Şimdi Ara

Soy Araştırmak, DNA Testi, Soy Kütüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba. Ben Ahmet. Son birkaç gündür soy araştırmasına ve soyumun kökenine inmeye çalışıyorum. Fakat şuan ailemden duyduklarım dışında kısacası ciddi hiçbir yanıt bulamadım. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Amacım geçmişte atalarımın nerelerden nerelere göç ettiklerini, nerede ikamet ettiklerini, aşiretlerinin adı vb. bilgilere sahip olabilmek. Gerçekten bana yardımcı olabilecek olan birisine konuyu ayrıntılarına kadar açmak istiyorum. Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetustun

Öncelikle herkese merhaba. Ben Ahmet. Son birkaç gündür soy araştırmasına ve soyumun kökenine inmeye çalışıyorum. Fakat şuan ailemden duyduklarım dışında kısacası ciddi hiçbir yanıt bulamadım. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Amacım geçmişte atalarımın nerelerden nerelere göç ettiklerini, nerede ikamet ettiklerini, aşiretlerinin adı vb. bilgilere sahip olabilmek. Gerçekten bana yardımcı olabilecek olan birisine konuyu ayrıntılarına kadar açmak istiyorum. Saygılarımla.

Osmanlı arşivlerinde kayıtlıdır hocam, dolaylı yoldan öğrenebilirsiniz. Ama ne kadar geçmişi bulursunuz bilmem. Ben 1600'lere kadar bulabildim.
  • National geographic sitesinde genom bölümü vardı şu an duruyormu bilmiyorum. Oradan bir test kiti satın alıyorsunuz gelen tüpe ağız içi kıl yada deri parşçası koyuo gönderiyorsunuz. Onlar geniş tarihlerde göç yollarınızı söyleyebiliyor. Mesela ataların 5 bin sene önce şu bölgeden geçmişler vs. yada şu halkla bağınız var gibi. yakın tarih için ise arkadaşın söylediği gibi osmanlı arşivi
  • Sağolun arkadaşlar yardımlarınız için. Bir de birşey daha soracağım. Ben bakanlığa veya nüfus il müdürlüğüne dilekçe yolu ile başvurup, bu konuda bir talepte bulunsam bana karşılık verilir mi? Bu işi ciddiye almak istiyorum da.
  • Ben şahsen denemistim, ama malesef mahkeme karari gerekiyor dediler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.