Şimdi herkes konuya dalıp "sporsuz kilo mu verilir?" diyecek. Ama dinleyin de ona göre söyleyin :)
Öncelikle söyleyeyim; Kıl dönmesi var bende. Ameliyat olduğum halde halen nüksediyor. Ve kıl türünden kaynaklı imiş yani genetik. Yani doktorum ameliyat olsam bile tekrar nüksedeceğini söyledi. Her hafta kontrole gidiyorum. Neyse konuya dönelim. 1,5 yıldır spor yapamıyorum. Yapmak istesem hemen ertesi gün iltahap tabakası ile karşı karşıya kalıyorum. Uzun yürüyüş ile de oluyor bu tabi. Kilolu olduğum arka taraf biraz daha büyük tabi :) O yüzden daha fazla terletiyor. Yani anlayacağınız en ufak bir spor bile yapamıyorum. Ramazanın gelmesi ve gitmesiyle 3 kilo daha almışım. Tak etti. Bir şekilde kilo vermem gerek. Ameliyattan sonra 20 kiloya yakın aldım. Diyet te yapmadım aptal gibi. Ameliyat olmadan önce ne güzel zayıflıyor idim.
Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
Merhaba,
Diyetisyene gidip diyet programı almanızı tavsiye ediyorum. -en azından kafadan çıkma saçma diyetlerle rahatsızlanmazsınız.- Ameliyat zamanı diyet yapmamanız gayet iyi olmuş ki yapsaydınız yeterli vitamin stoğunu alamayacaktınız. Spor yapmadan kilo vermek anca diyet yoluyla olur. Bisiklet sürmeyi deneseniz yine spora girer ve yine tabakalar oluşur.
quote:
Orijinalden alıntı: Devrim
Merhaba,
Diyetisyene gidip diyet programı almanızı tavsiye ediyorum. -en azından kafadan çıkma saçma diyetlerle rahatsızlanmazsınız.- Ameliyat zamanı diyet yapmamanız gayet iyi olmuş ki yapsaydınız yeterli vitamin stoğunu alamayacaktınız. Spor yapmadan kilo vermek anca diyet yoluyla olur. Bisiklet sürmeyi deneseniz yine spora girer ve yine tabakalar oluşur.
Aslında diyetisyene gitmek istiyorum ama şu anlık maddi açıdan zorluk yaşadım biraz. Artık yakında gitmeyi planlıyorum ama size de sorayım dedim. Bugün dışarıda çok durdum diye baya terledim ve gene iltihap akıyor. Çok zor yani spor yapmam.
ben 82 kiloya indim 2 ayda 18 kilo verdim. fazla spor yapmadım. abur cuburu kestim. yağlı yiyecek ve yemeklerden uzak durdum. 2 ay boyunca günde 2 öğün çorba içtim. sabahları geç kalktığımdan dolayı sabhları içemedim. çorbanın yanında bazen salata bazen yoğurt yedim. akşamları 7 den sonra bişey yemedim. genellikler karpuz ve yeşil elma tükettim. ayrıca ekmeğide kestim. ve 2 ayda 18 kilo verdim yalnız etlerim çok sarktı şimdi spor salonuna gidiyorum. bu yöntemle gayet hızılı kilo verirsiniz geri almazsınız(bünyeye bağlı). uzun lafın kısası sabah-öğlen-akşam bir tabak çorba için. aradada meyve,salata ve yoğurt yiyin.
quote:
Orijinalden alıntı: Ozan CK
ben 82 kiloya indim 2 ayda 18 kilo verdim. fazla spor yapmadım. abur cuburu kestim. yağlı yiyecek ve yemeklerden uzak durdum. 2 ay boyunca günde 2 öğün çorba içtim. sabahları geç kalktığımdan dolayı sabhları içemedim. çorbanın yanında bazen salata bazen yoğurt yedim. akşamları 7 den sonra bişey yemedim. genellikler karpuz ve yeşil elma tükettim. ayrıca ekmeğide kestim. ve 2 ayda 18 kilo verdim yalnız etlerim çok sarktı şimdi spor salonuna gidiyorum. bu yöntemle gayet hızılı kilo verirsiniz geri almazsınız(bünyeye bağlı). uzun lafın kısası sabah-öğlen-akşam bir tabak çorba için. aradada meyve,salata ve yoğurt yiyin.
Tebrikler ama sarkma kötü durmuyor mu?
quote:
Orijinalden alıntı: smd
quote:
Orijinalden alıntı: Ozan CK
Tebrikler ama sarkma kötü durmuyor mu?
kollarımda var. onlarıda şimdi sıkılaştırmaya çalışıyorum.
kardeşim kendi kafana göre diyetler uygulama benden sana öneri Herkesin bünyesi herkesin karbonhidrat,protein,yağ ihtiyacı farklıdır tamam öneri istemişsin ama sana diyette örn. olarak 40-50 gr protein yeterli gelecekse başkasının protein ihtiyacı daha fazla veya azda olabilir. Kesinlikle bu işi diyetisyen kontrolünde yap derim ben. Bilinçsiz yapılan diyetler ve hızlı kaybedilen kilolar yağla beraber vücudundaki suyu atıp kaslarınıda götürebilir. Kendimden örnek verecek olursam ben diyetisyen kontrolünde diyet yapıyorum yaklaşık olarak 20 kg verdim.
Öncelikle sabırlı olmak lazım. Kilo vermek kolay değil, ayrıca hızlıca kilo vermek sağlıklı da değil. Beslenmeye dikkat etmek birinci şart. Ancak bir şekilde yakımı da arttırmalısın. Terlemeden yapılacak spor değince aklıma sadece yüzme geliyor. Sağlığın açısından bir sakıncası yoksa onu bi dene.
Proteini kesmeyin diyet yaparken yoksa sadece yağ değil kas ta eritirsiniz,önemli olan kaç kilo verdiğiniz değil yağ seviyenizi yüzde kaça çektiğinizdir.
Yüzme bence en iyisi olur senin için.Ayrıca mutlaka diyetisyene gitmen lazım.Kan testlerine bakılması lazım.Herhangi bir problem olabilir.Eğer böyle bir durum varsa istediğini yap yine kilo veremezsin.Diyetisyen şart.Ayrıca o bölgeye lazer epilasyon oluyorsa yaptır derim.
Yüzme konusuna şöyle cevap vereyim. Yüzmeyi biliyorum esasen ama neden bilmiyorum yüzemiyorum. Suya girdiğim an anca dikiliyorum kulaç atmayı 10 yılda anca öğrendim mesela. Yani o da zor gibi biraz. Her zaman gittiğim hastanenin diyetisyeni var. Fiyatı uygun ama test falan ister diye tereddütte kaldım biraz. Biraz para gelsin elime gideceğim artık. Kuzenim devlet hastanesinde gitmiş, doktor 1 ay sonra 3 kilo verip gel demiş. Böyle saçma şey olur mu?
uzman diyetisyen esliginde yüzme ile istediginiz forma en kısa zamanda kavusabilirsiniz
normal gününde çıkan yemekleri azalt,mesela yağ 1 tatlı kaşığını geçmesin,pilavı mümkün olduğun lapa ye ama 4 kaşık olarak yavaş ye ki doyduğunu sansın beynin,akşam 8 den sonra birşey yemiyceksin,ve genelde açlığın sebebi susuzluk oluyor çoğu zaman,meyve yiyebilirsin kan şekerini ve insülini yüksetlir tokluk hissi sağlar falan filan,senin için uzun süre oturmak sakıncalı kıl dönmesi olduğun için,otururken dahi 60 kalori yakıyo vücut,ben vücudun kendisinin vermesini sağladım,benim metabolizma hızım 2300 lerde diyetisyene ölçdürdüm,onun verdiği listeye 2 hafta boyunca uydum ama bir netice vermedi,sonra ben üstte yazdığımı yaptım onun dediklerinide dikkate alarak 16 kiloya yakın verdim 108 kilodann 92 ye düştüm bıraktım nerdeyse 3 aydır sadece 3 kilo aldım ama abartarak yediğim için oldu,şuan sabitledim 95 de normal yiyorum,geri alım normal yediğin sürece söz konusu olmaz
quote:
Orijinalden alıntı: smd
Yüzme konusuna şöyle cevap vereyim. Yüzmeyi biliyorum esasen ama neden bilmiyorum yüzemiyorum. Suya girdiğim an anca dikiliyorum kulaç atmayı 10 yılda anca öğrendim mesela. Yani o da zor gibi biraz. Her zaman gittiğim hastanenin diyetisyeni var. Fiyatı uygun ama test falan ister diye tereddütte kaldım biraz. Biraz para gelsin elime gideceğim artık. Kuzenim devlet hastanesinde gitmiş, doktor 1 ay sonra 3 kilo verip gel demiş. Böyle saçma şey olur mu?
Zaten çok fazla alternatifinin olmadığı bir durumdasın. Olanlardan da bu kadar kolay vazgeçme istersen. Sağlığın açısından bir tehlike oluşturmuyosa bir havuza kayıt yaptırıp yüzmeye başlayın isterseniz. Bi süre sonra yüzme ile ilgili sorununuz da çözülür.