Şimdi Ara

Spider-Man Noir | Amazon (2026) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
2.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Amazon Prime Video Türkiyeyoutube
    Bir hafta içinde B Reilly Investigations faaliyetlerine başlıyor. İşte “Spider-Noir” final fragmanı. Dizi, 27 Mayıs’ta Prime’da Özgün Siyah Beyaz ve Gerçek Renk Tonları versiyonlarıyla yayında.
    https://www.youtube.com/watch?v=GupHyXVES40

Amazon Prime Video Türkiyeyoutube
    Bir hafta içinde B Reilly Investigations faaliyetlerine başlıyor. İşte “Spider-Noir” final fragmanı. Dizi, 27 Mayıs’ta Prime’da Gerçek Renk Tonları ve Özgün Siyah Beyaz versiyonlarıyla yayında.
    https://www.youtube.com/watch?v=hGT2eTGUkjU

• sezon yayınlanmış

hocam noir estetiği siyah beyaz ama genel izleyiciyi kaçırmayalım diye renkli de yayınlamışlar. normal şartlarda siyah beyaz olması gerekiyordu yani. işin arkasındaki yönetmendir, prodüksiyon ekibidir vesaire ne kadar işin ehli bilmediğim ve henüz izlemediğim için garanti de veremem kalite konusunda. bir bakmışsın retrica efekti basmış gibi olmuştur yani.   bu spider noir dalgası tam canon bile sayılmaz yani bilinecek çok bi muhabbet yok rahat rahat açıp izlenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kogmen -- 28 Mayıs 2026; 2:28:24 >

Bütün ışık, kamera açıları gibi teknik unsurlar siyah beyaza göre şekillendirilmiştir. Bu zevki insanların renklide alabileceğini sanmıyorum. Noir zaten kara film mantığına göre işler tavsiyem renksiz izleyin.

" - Vatana ihanetin nedeni olmaz, er ya da geç bedeli olur. "
  • Nicolas cage yaşlı kaçmış biraz. Onun dışında izlenir fena değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizi kafamı karıştırdı. Normalde başka bir Marvel yapımı Werewolf by Night'ı siyah-beyaz izlemiş ve çok beğenmiştim. Fakat bu dizi için yayımlanan ekran görüntülerini görünce renkli daha iyi geldi sanki.  İlk bölümü izleyip karar vereceğim.

Valla bana da oyle geldi. Renkli cekip filtre basmislar muhtemelen. Sifirdan siyah beyaz cekmek renkliden daha zor ve maliyetli cunku. O topa girdiklerini zannetmiyorum ki ustune bir de renklendirmeye masraf yapmalari lazim.

• Dizi, çizgi romanın izinden gitmiyor, Spider Verse'deki Noir ve Cage performansı çok beğenildiği için 20'lerinde genç bir Peter yerine, durmadan monolog atan, yorgun, bezmiş bir tip yaratmak istemişler, buhran dönemindeki yaşlı özel dedektif teması buradaki odak, o yüzden Cage tercihi bilinçli bir hamle, ki adam yapımcılardan biri böyle bir şeyi çekmek istediğini söylemişti ayrıca.

Diziye gelirsek hakikaten müthiş bir iş çıkarılmış, ancak özellikle cinematography olağanüstü, her sahne çr paneli gibi adeta, ağzınızı açık bırakıyor.

Bu kotu oyuncu oldugu icin degil kendi oyle tercih ettigi icin

Yer yer N.G.'in filmlerini seyrederim. Gişe filmi değil rol aldığı filmler. Düşük bütçeli. Ama oyunculuk olarak gayet başarılı. Şu filmini seyretmeyen varsa izlesin

ımdb
    Pig (2021) ⭐ 6.9 | Drama, Mystery
    https://www.imdb.com/title/tt11003218
    Dünyayı bize büyük gösteren o'nun büyüklüğü değil, bizim küçüklüğümüzdür (Şeyh Edebali) Sen nefsini hak ile meşgul etmezsen, nefis seni batıl ile meşgul eder. Suç her zaman başkasındadır; kendimiz her zaman masum, çalışkan, azimliyiz. Sıradan insanların büyük televizyonları, sıradışı insanların ise büyük kütüphaneleri vardır.
  • Nicolas Cage'in başrolünde oynadığı Spider-Noir dizisinde, ana karakterin adının Peter Parker değil de neden Ben Reilly olduğunu hiç merak ettiniz mi?

Şöyle ki; noir evreninin doğası gereği karakterimizin 1930'lar Büyük Buhran döneminde yaşayan, hayattan bezmiş, karanlık sokaklarda sigara tüttürüp içkisini yudumlayan sert bir dedektif olması gerekiyor. Fakat ufak bir pürüz var: Marvel'ın dayattığı kurallar.

2015 yılında Sony büyük bir siber saldırıya uğramış ve Marvel ile aralarındaki gizli lisans sözleşmeleri internete saçılmıştı. Bu sızıntı belgelerinde "Mandatory Character Traits" adında oldukça katı bir madde vardı. Marvel, milyar dolarlık "temiz ve aile dostu" Peter Parker imajına zarar gelmemesi için sözleşmede Sony'nin sınırlarını yasal olarak çok keskin çizmişti. Sızan o sözleşmeye göre Peter Parker ismini taşıyan bir karakter; kesinlikle sigara içemez, alkol kullanamaz, 16 yaşından önce cinsel ilişkiye giremez, uyuşturucu kullanamaz ve satamaz. Ayrıca beyaz tenli ve heteroseksüel olmak zorundadır. Başka evrenlerdeki farklı isimli Örümcek-Adamlar esnetilebilir ama isim Peter Parker ise bu kural nettir.

Yapımcılar Peter Parker'ın eline viski veya sigara verirlerse Marvel'ın sözleşmesini açıkça ihlal etmiş olacaklardı. Fakat çözümü, çizgi romanlardaki meşhur Peter Parker klonu olan "Ben Reilly" ismini kullanmakta bulmuşlar. İsim Peter Parker olmadığı an, Marvel'ın Sony'ye dayattığı o katı marka koruma kurallarının hiçbiri yasal olarak geçerli olmuyor. Gayet akıllıca bir yasal boşluk yakalamış oluyorlar.

Bir diğer yasal boşluk detayı ise dizinin adında saklı. Orijinal çizgi romanın adı "Spider-Man Noir" olmasına rağmen, dizinin adı ekrana sadece "Spider-Noir" olarak yansıyor. Üstelik karakter dizide kendine "Spider-Man" bile demiyor, sadece "The Spider" lakabını kullanıyor.

Bu da aynı hukuki satranç maçının çok kritik bir parçası. Marvel, "Spider-Man" markasının bütünlüğünü korumak için bu ismin de altını çok sert çizmiş durumda. Yapımcılar hem dizinin başlığından hem de karakterden "Man" kelimesini atarak, Marvel'ın belirlediği o "marka bütünlüğüne zarar veremezsiniz" maddelerinin radarından tamamen çıkıyorlar.

Kısacası karşımızda hem isim (Ben Reilly) hem de marka (Spider-Noir) bazında Marvel sansürünü ekarte etmek için yapılmış çok zekice bir avukatlık başarısı var. Böylece Nicolas Cage, noir türünün hakkını sonuna kadar verecek o karanlık, ahlaki olarak gri ve sigara dumanı altındaki anti-kahramanı; Disney/Marvel yasal olarak gelip "Çocukların kahramanının imajını zedeliyorsunuz," diyemeden, hiçbir sansüre takılmadan rahatça canlandırabiliyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Nicolas cage Harika oynamış güzeldi beğendim. Çerezlik izlenir.

Elektrik saçan herife gıcık oldum fena 

Origin ID : Lyfalco - Steam ID : Lyfalco- Uplay ID : Lyfalco Battle Tag : LyFalco#2148

MSI MAG B650 TOMAHAWK/ AMD Ryzen™ 7 7700/ gainward rtx 4060 ti panther 16gb /Corsair 32GB(2x16) Vengeance RGB 6000mhz CL40 DDR5 Ram / Cooler Master Seidon 120V Soğutucu / EVGA 650 GQ 80+ GOLD PSU / 32GB ReadyCache SATA 3.0 SSD+Kingston 120GB V300 + Toshiba 3.5" 500Gb / AOC 23" i2369v GENIS EKRAN LED IPS MONITÖR / DARK N10 KASA
    Profili kapalı üyelere özel mesajdan cevap vermiyorum
  • Öncelikle İMDB puanlarına bakarak büyük beklenti ile izledim ancak hayal kırıklığı yaşadım.

Evet izlerken eğlendim, sonuna kadar da izledim ancak puanlar çok abartılı olmuş maalesef.

Dizinin normal puanı 7-7,5 olması gerekirken her bölümüne 9 üzeri puan basmış, geçmişler. Fanlar tarafından biraz abartılmış puanlar.

İzleyecek olanlara tavsiye hafta sonu açayım bitireyim izlemiş olayım derseniz tam size göre ama fazla bir beklentiye girmeyin, üzülürsünüz.

Bir kere yani crden aliti yapiyorsun spider man dedigin karakterin olayi refleksleri vs bu karakter ag atabilen siradan insan gibi olmus yani hic spiderman duygusu vermiyor iyi dovusemiyor,refleks yok vs sanki şansa yasiyor gibi bir karakter olmus ayrica cogu sahnede mantik hatasi da vardi yani onundekini gormuyorlar vs gibi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.