Şimdi Ara

Split Push / Ayrık İttirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
1
Favori
4.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, split push ile ilgili bildiklerimi & öğrendiklerimi & düşüncelirimi & önerilerimi paylaşmak istedim, önerilerinizi, eleştirilerinizi bekliyorum.
    Öncelikle split pushun ne olduğunu bilmeyenler için kısaca;
    Takımınızın çoğunlukla bulunduğu koridordan farklı bir koridordaki (genellikle yan koridorlardan birinde) minyonları ittirme olayına split push deniyor.

Split push türleri
    Baskı açısından iki farklı split push türü var, birinde amaç minyonları sürekli pushlamak ve rakibin de pushlamasını beklemek diğeri ise minyonlarla birlikte kendinizin de ilerlemesi.
    Genel olarak bu ikisini ayıran şey şu;
    Eğer split pushunuza karşı takımdan cevap varsa (sizden daha güçlü bir şampiyon veya minyon temizlemesi iyi olan bir şampiyon) split pushunuzun amacı karşı takımdan bir kişiyi sizle birlikte eksiltirken, boşa ölen farmı almak.
    Diğeri ise öldürme şansı olan şampiyonların yaptığı split push, eğer karşı takımda tek başına sizinle başa çıkacak biri yoksa, sürekli olarak minyon pushluyor ve kuleye baskı yapıyorsunuz. Bu durumda sizi durdurmaya gelecek kişi ya ölüyor ya da 1'den fazla kişi geliyorlar ve takım olarak baskınız oluyor, çeşitli görevleri almak için bu yöntem kullanılıyor.

Split push ne zaman yapılır, yapılmaz?
    Split push teorik olarak koridor aşaması bittiği andan itibaren yapılabilir. Genellikle erken dakikalardaki split pushlar görevle sonuçlanmaz, rakip takımda tek başına sizle başa çıkabilecek birisi yoksa bile, tek bir kişi kule altında minyonları kesebilir ve dolayısıyla o kadar erken dakikada kule altı atmanız zor olacağı için bu split push türünde erken dakikalarda birden fazla kişi çekmeniz zordur. İlerleyen dakikalarda görevin zıt tarafındaki koridorda baskı oluşturma yöntemi kullanılabilir. Bu ilerleyen dakikalardan kasıt, artık kule altı atabileceğiniz durumlardır.

Split push hangi durumlarda yapılır, yapılmaz?
    Burada bir kaç başlık koyacağım ve şöyle düşünülebilir, her başlığın olması durumunda bir yıldız koyarsanız, sonuç olarak elde ettiğiniz yıldız sayısı, split push yapmanızın ne kadar doğru bir tercih olacağını yansıtır.
    1-Takımınızın karşı takıma karşı güç durumu (eşya, şampiyon gücü bakımından)
    2-Takımınızdaki minyon temizleme gücü
    3-Rakip takımın hard engage'inin olMAMAsı
    4-Takımınızın disengage'inin olması
    5-Split pushunuza cevap verecek kişinin teleportunun olması & sizin olmaması
    6-Split pushunuza cevap verecek kişinin sizden güçlü olmaması (aksi bi durumda zaten sizin split push yapıyor olmanız değil, cevap veriyor olmanız gerekir)
    7-Takımınızın görev alabilecek durumda olması
    8-Haritada görüş avantajınızın olması
    9-Rakip takımda hesaba katılması gereken global ultiler & ekstra teleportlu kişiler olmaması veya sizde olması

Toplamda 9 yıldız elde etmek epey zor da olsa, ideal olan split push, yukarıdaki durumları sağlar. Aslında yıldız olayı biraz abartı oldu, insan beyni "decision making" sırasında bu tarz yıldızlama yapmıyodur muhtemelen, dolayısıyla olay tamamen sizin karar verme yeteneğinize kalmış.

TL;DR || Özet (Son bölüm):
    Takımınızda disengage yoksa, rakipte gü

• emeğine sağlık faydalı bilgiler var
  • quote:

Orijinalden alıntı: whocares.

emeğine sağlık faydalı bilgiler var
    teşekkürler emeğe saygı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lothlórien

teşekkürler emeğe saygı

Alıntıları Göster
    Faydalı bilgiler var teşekkürler
  • Ty

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRIDGIT MENDLER

Ty
    TR'de split push YAPILMAZ. Adc oynarsın, geri kalmışsındır takıma dersin ki 4v5 midde adamları tutun ben de farm yapayım, split push yapayım dinlemez fighta girerler inatla. Top'ta split push yapayım dersin yine aynı senaryo. Taktik bilgisi 0, bireysel yetenekleri iyi olan oyuncular bulunduran bir server TR. O yüzden bu tür taktikler yalnızca team rankedda uygulanabilir.
  • Helal valla on numara olmuş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mid-range ve midbass
    6 yıl önce açıldı
    sadece rakibe saldır kite
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRIDGIT MENDLER

Ty
    Hangi herolar ile iyi yapılabileceğini de yazsan gayet güzel olur. Ben de ekliyim yardımımız dokunsun. Yasuo, Zed, Jax, Twisted fate.
  • quote:

Orijinalden alıntı: W.Röntgen

TR'de split push YAPILMAZ. Adc oynarsın, geri kalmışsındır takıma dersin ki 4v5 midde adamları tutun ben de farm yapayım, split push yapayım dinlemez fighta girerler inatla. Top'ta split push yapayım dersin yine aynı senaryo. Taktik bilgisi 0, bireysel yetenekleri iyi olan oyuncular bulunduran bir server TR. O yüzden bu tür taktikler yalnızca team rankedda uygulanabilir.

+1.

Yaptığınız her maç küfür yersiniz.Elo farketmez.

• guzel konu olmusta bi cumleni yalnis buldum.

Split push takiminiz guclu iken yapilmaz oyunu kaybediyorsaniz yapilir. Sebebi ise kazaniyorsaniz zaten tf baslatip bitirebilirsin. ama kaybediyorsaniz s.push yaparak karsi takimin sizin takimla engage yapmasini engellersiniz. atiyorum mesela nasusla split push yapiyorsun seni durdurmaya en az 2 kisi gelmesi lazim bu durumda da karsi takim tf baslatamaz sizin adamlara karsi ya seni durdurmaya gelirler takim olarak ki bu da senin takimina kule veya dragon olarak yansir ya da seni birakirlar orda inhibitor falan alirsin.

ozetle splih pushu kazanirken yapman oyunu kaybettirebilir risklidir cunku. ama kaybediyorsan zaten kaybedecek birsey olmadigi icin push yaparak bi nebze oyunu kazanabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiyahPapyon

Helal valla on numara olmuş
    Eğer biz o 4 kişinin içindeysek ne yapıcaz tf ye girmeyecekmiyiz sadece harraslayıp bi lane i mi itmeye çalışıcaz?
  • quote:

En iyisi shen tf gibi savaşa aniden katılabilen herolarla yapmak ya da tp şart. Yoksa dediğiniz gibi 4 ws 5 atlıyorlar savaşa

• quote:

Orijinalden alıntı: LOL BAKANI

quote:

En iyisi shen tf gibi savaşa aniden katılabilen herolarla yapmak ya da tp şart. Yoksa dediğiniz gibi 4 ws 5 atlıyorlar savaşa

Alıntıları Göster
    Güzel olmuş en iyi split yapabilen herolarıda yazsan iyi olur gibi çünkü bazı arkadaşlar ryze a bile splitpush herosu diyor :(

• quote:

Orijinalden alıntı: Starixa

Güzel olmuş en iyi split yapabilen herolarıda yazsan iyi olur gibi çünkü bazı arkadaşlar ryze a bile splitpush herosu diyor :(

Alıntıları Göster
    Bugün top nidalee oynarken ranked maçta gayet güzel yaptım, çünkü bizimkiler oyalayabildikleri kadar oyaladı adamları ve trinity'm oldugu için 1 dakikada 2 kuleyi indirdim. Adamlar bana dönünce de gidip baron alıp oyunu bitirdik.

Split Push Herosu; Jax, Nidalee, İrelia gibi trinity force kasan herolardır kanımca, ayrıca jungler olarak da udyr mükemmel bu konuda.

• Tr de olmaz bu dediklerin fakat 3 kisi pre girince deniyecegim sagol

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lemosthenes

Bugün top nidalee oynarken ranked maçta gayet güzel yaptım, çünkü bizimkiler oyalayabildikleri kadar oyaladı adamları ve trinity'm oldugu için 1 dakikada 2 kuleyi indirdim. Adamlar bana dönünce de gidip baron alıp oyunu bitirdik.

Split Push Herosu; Jax, Nidalee, İrelia gibi trinity force kasan herolardır kanımca, ayrıca jungler olarak da udyr mükemmel bu konuda.

Jungler split push yaparsa o oyunu kaybedersin.

• Çok teşekkürler hocam

• quote:

Dariusla bota split pusha gittim, takıma 5 defa "bana gelirlerse barona gidin" dedim, 4kişi bana geldiler ben tpyle kaçtım neden baron yapmadıklarını sorduğumda ; BARONDA WARD VARDI dediler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamdoctor

quote:

Dariusla bota split pusha gittim, takıma 5 defa "bana gelirlerse barona gidin" dedim, 4kişi bana geldiler ben tpyle kaçtım neden baron yapmadıklarını sorduğumda ; BARONDA WARD VARDI dediler..

Alıntıları Göster
    İttirirken 153461341 ping yağdırırsın yine de girerler ve fight ı kaybederiz. Tr de ayrık ittirme.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pete Dunham

İttirirken 153461341 ping yağdırırsın yine de girerler ve fight ı kaybederiz. Tr de ayrık ittirme.

Alıntıları Göster
    TR'de küfür sebebidir. Yenilsen de yensen de split push yaptırtmaz takımın, zeka düzeyi hemzemin.
    Mantık şu; TF'ye girersek muhtemelen ace yiyecez, en iyisi 4 kişi kalın hacı siz ben alttan ittiriyorum, zaten ben kasmışım, siz kasmamışsınız, karşıma biri gelirse teklerim ordan yürürüz, yok gelmezse üstüme çekerim, base atarım veya tp atarım veya siz bana geldiklerinde eksildiklerinde TF'ye girer alırsınız.
    Ama bunun farkındalığını oluşturmak çok zor.
    Masterla deli gibi kasılmışım bütün takım dökülüyor diyelim misal, ittiriyorum deli gibi, hemen geliyor karşıma top laner, ben bu adamı keserim kesemesem de oyalarım, kaldınız mı 4v4, girmeyin abi TF'ye oyalayın rakibi ittirin kule altı kalın girerlerse zaten tankları yok eritirsiniz. Ama yok girerler ölürler. Halbuki bekleseler ben ya kule alacam orada ya da adamı kesecem ya da ikisi birden. Hatta ben zorlarken baktı 1 kişi yetmiyor support da gelecek üstüme, aha şimdi 3v4 kaldılar sup yok fight başlatamazlar doğru düzgün, ADC'yi koruyan yok tank ve supu üstüme çekmişim gir al adamları, ama yok bu algı da oluşmamış daha.
    ADC veya APC gelirse ittirmeye zaten takımın damage yükünü yarı yarıya indirmiş oluyorum, zaten kasmışım, geleni keser veya kule alırım bir şey yap ordan sonra yok yine yapamıyorlar.

1 kişi ayrık ittirirken kalan 4 kişi ne yapmalı?
    Siege(kuşatma) yapan takıma karşı hata kollamalı, sabredemeyip salağın biri dive atarsa zaten kulenin de avantajıyla 4v4 fightı kazanırsınız, kazanamasanız bile hem bir kule almış koridor baskısı kurmuş hem de takımdan 1 kişiyi hayatta tutmuş olursunuz. En kötü ihtimal inhibitör falan kaybetmezsiniz.
    4 kişiden biri de dayanamayıp gelirse 3 kişi kalırlar direk üstlerine atlamalısınız.
    Bir de allah aşkına şu ormanınızı aydınlatın görüş her şeydir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.