca zamandan sonra,atı alan üküdarı geçmiştir heralde.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.