Bir soruda gördüm netten araştırmama karşın net bir bilgiye ulaşamadım. Özne bir söz öbeğinden oluşmuştur. Var mı tek cümle ile akılda kalıcı bişey söyleyecek ?
özneyi karşılayan sadece bir kelime değil 1den fazla kelimeden oluşmussa ona özne söz öbeğinden oluşmuştur diyebiliriz.
quote:Orijinalden alıntı: Xapster Bir soruda gördüm netten araştırmama karşın net bir bilgiye ulaşamadım. Özne bir söz öbeğinden oluşmuştur. Var mı tek cümle ile akılda kalıcı bişey söyleyecek ? Teyzesinin kızı salonda attırmış. Yukarıdaki cümlede özne 'teyzesinin kızı' dır. Bu tek bir sözcükten değil birden fazla sözcükten oluşmuştur. Yani bir söz öbeğidir.
quote:Orijinalden alıntı: kratosburaq quote:Orijinalden alıntı: Xapster Bir soruda gördüm netten araştırmama karşın net bir bilgiye ulaşamadım. Özne bir söz öbeğinden oluşmuştur. Var mı tek cümle ile akılda kalıcı bişey söyleyecek ? Teyzesinin kızı salonda attırmış. Yukarıdaki cümlede özne 'teyzesinin kızı' dır. Bu tek bir sözcükten değil birden fazla sözcükten oluşmuştur. Yani bir söz öbeğidir. +1 daha başka bilinmeyenleri bulursan yorumlayalım
quote:Orijinalden alıntı: _GuMmY_ quote:Orijinalden alıntı: kratosburaq quote:Orijinalden alıntı: Xapster Bir soruda gördüm netten araştırmama karşın net bir bilgiye ulaşamadım. Özne bir söz öbeğinden oluşmuştur. Var mı tek cümle ile akılda kalıcı bişey söyleyecek ? Teyzesinin kızı salonda attırmış. Yukarıdaki cümlede özne 'teyzesinin kızı' dır. Bu tek bir sözcükten değil birden fazla sözcükten oluşmuştur. Yani bir söz öbeğidir. +1 daha başka bilinmeyenleri bulursan yorumlayalım Çekimli eylemlede problemlemim var onuda şöyle kısa bir örnek ile açılarsanız mutlu olurum