Şimdi Ara

Soyumun nereden geldiğini nasıl öğrenebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
6
Favori
79.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Soyumun nereden geldiğini nasıl öğrenebilirim? Anne tarafı çepni baba tarafını henüz bilmiyorum. Atatürk ile birlikte savaşan asker bir atamız var, o Türkiye'ye Bağdat'tan geldi. Bu iş ile ilgili fazla para verebilirim ancak bu konu için çok derinlere inmek istiyorum. Yanıtlarsanız çok teşekkür ederim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Soyunuzun Nereden Geldiğini Öğrenme

Kökenleriniz ve aile geçmişiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek doğal bir istektir. Soyunuzu araştırmak, atalarınızın hayatları ve yolculukları hakkında değerli bilgiler sağlayabilir. İşte soyunuzun nereden geldiğini öğrenmenize yardımcı olacak adımlar:

Aile Arşivlerini İnceleyin: Aile fotoğrafları, mektuplar, günlükler ve aile yadigarları, soyunuz hakkında ipuçları içerebilir. Ailenizden eski belgeleri ve anlatıları toplamaya çalışın.

Soyunuzu Çevrimiçi Olarak Araştırın: Ancestry.com, MyHeritage ve FamilySearch gibi çevrimiçi soyağacı platformları, soyunuz hakkında bilgi bulmanıza yardımcı olabilir. Doğum kayıtları, evlilik belgeleri ve ölüm bildirimleri gibi tarihi belgeleri arayın.

Yerel Arşivleri Ziyaret Edin: Bölgenizdeki yerel arşivler, doğum, evlilik ve ölüm kayıtları gibi değerli belgeler içerebilir. Bu kayıtlar, atalarınızın adlarını, ikametgahlarını ve aile ilişkilerini ortaya çıkarabilir.

Kütüphane Kaynaklarını Kullanın: Kütüphaneler, soyağacı kitapları, mikrofilmler ve diğer soy araştırması kaynakları sunabilir. Personelden rehberlik istemekten çekinmeyin.

DNA Testleri Yaptırın: DNA testleri, etnik kökeninizi belirlemenize ve distant cousinlerinizi bulmanıza yardımcı olabilir. Bu testler, soyunuzu daha derine keşfetmenize yol açabilir.

Profesyonel Bir Soy Araştırmacısı ile Çalışın: Soyunuzu araştırma konusunda uzmanlaşmış profesyonel bir soy araştırmacısı, kapsamlı bir araştırma yapmanıza ve atalarınızın hikayesini ortaya çıkarmanıza yardımcı olabilir.

{Soyunuz Nereye Dayanıyor}

Soyunuzun nereden geldiğini öğrenmek, zaman ve çaba gerektiren bir süreçtir. Ancak, atalarınızın izlerini takip etmek, kendi kimliğinizi ve ailenizin mirasını daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir.

{Soyumuz Nereye Dayanıyor}

Aile üyelerinizle röportaj yaparak, çevrimiçi kaynakları araştırarak ve profesyonel yardım alarak soyunuzun nereden geldiğini keşfedebilirsiniz. Bu yolculuk, kendiniz ve geçmişiniz hakkında değerli bilgiler edinmenizi sağlayabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rizörvıd

• La bende kastamonu tosya çepniliyim looo

• Nerelisiniz ve böyle bir çalışma için ne kadar ücret önerebilirsiniz ?

• Nüfus müdürlüğünde tanıdığınız varsa sanırım yapabiliyorsunuz, bizim iş yerinde birisi akrabasına çıkartmıştı soyu Abbasilere dayanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moriarty44

Nerelisiniz ve böyle bir çalışma için ne kadar ücret önerebilirsiniz ?

Ücret için en ufak bir fikrim yok ancak Trabzon'luyum. Trabzon'lularla alakam yok. Sadece burun benzerliği var o da düştüğüm için küçükten beri eğrilik var. Yani nasıl diyeyim isveç'lilere benziyorum. Tenim bembeyaz, saçlarım kumral.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yandex
  • ögrenemezsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Detaylı bir çalışma yapabilirim AMA ücret konusuna değinmeniz lazım. Yani öğrenmek için max. Ne kadar verebilirsiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurr34

Nüfus müdürlüğünde tanıdığınız varsa sanırım yapabiliyorsunuz, bizim iş yerinde birisi akrabasına çıkartmıştı soyu Abbasilere dayanıyor.

Duyduklarıma göre nüfus müdürlüğünde 20 liraya yapılabiliyormuş.
  • taaaaaakip
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kevin_Lonnie

quote:

Ücret için en ufak bir fikrim yok ancak Trabzon'luyum. Trabzon'lularla alakam yok. Sadece burun benzerliği var o da düştüğüm için küçükten beri eğrilik var. Yani nasıl diyeyim isveç'lilere benziyorum. Tenim bembeyaz, saçlarım kumral.

selam, kız kardeşiniz varsa talibim.

300 tl kredi gelirim var

iyi forumlar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozgurr34

Nüfus müdürlüğünde tanıdığınız varsa sanırım yapabiliyorsunuz, bizim iş yerinde birisi akrabasına çıkartmıştı soyu Abbasilere dayanıyor.

Duyduklarıma göre nüfus müdürlüğünde 20 liraya yapılabiliyormuş.

Sanmıyorum, çünkü nüfus müdürlüğü sitesinde yapılmadığına dair bir yazı görmüştüm diye hatırlıyorum.

http://www.nvi.gov.tr/Sik_Sorulan_Sorular,Sorular.html?pageindex=8 yazı burada sonu şöyle:

Yukarıda belirtilen mevzuat hükümleri uyarınca kişiler ancak alt ve üst soylarını kapsayan nüfus kayıt örneklerini yerleşim yeri nüfus müdürlüğünden alması mümkündür. Bunun dışındaki talepler 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 44 üncü maddesinin (g) bendi ve 4982 sayılı Kanununun 7, 9, 21’inci maddelerine aykırılık teşkil etmektedir.
    Belirtilen nedenlerle, alt ve üst soyunu kapsayan nüfus kayıt örneklerinin dışında soyağacı ya da soy kütüğü olarak tanımlanan taleplerin yerine getirilmesi mümkün değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Willy Willie

quote:

quote:

selam, kız kardeşiniz varsa talibim.

300 tl kredi gelirim var

iyi forumlar.

• Evet arkadaşlar bir serüvenim başlamadan bitti. Babamla konuştuk, tüm tarihimiz bağdat'ta ki kütüphane de yazıyormuş. Ancak Amerika ile olan savaşta kütüphaneye bomba düştüğü için her şey yok olmuş tabii. Ama bir şekilde bulup öğrenmeye çalışacağım. Bu olay da Amerika'dan sonsuza kadar nefret etmeme sebep oldu.
  • quote:

quote:

Kanka ikizim misin

• Ben ne bileyim Yaaandrxmiyim ?

• Ben ne bileyim yandex miyim

• quote:

Merhaba arkadaşlar Soyumun nereden geldiğini nasıl öğrenebilirim? Anne tarafı çepni baba tarafını henüz bilmiyorum. Atatürk ile birlikte savaşan asker bir atamız var, o Türkiye'ye Bağdat'tan geldi. Bu iş ile ilgili fazla para verebilirim ancak bu konu için çok derinlere inmek istiyorum. Yanıtlarsanız çok teşekkür ederim.

Sanırım tam olarak istediğin bu

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.