Şimdi Ara

SPOOLSV.EXE NEDİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar daha önce de bilgisyarım yavaşladı diye topic açmıştım ama tekrar sormak zorunda kaldım spoolsv.exe diye bi şey CPU nun %97 sini kullanıyo sonlandırıyorum 5 dak sonra tekrar açılıyor tekrar sonlandırıyorum ondan sonra bir daha açılmıyor sistem dosyası olarak gözüküyor system32 klasörünün içinde siz de öyle bi dosya var mı bakar mısınız nedir bu virüs falan mı anlamadım halbuki taratttım nortonla spy sweeperla.bilgisayar acayip yavaşlıyor.sonlandırınca rahatlıyor bu spoolsv.exe yi..teşekkürler...

• Yapay Zekanın Yanıtı

SPOOLSV.EXE: Bilmeniz Gerekenler

SPOOLSV.EXE Nedir?

SPOOLSV.EXE, Windows işletim sisteminde yazdırma işlemlerini yöneten bir sistem işlemidir. "Spooler" terimi, yazıcıya gönderilmek üzere bekleyen belgeler için bir arabelleği ifade eder ve SPOOLSV.EXE bu arabelleği yönetir.

SPOOLSV.EXE'nin İşlevi

SPOOLSV.EXE, bilgisayarınızdan yazıcıya olan etkileşimi kolaylaştırır. Bir belge yazdırmaya çalıştığınızda:

• SPOOLSV.EXE, yazdırılacak belgeyi sabit sürücünüzdeki bir arabellek dosyasına kopyalar.
    • Arabellek dosyası, yazıcının hazır olduğu zamana kadar saklanır.
    • Yazıcı hazır olduğunda, SPOOLSV.EXE arabellek dosyasındaki belgeyi yazıcıya gönderir.

SPOOLSV.EXE ve Virüsler

SPOOLSV.EXE, Windows'un temel bir bileşeni olduğundan, genellikle güvenlidir. Ancak, SPOOLSV.exe adını kullanan kötü amaçlı yazılımlar vardır. Şüpheli etkinlik veya davranış fark ederseniz, bir virüs taraması yapmanız önerilir.

SPOOLSV.EXE Sorunları

SPOOLSV.EXE ile ilgili sorunlar yazdırma sorunlarına neden olabilir. Bu sorunları gidermek için aşağıdakileri deneyebilirsiniz:

• Yazıcınızı yeniden başlatın.
    • SPOOLSV hizmetini yeniden başlatın.
    • Yazıcı sürücülerinizi güncelleyin.

SPOOLSV.EXE ile ilgili sorunları çözmekte zorlanıyorsanız, işletim sisteminizi yeniden yüklemeniz gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • spoolsv - spoolsv.exe - Process Information

Process File: spoolsv or spoolsv.exe
    Process Name: Microsoft Printer Spooler Service

Description:
    spoolsv.exe is a Microsoft Windows system executable which handles the printing process to your local printers. Note: spoolsv.exe is also a process which is registered as the Backdoor.Ciadoor.B Trojan. This Trojan allows attackers to access your computer, stealing passwords and personal data. It is a registered security risk and should be removed immediately. Please see additional details regarding this process

spoolsv.exe normalde microsoft system dosyası. aslinda daha cok yazıcı ve fax prosesi ile ilgili bir dosya. ama ayni zamanda backdoor.ciadoor.b gibi trojanlarda dosya ismi de spoolsv.exe kullaniyor.

bu da ayni isimdeki trojan, virus ler

Virus with same name:
    Backdoor.Ciadoor.B - Symantec Corporation
    VBS.Masscal.Worm (vbs) - Symantec Corporation
    Hacktool.Privshell - Symantec Corporation

microsoft un spoolsv.exe si sadece system32 altinda oluyor. onu silmemelisin. ama system 32 den baska yerlerde varsa silebilirsin sanirim. ama en guzeli saglam antivirus programlari ile system scan yapmandır. kaspersky falan belki...spy sweeper in bulacaginida zannetmiyorum zaten.

• bu sistem dosyasının CPU'yu %99 oranında kullanması normal mi sence hem de ben yazıcı veya fax ile alakalı hiçbir şey yapmıyorken.
  • buna da bakarmısınız 3 tane dosya çıktı

• hayır normal degil bence %99 kullanmasi CPU'dan. normalde yazici ve fax islemi yapsan bile bu kadar kullanmali zaten. ayrica dosya sadece system32 klasoru altında olmalı. I386 altindakini ve pretech altindaki buyuk ihtimalle virus dosyalari, ya da trojan.. neyse dedigim gibi kaspersky gibi bir a\v ile system scan yaparsan cozulur sorunun.. olmassa bir yedek alip bu 2 dosyayi silmeyi deneyebilirsin-sorumluluk sana ait tabi :p-

• arkadaşın bu dediği bir windows sistem dosyası değil, onu taklit eden bir trojan. Özelliği ise, nete girdiğinizde sizin bilgisayarınızın, bu zararlı kodları yazan hackerin, saldırmak istediği web serverlara sizin bilgisayarınızı kullanarak pakety bombardımanı yapması. Etkisi ise 1) nette bant genişliğiniz düşer 2) ram ve işlemci tüketimi tavana vurur sistem ağır çekimde işlemeye başlar 3) veri ve şifre güvenliğiniz Allaha emanet olur.
    Hemen temizlemenin yolunu arayın. Nette aratın bu trojan hakkında bir sürü döküman var. (aslında worm demek mi daha doğru tam emin değilim)
    Bu olay benimde başıma geldi. Temiz bir sistemde antivirüs update ve sonrasında harddiski bu sisteme slave olarak bağlayıp temizlik yapmak en makul yolu bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafeinn -- 14 Haziran 2005, 13:55:12 >
  • ya system32 dışındaki o dosyaları sildim ama yine olmadı arkadaşın bilgisayarında da çıkıyor ama onunki %99 kullanmıyor hatta hiç kullanmıyor anlamadım gitti silmeye de korkuyom bi kere böyle sinir olup bi şey sildim system klasöründen windows çökmüştü ne yapsam ne etsem şaşırdım en son ihtimal format atarım galiba ama atmadan çözmek istiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wuauclt.exe nedir? virüsmüdür?
    15 yıl önce açıldı
    sysinfocab ve svchost
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşların dediği gibi sağlam bir antivirüs ile (Kaspersky i öneririm) tarama yaptınmıı?
  • bilgisayarı güvenli kipte başlatıp öle dene silmeyi. ve registeryden başlangıçta yüklenen dosyaları kontrol et garip bir dosya ismine rastlarsan onuda registery den sil aman dikkat et registery yanlış kullanırsan tehlikelidir. güvenli kipte başlatmanın sebebi daha az servis ve program çalışır durumda oluyor. symantec in sayfasında arattırabilirsin sana nasıl sileceğine ait dökümanlar verecektir.birde firewall yoksa kur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kafeinn

arkadaşın bu dediği bir windows sistem dosyası değil, onu taklit eden bir trojan. Özelliği ise, nete girdiğinizde sizin bilgisayarınızın, bu zararlı kodları yazan hackerin, saldırmak istediği web serverlara sizin bilgisayarınızı kullanarak pakety bombardımanı yapması. Etkisi ise 1) nette bant genişliğiniz düşer 2) ram ve işlemci tüketimi tavana vurur sistem ağır çekimde işlemeye başlar 3) veri ve şifre güvenliğiniz Allaha emanet olur.
    Hemen temizlemenin yolunu arayın. Nette aratın bu trojan hakkında bir sürü döküman var. (aslında worm demek mi daha doğru tam emin değilim)
    Bu olay benimde başıma geldi. Temiz bir sistemde antivirüs update ve sonrasında harddiski bu sisteme slave olarak bağlayıp temizlik yapmak en makul yolu bence.

quote:

Orjinalden alıntı: SirLancelot

ya system32 dışındaki o dosyaları sildim ama yine olmadı arkadaşın bilgisayarında da çıkıyor ama onunki %99 kullanmıyor hatta hiç kullanmıyor anlamadım gitti silmeye de korkuyom bi kere böyle sinir olup bi şey sildim system klasöründen windows çökmüştü ne yapsam ne etsem şaşırdım en son ihtimal format atarım galiba ama atmadan çözmek istiyorum.

size yardımcı olmak için yazıyoruz ama heralde okumuyorsunuz. Bu yazdıklarımı işkembeden atmadım. Öyle tut sil at yöntemlerle kurtulamazsın. Zaman ayırdığım ve bunca şeyi sırf senin sorununu çözmek için yazdığım için Teşekkür etmeni istemiyorum ve beklemşyorum. Sadece oku. Bir satır sonra okumamış biri olarak yeni bir mesaj atmayın. Nedir diye sordunuz ne olduğunu açıkladık. Hala şaşırmış ve anlamamış haldesiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafeinn -- 15 Haziran 2005, 3:50:57 >

• teşekkürler arkadaşım tavsiyelerin için ama ben de laptop var harddiski nasıl slave olarak bağlayayım imkansız galiba internette araştırıyorum şu an meğer bir çok kişi aynı problemi yaşıyor ama hala bi çözümü bulan yok galiba
  • yardım ltfn
  • fotmat c: :-)
  • evet başka çare kalmadı galiba da fotmat c: yazdım bi şey olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CARNIVALE -- 16 Haziran 2005, 2:15:18 >
  • ayrıca nortonun yanına kaspersky kursam sorun olur mu yoksa nortonu silip öyle mi kurayım???
  • silip kur, ikisi çakışır. Kurduktan sonra update edip tara. Bir de zonealarm ya da black ice yükle ve spoolbs her ne ise işte onun internete bağlanmasını firewalldan bloke et. Netten rahat update etmen için söyledim.
  • sen hangi anti-virüs ve firewall kullanıyorsun spy temizleyici olarak ne kullanıyorsun kafeinn.Yardımların için çok saol..
  • kaspersky kur, sistemi geri alma özelliğini kapat. Sonra güveli modda virüs taraması yaptır. Yanında Microsoft AntiSpyware kullanmanına önerebilirim.
  • bir şey soracağım bu windows antispyware windows açıldığında otomatikman açılsın istiyorum nasıl yaparım??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.