Şimdi Ara

Şözleşme İptali hakkında fikir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
16.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kendime ait olan bir konutu satmak için 1 ay önce Remax Gayrimenkul ile aramızda bir sözleşme yaptık, bu sözleşmenin süresi 3 ay idi ve şu anda 1. aynı doldurdu.

Remax bu bir aylık süre içerisinde eve sadece 1 müşteri getirdi ve o gelen müşteridende bir şey çıkmadı, işin daha kötüsü Remax evin satılması durumunda hem alıcıdan hemde satıcıdan % 3 komisyon alıyor, böyle olunca evin fiyatıda bayağı bir artıyor ve satış için cazibesi kalmıyor.

Remax ile olan sözleşmemi bir şekilde iptal etmek istiyorum bunun için ne yapabilirim sizce ? bana verilen hizmetten memnun olmadığımı öne sürerek cayma imkanım olabilir mi ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sözleşme İptali Hakkında Bilgiler

Bir emlakçı ile yaptığınız sözleşmeyi iptal etmeyi düşünüyorsanız, aşağıdaki bilgileri göz önünde bulundurmanız önemlidir:

Sözleşme Şartlarını İnceleyin

İlk olarak, sözleşmenizin şartlarını dikkatlice inceleyin. Genellikle "iptal" veya "fesih" başlıklı bir bölüm bulunur. Bu bölüm, sözleşmeyi nasıl ve ne zaman iptal edebileceğinizi belirtir.

Re/Max ve Coldwell Banker Sözleşmeleri

Örneğin, Re/Max sözleşmeleri tipik olarak 90 günlük bir iptal süresi içerirken, Coldwell Banker sözleşmeleri 60 günlük bir iptal süresi içerebilir.

İptal Süresi

İptal süresi, sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren başlar. Bu süre içinde sözleşmeyi iptal edebilirsiniz.

Cayma Bedeli

Bazı sözleşmeler, iptal edilmeleri durumunda bir cayma bedeli ödeme maddesi içerir. Bu bedel, emlakçı tarafından harcanan masrafları karşılamak için talep edilebilir.

Sözleşmeyi İptal Etmek

Sözleşmeyi iptal etmek için, emlakçınıza yazılı bir iptal bildirimi göndermeniz gerekir. Bildirimde, iptal ettiğiniz sözleşmeyi açıkça belirtmeli ve iptal tarihinizi belirtmelisiniz.

Örnek Sözleşmeler

İnternette, Re/Max ve Coldwell Banker gibi emlak şirketlerinin sözleşme örneklerini bulabilirsiniz. Bu örnekleri inceleyerek sözleşme şartları hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Profesyonel Yardım

Sözleşme iptali süreciyle ilgili herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa, bir avukata danışmanız önerilir. Avukatınız, haklarınızı anlamanıza ve sözleşmeyi uygun şekilde iptal etmenize yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sonuçta firmayla sözleşme imzalamışsın firmada sözleşme iptaline karşı kendini garantiye alacak bir madde koymuştur muhakkak sözleşmene bak derim iptaline ilişkin maddelerde vardır sonuçta firma sana ayda şu kadar musterı getırecem dıye bırseyı yazılı olarak tahaddüt ettimi oda var
  • Firma bana bir ayda şu kadar müşteri getireceğim diye bir şeyin garantisini vermedi.

Sözleşme iptali evin satılmasının vazgeçilmesi durumunda olabiliyor diyor sözleşmede.
  • o zaman sende diyeceksinki bakın ben evimi satmaktan vazgeçtim diyeceksin artık onları inandırmak sana kalmış bir şey
  • Sana tek taraflı olarak sözleşmeyi fesih yetkisi verildiğini sanmıyorum. Burada önemli olan;
    Sen bir müşteri bulabildin mi ? Eğer bulamadıysan remax la olan sözleşmeyi feshetmenin bir faydası yok. Ayrıca remax ile satışa aracılık yapılmasına ilişkin anlaşma yapmışsın, bu başka emlakçılarla bağlantı kuramayacağın veya evi kendin satamayacağın anlamına gelmez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TIGERSHARK

o zaman sende diyeceksinki bakın ben evimi satmaktan vazgeçtim diyeceksin artık onları inandırmak sana kalmış bir şey

Aramızda imzaladığımız sözleşmeye göre evi satmaktan vazgeçersem sonraki bir yıl boyunca evi hiç satamıyorum, onlar bunu nasıl takip edip tespit ederler bilemiyorum ama bu durumda ev satış bedelinin % 6'sını benden ceza olarak tahsil etme durumları var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ostracoda

Sana tek taraflı olarak sözleşmeyi fesih yetkisi verildiğini sanmıyorum. Burada önemli olan;
    Sen bir müşteri bulabildin mi ? Eğer bulamadıysan remax la olan sözleşmeyi feshetmenin bir faydası yok. Ayrıca remax ile satışa aracılık yapılmasına ilişkin anlaşma yapmışsın, bu başka emlakçılarla bağlantı kuramayacağın veya evi kendin satamayacağın anlamına gelmez.

Doğru söylüyorsun başka emlakçılar da evi satabilirler pekala evet, fakat sorun şu ki Remax evi başka bir emlakçı satarsa onun getirdği müşteriden % 3 tahsil edip o emlakçıya veriyor ve aynı zamanda benden de % 3 alıyor. Bu durumda o emlakçının bulduğu müşteriye ters geliyor.

Ayrıca kendim 2 defa müşteri buldum ama benim istediğim ücretin üstüne Remax'da % 3 evi alandan tahsil ettiği için bu bulduklarıp caydılar, yani ben kendim bile alıcı bulsam Remax o alıcıdan yine % 3 alıyor ama benden almıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • işte firma kontrata kendini sağlama alacak bir madde koymuş firma tapu değişimden senin evi satıp satmadığını takip ederler keşke firmayla kontrat imzalamasaydın bence senin için yapılacak en akıllıca çözüm kontratın bitmesini beklemek bende olsam satın alacağım bir eve ayriyetten komisyoncu parası vermem 2 ay beklemek senin yararına
  • Sorma kardeş ya çok pişmanım verdiğime ama işte ne yapalım yaptık bir hata, bir madde daha varki akıllara zarar, şöyle diyor aynen, sözleşme süresi boyunca Remax'den gizli biri ile anlaşıp evi anlaşmalı olarak da (Yani tapuyu sözleşme bitimde verecek şekilde) bile satamazmışım.

Heyy yavrum beee, oldu olacak evi tümden vereyim bunlara bari :) ben birisi ile kendi aramda anlaşma yapacağımda onlar da bunu bilecek ha, çok akıllı sanıyorlar kendilerini, ortada yazılı bir şey olmadan kimse bilemez böyle bir şeyi.
  • bu remax falaket...en iysi mahalle emlakçıları.ve sahibinden .com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trimaxsahinabi -- 3 Mart 2008; 23:20:08 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.