Şimdi Ara

Spor öncesi ve sonrası alınması gereken?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba , 1 hafta oldu spora yazılalı , daha önceden 3-4 ayı geçmeyen spor salonu tecrübem var. Beyler size sorum spora gitmeden önce ne yemeli ve ne kadar önce yemeliyim ? karbonhidrat mı almalı protein mi almalıyım genel olarak yardım ederseniz sevinirim . aynı şekilde spor sonrası da ? yani sizden istegim gidip bana yemek programı yazın demiyorum da genel bir bilgi verirseniz sevinirim. Hedefim %15 yağ oranını %11 e indirip yaktıgım yağ kadar kas almak. 81 kilo 1.87 boy , 20 yaşındayım.

• Spor öncesi 200-300 gram karbonhidrat alabilirisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben spordan 1 saat kadar önce 150 gr tavuk göğsü, yarım tabak makarna ve 1 elma yiyorum. Spordan hemen önce ve sonra da BCAA alıyorum. Kilo vermeye çalışıyorum(yağ olarak tabi). Bir sıkıntı var mıdır sizce?
  • Spordan önceki yiceğin son öğünün antrenmandan 1-2 saat önce olsun ... Bu öğünde tabiki dengeli karbonhidrat,protein ve yağ olsun ama esas Yüksek mitardaki protein,karbonhidrat ve yağ alımını antrenman bittikten sonraki yiceğin öğününde al..
    Antrenman olmayan günlerdede lk yiceğin öğünün en yüksek karbonhidrat,protein ve yağ orantılı öğün olsun..
    Şu kadar karbonhidrat,şukadar protein,şukadar yağ alıcaksın diyemez kimse sana burda,çünkü herkezin metobolizması,yaktığı,günlük yaşantısı,antrenman saatleri/günleri,yaşayış şekli farklı.. herkezin ihtiyacı olan protein/karbonhidrat/yağ miktarı amacına göre farklıdır.. o yüzden ''antrenman öncesi 100gram makarna,100gram tavuk,50gram peynir .. antrenman sonrası 150gram bulgur,200gram tavuk,400ml süt yiceksin!!! kilo almak istiyorsan'' demek,kişiyi yanlış yönlendirmektir..

Düşünün.. ''Jay Cutler kilo almak için Günde 4500 kalori alıyormuş !!! '' gidip sizde günde 4500 kalori alırsanız 2 ay sonra memeleriniz çıkar yağdan =) çünkü sizin bukadar yüksek kaloriye ihtiyacınız yok... demek istediğimi anlamışsındır umarım..

• Spordan önce yavaş sindirilen karbonhidrat ile hızlı sindirilen protein, spordan sonra ise hızlı sindirilen karbonhidrat ile hem hızlı hemde yavaş sindirilen protein alabilirsin.
    Ben spordan önce süt+yulaf+whey alıyordum. Spordan sonra muz+whey( bazen de üzüm suyu). Ama bu yağ yakımı için uygun değil. Daha çok yağ yakman için spora aç karnına gitmelisin ki sporda kullandığın enerjinin daha büyük kısmını vücudundaki yağlardan karşılansın. Sporan sonra da whey alman yeterli olur. İlk başta ona karar ver yağ yakımı mı kas inşaası mı. İkisi beraber zor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.