Şimdi Ara

Sözde Oyunlara 150 lira Para Bayılıyormuşuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
0
Favori
2.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ps3 sahipleri, bir oyuna 150 lira para bayılıyormuş. Bazı arkadaşlar halen böyle düşünüyor.

Var mı bir oyuna 150 lira para bayılan. Şu konuyu bence bi açığa kavuşturalım.

Gerçekte kaç paraya oyun aldığımızı bilsinler

Bi kaç anektod benden;

1-2 senelik oyunlar ===> 15-20 lira

6-7 aylık ama popüleritesi devam eden oyunlar ==> 50 lira.

Çok yeni oyunlar (1-2 aylık) ==> 70-80 lira.

Tabi fiyatlar oyunun kalitesine, içeriğine, popüler olup olmamasına göre değişkenlik gösterebilir.

Örnekler;

Fifa 09 60 liraya bulunabilir.
    Killzone 2 80 e bulunur.

Örnekler çoğaltılabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 720p -- 24 Mart 2009; 12:01:42 >

• Para dışarıya gidiyor ama shopto'dan son çıkan oyun (Killzone 2 mesela) bana kargo dahil 87 TL'ye geldi. 2 hafta sonra yeni çıkan oyunların bile fiyatı 20 30 tl ucuzluyor.

Ama bir kere şaşıp bir oyuna 150 TL verdiğim oldu. Söz vermemiş olsaydım alacağım diye almazdım.
  • Bu konu,üst konu olmalı,çünkü her tartışmada Ps3 oyunları 200 TL gibi yazılar görmekten ve mecburen bilgilendirme amaçlı cevaplamaktan bıktım.Bazı düşünceler,ne yaparsan yap değişmiyor.
  • ShopTo.net
  • abi var ya teknosa - D&R vb. yerlerden alan. bazen mağaza gezerken şahit oluyorum adamlar direkt alıyor. fiyata falan bakmadan, "X oyunu çıkmış" diyorlar alıyorlar. ne yazıkki herkes shopto falan ilgilenemiyor. genelde rağbet spotçulara. gerçi onlarda da fiyat 120 TL civarı oluyor yeni popüler oyunlarda. ne dersek diyelim ps3 oyun fiyatları ülkemizde yüksek, alsakta almasakta. ama dikkat ettim şimdi birçok ps2 oyunları ve platinum sınıfına girmiş ps3 oyunları çok ucuza temin edilebilmekte.

son not: shopto.net GBP (siterlin) ödeme Tüm Türkiye'ye yeter.
  • .....ben shopto alıyorum valla bikere 120ytl mgs4 ilk çıktıgında vermiştim...sonra piyassayı biraz araştırırsan çok cazip fiyatlarda bulabiliyorsun.........şimdi aldğım oyun en fazla 80 90 değişiyor..eski oyunlar daha ucuz tabe.......ama yinede çok pahalı bana göre bi oyun 80 de olsa pahalı...etsinler 50 ytl en yeni oyunları valla varya hepsini alırım.......işn bu ps3 kırılrda orjinallerin fiyatı düşer..bizde doya doya orjin takılrız...
  • Ben şu ana kadar en fazla 115 TL verdim bi oyuna (Killzone 2) onun dışında en fazla 95 vermişimdir sıfır jelatinindeki bir oyuna. Birçok oyun takasımda oldu her popüler oyununu oynadım bu şekilde çok şükür. Ayrıca birilerine illaki bişeyleri açıklamak zorunda değilsin arkadaşım, kaç para verdiysen verdin banane veya kimene...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    100.000 TL para değil
    3 yıl önce açıldı
    100 bin dolar büyük para mi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • zaten söylendiği gibi 10 oyun oynadım 100 liradan 1000TL etti gibi hesaba girmesin kimse, çoğunlukla forum kullanıcıları arasında takas yapabiliyoruz. elinde 1-2 oyun olupta takasla birçok oyun oynayan arkadaşlarımız olmuştur. arşivleyeceğin oyunuda fiyat düşünce aldımmı tamamdır. BKZ uncharted sıfır 30-35 TL
  • Biz ps3 kafe açıcaz arkadaşlar...Ama shopto.net gibi sitelerle uğraşmak zor bizim için.Eğer bize makul fiyatlardan 0 kullanılmamış pes 2009 ve bir kaç tane daha oyundan 10'ar adet satabilecek olursa özel mesaj atsın görüşelim.
  • 60, 70, 80 tl çok mu az?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ACND

60, 70, 80 tl çok mu az?

Az değil ama aral'ın sattığı fiyatlara kıyasla o rakamlara oyun alabilmek gerçekten iyi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Erdem2602

Biz ps3 kafe açıcaz arkadaşlar...Ama shopto.net gibi sitelerle uğraşmak zor bizim için.Eğer bize makul fiyatlardan 0 kullanılmamış pes 2009 ve bir kaç tane daha oyundan 10'ar adet satabilecek olursa özel mesaj atsın görüşelim.

Şöyle söyleyeyim; eğer zorluk gümrükte takılma olayı ise böyle bir şeyi hiç düşünmeyin çünkü shopto bütün oyunları ayrı ayrı paketleyip kargoluyor. Bu yüzden gümrüğe takılma gibi bir olay yok. Zorluk elimize ulaşma süresi derseniz; 3 gün içinde ülkeye giriyor ve PTT nin dağıtım şubesine gidiyor. Ondan sonrası bölgenizdeki PTT nin çalışma hızına bağlı olarak değişmekte ama eğer isterseniz PTT nin şubesine gidip elden teslim alabilirsiniz bütün oyunları.

ShopTo dan gelecek ürünlerde takılacak olan kutusu büyük olan şeyler ve 60 pound civarı veya daha pahalı olan ürünlerdir (ki DS3 bile geldiğine göre para mevzuuna takılmamak lazım fazla. Kutu büyük olmasın yeter)

Eğer 1 hafta beklememek için oyun başı 20-30 TL fark ödemek istemiyorsanız ShopTo yu kullanın

• quote:

Orjinalden alıntı: mcbtrcs

quote:

Orjinalden alıntı: Erdem2602

Biz ps3 kafe açıcaz arkadaşlar...Ama shopto.net gibi sitelerle uğraşmak zor bizim için.Eğer bize makul fiyatlardan 0 kullanılmamış pes 2009 ve bir kaç tane daha oyundan 10'ar adet satabilecek olursa özel mesaj atsın görüşelim.

Şöyle söyleyeyim; eğer zorluk gümrükte takılma olayı ise böyle bir şeyi hiç düşünmeyin çünkü shopto bütün oyunları ayrı ayrı paketleyip kargoluyor. Bu yüzden gümrüğe takılma gibi bir olay yok. Zorluk elimize ulaşma süresi derseniz; 3 gün içinde ülkeye giriyor ve PTT nin dağıtım şubesine gidiyor. Ondan sonrası bölgenizdeki PTT nin çalışma hızına bağlı olarak değişmekte ama eğer isterseniz PTT nin şubesine gidip elden teslim alabilirsiniz bütün oyunları.

ShopTo dan gelecek ürünlerde takılacak olan kutusu büyük olan şeyler ve 60 pound civarı veya daha pahalı olan ürünlerdir (ki DS3 bile geldiğine göre para mevzuuna takılmamak lazım fazla. Kutu büyük olmasın yeter)

Eğer 1 hafta beklememek için oyun başı 20-30 TL fark ödemek istemiyorsanız ShopTo yu kullanın

Açıkcası ben yurtdışı riskine güvenemiyorum.Herkese gelir, bana gelince aksilik olur korkusu var.Birde bütün oyunları ayrı ayrı yolluyorsa hepsine ayrı kargo ücreti mi?

• Tüm ürünler imza karşılığı teslim yöntemiyle geliyor. Yani gelip kapıya bırakılma kapıda kaybolma riski vb. şeyler yok. Eğer evde bulamazlarsa haber kağıdı bırakıyorlar. Bu haber kağıdı aracılığıyla PTT den gidip alınıyor ürünler.

Kargo ücretine gelince. Evet her ürün için ayrı kargo bedeli alınıyor. Ürün başı 3.5 sterlin (Oyunlarda böyle, paket boyutu değiştikçe kargo ücreti değişiyor.) Örneğin PES2009 PS3 platformu için ülkemizde spotçularda 80 TL ye satılırken ShopTo üzerinde kargo dahil 21.49 sterlin (55 TL) civarına geliyor. Aynı durum, ürünlerin çok büyük bir kısmında geçerli. Örneğin FIFA2009 için yine ülkemizde spotçulara 80TL ödemek gerekiyorken 25 sterlin kargo dahil (65 TL). Hele ki güncel oyunlar arasında fark 50 TL ye kadar çıkıyor. Yine de karar sizin tabi ki. Örneğin forumda sadece 1-2 aylık bir dönemde ShopTo dan 17.000£ gibi bir alışveriş yapıldı. Bu da artık nereye rağbet edildiğini gösteriyor gibi.

• quote:

Orjinalden alıntı: mcbtrcs

Tüm ürünler imza karşılığı teslim yöntemiyle geliyor. Yani gelip kapıya bırakılma kapıda kaybolma riski vb. şeyler yok. Eğer evde bulamazlarsa haber kağıdı bırakıyorlar. Bu haber kağıdı aracılığıyla PTT den gidip alınıyor ürünler.

Kargo ücretine gelince. Evet her ürün için ayrı kargo bedeli alınıyor. Ürün başı 3.5 sterlin (Oyunlarda böyle, paket boyutu değiştikçe kargo ücreti değişiyor.) Örneğin PES2009 PS3 platformu için ülkemizde spotçularda 80 TL ye satılırken ShopTo üzerinde kargo dahil 21.49 sterlin (55 TL) civarına geliyor. Aynı durum, ürünlerin çok büyük bir kısmında geçerli. Örneğin FIFA2009 için yine ülkemizde spotçulara 80TL ödemek gerekiyorken 25 sterlin kargo dahil (65 TL). Hele ki güncel oyunlar arasında fark 50 TL ye kadar çıkıyor. Yine de karar sizin tabi ki. Örneğin forumda sadece 1-2 aylık bir dönemde ShopTo dan 17.000£ gibi bir alışveriş yapıldı. Bu da artık nereye rağbet edildiğini gösteriyor gibi.

Kredi kartı yurtdışı alışverişi olduğu için herhangi bir komisyon yada benzeri bir kesinti yapıyor mu?

• Hayır o konuda herhangi bir kesinti olmuyor. Sadece şöyle bir durum var; Siteye üye olunduğunda 1 sterlin gibi bir ücret kartı doğrulamak için çekiliyor ve bu miktar 10 gün gibi bir süre içerisinde iade ediliyor. (Her ihtimale karşı sanal kart kullanmanızı tavsiye ederim yine de.)

Şunu da ekleyeyim + bir özellik olarak. Ürünü aldıktan sonra şirket kargoya ürünü teslim ediyor ve sizin cep teleonunuza bir kargo takip nosu geliyor. Bu no ile royal mailin sitesinden Türkiye'ye gelene kadar takip edebiliyorsunuz. Kargo Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra ise PTT nin sitesinden aynı kargo takip numarası ile ürününüzün nerede olduğunu görebiliyorsunuz. (..... overseas to Turkey gibi bi ibare çıkıyor Royal Mailin sitesinde ürün Türkiye'ye girmek için postalandığında)
  • Bence oyunlara ne kadar para verirsek verelim bu kimseyi ilgilendirmez.

İsteyen yurtdışından veya spotçudan alır , isteyen gider araldan alır. Sonuçta para benim , oyunu da kendime alıyorum. Birkaç kere bazı kişilerin "siz gidin oyunlara 200 tl para vermeye devam edin" , "180tl ye 3-4 oyun alacağıma xbox alırım" vs yazdıklarını görmüştüm. Resmen orjinal oyun alıyoruz diye dalga geçiyorlar. Peki güzel kardeşim bundan sana ne!? Bu seni neden rahatsız ediyor ?

Ben de gidip araldan oyun almıyorum ancak burada bu böyle bir açıp kimseye birşeyi kanıtlmamıza gerek yok
  • Orijinalin tadı başkadır. Aldığım oyunu severim, korurum. Birkaç kuruşluk DVD (!) gibi kenara fırlatıp atmam.
  • Aldığımız oyunun zevki o paranın hakkını veriyorsa bence hiç üzülmemek lazım bu konularda...veya düşünmemek
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeyazBüyü
    quote:

Orjinalden alıntı: ACND
    60, 70, 80 tl çok mu az?

Az değil ama aral'ın sattığı fiyatlara kıyasla o rakamlara oyun alabilmek gerçekten iyi.

+1907

quote:

Orjinalden alıntı: Doodlezz

Orijinalin tadı başkadır. Aldığım oyunu severim, korurum. Birkaç kuruşluk DVD (!) gibi kenara fırlatıp atmam.

kesinlikle katılıyorum

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.