Şimdi Ara

Söylenti: PlayStation 5 ve Xbox Series X GPU Teknik Özellikleri Sızdırıldı (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
1
Favori
3.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam şu haberin içeriğinin mealini yapsanız da biz de anlasak yükselen sayıların iyiye işaret olması dışında hiçbir şey anlamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 tane standart ps4 fark var ama resmi açıklama olmadan hemen atlamamak lazım. Ama xbox one ps4 arasındaki rekabet daha doğrusu xbox ın ezilmesini unutmak lazım. Microsoft akıllanmış.

< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Philipp_Plein

RIP SONY
    PS3 döneminde sanırım dünyanın en sıkıntılı konsol donanımı olan PS3'ün, çok ileride olan rakibine sonradan geliştirdiği oyunlar ile nasıl yetiştiğini düşününce yorumun baya komik. PS platformunu Exc oyunlardan vazgeçmeden öldüremez rakibi. Yani o kadar sıkıntılı bir makineye rağmen o döenmde RIP olmadıysa, havada bulut sen rip'i unut.

Bakın mesela OneX şu an dünyanın en güçlü konsolu ve 2 yıldan uzun süredir piyasada olan bir konsol, buna rağmen son rakamlara göre PS4 100 milyonlara dayamıştı. Bu hava civalar en fazla birkaç demirbaş Exc oyun fragmanına kadar sürer yani anlayacağınız.

Diğer yandan PC her zaman Xbox için bir alternatif. Aynı oyunlar her platforma çıkıyor. Eğer donanım farkı olursa ve fiyatı da yüksek olursa Xbox'ın, o zaman benzer bir masrafla PC güncelleme yoluna gidilebilir. Xbox daha çok bundan kaybediyor zaten, PC - Xbox mantıksız bir ikili, PC - PS mantıklı bir ikili.

• Kaç gündür Resetera ve Neogaf bu konularla yıkılıyor, her türden görüş var, aralarında insider oldukları tescillenmiş adamların mesajları var, güzel yorum getiren üyelerin mesajları var. Bunlar kaç gündür keyifle okuyor, bilgileniyoruz. Ancak benim kafamın takıldığı konu şu; MS E3 2019'da yeni nesil konsolumuz XOX'dan 4 kat daha güçlü olacak demişti. O ara forumda ısrarla sormuştum, bu konsol XOX'dan 4 kat daha güçlü demekle yeni konsolun 24 tf mu olacağını ima ettiler diye. Bazıları 24 tf olacak dedi, kimisi CPU ve GPU'yu kasdetmiyorlar dedi ama neyi kasdettiğini de yazmadan 24 tf güce akıllarınca gönderme yaptılar.

Aynı MS, VGA gecesi çıktı bu sefer konsolumuz XOX'dan 2 kat daha güçlü dedi. Yahu kardeşim daha bir kaç ay önce hiç bir açıklama yapmadan 4 kat daha güçlü diyerek, ortaya bombayı koyup kaçmadınız mı? Şimdi yine soruyorum, 2 kat güçlü derken yine tf olarak gücü mü işaret ediyorsunuz, yoksa CPU veya GPU'yu mu, cidden anlamıyorum? Bu soruyu soruyorum, çünkü okuduğum bazı kaynaklar bu gücün 12 tf değil, 10 tf civarı olduğunu yazıyor, oyun haberlerini ciddi takip edenler bunu muhakkak duymuşlardır.

Eğer böyleyse PS5'in şu an 9 tf olduğu yönündeki iddiaları da, bu açıklamam eşliğinde değerlendirin...

Gelelim Nisan 2019'da bir AMD çalışanı tarafından sızdırıldığı iddia edilen bilgilere. Buna göre RDNA temelli Zen 2 mimarili 56 CU bir GPU'dan bahsediliyordu. Bu GPU'nun da gücünü birileri bu tahminlere göre 12 tf olarak ilan etti, tabii saat hızları hesaba katılmadan, 10 tf olma durumu da var, saat hızına göre. Hangisinin doğru olduğunu bilmek pek mümkün değil. Sonradan ortaya çıktı ki, bu sözde sızıntıyı yapan, sözde insider tam bir Xbox fanı biriymiş, hatta ona sormuşlar, nedir bunun kaynağı diye bilmiyorum demiş, çıkmış işin içinden. Buyrun bu sızıntıyı yapan kişi hakkındaki yorumlardan bazıları

Twitter link and my comment aren't linked and are two separate things.
    No one has mentioned how many CU's they might have, Twitter user is a Xbox-fan first and foremost.
    Don't know where he got the info. from of said Tweet, yet it's why I posted it since it's interesting.

Bununla ilgili diğer haberleri aşağıdaki bağlantıdan okuyabilirsiniz...
    https://www.resetera.com/threads/ps5-and-xbox-series-speculation-launch-thread-ot9-for-flops-sake.162235/

Gelelim PS5'in gücü hakkındaki iddialara, bunların doğru olma ihtimalleri elbette var ama tersine yazılan bir çok şey de var, hatta Cerny gibi bir adamın açıklamalarına rağmen donanımsal RT desteği olmayacak diyenler bile var.

In terms of ray tracing, Mark Cerny has added a few more comments on how exactly the PS5 will deal with the cutting edge light technology. Speaking to Wired, the PS5 architect said that it is not a software-level fix. "There is ray-tracing acceleration in the GPU hardware, which I believe is the statement that people were looking for," says Cerny.

Şu açıklamaya rağmen hala donanımsal RT olmadığını iddia eden birileri var. Bunun açıklaması da şöyle, Sony Devkit'lerinde kullandığı sistemleri test eden yazılım Oberon yongaları test edemediğinden RT ve VRS'yi göremiyor, göremdiği için test sonuçlarına göre GPU'nun RT desteği yok diyorlar. Aynı yerden hareketle saat hızları devkitlerde düşük olan sistemler daha sonrdan yüksek saat hızlarına getirilerek gerçek güçleri ortaya çıkartılabilir. Bununla ilgili okuduğum en mantıklı yorum da şu idi;

Oberon leaks aren't completely telling the entire story. Maybe they did run with the 2019 PS5, but only for the dev kits because they were far enough along the design process that they may as well fab some and use the 2019 PS5 chips and overclock them as early, low power dev kits for the 2020 PS5. Which would explain the talk of Sony dev kits being more advanced and further along than MS ones. However their target specs are not Oberon at 2Ghz but something more like the XSX chip with 54CUs at lower frequency (something that makes far more sense for a retail box) but it is not as far along in development as the 2019 Oberon target chips and thus doesn't show up on these tests. This also explains why Oberon appears to be lacking things we know that are in the PS5 - such as RT and VRS.

Adam açık açık test yazılımının yetersizliğinden konuyu izah etmiş, tabii bunlar muhtemel senaryolar.

Herkes bir DF ve Eurogamer'dır kaynak gösteriyor, ya bunlar zaten aynı yayın kuruluşuna bağlı siteler. Bu adamlar nesil başında DX12'yi, Cloud Computing ile Crackdown'ın nasıl bir teknolojiyle geleceğini millete ballandıra, ballandıra anlatan siteler, hatta Tomb Raider'ın süresiz exc. olduğunu iddia edenler de bunlardı, kaynağınıza fazla güvenmeyin derim.

Açıkçası MS'un birden fazla konsolla geleceğini biliyoruz. XSX 10 tf gücünde gelecek, PS5'in ya buna eşdeğer ya da %10-15 daha güçlü olacağını düşünüyorum. Resetera'da insider oldukları onaylanan kleegamefan'ın bir çok mesajında söylediği üzere, PS5 %10-15 daha güçlü ki bu adam cidden sağlam bir kaynak, dediğim gibi güvenirliliği kanıtlamış bir insider. Hatta o kadar yakınlar ki diyor, bazılarınız hhayal kırıklığına uğrayacaksınız...

So here is the deal.
    I specifically asked about general Teraflop performance about Scarlett and PS5.
    He said " from what I know, both final console should have double digits TF."
    .....keep in mind, this conversation was in late June, after AMD already outlined 5700 and 5700xt were shipping July 7th.....
    So then I specifically said."well that would mean greater performance than the new AMD Navi GPUs right?"
    ....he nodded his head yes!
    Now don't shoot me.....I'm just the relay guy... I am not sure how they can ship that much power in a console form factor/price...
    Don't @me

Başka bir mesajı daha

PlayStation 5 is supposedly slightly more powerful than the Xbox Scarlett.
    Slightly.

Benim bunlardan anladığım şu, her iki konsol aşağı yukarı benzer güçte gelecek. Ve MS'un söylediği hiç bir şeye inanmayın, çünkü bu adamlar cidden büyük yalancı. E3'te 4 kat güçlü, VGA'da 2 kat güçlü, yarın öbür gün de, ya aslında konsolumuz 10 tf derlerse, sakın şaşırmayın. Daha yeni nesile ait ilk oyunlarının bile PC'ye geleceğini açıkladılar. Bu açıdan Xbox artık bir konsol olarak değil, bir servis olarak değerlendirilmelidir.

Muhtemelen 6 Ocak'taki CES'te PS5 hakkında bir şeyler duyarız, asıl açıklamalar için bence hala Şubat ayındaki Playstation Experience'i beklememiz gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 31 Aralık 2019; 22:23:49 >

• Kusura kalma da ama ResetEra da ki fan yorumlarını sıralamışşsın burda . Adam birinden duymuş da iki konsol da iki haneli olacakmış falan. Burda adamların elinde,her iki konsola uygulanan test sonuçları ve detaylı donanım bilgileri var.

İnş. bi mucize olurda Sony bunları terse yatırır yoksa hal vahim.

• Digital Foundry cihazlarda yer alan donanımların birkaç yıllık bir çalışmanın sonucu olduğunu ve şu anda saat hızları dışında bir değişim yaşanmasının mümkün olmadığını belirtiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Metal-Gear

PS3 döneminde sanırım dünyanın en sıkıntılı konsol donanımı olan PS3'ün, çok ileride olan rakibine sonradan geliştirdiği oyunlar ile nasıl yetiştiğini düşününce yorumun baya komik. PS platformunu Exc oyunlardan vazgeçmeden öldüremez rakibi. Yani o kadar sıkıntılı bir makineye rağmen o döenmde RIP olmadıysa, havada bulut sen rip'i unut.

Bakın mesela OneX şu an dünyanın en güçlü konsolu ve 2 yıldan uzun süredir piyasada olan bir konsol, buna rağmen son rakamlara göre PS4 100 milyonlara dayamıştı. Bu hava civalar en fazla birkaç demirbaş Exc oyun fragmanına kadar sürer yani anlayacağınız.

Diğer yandan PC her zaman Xbox için bir alternatif. Aynı oyunlar her platforma çıkıyor. Eğer donanım farkı olursa ve fiyatı da yüksek olursa Xbox'ın, o zaman benzer bir masrafla PC güncelleme yoluna gidilebilir. Xbox daha çok bundan kaybediyor zaten, PC - Xbox mantıksız bir ikili, PC - PS mantıklı bir ikili.

Alıntıları Göster
    Eğer XSX bu kadar güçlü ise şayet az evvel Amazon dan bi PC toplamaya kalktım üç aşşağı beş yukarı fiyat 1.500€ üstü. Bi alternatif olduğu gerçek ama tuzlu versiyonu.

Artı olarak herkesin unuttuğu bişey var. Herkes hep Sony'nin exc.leri var diyor. Ya bu adamlar da çok sağlam oyunlarla gelirlerse,birde donanımda daha üstün olurlarsa o zaman kim neye nasıl bahane bulucak merak ediyorum.

Sırf Sony'ye kaptırdıkları 360 oyuncularının tamamını geri alsalar,Sony'ye ecel teri döktürmeye yeter. Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: FCKöln

Kusura kalma da ama ResetEra da ki fan yorumlarını sıralamışşsın burda . Adam birinden duymuş da iki konsol da iki haneli olacakmış falan. Burda adamların elinde,her iki konsola uygulanan test sonuçları ve detaylı donanım bilgileri var.

İnş. bi mucize olurda Sony bunları terse yatırır yoksa hal vahim.
    Geçen senin bana verdiğin linkten alınmış mesajlar bunlar

Ve kleegamefan adlı üyenin mesajları bu üyenin insider oldugu tasdikli.

Sen örnek verirken kanıt oluyorda başkası yazarken neden fan yorumu oluyor

Ayrıca DF ve Eurogamer da resetera nın bu konusuna göre haber yaptılar.

Senin bakış açına göre DF ve Eurogamer da fan yorumlarını okuyup haber yapıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozi_41

Geçen senin bana verdiğin linkten alınmış mesajlar bunlar

Ve kleegamefan adlı üyenin mesajları bu üyenin insider oldugu tasdikli.

Sen örnek verirken kanıt oluyorda başkası yazarken neden fan yorumu oluyor

Ayrıca DF ve Eurogamer da resetera nın bu konusuna göre haber yaptılar.

Senin bakış açına göre DF ve Eurogamer da fan yorumlarını okuyup haber yapıyor.

Alıntıları Göster
    Bunun Klee ile alakası yok. Attığı mesajda adam hayal kurup 2019 için hazırlanmış PS5 donanımı demiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hell-Riegel

Hocam şu haberin içeriğinin mealini yapsanız da biz de anlasak yükselen sayıların iyiye işaret olması dışında hiçbir şey anlamadım
    Meale gerek yok.Bahsedilen gibi gelirse, xbox konsolu grafik olarak daha üstün olacak.
  • Ben M.Sıfır a anlattım ama cevap vermedi. 40 dolar ortalamadan 1 exclusive oyunun 10 milyon adet sattığını düşünün Sony bu oyundan 400 milyon dolar kazanıyor . Bu oyunu alan 10 milyon kişiden yarısı bu oyun için konsol alsa 200 dolar * 5 milyon = 1 milyar dolar eder. Bu adamlar her sene ortalama 5 - 6 tane exclusive oyun çıkarıyor. E he çarpın bunları 5-6 ile.. Bir de kalkmış bize exclusive oyun konsol sattırmaz, para kazandırmaz diyor. Yaw Gears of war, halo, fable için üç defa X360 aldım ben ( RROD yüzünden ).. Nasıl sattırmaz. Uncharted için PS3 aldım. Bayonetta 3 için Switch i elimde tutuyorum. Ha diyor ki Sony konsollarında Exc. oyunlar çok satmıyor. Yaw Geow ve Halo satışlarına bak o zaman. X360 MS in kral olduğu dönemlerden birisiydi. Orada 10 milyondan fazla satabilmiş mi ? E he yok satamamış.. He bunları yazdım cevap vermedi. Ya da veremedi. Kardeşim EXC oyun şaaaaaaaarrrrrttttttt. Konsol için şart. Ben bu nesil başında Xone aldım. Baktım bütün oyunlar PC ye geliyor sattım. PS4 PC Switch ile gidiyorum. Hadi Switch lüks de. PC PS4 ağırlıklı gidiyorum. Arkadaşlar da yazmış. PC Xbox mantıklı bir ikili değil. Ama PC PS mantıklı bir ikili.

• mehmetalpertr kullanıcısına yanıt
    İlk cümleyi okudum sadece.
    Sence direkt tüm para mı gidiyor?

• Şunu da not düşeyim, yarın öbür gün eşit güçte konsollar gelince bu sefer, Xbox'ı parlatma sevdasında olan kitlenin GCN2, RDNA karşılaştırması yaparken görürseniz sakın şaşırmayın. Biz bu kitleden zamanında az esRAM, DX12, Cloud Computing övgüleri ile dolu mesajlar okumadık...
  • Görünen o ki PlayStation cephesi maliyeti düşünüp ortalama bir cihaz çıkaracak. Playstation neticede dünya markası. Her eve girmiş bir konsol. Bu sebeple bu pazarı kaybetmek istememiş. Bugün bakıldığı zaman bir baba oğluna karne hediyesi olarak playstation alıyor bunu kaybetmek istememiş haklı da.

Fakat Microsoft bu problemi Lockhart ile çözmeyi planlamış. Ucuz maliyetli ortalama bir cihaz ile Fortnite ve Pubg tayfasını memnun edecek bir cihaz ile her eve girme noktasında adım atacak.

Series X ise tam manasıyla Hardcore bir konsol ve ağır abilere hitap edecek Most Power Full.. Microsoft bana göre akıllıca bir hamlede bulunmuş burda.

PlayStation'ın bu kadar güç farkı ile çıkması hayran kitlesinin moralini bozacak orası kesin. Ama dediğim gibi maliyeti ve pazarı elinde tutmak için buna başvurmuş olabilir. Doğrumu yapmış yanlış mı orasını ilerleyen zamanlarda göreceğiz..

Series X den 100 dolar aşağıda çıkmasını ön görüyorum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTower_35 -- 1 Ocak 2020; 0:22:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orjinalden alıntı: Gunpower-storm

İlk cümleyi okudum sadece.
    Sence direkt tüm para mı gidiyor?

Bir zahmet gerisini de okuyuver be kardeşim. Tabii ki o oyunun maliyeti vs vs vardır. Ama Konsolunda maliyeti var. Her şeyin maliyeti var. Ama bu M. Sıfır ın EXC oyun kazandırmaz yada konsol sattırmaz argümanına açıklık getirmez. Ya da onu haklı çıkarmaz. Aksine benim söylediklerimi bir düşünmeli.

• Ben sizdirilan bilgilerin dogru oldugunu dusunmuyorum..bu denli guc farki olmasina sony musade etmez..ayrica stadia gibi gecen sene duyrulmus ne idigu belirsiz garip stream tabanli bir konsolun bile 10.2tf gucu bulunurken sony ps5 in 9.2 gibi komik bir degerle gelmesi akil kari olmaz..

Bu denli guc farki ciddi bir perfomans demektir..cozunurluk te,fps de,kaplamalar da vs herseyde kendini belli eder..bu denli guc farki olursa sony i ozel oyunlarida kurtaramaz..gecen nesil bircok 3.parti oyun oynayan insan guc farkindan dolayi ps4 u tercih etti ki hakli olarak daha iyisinde daha performansli oynamak varken neden kotude oynayayim dusuncesi ile ps4 tercih edildi..sony de bunun farkindadir..oyuzden kesinlikle sony nin 9.2 (ms nin 12 geldigini dusunursek) ile gelecegini dusunmuyorum..

Benim dusuncem ms daha guclu ciksada aralarinda cok cok az bir performans farki olacaktir..ama temennim gercek bir 4k@60 fps high ultra kalite gormek istiyorsak ozellikle acik dunya oyunlarinda iki konsolunda 10+ tf gucunde gelmesi gerekir..

• Bazı arkadaşlar beni tam olarak anlamadılar sanırım. İnsanlar Pc toplamak yerine, bir sürü ufak tefek ayarla uğraşmak yerine, 4k 60 fps veren birde bunu Pc toplamaktan daha ucuz veren bir sistem varsa onu alır geçer. Tabi ki özel oyun olmalı konsolu konsol yapam etmenlerden birisidir ama Microsoft özel oyun kavramına Pc'yi de dahil etti. Halo Infinite'yi oynamak istiyorsan ya Xbox alacaksın ya da Pc toplayıp Windows alacaksın, birde üstüne Gamepass alacaksın. Gamepass'i aldın demi orada Microsoft seni (Netflix'in yaptığı gibi) yakalayacak sürekli güncel tuttuğu oyunlarla seni platformdan koparmayacak. Adamlar kaç tane stdüyo aldı, yatırım yaptı ve böyle güzel bir platformun tutmama gibi bir durumu gözükmüyor.

Tabi ki Playstation'da alacağız yeni nesilde pas geçecek değiliz, benim tek sıkıntım oyun ve konsolun fiyatıyla. Düzeltirsin bu oyun ve konsol fiaytlarını, ülkemizi kapalı kutu yapıp bize özel oyun fiyatı uygularsın senin platformuna severek gelirim, oynarım oyunlarını beğenirim veya beğenmem ama sonuçta paramı harcarım. Şu anda da zaten Ps4'üm var Gow'un fiyatı 60 tl'ye düştü aldım, Spider Man 84 tl'ye düştü aldım, Uncharted aldım, Last of Us aldım. Niye aldım çünkü fiyatları asıl olması gereken fiyata gelince aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 31 Aralık 2019; 23:54:1 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.