Şimdi Ara

Sovyetler nasıl yıkıldı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
1
Favori
6.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir doktorla çobanın aynı maaşı alması normal mi sizce ?

Kapitalist ABD ve özellikle parasıyla her kapıyı açan İsrail'in komünizmle yönetilmemesi onlara ne kaybettiriyor sizce ?
  • SSCB hakkında ayrıntılı bilgi

http://tr.wikipedia.org/wiki/SSCB

SSCB wallpaperı isteyen varsa pm atabilir.
  • Talep yüzünden yıkıldı,,,
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuintu

bir doktorla çobanın aynı maaşı alması normal mi sizce ?

Kapitalist ABD ve özellikle parasıyla her kapıyı açan İsrail'in komünizmle yönetilmemesi onlara ne kaybettiriyor sizce ?

sence aynı maaşı mı alıyor, inanıyor musun buna. yanlış anlama sosyalizm propagandası yapmıyorum

ola yşudur bak

sosyalist olarak yönetilmeyen türkiye de milletvekili maaşı 10000 tl ye yaklaşırken, eşek gbi çalışan işçi 800 tl alıyor
    sosyalist bir düzende millet vekili 6000tl alırken işçi 2000 tl alıcak veya 1500 tl neyse hakkı o

gerçekten cahil insanlar doktorla işçinin maaşını aynı sanıyorlar gülüyorum kusura bakma kardeşim mantığını kullanır mısın

abd ve israil kapital düzenin kurucusu zaten kardeş, kapitalizmin onlara kazandırdıkları farklı bize kaybettirdikleri farklı
    bizler kapital sahiplerinin kölesiyiz (türkiye gibi ülkeler yani) abd her türlü kazanacak, ama türkiye böyle giderse her zaman kaybeder

sosyalist olalım demiyorum ama emekliye %2 zam yapılırken emekli çocuğunun harcına %100 zam yapabilen bir sistem var bu bize çok şey kaybettirir israil in canı cehenneme.

• quote:

Orijinalden alıntı: UR

quote:

Orijinalden alıntı: ByMeanMachine

Lenin in bir sözü vardır moskovaya coca cola yı soktuğunuz an sovyetler yıkılır diye..Ve coca cola ameriknın dayatmasıyla leninden sonra moskovaya girmiştir ve dışa bağlı olmuştur..Buda en küçük açıklamasıdır.Dışa bağlı kalmak ve yıkılmak..Ayrıca Nazım Hikmet'in eserleri sovyetlerde yasaklanmıştır çünkü Nazım stalinin ve rusyadaki sosyalizmin en büyük düşmanı olan bir sosyalistti..

Sanmıyorum bir Coca-Cola ile devlet yıkılacağını.Ama zayıflar o ayrı.Şu an biz de bu durumda değil miyiz ? Dönere dürüme ıyyy diyen tiki qHeNçLiHiMiS Mek Danıldslarda Börgır Kinglerde Kentaki Fırayd Çikınlarda ne idüğü belli olmayan nasıl pişirildiği belli olmayan hangi koşullarda pişirildiği belli olmayan ürünler löp löp götürüyor.Peki bu hamburgerin çok güzel olmasından mı ? Hayır özentilikten.Ama bugün yarın ben Hamburger Kralı , Uğur Bey veya İstanbul Kızarmış Tavukları diye bir yer açsam millet bana oturma organlarıyla güler.Ağlanacak hâldir ki bunların anlamları da çok farklı değildir bu yazdıklarımdan.Bilmiyorum bunları neden yazdım.Her fırsatta yazıyorum işte bir kişi bir kişidir,biinçli kişidir.

Arkadaşım coca cola sadece bir örnekti yani dışa bağlı olmak anlamında.Tabi bu bağlılık daha da ileri gitmiş ve sovyetlerin çöküşü hızlanmıştır tabi bu nedenlerden sadece biri.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Answér

quote:

Lenin in bir sözü vardır moskovaya coca cola yı soktuğunuz an sovyetler yıkılır diye..Ve coca cola ameriknın dayatmasıyla leninden sonra moskovaya girmiştir ve dışa bağlı olmuştur..Buda en küçük açıklamasıdır.Dışa bağlı kalmak ve yıkılmak..Ayrıca Nazım Hikmet'in eserleri sovyetlerde yasaklanmıştır çünkü Nazım stalinin ve rusyadaki sosyalizmin en büyük düşmanı olan bir sosyalistti..

evet yukarda da bnm söylediklerimi yazmışsn ztn.

ne denebilirki sovyetlerin tek yıkılmasının sebebi yanlış sosyalizm uygulanması, KÜBA YA BİR KEZ DAHA HAYRANIM

TEK BAŞINA ABD YE KAFA TUTUO, TAMAM HAMBURGERİ YOK AMA EĞİTİM PARASIZ, SAĞLIKTA 1. CİLER.

BİZ KAPİTALİSTİZ BİZİM NEYİMİZ VAR. ABD UŞAKLIĞI YAPMAK DIŞINDA. AMA KÜBA DİNSİZ TABİ OLMAZ.

kübalıların geneli ateist mi takılıyor ya?bilmiyordum bunu...

• ömrünü doldurdu ve yıkıldı işte kısacası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khán

quote:

quote:

ne denebilirki sovyetlerin tek yıkılmasının sebebi yanlış sosyalizm uygulanması, KÜBA YA BİR KEZ DAHA HAYRANIM

TEK BAŞINA ABD YE KAFA TUTUO, TAMAM HAMBURGERİ YOK AMA EĞİTİM PARASIZ, SAĞLIKTA 1. CİLER.

BİZ KAPİTALİSTİZ BİZİM NEYİMİZ VAR. ABD UŞAKLIĞI YAPMAK DIŞINDA. AMA KÜBA DİNSİZ TABİ OLMAZ.

tabikide hayır ama cahiller öyle sanıyor

orda tam laiklik var. isteyen dinini yaşabiliyor çok rahat. ama orda şu engelleniyor, deniz feneri gibi soyguncular din die halkın parasını almıyor

bunun sosyalist düzende olmaması da bazılarının işine gelmiyor, o yüzden tutturmuşlar dinsizlik die birşey

• Sosyalizmde devlet halkı sömürdüğü ve paşalar gibi yaşadığı için yıkıldı.Devlet denilen kurum olduğu sürece insanların hepsini mutlu etmenin yolu yoktur.Burada sosyalizm naraları atmanın, kahrolsun kapitalizm demenin gereği yok.Bir tarafı mutlu etmeye çalışırken diğer taraf mutsuz olacaktır.Çünkü her şeyin bi karşıtı olduğu bir sistem bu.Çünkü insanlar kendi kendini yönetme diye tabir edilen demokrasiyi desteklediği sürece devlet varolacaktır ve insanlar arası eşitlik sağlanmayacaktır.Türk milleti için de devlet çok önemli bir olgu olduğu için kimse kolay kolay eşitlik-özgürlük beklemesin.İster kapitalizm olsun ister sosyalizm, kazanan sürekli devletin başında olan insanlar olur.Bu her yerde böyledir.Siz hala sizi kurtarabilecek, halka hak ettiği gibi davranabilecek, herkese eşit mesafede davranan bir devlet isteyin.Onun hayalini kurun..Eğer ciddi manada kendi kendinizi yönetmek istiyorsanız bilmelisiniz ki "devlet" bunu size vermeyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDefinition! -- 8 Ağustos 2009; 21:33:59 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

orda tam laiklik var. isteyen dinini yaşabiliyor çok rahat. ama orda şu engelleniyor, deniz feneri gibi soyguncular din die halkın parasını almıyor

bunun sosyalist düzende olmaması da bazılarının işine gelmiyor, o yüzden tutturmuşlar dinsizlik die birşey

imam os... cemaat sı...derler.bence bu laf sol kesim için söylenmiş olabilir.

edindiğim bilgilere göre komunizmin kurucusu olan KARL MARX bi ateistti.ama komunizm ile dini hep ayrı tutmuştur.ama onun izinden giden daha doğrusu gittiğinin sanan bir çok sosyalist kişi sosyalist olmanın şartlarından biri olarak ateist olmak olduğunu düşünüyor.

yanılıyor olabilirim.

• amerikan rüyası..
    filmlerde gözlerine sokuldu amekika uygar ülke herkes bahçeli evde oturuyor herkesin arabası var laylaylom.biz eşek gibi çalışıyoruz devlete gidiyor...
    gördüler sonra amerikan rüyasını...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

imam os... cemaat sı...derler.bence bu laf sol kesim için söylenmiş olabilir.

edindiğim bilgilere göre komunizmin kurucusu olan KARL MARX bi ateistti.ama komunizm ile dini hep ayrı tutmuştur.ama onun izinden giden daha doğrusu gittiğinin sanan bir çok sosyalist kişi sosyalist olmanın şartlarından biri olarak ateist olmak olduğunu düşünüyor.

yanılıyor olabilirim.

Marx'ın dine karçı çıktığı nokta dinin afyon tarafıdır.
    Örneğin insanların bir çoğunun dünyada uğradığı haksızlıkları dünyada almaya çalışmayıp ahirete bırakması gibi.

• Hala sovyet sistemini savunan insanlar var ya... Gercekten burada konusanlarin yarisi hayatinda hic kitap okumamis.

Arkadaslarim bizler cok iyi biliyoruz sovyet ordusunun nasil musluman kiyimi yaptigini.... nasil turk kiyimi yaptigini.... azicik belgesel okuyun... kitap okuyun da....

komunizmin ne kadar zararli oldugunu gorun... ozellikle biz muslumanlar icin.... halk acti ve perisandi be....

adamlar en sonunda isyan ettiler... hakliydilarda.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: FAZLIKAZAK

Hala sovyet sistemini savunan insanlar var ya... Gercekten burada konusanlarin yarisi hayatinda hic kitap okumamis.

Arkadaslarim bizler cok iyi biliyoruz sovyet ordusunun nasil musluman kiyimi yaptigini.... nasil turk kiyimi yaptigini.... azicik belgesel okuyun... kitap okuyun da....

komunizmin ne kadar zararli oldugunu gorun... ozellikle biz muslumanlar icin.... halk acti ve perisandi be....

adamlar en sonunda isyan ettiler... hakliydilarda.....

Evet biz cahiliz kitap okumadık nerden bilelim.
    Kominizm iğrençtir kapitalizm gibisi var mı?
    Madem müslümansınız ve çok kitap okumuşsunuz umarım şeyh bedrettinide okumuşsunuzdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukubi1907 -- 9 Ağustos 2009; 5:18:01 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tuintu

bir doktorla çobanın aynı maaşı alması normal mi sizce ?

sence aynı maaşı mı alıyor, inanıyor musun buna. yanlış anlama sosyalizm propagandası yapmıyorum

ola yşudur bak

sosyalist olarak yönetilmeyen türkiye de milletvekili maaşı 10000 tl ye yaklaşırken, eşek gbi çalışan işçi 800 tl alıyor
    sosyalist bir düzende millet vekili 6000tl alırken işçi 2000 tl alıcak veya 1500 tl neyse hakkı o

gerçekten cahil insanlar doktorla işçinin maaşını aynı sanıyorlar gülüyorum kusura bakma kardeşim mantığını kullanır mısın

abd ve israil kapital düzenin kurucusu zaten kardeş, kapitalizmin onlara kazandırdıkları farklı bize kaybettirdikleri farklı
    bizler kapital sahiplerinin kölesiyiz (türkiye gibi ülkeler yani) abd her türlü kazanacak, ama türkiye böyle giderse her zaman kaybeder

sosyalist olalım demiyorum ama emekliye %2 zam yapılırken emekli çocuğunun harcına %100 zam yapabilen bir sistem var bu bize çok şey kaybettirir israil in canı cehenneme.

madem öyle bayan Rus doktor mühendis arkadaşlar(!) neden Türkiye'ye çalışmaya geliyorlar? Küba neden açlıktan ölüyor?

bizim memleketteki düzeni sana kimse savunmadı ki ? ama 50 senedir açlıkla boğuşan Küba gibi bir ülkeyi yere göğe sığdıramamak da akıl kârı değil.

bahsettiklerin sadece sosyalist düzenin vadettiği şeyler, gerçekte olan şeyler değil. hangi sosyalist ülke refah içinde şuan?

• The Answér Bir Bakıma Haklı,Sovyetlerin Çöküş Nedeni Aslında Sosyalizm Oyunu Oynamasıydı,Yani Süre Gelen Rejim,Tam Olarak Bir Sosyalist Düzen Değildi,Bir Tür Baskı Düzeniydi.Partinin Adamıysan(Parti Dediğimde Şu: Sovyetler Birliğinde Tek Parti Vardı,Sovyetler Birliği Komünist Partisi=Kommunistiçeskaya Partiya Sovetskovo Soyuza),Onların Sözünden Çıkmıyorsan Tüm Kapılar Sana Açılıyordu,Tabi Birde Polit Büro Var O Ayrı Hikâye.Böyle Bir Düzen,Böyle Bir Anlayış Ayrım Demektir,İnsanlar Açlık,Sefalet veya Başka Bir Deyimle Sıradan,Vasat Altı Bir Yaşam Sürerken Bir Grup,Yukarıları,Tepeleri Ele Geçirmiş Sefa Sürüyordu.Bunun Yanında,Soğuk Savaşın Yükünü Daha Fazla Kaldıramadı SSCB.Tüm Dünya Kapitalist Düzene Doğru Yüzünü Çevirince Amerika Avantajlı Duruma Geçti,Tüm Küresel Düzen Onun İstediği Gibi Şekillendi.Amerika,Dünyada Herhangi Bir Ülkeye İstediğini Yaptırabilmek İçin Askeri Gücünün Yanı Sıra Ekonomik Gücüde Elde Etmiş Oldu Kapitalizm Sayesinde.Buna Karşılık Sovyetlerin Caydırıcılığı Daha Ziyade Askeri Güçten İbaretti,Bu Nedenle SSCB,Amerikanın Zamanla Dünya Üzerinde Etkinliğini Artırmasına,Köşe Başlarını Tutmasına Fazla Engel Olamadı.Tabi Batılı Ülkelerde Sovyetler Üzerinde Oyunlar Oynamadılar Değil,Aslında Kavramlar İçiçe Geçmiş Durumda.Örneğin Polonyalı Tersane İşçileri,Zamları,Kötü Koşulları Protesto Ederken Zorbalıkla Bastırıldılar Ama Bu Zorbalık O Meşhur "Dayanışma Hareketini" Hem Doğurdu Hemde Dahada Güçlendirdi.Biraz Eskileri Hatırlayan veya Okuyan Araştıran Varsa Bu Özgürlük Hareketini (Asıl Adı Dayanışma Sendikası)ve Lech Walesa'yı Hemen Hatırlar.Peki Bu Lech Walesa Ne Yaptı,Destek Bulabilmek İçin Papa'yı Ziyarete Gitti.Din Öğesinin Pek Sıcak Karşılanmadığı,Materyalist Anlayışın Baskın Olduğu Sovyetlerde Bu Ziyaret Rahatsızlık Yarattı Epey,Hatta Papa Komünist Anlayışı,Dünya Görüşünü Açıkça Eleştirmişti.(Hadi Bakalım Bilin Papa Suikasti Neden Olmuştur Sizce ve Kimler Yaptırmıştır).Son Dönemde Başa Gelen Gorbachev (Gorbaçov'da Diyebiliriz) Mevcut Düzenin Yürümeyeceğini,Halkı Bu Düzenin Çatısı Altında Tutamayacağını Anlayınca Bazı Radikal Değişikliklere Gitti,Soğuk Savaşı Bitirmek veya Etkisini Azaltmak İçin Amerika ile Nükleer Silahların Azaltılması Anlaşmasına İmza Attı,Ki Bu O Dönem İçin Büyük Olaydır.Gorbachev Ayrıca Ülke Yönetiminde Yeni Politikalar Ortaya Atmıştır (Glasnost (açıklık) ve perestroika (yeniden yapılanma)).Ancak Tüm Bunlar Sovyetlerin Kaçınılmaz Çöküşünü Engelleyemedi ve Bugün Hâla Soğuk Savaş Sonrası Tek Kutuplu Dünyada Köşeleri Kapma Savaşı Sürüyor,Görünen O ki Sürecekte....

Kusura Bakmayın Biraz Uzun Yazdım,Gecenin Köründe Yapacak Başka İşim Olmadığından Dolayı.Belki Çoğunuz Bunları Biliyorsunuz Ama Bende Gece Vakti,Biraz Derleme Yapıp Yazayım Dedim.

• sadece iç sebepler sonucu yıkıldığını düşünmek saflık olur...

tüm doğu avrupadaki bağımsız ülkelerin, sizin doktrinlerinizin altında ezilip, "eşitlik ve birliktelik" adı altında işgal edilmekten korktuğu için kendini sürekli sizin ülkenizden ve düşünce akımlarınızdan soyutlamaya çalıştığını düşünün. onların sürekli baskı altında olduğunu ve bu baskının sonucunda yardım talep edecekleri kapının sizin kapınız olmadığını düşünün.

komünist düzenin sonunu getiren en büyük etkenlerden biride budur. sovyetler "bakın biz artık komünist değiliz bizden korkmayın" mesajını vermek için kendi kendini yok etmiştir. sıkıştığı coğrafyadan bir adım daha ileri gidemeyeceğini anladığı için ve değişen dünyanın düzenine ayak uydurmak için kendini yenilemiştir.

ben gerçek sebebin bu olduğunu düşünüyorum.

küba meselesine gelince... gidip yaşamadan neyin ne olduğunu bilemezsiniz. insan yönetmek koyun çobanlığı yapmaya benzese de o kadar kolay bi iş değildir. tüm bireyleri memnun edecek bir sosyal düzen yoktur. yonetim sistemindeki insan kaynaklı çarpıklıkları önleyecek bir güçte yoktur. adım kadar eminim kübadaki insanlara sorduğunuzda "bu durumdan nefret ediyorum lanet olsun böyle yönetime" diyenlere rastlarsınız...

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BoZ- -- 10 Ağustos 2009; 8:49:55 >

• sovyetler 80'li yıllara kadar savunma ve uzay konularında ABD'nin önünde ilerliyordu. 80li yıllardan sonra doların hızlı değer kazanması rusları çok fakirleştirdi. balkanların zaten 200 yıllık problemidir bu batı kışkırtmaları. osmanlıyı parçaladıkları şekilde sovyetler birliğini parçaladılar.
    sebebi fakirlik. düşük yaşam standartları. sosyalizm herkese eşit yaşam vaadediyor bu nedenle hiçkimse lüks yaşayamıyor, herkes bizim devlet memurlarının hayatını yaşıyor. bir millet dayanabilir mi buna?

onun yerine başkalarının hakkını yerim, zengin olurum dediler ve kapitalizmi seçtiler.

rusya "federasyonu" hala devlet kapitalizmiyle yönetilir. sosyalist bir ülkedir. ama devlet kapitalisttir. istediğine para kazandırır, halka yedirmez. mafya devletin güçlü koludur. gestapo tarzı bir görev üstlenir.

Putin tam anlamıyla imparator'dur rusyada. adı farklıdır sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: The_Wade

quote:

insanlar sosyalizmi hak etmediği için, ve abd nin hamburgerine kot pantolonuna özendiği için

biraz sabır olsaydı şu insanlar...

tabi stalin in fln diktatörel faaliyetleri de var ama, asıl olan insanların hak etmeyişi sosyalizmi...

Hocam Mustafa Kemal Atatürk dahî bu ülkeye bazı şeyleri getirirken diktatörlük yaptı.

ilk kez duyuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: satoyama

özellikle 80 lerin sonuna doğru sovyet gizli servisleri önemli başarısızlıklar elde etti ama bunlar gizlendi adı üstünde gizli servisler, yani ilk önce gizli servisleri çöktü sonra devleti, sürekli bi kapışma ve bilgi yarışı vardı yani sovyetler daha büyük bi hezimete uğramadan kendileri kendi fişini çekti türkiyedeki koministlerin yüzünü hatırlar gibiyim zaten amerikanın düşman olarak şişirdiği boya ve pastan oluşan bi devletti ama ideolojileri çok yanlışlar yaptırdı çok canlar aldırdı dünyada

kadınlarının başka ülkelerde kendilerini satmasına göz yuman bi millet ama bunu yapamaycak devletler ve milletler ne hale gelir bilmem.. resmen nataşalar rusya ekonomisini düzeltti

Yahu benim mi,lyon dolarlık servetim olsa idi kapital dünyada kar üstüne kar koyar birde buna bir de fostirikten soğuk savaş düşmanı yaratırdım ki aynen RUsya gibi senelerce soğuk savaşın meyvesini yahudi sermayesine yaradı petrol şirketleri vs... bu hitler Almanyasından beri böyle bir vakitler Almanlarki ikinci dünya savaşı ile İsrail kuruldu Herzl iki milyon altınla alamadığı topraklara dediği gibi 50 Yılda İsraili kurdu, şimdide Düşman olarak müslümanlar gösteriliyor ki buda vaad edilmiş toprakların ele geçirilmesinde Rus komunizmiyle ele geçirilemeyen topraklar İslam terörü bahanesi ile temizleniyor...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.