Şimdi Ara

Speedfan Temp2 değeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Speedfandaki temp2 değeri ne anlama geliyor? Aynı zamanda Aida64 programında Aux olarak gösteriyor bu sıcaklığı.

Stok işlemci soğutucusu varken bu sıcaklık işlemci sıcaklığını geçmezdi diye hatırlıyorum ama şuan başka bir soğutucu taktım. İşlemci yük altındayken bu değer normalden fazla artıyor yani işlemci yükte 51 derece civarındayken bu bahsettiğim değer 68e dayanıyor belki daha sıcak olacak uzun süreli test yapmadım henüz.

Bu çok ısınmanın sebebi ne acaba, yababcı bir forumda bu değerden kuzey köprüsü diye bahsetmişler sizce de onun sıcaklığı mı acaba,eğer öyleyse kuzey köprüsünün çok ısınmasının sebebi ne olabilir ve stok fandayken bu kadar ısınmazken farklı soğutucu ile neden bu kadar ısınıyor?

Stok fan küçük ve anakarta paraleldi,şimdiki ise anakarta dik çoğu soğutucudan bildiğiniz gibi,bunun da etkisi olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Zendagi Migzara

Speedfandaki temp2 değeri ne anlama geliyor? Aynı zamanda Aida64 programında Aux olarak gösteriyor bu sıcaklığı.

Stok işlemci soğutucusu varken bu sıcaklık işlemci sıcaklığını geçmezdi diye hatırlıyorum ama şuan başka bir soğutucu taktım. İşlemci yük altındayken bu değer normalden fazla artıyor yani işlemci yükte 51 derece civarındayken bu bahsettiğim değer 68e dayanıyor belki daha sıcak olacak uzun süreli test yapmadım henüz.

Bu çok ısınmanın sebebi ne acaba, yababcı bir forumda bu değerden kuzey köprüsü diye bahsetmişler sizce de onun sıcaklığı mı acaba,eğer öyleyse kuzey köprüsünün çok ısınmasının sebebi ne olabilir ve stok fandayken bu kadar ısınmazken farklı soğutucu ile neden bu kadar ısınıyor?

Stok fan küçük ve anakarta paraleldi,şimdiki ise anakarta dik çoğu soğutucudan bildiğiniz gibi,bunun da etkisi olabilir mi?

evet kuzey köprüsü ve ordaki VRM ler hocam. merak etme orasının 90-100 dereceye kadar yolu var :)

• sorun olmaz diyorsun yani :) peki burasının sıcaklığını azaltma için ne yapılabilir, yan kapaktan içeri üfleyen bir fan var ama yeterli olmuyor sanırım.
  • quote:

sorun olmaz diyorsun yani :) peki burasının sıcaklığını azaltma için ne yapılabilir, yan kapaktan içeri üfleyen bir fan var ama yeterli olmuyor sanırım.

iyi bi anakart alman gerek. mesela bende gigabyte fx 990-ud5 orasını çok iyi soğutuyor ve ondan ısılar çok düşük. bi de oraya ufacık fanlar var onlardan koyanlar oluyor.
  • quote:

Speedfandaki temp2 değeri ne anlama geliyor? Aynı zamanda Aida64 programında Aux olarak gösteriyor bu sıcaklığı.

anakartın kuzey köprüsü yanı tüm bağlantıların geçtiği bölüm arkasında da dediği gibi 100 e kadar yolu var zaten çok ısınınca anakert kendini koruma moduna geçiyo ve kapatıyo diye biliyorum ben :D sorun olmaz yani 50 60 dereceler ideal sıcaklıklar olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Temp3 nedir? 127C gösteriyor
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.