Şimdi Ara

spektor 2 ve pm6006 hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

arkadaşlar, soundbarı satıp stereo müziğe yönelerek sıfır spektor 2 ve 2. el marantz pm6006 aldım, deezer hifi üyeliği de başlattım, bugün optik kablo vasıtasıyla tv den deezeri açtım sonuç:

malesef kulağım istediğim müziği alamadı.Ben biraz daha tiz ağırlıklı bir ses arıyorum sanırım

satıp yamaha amfi mi alsam yamahalar biraz parlak çalıyormuş , tavsiyenlerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeybek1982 -- 21 Ağustos 2020; 10:56:36 >

• İyi bir dac bulup denemeniz lazım, üzerindeki dac iyi olmayabilir, diğer önerimde fake olmayan flac dosyaları denemeniz. AliExpress uygun iş gören güzel dac lar mevcut.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dgsahin

İyi bir dac bulup denemeniz lazım, üzerindeki dac iyi olmayabilir, diğer önerimde fake olmayan flac dosyaları denemeniz. AliExpress uygun iş gören güzel dac lar mevcut.
    fake olmayan flac dosyaları derken? deezer daki flaclar kalitesiz midir? bir de tv nin kulaklık çıkışını denesem birşey değişir mi acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeybek1982 -- 20 Ağustos 2020; 17:25:6 >
  • hoparlör seçimin yanlış olmuş
  • odesy kullanıcısına yanıt
    ama hoparlör için güzel yorumlar okudum kullananlardan,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeybek1982 -- 21 Ağustos 2020; 10:58:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zeybek1982 kullanıcısına yanıt
    soundbar kullanmadım hiç ne müziklerde ne filmde seslerini bilmiyorum spektör fiyatına göre başarılı bir hoparlör kullanıcı yorumları öyle ama senin istediğin berrak pırıl pırıl sesi verecek hoparlör değil
    Yani ben binlerce dolar harcayıp arayanların sesi mi arıyorum?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar sorunum forumdan bir arkadaşın uyarısı ile kısmen çözüldü, hopalörün yerde durması tizleri fazla hissedememe neden oluyormuş 😁
    Bir de ben deezerdan dinliyorum dediğim gibi , pop çalıyordum sonrasında dire straits dinleyince ses çok farketti

Acaba dire straits daha kaliteli mi deezerde yoksa müzik türğ mü etki etti bilemiyorum

Her albümün kayıt kalitesi bir değil. O yüzden aynı grubun yada sanatçının albümleri arasında bile fark olabiliyor. Grubun ilk dönemki imkanları ile sonraki imkanları da farklı. Misal bunu Metallica’da çok net görebilirsiniz.

Bu arada hoparlör yerde olmaz. O yüzden ya ayak alıp onun üzerine koymalısınız yada sehpa benzeri bir şeyin üzerine koyup kulak hizanıza getirmelisiniz. Ama siz en iyisi ayak alın 😀

Bunun yanı sıra, eğer sehpa üzerinde duracaksa da hoparlörü direkt sehpanın üzerine koymayın. Altına, dört köşesine, silgi gibi hoparlör kasasındaki rezonansı sehpaya aktarmayacak küçük bir şeyler koyun. Ses daha da iyi olacaktır

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Malesef deezerde dinlediğiniz kaliteyi görme şansı yok, daha iyi bir platform varsa ona geçicem bu baya can sıkıcı bir durum
    Paket içeriğinde tamponlar vardı yapıştırdım kolonların altlarına
    Bu arada pişme süresi denen bir durum varmış bakalım belki kullandıkça açılır hoparlörler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeybek1982 -- 21 Ağustos 2020; 10:52:44 >
  • Hoparlörü yeni aldıysan burn-in sürecini tamamlasını bekle hemen karar verme , dali'ler gerçek performansını burn-in sürecinden sonra gösterir ve iyi bir hoparlör ayağı al , farkı göreceksin
    👍🏻
    Bu deezer aldatmış beni :). Ben flac diye açıyodum şarkıları sonra dur bi youtube açayım dedim flac şarkılar var youtube da hoparlörü hissetmeye başladım şimdi :)

Bu arada ilginç bir şekilde hoparlörün sesine tv nin kumandası hükmetmiyır fakat tivibu kumandasıyla kısıp açabiliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeybek1982 -- 21 Ağustos 2020; 21:25:41 >
    Bildiğim kadarıyla YouTube max 320 bit ses kalitesi sağlayabiliyor. Bu da iyi MP3 kalitesi.

Flac ise 600-700 kbit ile başlayıp 2500-3000 kbit’e kadar çıkabiliyor.

Yani YouTube’da flac diye yazılanlar yalan. Ama YouTube music denemedim, onun kalitesi hakkında bir bilgim yok.

Bu arada tv Marantz’a nasıl bağlı? Optik ile mi? Eğer öyle ise sesi tv’den ayarlayamamanız normal. Çünkü optik ile ses kontrolünü tamamiyle Marantz amfinin dac ve pre-amp kısmına bırakıyorsunuz.

Evet optikle bağlı, tv kumandası sadece tv nin kendi sesine hükmediyor ve ben onu sıfırlıyorum sonra recieverin(tivibu) kumandası ile hoparlörün sesini kısıp açabiliyorum (amfinin ses tekerleği dönmüyor) baya pratik oldu bu sayede tv yi hoparlörle izliyorum ve burn ini devam ettiriyorum

Bahsettiğiniz kalitede flac lara nasıl ulaşabilirim? Cd player alıp kullanmak dışında, şuan onun için bütçem yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeybek1982 -- 22 Ağustos 2020; 0:31:57 >
  • Hocam sen deezer'dan nasıl dinliyorsun ? yani deezerın sesini anfiye nasıl aktarıp dinliyorsun Dac'ın var mı ?
  • helsloot kullanıcısına yanıt
    Smart tv ye deezer yüklü, tv amfiye optik kablo ile bağlı, gerçi deezerdan çıktım tidal kullanıyorum aynı şekilde şuan

hoparlörleri ilk taktığında bunlarmı çok methedilen hoparlörler nasıl ses bu böyle demişsindir muhtemelen hoparlör yanma süreci hoparlörlere göre değişirken 300 400 saat yanması gerekiyor hatta ilk 15 saatten sonra hoparlör az biraz kendine gelir daha dengeli ses vermeye başlar bundan sonra yanmaya devam edip süre tamamlandığında daha iyi ses verecektir ama anladığım ne hoparlörler nede amfiden memnun değilsin
    Ben biraz tez canlıyım, suçu hoparlörde görüp sattım, şimdi biraz daha kaliteli bişey bakıyorum, alınca bir de öyle deniycem yine beğenmezsem bu kez amfiyi değiştiricem yine olmazsa öyle devam edicem artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeybek1982 -- 9 Eylül 2020; 22:15:2 >
    imzamdaki sisteme bir bak az çok fikir verebilir senin istediğin naturel sesten ziyade pırıl pırıl tertemiz canlı bir ses tizlerde midlerde o kristal netliğinde sesi duymak istiyorsun bu yuzden dali uygun olmadı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.