Şimdi Ara

Spor fotoğrafcılığı da sona geliyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fotoğrafçılık, teknolojiyle birleştiğinde insan faktörü gereksiz oluyor ...Gelinen son nokta...

    Tıklayın

     Spor fotoğrafcılığı da sona geliyor...


     Spor fotoğrafcılığı da sona geliyor...


     Spor fotoğrafcılığı da sona geliyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLoWeR -- 31 Temmuz 2012; 8:46:09 >







  • Bu olimpiyatlarda bir-iki ajans cok gelismis bir robot denediler (1Dx ve D4lerle beraber). Tahminen spor haricinde de bircok alanda kullanilacak. Ama birinin yonetmesi gerekiyor hala.
  • İşe yarar teknoloji budur işte. Tek operatör birden çok makinayıda yönetebilir.
  • yapay zekayı mümkün kılıp, asimonun eline fotoğraf makinesi de verseler,
    ara gülerin çektiklerine yakın fotoğraflar çıkmayacak hiçbir zaman...
    insanın estetik algısını sadece insan şekillendirebilir.
  • Şimdilik böyle ama insanlık yapay insan(fiziksel) ve yapay zeka(duygusal) yapmak için durmadan çalışacaktır. Bir gün sanatçı yapay insanlar da olacaktır eminim. Bence insanın asli görevlerinden birisi budur. Zaten bilim bir anlamda önüne sunulmuş, bilgisine verilmiş mevcut tüm yaratılmış olanları inceleyip-öğrenip kendisi "yaratan" olma amacındadır. Günü geldiğinde ölmek ve öldürmek anlamsız da olacaktır. Bazı uçuk bilimkurgulardaki gibi "ışık", "enerji", "bilgi" ne derseniz deyin, ondan ibaret olunacaktır. Bu durumda da bedenin şekli, yaşamın sürdürüleceği mekanın önemi kalmayacaktır. Bizler şu anda emeklemenin de gerisi bir safhadayız ! Bunlar belki kırıntı sayılabilecek ama bir yandan kimilerini ürküten ama çok ileride çok büyük bir değişimin parçalarından birisi.
  • Andy Warhol, Bedri Baykam gibi "inanilmaz" sanatcilarin yaptigini yapabilecek robot simdiden vardir diye dusunuyorum.
  • Örnek verilen sistemler tam başımsız şekilde bir sanal zeka tarafından kontrol ediliyor olsaydı evet spor fotoğrafçılığı ölüyor denebilirdi ancak tüm bu sistemlerin başında, tüm kontrolün endisinde olduğu fotoğrafçıların olacağı düşünülürse spor fotoğrafçılığının sadece evrim geçirdiği söylenebilir.
  • @jiddi baya bayaaağ ileriyi görmüşün sen dostum. A Space Odyssey'i izledin akşam galiba?
  • Robot yapan robotlar geldiği gün tükeneceğiz jiddi'nin de dediği gibi daha teknolojik gelişmeler anlamında 1/100 mesafe belki katetmişizdir.
  • bence robotlardan bu kadar cekinmeye gerek yok.sonucta kahve otomati da br rbot.olay basit girdiyye karsi cikti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fotograf demek teknoloji demek değil. şugün halen 1970 yapımıfilmli makinalarla inanılmaz fotolar çekilebiliyor.
    burda anladıgım kadarıyla, seri foto çekilip, içlerinden iyi olanlar seçilecek.
    olmaz.
    çünkü fotograf demek , bakış açısı demek.
    bakış açısına sahip bir robot için baya beklemek gerek diye düşünüyorum :)

    video aslında ne demek istedigimi açıklıyor. sadece kullanım kolaylıgı var. suyun altında saatlerce kalabilecek bir
    fotograf makinası ve uzaktan kumanda.
    kadrajı, sporcu için ayarlamak yerine, sporcunun kadraja girmesini bekllemek!

    insan sezgilerinin oldugu hiçbir iş ölmez.!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    Şimdilik böyle ama insanlık yapay insan(fiziksel) ve yapay zeka(duygusal) yapmak için durmadan çalışacaktır. Bir gün sanatçı yapay insanlar da olacaktır eminim. Bence insanın asli görevlerinden birisi budur. Zaten bilim bir anlamda önüne sunulmuş, bilgisine verilmiş mevcut tüm yaratılmış olanları inceleyip-öğrenip kendisi "yaratan" olma amacındadır. Günü geldiğinde ölmek ve öldürmek anlamsız da olacaktır. Bazı uçuk bilimkurgulardaki gibi "ışık", "enerji", "bilgi" ne derseniz deyin, ondan ibaret olunacaktır. Bu durumda da bedenin şekli, yaşamın sürdürüleceği mekanın önemi kalmayacaktır. Bizler şu anda emeklemenin de gerisi bir safhadayız ! Bunlar belki kırıntı sayılabilecek ama bir yandan kimilerini ürküten ama çok ileride çok büyük bir değişimin parçalarından birisi.

    Yok hocam istenilirse duygusal zeka oluşturulsun, yine sanatçı robolar görmek imkansız(yapay zekaya bile eyvallah ama bu zor).
    Çünkü sanat sadece duygu ve zekayla yapılan birşey değil. Öyle ki dış dünyadan beslendiğiniz bir olgu olacak, beslendiğiniz şeyleri içinizde sindirmeniz gerekecek. Bu sindirdiklerinizi becerileriniz dahilinde belli bi alanda deklare edeceksiniz. Yani şiir yazarken kimi heykel yapacak, kimiyse senfoni besteleyecek... Kimiyse bu saydıklarımın herbirine sahip olsa bile "üretmek istemeyecek". Sıkı bir eleştirmen, takipci, dinleyici, koleksiyoncu olmayı seçecek...
    Yani sözüm ona düşünebilen robota "al sana kalem, resim yap" dediğinizde dahi ona komut vermiş olacaksınız ki bu da zekanın ve karar vermenin bittiği yerdir.
    Bir diğeri, yarattığınız zekanın sanat icraa etmek isteyeceğini kim iddia edebilir? İsterse bizden çok daha zeki olsun istemeyecektir. Çünkü bana kalırsa sanat, insan algısıyla mümkün olabilen bir olgu. İnsan bedeni ve hormon ve salgıları dahilinde şekillenen psikolojisinin ürünü. Peki şimdi diyeceksiniz bana "eğer birebir insan gibi düşünebilen bir zeka yaratırsak?" yaratamazsınız efenim. Genetikte çok ileri gidip: Nasıl düşünmesine bile karar verebileceğiniz insan klonları dahi yaratabilirsiniz, ama bir robot asla insan gibi düşünemeyecektir. Bir robot asla aşık olamayacaktır. Çünkü salgı ve enzimlerin, bilinç altı ve psikolojinin, görsel dürtülerin ve nöron ağının saçmalamasıdır aşk, iki lobun birbirine uygun hareket etmemesidir.. Takıntıdır.. Bir robot asla bunlara sahip olamayacaktır. Daha aşık bile olamayan bir robotun, sanatçı olabilmesi kadar tezat ya da ironik bir durum yoktur...
    Bahsettiğim elektirik ya da türevi enerjilerle çalışan insan yapımı zekalar için(eğer yapılırsa tabi). Eğer doğadaki gibi biyolojik bir zeka ürü yaratacaksanız, bu zaten robotik bir zeka değil, bir klon olur..


    Ölümsüzlüğe gelince bu konuda sana katılıyorum. Fakat bunların altını doldurmazsanız havada alır.Fakat "ışık bedenler, enerji bedenler" gibi magazinsel durumlarla değil elbette. Öyle ki, 2005 te ilk ışınlanma gerçekteşti. Bunun ölümsüzlükle alakasına gelince,

    düşük frekanstaki bir fotonu bir nehrin karşısına yollamayı denediler(yaklaşık 600 metre) birçok kez denendi sonuç kesinlikle başarılı. Ama bildiğiniz anlamda foton bir anlamda nehrin kıyısına ışınlanmadı. Işınlanmaya gönderilen fotonun taşıdığı bilgiler (fotonun frekansları arasındaki manyetik alanda tuttuğu kodlama) arasında hiçbir bağı bulunmayan diğer bir fotona nakledildi. Hiçbir temas ya da iletişim olmadan. Buna kuantumda dolanıklık denir. Araştıranlar bilirler. Işık bizim bildiğimiz bulunduğumuz boyuttan daha derine iner ve (ister paralel evrenler deyin ister kuantum evreni deyin) oradaki bağlantılarını kullanarak diğer fotona nüfuz edebilir. (ışık ve çift yarık deneyini bilmeyenlerin de şiddetler araştırmasını tavsiye ederim). Yani ışıkta görülen bu aktarma durumu(ışınlanma olarak geçiyor) bir gün fare maymun hatta insan üzerinde dahi gerçekleşecek ve bedenlere mahkum olmaktan kurtulabileceğiz... Artık kaç bin ya da milyon yıl beklemek gerekir orasını bilemem.


    (halbuki fotoğraf konuşuyorduk...[)




  • @mephistopheless
    Güzel demişsiniz, açıklamışsınız. Kendi adıma teşekkür ederim.
    Fakaaat
    Ben öyle inanıyorum ki bugüne kadar 1 insan hayal ettiği bir veya birçok şeyi belki milyarlarca kez yapabilmiştir. Sadece bu bile benim inandığım şey için sapasağlam milyar delildir. Nedir ? 1 tek insan dahi bugün "imkansız" ve/veya "asla" denilen şeyi hayal ediyor ise o şey olacaktır.

    Yakın gelecekte sizi bir robotik bünyeye koyabilirler, ileride tamamen organik, doğal bir klon'a taşıyabilirler. Hatta bir gün gelecek ve insanların çoğu gönüllü olarak mevcut organik fiziksel kapasitesinden çok yüksek kendi üretimi bünyelere taşınacaklardır. Bu ilerilik akli, mantıki, duygusal yönden de olacaktır. Şöyle ki, düşünün geçmişte kötü bir öğrenci idiniz bir çok dersi kopya v.s. okumadan etmeden geçip gittiniz. Bir yerlerden diplomanız var amma günü geliyor bilmediğiniz o kadar çok şeyle karşılaşıyorsunuz ki... Diploma var içi boş ! Derken size deniliyor ki tıpkı eskiden bir tek "joystick" i tutup oynadığımız oyunlar varken şimdi fare+50 farklı görevi olan klavye tuşu ile oyunlar oynadığımızın ötesi gibi taşınacağınız bedende önceden kurulmuş bir işletim sistemi de olacak.




  • @jiddi

    Yapmayın şimdi, Benim bahsettiklerim:
    Fosil yakıtlı araçlar ilk yaygınlaştığında"arabalar geçici bir heves, atlar insanların taşımasında daim olacaktır" denmesi
    ya da
    graham bell in kablolardan sesi geçirmesi üzerine insanların "boşa uğraşıyorsun graham, kimse bunlarla ilgilenmez"
    demeleri gibi birşey değil ki..
    Mantık dahilinde açıklayacak olursam, kesinlikle söylediklerim "bence olmaz" tabanlı değil. Gerekçelerini bir bir açıkladım.

    Yani Ben piri reise kibrit kutusuyla dünyanın neresinde olduğunuzu tam olarak görebileceğinizi söylesem muhtemelen imkansız derdi. Gps sistemleri, Piri reis imkansız dediği için olmadı. Sözün özü, imkansız görünen durumların gerçekleşmesi her imkansızın gerçekleşeceği anlamına gelmiyor.

    madem imkansız üzerine bu kadar gidiyoruz;
    ben diyorum ki hiçbir insan süpermen gibi gözlerinden x ışını yayamayacak, metali kesemeyecek. İmkansız.
    hiçbir insan raiden gibi ellerinden yıldırımlar gönderemeyecek. imkansız
    hatta şapşal bir aşıkken birden yeşil bir canavara dönüşemeyecek. imkansız
    bana bunlarla gelin

    inanın bunlar olmayacak. çünkü mantık dahilinde değil. Ama zaman makinesi, ışınlanma, görünmezlik, galaksiler arası yolculuk ve hatta solucan delikleri bile yaratabilirler uzay zamanı büküp. Günün birinde amsterdamdaki sevgilimiz çat diye yatakodasına gelir basabilir bizi.. ya da görünmez tecavüzcüler türer, nüfus artışı patlar(malum kürtaj da yasak). Tshirtüm çok eskidi diye 1 yıl geriye gider yeni halini tekrar giyebiliriz...

    şimdi organik olan beni tamamen robotik bir bünyeye yerleştirirlerse, o artık ben değilim. Yani beni değiştirmeden oraya gönderemezler. Tıpkı bir nesnenin fotoğrafını çekip resmini basmak gibi birşey olur bu. Ben bu sinir ağı içerisinde var olabiliyorum. Elektroniğe çevrildiğimde o benim fotokopim olur ancak. Öyle bir sistemin içindeyken duygulara ve mantığa da ihtiyac duymayabilirim. Sadece düşünebiliyor olmak bana yetebilecek olabilir. Çünkü duygu psikoloji hatta rüya gibi etmenler bizim fizyolojik etmenlerimizin sonucu varlar. Ama dediğin gibi beni yine de kopyalayabilirler. Tabi o hala ben olursam..

    Hadi bel altına vuralım.
    Ya ruh gerçekten varsa onu nası sokacaklar oraya?
    Hadi paralel evrenlerde dolanık olduğum diğer bedenler buna izin verecek mi?
    Ya da tam şuanda düşünüp var olabilen ben,tüm benliğimle hiçbir sona uğramadan doğrudan yeni bedenimim içine mi transfer olacağım?
    Yoksa bana birebir benzeyen bir varlık mı oluşacak benden bağımsız?
    Eski bedenim ne olacak? Kapçuk mu




  • Artik 'su olay asla olmayacaktir' demeyi ogrendim. Teknoloji deli bir sekilde ilerliyor. Bilimkurgu filmlerine eskiden "vooooouuuuvvv" derdim simdi "bu mu yani?" diyorum. Universitedeyken dizustu bilgisayar almayi hayal edemezken su anda bu mesaji cep bilgisayarindan yaziyorum (Galaxy SII).
    Onu birak, kim dusunurdu ki Genclige Hitabe'de bahsedilen adamlarin birgun gercek olup basimiza gececegini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "DonanımHaber Bilim-Kurgu Kulübü" kokusu aldım bir anda. Başka bir forumda yazdıklarımı taşıyayım buraya, maksat bilim-kurgu olsun:

    Kurguya devam

    3 boyutlu fotoğraf çekme tekniği evrim geçirecek. Artık çektiğimiz fotoğrafın yandan, tepeden, arkadan görünüşü gibi görüntülere geçebilecek veya gündüz ile gece fotoğraflarını kayıpsız birbirine çevirebileceğiz. Tamamen değişmiş olan algılayıcı teknolojisiyle artık cihazın içerisinde algılayıcı değil iletim ünitesi bulunacak. Fotoğraf ışınları iletici ile devasa merkezi algılayıcılara iletilecek ve kayıpsız 10.000.000 ISO veya f232 garantisi altında fotoğrafa çevrilip hızlıca kusursuz sonuç elde edilecek. Bu başarımdan yararlanabilmek için makineye para ödemeden sahip olan fotoğrafçılar çektikleri fotoğraf başına veya sabit aylık ücret ödeyecek. Aynı iletim teknolojisi farklı ülkelerdeki kişilerin istedikleri fotoğraf arka fonunu kullanabilmesine olanak sağlayacak ve fotoğraf için seyahat zorunluluğunu ortadan kaldıracak. Bu sayede birleştirilmiş akıcı foto-şehirler insanların yerlerinden kıpırdamadan seyahat edip gezmeleri ve foto-şehir fotoğrafları çekmeleri için mükemmel bir seçenek olacak. Derinlikli baskı teknolojisiyle fotoğraflar baktığımız açıya göre derinlik kazanacak ve sabit açılı kağıda basılmış fotoğraflar tarihe gömülecek.




  • mobese'de çekiyo, nedir yani.
  • Bence bionik göz yapılacak, kaçarı yok. Bunun askeri türleri de olacak ve x ışını yada lazer ışını gibi ışınlar bu gözler için mümkün olacak. Günümüzde bionik göz var ve bu gelişecek. Bütün organlar bu şekilde üretilecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.