Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
40.644
Cevap
596
Favori
1.970.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
31. Sırada  bugün en iyi #12
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: recruit1

evet vallahi çok şaşkınım. sizin cihazda normalde özelliklerinde olmamasına rağmen bluetooth var. üstelik soundshare de olması hasebiyle tv - soundbar arasında otomatik eşleşme gerçekleşecek. yapmanız gereken tek şey soundbarın üstünden f veya kumandadan source tuşuyla tv moduna geçmek ve tv'den de soundshare'i açmak.

bu arada samsung tv - samsung soundbar çiftinde soundconnect (bluetooth üzerinden) ile aldığım ses dijital optik kablo (monster) ile aldığım sesten hissedilir derecede iyiydi. belirtmeden geçmeyeyim.

Hocam gariptir bendede lg 47la660s var ve cihazda bluetooth özelliği yok hatta teknik desteği aradım onlarda olmadığını söylediler ama daha sonra gidip lg nb3530a soundbarını aldım. İlk başlarda sadece optik kablo ile ses aktarımı yapıyordum sonra ayarları kurcalarken bi baktım kablosuz ses senkronizasyonunu çıkardım. Bluetooth olsa gerek eger bu özellik wifi olarak gercekleşmiyorsa.
    Bu arada suwwooferdan yani sistemden daha surround ses alabilmek için birbirlerine olan konumu nasıl olmalı, fikirlerinizi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• matador_mirkhan M kullanıcısına yanıt
    valla kullanıcı kitabında la66x serisinde bluetooth 3.0 bulunduğu bilgisi yer alıyor. dolayısıyla teorik olarak soundbar ile tv'nizin bluetooth üzerinden birbirine bağlanabilmesi mümkün.

biraz haddimi aşmak olacak çünkü hoparlör konumlandırma da başlı başına bir hadise. genel olarak fikir vermesi açısından, oda şekli ve boyutu ile kullanılan ekipmanın özelliklerine göre değişmekle birlikte, subwoofer'ın genellikle odanın köşelerine konumlandırılmasının tavsiye edildiğini söyleyebilirim. sizin durumunuzda 1 hop 1 sub olduğuna göre oturma pozisyonunuza göre ön köşelerden biri daha mantıklı olabilir. hoş arka köşeleri de deneyin. sizi tatmin eden noktayı tercih edersiniz. ancak sahip olduğunuz sistem tam anlamıyla surround olarak nitelendirilemeyeceği için sırf sub pozisyonunun etkisi ne boyutta olur bilemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: matador_mirkhan

quote:

evet vallahi çok şaşkınım. sizin cihazda normalde özelliklerinde olmamasına rağmen bluetooth var. üstelik soundshare de olması hasebiyle tv - soundbar arasında otomatik eşleşme gerçekleşecek. yapmanız gereken tek şey soundbarın üstünden f veya kumandadan source tuşuyla tv moduna geçmek ve tv'den de soundshare'i açmak.

bu arada samsung tv - samsung soundbar çiftinde soundconnect (bluetooth üzerinden) ile aldığım ses dijital optik kablo (monster) ile aldığım sesten hissedilir derecede iyiydi. belirtmeden geçmeyeyim.

Hocam gariptir bendede lg 47la660s var ve cihazda bluetooth özelliği yok hatta teknik desteği aradım onlarda olmadığını söylediler ama daha sonra gidip lg nb3530a soundbarını aldım. İlk başlarda sadece optik kablo ile ses aktarımı yapıyordum sonra ayarları kurcalarken bi baktım kablosuz ses senkronizasyonunu çıkardım. Bluetooth olsa gerek eger bu özellik wifi olarak gercekleşmiyorsa.
    Bu arada suwwooferdan yani sistemden daha surround ses alabilmek için birbirlerine olan konumu nasıl olmalı, fikirlerinizi bekliyorum.

LA serisi, yani 2013 model tvlerde Bluetooth var. Nasıl yok demiş servis şaşıyorum. LM serisi ve öncesinde yok.

• Selamlar herkese, üst seviye soundbar önerisine ihtiyacım var. En üst seviyede hangi ürünleri tavsiye edebilirsiniz. .

• mertg35 kullanıcısına yanıt
    Lg nb5540 cok ust seviye degil ama sesini mutlaka dinle. Hem şık hemde mukemmel sesi var.

• quote:

Orijinalden alıntı: mertg35

Selamlar herkese, üst seviye soundbar önerisine ihtiyacım var. En üst seviyede hangi ürünleri tavsiye edebilirsiniz. .

Ben ses ve görüntüde Philips dışında ürün tavsiye edemem. Bu iki ürüne bakabilirsin.

1) PHILIPS FIDELIO HTL9100/12 WIRELESS SURROUND SOUNDBAR

2) Philips HTL6145C 320 W 2.1 Kanal Bluetooth & NFC Soundbar
  • Arkadaslar soundbar sisteminda bar ile subwooferin konumu birbirine nasil olmali daha verimli ses icin? Saginda , solunda, caprazinda, uzak yakin?

• quote:

Orijinalden alıntı: biuu

quote:

quote:

LA serisi, yani 2013 model tvlerde Bluetooth var. Nasıl yok demiş servis şaşıyorum. LM serisi ve öncesinde yok.

Hocam tvyi 1,5 yildir kullaniyorum. Bütün menulerini ezbere bilirim ne bağlanti ayarlarinda nede baska bir yerinde bluetootha dair tek bi ibare gormedim. Kullanim klavuzu ve sitesindefe bluetoothla ilgili hicbir bilgi yok. Adamlarda oralardan bakipta bize soyluyorsa yok demeleri normal:s

sound barı mecburen tv nin altına ortalayarak koyuyoruz. Kulak seviyesinde olmasına dikkat etmek gerek. Bass ise etkisini artırrmak için duvara yakın ve köşeye doğru ve varsa dolapla araya koyarsanız kabin etkisi yapar ve performans artar. Tabi oturduğunuz konumda çok etkisi olabiiyor. En güzeli oturduğunuz noktaya göre bass ı odada gezdirmek. en iyi performansı nerede alıyorsanız ona göre yerleştirmek. Ben köşede çok iyi performans alıyorum. LG 5540 kullanıyorum ve bass -3 de duruyor her zaman.
  • quote:

Arkadaslar soundbar sisteminda bar ile subwooferin konumu birbirine nasil olmali daha verimli ses icin? Saginda , solunda, caprazinda, uzak yakin?

5.1 sistemlerin yerleşimi gibi hassas bir konu değil. Sağlıklı iletişim için bas kabinini 2 ila 10 metre mesafede olması gerekiyor.

Ses efektlerini soundbar veriyor zaten. Bu konuda bas kabinin bir işlevi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 25 Mart 2015; 10:06:34 >

• Sağolun arkadaşlar.
    Bası köşeye duvara karşı koyun demişsiniz. Wooferın Perde olan kısım duvara mı baksın yoksa odaya mı hocam sizce?

• mertg35 kullanıcısına yanıt
    hangi tv ile kullanılacak?
    perde kısmı yani onü tabiki size bakacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknokolik35

perde kısmı yani onü tabiki size bakacak

Belki duvara carprak bi nevi kabin etkisi gibi birşey yapınca etkisi artar mı acaba dedimde:D sagolun.

• Arkadaşlar bir kaç gün önce Samsung h450 model soundbar aldım kurulum yapıldı.Bİraz test ettim. İlk izlenim olarak beklentileri biraz düşürmek gerek 300 500 tl bandındaki soundbarlarda galiba.5.1 sinema sistemi kalitesi ummak dogru olmacayk ki ben bunu yaşadım.Ancak biraz ayarla ve kaliteli film ve müziklerde testlerim ile tatmin oldum.Tv yayınlarında pek bi fark alamadım ancak film ve müzik kısmında beğendim. Bluetooth olayı başarılı.Bu ürünle ilgili 2 sorum olacak.

1-benim tv sehba üzerinde durmakta.Ben soundbarı tv üstüne monte etsem nasıl olur ses akustiği açısından genelde tv altına yapılmakta.
    2- Ses bağlantısı yönünden hdmı mı yoksa optic bağlantı mı daha iyi verim sunar.Bende optik yoktu hdmi ile denedim.Eğer gerçekten fark yaratıyorsa optik kablo temin edeceğim..
  • quote:

Sağolun arkadaşlar.
    Bası köşeye duvara karşı koyun demişsiniz. Wooferın Perde olan kısım duvara mı baksın yoksa odaya mı hocam sizce?

Perdeli kısım odaya bakacak duvara değil hocam. Bass hava çıkış deliği de dışarı bakacak. Hava akışını engellemeyiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 25 Mart 2015; 19:51:46 >

• Samsung HW-H450 290W 2.1 Kanal 3D Sound Plus Bluetooth Soundbar

Hepsiburada da 299tl + 50 tl hediye çeki

Çek satıştan uygun fiyatlı çek ile çok daha ucuza gelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 25 Mart 2015; 20:00:12 >

• Dreamparks kullanıcısına yanıt
    philips fidelio htl9100/12 alabilecek adama alternatif çok. ülkemizde bulunabilme açısından bakarsak:

1- sonos playbar
    2- b&w panorama 2
    3- monitor asb-2
    4- dali kubik one
    5- pioneer sbx-n700

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recruit1 -- 25 Mart 2015; 20:47:16 >
  • Arkadaşlar bu soundbarın "nb3530a" en sol ve en sağındaki diğer hoparlörlere göre küçük olan ve içinde puff gibi olan hoparlörlere dokunduğumda diğer leri gibi titreşim hissetmiyorum. Bunlarda bass özelliği yokta sadece ses mi var. Yada nedir? Bilgisi olan var mı? Yoksa sıkıntı mı varki?

• quote:

Arkadaşlar bu soundbarın "nb3530a" en sol ve en sağındaki diğer hoparlörlere göre küçük olan ve içinde puff gibi olan hoparlörlere dokunduğumda diğer leri gibi titreşim hissetmiyorum. Bunlarda bass özelliği yokta sadece ses mi var. Yada nedir? Bilgisi olan var mı? Yoksa sıkıntı mı varki?

Kullanma kılavuzundan aktarıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 25 Mart 2015; 21:17:28 >
  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.