< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bariscapt -- 29 Kasım 2020; 15:0:42 > |
SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (707. sayfa)

-
-
hocam true hd Dolby atmos un kayıpsız hâli. -
quote:
Orijinalden alıntı: bariscapt
İyi pazarlar bişi sorcam
Remux yüksek gb lı filmler izlerken filmin orjinalinde var sanırım yukarıdan aşağıdan siyah boşluklar bunları yok etme imkanı var mı tam ekran kullanmak istiyorumascept ratioyu değiştiremezsiniz ya da sağdan soldan kırpılmayı göze almanız lazım orijinali neyse öyle izleyin bunu yapan media playerlar var ama kayıp yaşatır size
-
Tşk 🙏quote:
Orijinalden alıntı: sadaysascept ratioyu değiştiremezsiniz ya da sağdan soldan kırpılmayı göze almanız lazım orijinali neyse öyle izleyin bunu yapan media playerlar var ama kayıp yaşatır size
Alıntıları Göster -
Tamam.
bende q80t tv ve q70 r soundbar var, tv Netflix uygulamasında destekleyen içeriklerde ATMOS yazıyor ama soundbarda yazmıyor. yazılım kaynaklı veya telif ile ilgili olabilir.
Amazon Prime ve apple TV atmoslu içeriklerde ise soundbarda atmos yazıyor ve alıyorum.
-
Eski kabloyu taktım paugge 2.0 olanı yapmaya devam ediyor. Hocam iade ettiğim q70r de tv ile q70r yi BT bağlayıp izlediğimde yapmıyordu bunda da yapmayacaktır. Bu q70r lerin hepsi hdmı arc sorunlu herhalde. Ama denerim. Yapmayacaktır bence.
-
quote:
Orijinalden alıntı: WatchAndLearnnEski kabloyu taktım paugge 2.0 olanı yapmaya devam ediyor. Hocam iade ettiğim q70r de tv ile q70r yi BT bağlayıp izlediğimde yapmıyordu bunda da yapmayacaktır. Bu q70r lerin hepsi hdmı arc sorunlu herhalde. Ama denerim. Yapmayacaktır bence.
dene yapmazsa
q70r de değil senin tv de sıkıntı var demekki.
bitek sen ve iki ayrı q70r de yaşadığına göre...
-
tv ye arc ile bağlı olup ta muteye aldığımda tv yi telefonla BT ile q70r ye bağlanıp müzik veya video açtığımda iade ettiğim üründe sorun olmuyordu. Bunda da olmaz. Ama tv den bişi izlerken arc veya optik ile çıtlamalar oluyor. BT bağlantıda q70r sorunsuz yani anlık ses kesilmesi oluyor sadece o da bt sürümü düşük diye olabilir 4.1 mi neydi sürümü. Biraz karışık anlattım ama anlamışsındır umarım hocam. Yani bunu da iade etsem yeni q70r alsam diyelim ( ki artık piyasada yok ) onda da olacak herhalde sorun artık tv de diye şüpheleniyorum yazılımlar uyuşmuyor veya bir yerlerde sıkıntı var tv nin anlamadım gitti. Yazılımsal bir sorun diye düşünüyorum mu9000 tv serisi ve q70r kullanan var mı bu forumda benden başka ? Varsa eğer onda sorun yoksa benim tv arızalı...En azından q70r ile uyumlu çalışmıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: WatchAndLearnntv ye arc ile bağlı olup ta muteye aldığımda tv yi telefonla BT ile q70r ye bağlanıp müzik veya video açtığımda iade ettiğim üründe sorun olmuyordu. Bunda da olmaz. Ama tv den bişi izlerken arc veya optik ile çıtlamalar oluyor. BT bağlantıda q70r sorunsuz yani anlık ses kesilmesi oluyor sadece o da bt sürümü düşük diye olabilir 4.1 mi neydi sürümü. Biraz karışık anlattım ama anlamışsındır umarım hocam. Yani bunu da iade etsem yeni q70r alsam diyelim ( ki artık piyasada yok ) onda da olacak herhalde sorun artık tv de diye şüpheleniyorum yazılımlar uyuşmuyor veya bir yerlerde sıkıntı var tv nin anlamadım gitti. Yazılımsal bir sorun diye düşünüyorum mu9000 tv serisi ve q70r kullanan var mı bu forumda benden başka ? Varsa eğer onda sorun yoksa benim tv arızalı...En azından q70r ile uyumlu çalışmıyor.
Evde başka tv varsa birde onunla dene ama dediğin gibi tv yada tvye bağladığın bir şey sıkıntı yapıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: fir3blad3Geldi sonunda Samsung HW-Q70T . 4000 TL ye çıkmış fiyatı 2700'e almıştım.
https://www.hepsiburada.com/samsung-hw-q70t-tk-q70t-soundbar-p-HBV00000V0VFI?magaza=Hepsiburada
Normalde samsungun servisini arayıp randevu alıp kurdurmanız gerekiyor. Ben beklemedim kendim kurdum. Yaptığım görüşmede kutunun dışında darbe var ise samsungu servisinin de buna birşey yapamayacağını belirttiler. Ona istinaden bu kararı aldım. Yani bir problem olursa her halükarda kıvıracaklar. Darbesiz kargo bu güne kadar görmedim ben ki benim kutunun dışında da vardı.
Her neyse ses testi yapamıyorum, mağlum telefonun mikrofonu ile birşey anlaşılmaz. O yüzden o işe girişmedim.
* Philips TV ye ARC girişinden bağladım (EARC yok).
* Önce subwooferın güç kablosu prize takılıyor. Sonra barın adaptörü prize takılıyor. Hiç bir işlem yapmadan eşleşiyorlar. Yani odanın herhangi bir yerine koyabilirsiniz. Sadece prize takmanız yeterli.
*BT te hiç sıkıntısız. kumandadan BT moduna getirdiğinizde anında görüyor. Ekstra bir ayara ihtiyaç yok. Telefon bağlandı.
*İlk başta TV'den bir türlü ses alamadım. TV'nin "genel ayarları" na girip oradan işlem yapmak gerekiyor, kurcalayarak buldum. TV'den TV'ye farklılıklar olduğu için denemeniz gerekiyor. Ancak marka ne olursa olsun % 90 "genel ayarlar"dadır. Sesi açıp kapamayı TV kumandası otomatik tanıdır. TV kapanınca sounbarda kapanıyor ve açılabilir. Aslında ses modları dışında soundbarın kumandısını kullanmaya gerek yok.
*Atmoslu bir film açtım netflixten. Tabi bir halttan anlamadığım için bana ses çok iyi geldi :) Ses modlarını kullanabiliyorsunuz en iyisi adaptive gibi geldi. Dialoglar çok net oluyor.
*Ondan sonra TV'nin ses ayarlarını kurcaladım. Orada gelişmişten "çok kanallı (atlama)" diye bir yer varmış. Onu seçince atmos destekli filmi bir daha açtım bu sefer soundbar üzerindeki LED ekranda dolby atmos yazısı çıktı, diğer ses modlarına geçiş yapamıyorsunuz o zaman. Ancak seste farklılıklar oldu. Tabi sesler arkadan geliyor gibi bir durum yok ama daha da iyileşti. Zaten bütün bunları bilerek almıştım bu modeli.
*Bana göre müzik performansı, baslar da güzel. Ses seviyesi maksimum 20 yaptım. üstü sıkıntı, apartman ayağı kalkar :) 100 birim var. Ses çok temiz. Fiyatına göre orta seviye soundbar ancak hissiyat üst sınıf gibi. Hem ses hem de malzeme kalitesiyle.
*Genel itibariyle TV'de filmleri TV hoparlörü ile seyredenler için çağ atlamayla eş değer. Ancak belli bir süredir bu tarz sistemlere aşina olan kişiler için ihtiyaçlarını karşılamaz bence. En basitinden arka hoparlörler yok.
*Bu arada kutunun içinden HDMI kablo çıkıyor. Dandik birşeye benzemiyor. Ancak ben nolur nolmaz diye HDMI 2.1 (48gbps) kablo almıştım. Onu kullandım.
*Samsung smart things diye bir program var. O programa bu cihaz wifi ile ekleyebiliyorsunuz ve telefondan cihazın ayarlarını yapabiliyorsuz. Aynı zamanda güncelleme vardı onu da o şekilde yaptım. Oldukça zahmetsiz. (Yani netten dl yapıp USB'ye atıp cihaza USB bağlamadan)
---------------------------
Bunları yazmamın sebebi bu model için genel itibariyle çok düzgün bir kaynak bulamamamdı. Mümkün olduğunca toparlamaya çalıştım.
---------------------------
Bende aynı üründen aldım.
TV 55sj850v arc girişi var.
Arc ile bağladım. TV kumandası ile ses azalıp artıyor.Hem soundbarda görüyorum hem tv'de
Ancak soundbardan hiç ses gelmiyor.Çok uğraştım ayarlarda
Sorun ne olabilir?
Teşekkürler
-
quote:
Orijinalden alıntı: Tulpar999Bende aynı üründen aldım.
TV 55sj850v arc girişi var.
Arc ile bağladım. TV kumandası ile ses azalıp artıyor.Hem soundbarda görüyorum hem tv'de
Ancak soundbardan hiç ses gelmiyor.Çok uğraştım ayarlarda
Sorun ne olabilir?
Teşekkürler
Alıntıları Gösterhatta telefona bağladım bluetooth ile yine bir ses gelmedi.
-
Hem tv'denbhem bt ile baglantida ses gelmiyorsa (baglantidan eminaeniz, cihazin ekraninda telefon ismi ciktiysa) cihazinda bir problem var demek. Cihazlarin arizali cikma olasiligi cok dusuk ama yaptiginiz bir ayar cihazi kilitlemis olabilir. Bence cihazi kullanim klavuzunu okuyarak resetleyin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İyi akşamlar Tidal işi noldu çalışmıyor dimi hala -
Sorunu şu şekilde çözdüm.Aslında biraz garip ben pek farkı olduğunu düşünmüyordum çünkü kablolar aynı.
Subwoofer ile soundbar kablolarını değiştirdim.Belki tekrar çıkarıp takınca iletimsizlik vardı (?)
Ancak şu anda bir problem yaşamıyorum.
Teşekkürler cevabınız için.
-
quote:
Orijinalden alıntı: bariscapt
İyi akşamlar Tidal işi noldu çalışmıyor dimi halavpn kullan
-
TV ye hdd bağlı ama çoğu zaman bağlı olmuyor. Anlayamadım valla ms650 de yapmıyordu. 2 tane q70r aldım ikisinde de var. Birinde aşırı fazlaydı bunda daha az ama sonuçta yok olmadı. Bakalım şey düşünüyorum mi box s 4k felan alsam soundbara taksam direk youtube netflix hdd felan hepsini direk soundbara göndersem sesleri acaba düzelir mi ? TV aradan çekilirse ses sorunları kökten çözülür mü hocam ? Denemekte fayda var mıdır? Yoksa devam eder mi sorun ?
-
ATV de vpn kullanabiliyorrmuyuz ?
Bahsettiğiniz paralı vpn ler mi -
Ben sana alma Atv dedim
Şaka bir yana ben ios kullanmıyorum ama hem paralı hem parasızların elbette iosda ya da atvde çalışan bir versiyonu vardır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 1 Aralık 2020; 10:52:6 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: WatchAndLearnnTV ye hdd bağlı ama çoğu zaman bağlı olmuyor. Anlayamadım valla ms650 de yapmıyordu. 2 tane q70r aldım ikisinde de var. Birinde aşırı fazlaydı bunda daha az ama sonuçta yok olmadı. Bakalım şey düşünüyorum mi box s 4k felan alsam soundbara taksam direk youtube netflix hdd felan hepsini direk soundbara göndersem sesleri acaba düzelir mi ? TV aradan çekilirse ses sorunları kökten çözülür mü hocam ? Denemekte fayda var mıdır? Yoksa devam eder mi sorun ?
evde hdmi çıkışlı pc yada laptop varsa
mibox falan almadan direkt pc yada laptopu soundbara soundbarı tv ye bağlayıp dene birde.
yapmazsa dediğin gibi bir mibox falan alır kullanırsın.
-
😃tamamdır bakayım biraz👍quote:
Orijinalden alıntı: sadays
Ben sana alma Atv dedim
Şaka bir yana ben ios kullanmıyorum ama hem paralı hem parasızların elbette iosda ya da atvde çalışan bir versiyonu vardır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X