Şimdi Ara

SPEED TEST HIZI İLE İNDİRME HIZI FARKLI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evde Superonline a bağlı 100 gb akk li internet kullanıyoruz. Ay başı olduğu için akk yi geçme gibi bir durumda yok. Speed testten download ve upload hızlarına baktığımda 45 mb download hızı, 2 mbps de upload hızı gösteriyor fakat internetten 300 mb lik bir dosya indirirken 3 mb/s hızla indiriyorum?

Bunun sebebi ne olabilir? Neden download hızım daha fazlayken dosya indirirken çok daha düşük bir hızla indiriyorum?

• Arada 1,5 MB/s fark var sadece. İndirme hızının farkı birçok faktörden dolayı olabilir, indirdiğin serverin upload hızı, tarayıcının indirme protokolünden dolayı vsvsvs
  • Hocam speedtest teki hızı 12 ye bölün indirme hızına ulaşırsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bunu bilmiyordum. Neden 12 ye bölüyoruz?
  • Speedtest'te hız Mbps cinsinden gösterilir. Tarayıcılar ise indirme hızını MBps cinsinden gösterir. Ama yine de sen speedtest'teki hızının yarısı kadar hızla indirme yapıyorsun hemen hemen. Sorun muhtemelen dosyayı indirdiğin kaynakta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chefarcher

Hocam bunu bilmiyordum. Neden 12 ye bölüyoruz?

Hocam indirme sunucularının gücü ile internet servis sağlayıcılarının sunucularının gücü aynı değil o yüzden baya farkediyor öyle anlatayım size.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yigido59

quote:

Hocam indirme sunucularının gücü ile internet servis sağlayıcılarının sunucularının gücü aynı değil o yüzden baya farkediyor öyle anlatayım size.

Aynen hocam sağolun araştırdım da gördüm şimdi. Bilgisayar mühendsiliği okucaz artık öğrenelim böyle şeyleri :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS3 İndirme Hızı Çok Düşük
    13 yıl önce açıldı
    Upload Hızı ile İlgili Sorun
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yigido59

quote:

Aynen hocam sağolun araştırdım da gördüm şimdi. Bilgisayar mühendsiliği okucaz artık öğrenelim böyle şeyleri :D

Bilgisayar okuyacaksanız siz şu an baya geridesiniz aslında hocam kendinizi geliştirin yani

Şimdiden kolay gelsin

• 3mb indiriyor saniyede :( ben 100kb :((((((((((((((
  • Hocam ev interneti mi yoksa yurt falan mı? Bende yurda gidiyorum inş hızlıdır yurt interneti yoksa napıcaz bilmiyorum
  • quote:

Hocam ev interneti mi yoksa yurt falan mı? Bende yurda gidiyorum inş hızlıdır yurt interneti yoksa napıcaz bilmiyorum

hemide ev interneti :( arada bir 500kb çıkıyor o zamanlar hd film falan izleniyorda şu an bir halt yapamıyorum. dişim ağrıyor zaten kavurma girdi arasına. parmağımla bastırıyorum dişime
  • quote:

Hocam ev interneti mi yoksa yurt falan mı? Bende yurda gidiyorum inş hızlıdır yurt interneti yoksa napıcaz bilmiyorum

Devlet yurdu ise kullanmayi dusunmeyin bile derim o denli yavasti .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • WmGMD W kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam devlet yurdunda kalan arkadaşlarım da aynını söyledi özyeğinin interneti nasıldır acaba birkaç kişiye sordum okuldan idare eder dediler ama bilmiyoruz tabi bir de merkeze yakın değil tee çekmeköyde kampüs ondan dolayı altyapı sorunu falan da olabilir
  • quote:

Aynen hocam devlet yurdunda kalan arkadaşlarım da aynını söyledi özyeğinin interneti nasıldır acaba birkaç kişiye sordum okuldan idare eder dediler ama bilmiyoruz tabi bir de merkeze yakın değil tee çekmeköyde kampüs ondan dolayı altyapı sorunu falan da olabilir

Ben kırıkkaledeyim bizim okulda merkezde değil ama kablo ile baglanirsam 100mbit simetrik wifi ile 20 mbit simetrik bağlantı var .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WmGMD -- 2 Eylül 2017; 14:32:38 >
  • Nvidia dan sürücü indirim deneyin kaç la inecek 4.7 mbps hız ile inmesi lazım en az

Host ile alakalıda olabilir

• Hizlara bakarken birimlere dikkat etmek gerek. Speedtest ve internet servis sağlayıcıları hizlari mbit veya mbps cinsinden gosterir yani megabit per second. Yani dikkat edersek ana birim bit cinsinden. Fakat biz dosyalari byte cinsinden tanımlarız Megabyte gibi. 8 bit 1 byte oldugundan megabit cinsinden bir birimi 8e bolerek byte karsiligini elde etmiş oluruz. Speedtest te 45mbit cikan bir hiza sahip internetle cok iyi sunuculardan dosya indirirken 45/8 hizinda yani yaklasik 5.5mb/sn hizla indirme yapmak mumkun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.