Şimdi Ara

sp ve lp arasındaki fark

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • yanılmıyorsam kameramda sp ve lp ayarları var. bu iki ayar arasında görüntü kalitesi farkı oluyor mu? oluyorsa ne kadar bir değişim olur acaba?

Orjinalden alıntı: ogretmenn

yanılmıyorsam kameramda sp ve lp ayarları var. bu iki ayar arasında görüntü kalitesi farkı oluyor mu? oluyorsa ne kadar bir değişim olur acaba?

olur tabiiki çok fazla fark olmsada lp tavsiye edilmez .örnek elinizi normal tutsam yüzünüzün şekli dğişmez ama sıkarsam yüz ifaden değişir,lp modunda kaset daha yavaş döneceği için 1 saatlik kayıt süresi 1,5 saate çıkarılır.sıkıştırarak kayıt yapıyorsun.bu benim görüşüm
  • Kamera TV de takıp seyredilecekse çok farkedilmez.LP daha uzun süre kayıt olduğundan aynı hacme daha uzun süre veri kaydedilmiş oluyor.Bunu da görüntü kalitesini düşürerek yapıyor.Ben bir kere denemiştim.TV de pek fark göremedim ama LCD ekranda sanki renkler daha bir cansız daha bir grenli duruyordu.Tabii videoyu bilgisayarda işleyecek olanlar için asla tavsiye edilmez.Zaten kaset kullanılmasının amacı en yüksek kaliteyi alabilmek.LP kullanınca bunun anlamı kalmıyor.Ama doğrudan TV de seyredecekseniz kullanabilirsiniz.
  • mantık ve teknik olarak görüntü kalitesi farkı yoktur. Ancak LP kayıtta bant normalden daha yavaş döner. Bundan dolayı aynı görüntüyü daha dar bir bant alanına kayıt etmiş oluyor. Bu nedenle görüntü kayıpları ve droplanma hataları daha fazla olur. Okuma daha da zorlaştığı gibi kayıt ettiğiniz kaseti VTR gibi profesyonel cihazlarda okunamaz. Düğün çekimlerinde yapılan en önemli hatadır. 1.5 saatlik çekimi tek kasete yaparlar. Sanki 1 kaset fazla harcasa olmaz.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.