Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (424. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
40.155
Cevap
587
Favori
1.949.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 422423424425426
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Daha once cevreleyen bir ses sistemi kullanmadiginiz icin beklentinizin net ve kuvvetli bir ses olarak tanimlayabiiriz. Bu acidan bakildiginda samsungu q70 ve Ls sk10y butcenizin biraz ustunde olsa da sonrasinda arkalara da hoparlor baglama imkaniniz olmasi bakimindan ilk inerilecekler.

Sonrasinda lg sl9y, samsung hw-r 650 incelenebilecek modeller. Incelemelerinizi yaparken minumum 3.1 ve tek sayili hoparlorlere bakmanizi oneririm. Sl9y'nin 4.1 olmasina ragmen forum deneyimi onemlidir. Arkadaslar merkez kanal eksikligini hissetmediklerini soyluyorlar.

Saygilarimla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Olsun az da olsa en azından ana depoya getirebilirler böglesel depoları yokmu teknosa mediamarkt veya vatan bilgisayarın. İsteyen olursa depodan şubeye getirirler ben mesela Q90 alacaktım bu yazın ama malesef satışı yok ve Q70 almak zorunda kalacağım. Veya geçen sene çıkan N950 modeli dediğim gibi 7 kanallı ve nispeten daha ucuz Q90 a göre yani samsungun uyguladığı politika saçmalık tamamen diye düşünüyorum.
  • Bence de saçma bir ürünü üretiyorsan getireceksin kaç tl olacaksa olsun o tüketicinin bileceği iş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lev Tolstoy L kullanıcısına yanıt
    Lg tv niz webos buyuk ihtimal.Menudeki ses ayarları kısmındaki optik / arc ı dectikten sonra alt kısmındaki ayarlar böyle olmalı.ses cikisi otomatik olucak pcm degil.simplink hdmi-cec ayarida açik olucak.

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel)

• WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt
    Selam, hw-ms650 modeli ile hw-r650 arasında ses tonlaması olarak ne tarz bir fark olur? Ms650'de subwoofer yok ama içerdiği hoparlörler daha fazla ve kaliteli, ayrıca ekstra özellikleri daha fazla gibi. Ama r650'de subwoofer var ve daha keskin bir karakteri olduğu söyleniyor.
    Ben kendi zevkime göre aşırı bas olmasa da daha keskin, açık bir sound taraftarıyım. Öte yandan ms650'nin müzik dinlemek için daha uygun olduğu yorumları var. Bir de ek özellikleri cezbedici. Daha üst düzey bir cihaz gibi.
    İkinci el ms650 mi tercih etsem diye düşünmeye başladım.
    Bir de cihazda kullanım sonrasında bazı hışırdamaların başladığından ve ara sıra ses kesilmelerinden söz edilmiş, ikinci el almak iyi bir fikir olmayabilir mi acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: eiskent

Tv'ye bağlı olduğunu farzederek çıkarın dedim. Siz çıkarın öyle deneyin.

Saygılarımla.
    Tekrar merhaba. Digiturk uydu alıcısını komple iptal ettim. Tv uzeri arc hdmi ile hala ses alamıyorum. Hata nereden kaynaklı olabilir acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lev Tolstoy

Hocam oyle yapiyorum zaten tv deki hdmi1 (arc) den soundbarin hdmi arc sine bagliyorum fakat ses yok kurulum ekraninda da hdmiarc secenegi cikmiyor.

Alıntıları Göster
    Aynı sorunu bende yasıyorum. Birebir Ayarlar yaptım ses gelmiyor. Sadece Bluetooth ile bağlanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: RaNCeR91

Lg tv niz webos buyuk ihtimal.Menudeki ses ayarları kısmındaki optik / arc ı dectikten sonra alt kısmındaki ayarlar böyle olmalı.ses cikisi otomatik olucak pcm degil.simplink hdmi-cec ayarida açik olucak.

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel)
    Birebir yapılan ayarlarda ses neden gelmiyor ? Hangi bağlantı da sorun var acaba. Hdmi kablom 2.0.

• YT kullanıcısına yanıt
    Müzik açısından gayet güzel performans sergiliyor müzik moduna alınca bütün sesler kristal netliğinde basslar tok ve güçlü tizler de gayet ince. Çok nadir de olsa ses cızırtısı oluyor 2-3 defa oldu şuana kadar kapatıp açınca düzeliyor veya youtube arayüzünde gezerken oldu geçen bir ay önce tv yeniden başlattım youtube yeniledim ve sorun düzeldi. Sebebini bende bilmiyorum yazılımsal bi sorun olsa gerek güncellemelerle alakalı herhalde. Onun dışında 2. el tavsiye etmem hiç bir teknolojik ürünü. İmkanınız neyse 0 alın derim. İçindeki hoparlörler kaliteli evet 9 adet var. Ama aktif sub olmamasına rağmen basslar tok ama bana artık yetmemeye başladı daha fazla bass performansı istediğim için Q70 düşünüyorum. Yenilenmiş sub var içinde 8 inç boyutunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: milyoncubaba

Aynı sorunu bende yasıyorum. Birebir Ayarlar yaptım ses gelmiyor. Sadece Bluetooth ile bağlanıyor.

Alıntıları Göster
    hocam selam

hdmi kablonuz 2.1 asagisiysa dolby atmos ses alamiyorsunuz ama normal baglanti yapabilirsiniz ben de ayni sorunu yasiyordum tv nin hdmi arc girisine baglayarak cozdum sorunu. normal hdmi girisine baglarsaniz tv nin gormuyor. arc girisine bagladiktan sonra soundbarda arc girisi gozuktu sesi ordan aliyorum. baglantiyi yapmadan evvel arc hic cikmiyordu bile.

not: hdmi arc girisi her zaman hdmi1 de olmuyormus bendeki tv de hdmi2 de mesela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lev Tolstoy -- 17 Nisan 2020; 17:6:51 >

• WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt
    Q70 biraz pahalı benim için. Ms650 de daha pahalı r650'ye göre ve subwoofer'ı yok. M550'nin bas'ı çok iyi diyorlar. R650 daha tiz ve keskin (mi acaba?). Kafa çorba... Dinlemeden karar vermek de ne kadar zormuş :(
    İnceleme videolarında da paso konuşuyorlar, aleti açayım da sesini duyurayım bir, diyen çok az. O da denk gelirse...

• quote:

Orijinalden alıntı: Lev Tolstoy

hocam selam

hdmi kablonuz 2.1 asagisiysa dolby atmos ses alamiyorsunuz ama normal baglanti yapabilirsiniz ben de ayni sorunu yasiyordum tv nin hdmi arc girisine baglayarak cozdum sorunu. normal hdmi girisine baglarsaniz tv nin gormuyor. arc girisine bagladiktan sonra soundbarda arc girisi gozuktu sesi ordan aliyorum. baglantiyi yapmadan evvel arc hic cikmiyordu bile.

not: hdmi arc girisi her zaman hdmi1 de olmuyormus bendeki tv de hdmi2 de mesela

Alıntıları Göster
    Merhaba hocam.
    Öncelikle geri dönüşün icin teşekkür ederim.
    Söyle ki ben Dolby Atmos ses alıyorum. Onunla ilgili problem yok. TV hdmi2 arc girişine ve sk9y arc out girişine takılı halde. TV LG 50uh635v. TV de sesi hdmi arc seçiyorum. Soundbarda arc hdmi optic seçiyorum ses gelmiyor.

Aynı şekilde hdmi ile tekrar ara hdmi ile Windows 10 laptopa bağlayınca Atmos desteği aktif oluyor. PC deki görüntü tv ye yansıyor.

Sorun birincide. Bir yerde hata var ama nerede.

• milyoncubaba kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen tv'den bt sinyalini daha once aliyor. Lgtv ozelligi one geciyor gibi. Soundbari resetlemek ya da tv'de buna iliskin bir ayar varsa kapatip denenek gerekir. Ses vermesi gerekir anlattiginiza gore.

Saygilarimla.

• quote:

Orijinalden alıntı: eiskent

Muhtemelen tv'den bt sinyalini daha once aliyor. Lgtv ozelligi one geciyor gibi. Soundbari resetlemek ya da tv'de buna iliskin bir ayar varsa kapatip denenek gerekir. Ses vermesi gerekir anlattiginiza gore.

Saygilarimla.
    Açıkçası tv Bluetooth nasıl kapanıyor bilmiyorum. Resetlemek nasıl yapılıyor Soundbari acaba ?
    Digiturk kapalı ilken blutv veya Netflix filmlerinde Bluetooth dışında ses alamıyorum. Atmos destekli filmler dışında PC yi bağlamak angarya geliyor.

• milyoncubaba kullanıcısına yanıt
    Digiturk bagli degil olarak kabul ediyoruz. Degil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: milyoncubaba

Açıkçası tv Bluetooth nasıl kapanıyor bilmiyorum. Resetlemek nasıl yapılıyor Soundbari acaba ?
    Digiturk kapalı ilken blutv veya Netflix filmlerinde Bluetooth dışında ses alamıyorum. Atmos destekli filmler dışında PC yi bağlamak angarya geliyor.

Alıntıları Göster
    Hoparlörü Sıfırlayın
    Hoparlörün yanıt vermemesi durumunda, hoparlörü sıfırlayın.
    Bip sesini bir kez duyana kadar Wifi tuşuna (soundbarın üstünde) basılı tutun.
    Görüntü penceresinde “RESET” fonksiyonunu görebilirsiniz.
    Ardından saklanan tüm kablosuz ağ bilgileri silinir.

• Herkese selamlar,
    Evimde Samsung 55nu8000 TV var. Bende bir ses sistemi almak istiyorum. Hem müzik dinlemek hemde film izlemek için hangi ürünü tavsiye edersiniz. Daha önce hiç soundbar kullanmadım ama sizce soundbar mı almalıyım evet ise hangi ürün
    Yoksa logitech z906 var aklımda bunu mu almalıyım
    Şimdiden teşekkürler herkese.

• Stskeep S kullanıcısına yanıt
    Sony avr sitem kullanmaya basladigim donemdi sanirim, Logitech z5500 her girdigim elektromarkette son ses sergilenirdi. O zamanlar darty, bimeks, elektroworld, epcenter, bestbuy gibi bircok wlektronik magazasi Ankara'da bizim gibi ses sever heyecanli genclere bulunmaz bir nimetti. Z5500 digital dekoder alicisi ve devsa subwooferi ile cok cezbediciydi. Ancak uzayip giden baslari arkasinda tizleri duymak mumkun degildi ama cok buyuk mekanlarda ozellikle secilmis underground tarzi muziklerde tiz duymak mucize gibiydi. Zaten benim samsung siundbarlari kesfetmem de ayni mekanlarda tane tane gelen sesi hw j7501 ile duymamla baslamistir. Neyse bu detayi atlayalip konuya donersek; logitech z906 daha yeni jenerasyon bir model. Ancak bunun bir multimedya hoparloru oldugunu unutmamak gerekir. Amac daha cok oyunlarin efektif tarafini hissettirmek. Eger ses karti optic xikis destekliyorsa da cevreleyen efektleri ile kendinizi o atmosferde hissetmeniz kacinilmaz. Ancak oyunlarin efektleri yanisira muzikleri de genelde adrenalin arttrici etki metal ya da elektronik agirlikli oldugundan bu tarz cihazlarin muzige etkisi de basin siddetiyle dogru orantili. Bol aksiyonlu, efektli filmlerde de iyi sonuc verir. Bir soundbara gore en onemli artisi her sekilde arkada hoparlor olacak. Ancak kablosuz baglanti, hdmi, arc gibi zamane baglanti cesitliligi olmayacak. Ayrica kablolu hoparlorler devreye girdiginde avr'den farksiz bir kablo kalabaligi da ortaya cikacak.

Soundbarlar tv yayinlari ile daha uyumlu modeller. Her cesit filme daha yatkinlar. Muzik konusunda cogu cok basarili degil on hoparlorler dahi stereo efekti verecek genis aci konumunda olmadigindan. Ancak neredeyse elektrik baglantisi haric hic kablo olmadan ortalama bir apartman dairesinde kaliteli daclari ile catirdamadan, cizirdamadan sesi yukseltebileceginiz kalitedeler. Soundbarda ust kaliteye ciktikca arkaya da kabloauz hoparlor baglanti secenekleri ile kaliteli surround ses almak mumkun.

Z906'nin fiyat avantaji olmamasi ve aslinda ust gelir bilgisayar/video oyun kullanicilarinin oyuncagi konumunda bir multumedya cihazi olarak dusunulmesi karar asamasinda hep akilda kalmali.

Saygilarimla.

• Stskeep S kullanıcısına yanıt
    Bence imkanın varsa arka kitleriyle beraber soundbar almak daha teknolojik ve daha iyi film performansı verecektir.Mesela ATMOS vs DTS X gibi yeni teknolojileri destekler ve çok uzun ömürlü olur. Benim şahsi fikrim.
  • YT kullanıcısına yanıt
    İnternette doğru düzgün ses performansını gösteren videolar yok. SOUNDBARTV kanalı var sanırsam youtubede ona bi bak Q90 Q70 Q60 Lg nin çoğu modeli sesleriyle beraber inceliyor.
  • 
Sayfa: önceki 422423424425426
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.