Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (410. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40.625
Cevap
596
Favori
1.969.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 408409410411412
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: josh-r

film diyologlarında hiçbir sıkıntı yok.
    çok müzik dinlemiyorum genelde film dizi tv izliyorum.

Alıntıları Göster
    Hocam siz mid kanal eksikliğini hissettinizmi 4.1.2 de?? rear speakerlarla 6.1.2 olacak hiç bi yerde böyle bir şey yok. Eksik oan ne acaba?
  • fsr F kullanıcısına yanıt
    3.1.2 de kazanciniz sinemada merkezden gelen diyalog seslerini ayristirmasi olacak. Eger normal stereo yayin agirlikli dinlerseniz 4.1 'e dagitilan seslere gore farki olmaz ama cok kanalli kayitlarda elbette daha dogru ses duyarsiniz.

Saygilarimla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese teşekkürler. 3.1.2 alacağım o zaman. Mid kanalı olan sl10x serileri (5.1.2) çok pahalı.

Sl8y indirim beklemedeyim o zaman, inşallah sorunsuz bir tane denk gelir.

• Bu arc isleri en az baglanti, en az elektrik kesintisi, en yeni model uyumu ile problemi azalan bir sistem. Bircok kisi sorun yasiyor ama farkli nedenlerden. Ornegin benim turkcell tv cihazini acmadan arc devreye girmiyordu. Problemi anlamak epey zaman aldi. Cihaz servise gitse de cozum bulmalari mumkun degildi. Yine konumuzda digiturkun bazi cihazlarinda sorun oldugunu da yazmistik.

Simdi avr kullaniiyorum. Turkcell tv cihazi kendini 20dk sonra kapatiyor kullanilmazsa. Bir bakiyorum ses acma calismiyor. Turkceli acinca duzeliyor, ogrendikten sonra kolay.

Benim digiturk, turkcell tv'ye bagli, apple tv ise atmos sesi alabilmek icin direk avr'ye bagli. Tum kombinasyonlari yaptigimda tv acilinca(turkceli onceden acip) avr aciliyor. Apple tv'ye gecince avr kanalini kendi degistiriyor, apple tv'yi kapatinca tv ve avr kapaniyor. Ancak bir sekilde turkcell tv kapanirsa ve elektrikler kesilirse tum program bozuluyor.

Yani ozetle arcsi problemsiz calisan cihaz bulmak zor, ayni marka cihazlar kullansaniz bile. Keyfinizi bozmayin, cihazinizi mutlulukla kullanin.

Saygilarimla.

• eiskent E kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın anlayamadım ? Çok kanallı kayıtlarda 3.1.2 mi daha iyi ses verir ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar bende SL8Y alarak soundbar kullanıcıları arasına katıldım.

LG43UF7787 TV ile kullanıyorum. SL8Y HDMI Arc üzerine bağlı. Birinci HDMI’da PS4 var.

Öncelikle çözemediğim konular var. Size danışmak istedim.
    1. Ses sistemini merak edenler için apartmanda kullanıma çok uygun değil :) Sesi 15/40 anca kullanabiliyorum genelde.
    2.Ses sistemi için anladığım kadarıyla kaynak ve kaynak cihazın ses çıkışı çok önemli?
    3.TV’de DOLBY Digital Plus var sanırım en iyi ses çıkışı? - Tırt
    4.PS4’te DTS ses çıkışı var - Imm bu güzel
    5.Netflix UHD hesabıyla önce TV’de denediğimde SL8Y DOLBY Audio yazıyor ses sanki 5.1 değilde tüm kanallarda eşit gibi :/ yada hafif sanal bişiler var gibi ama ben açıkcası yönleri algılayamıyorum. En fazla 15/40 seviyesinde açabiliyorum sesi.
    6.Netflix’i PS4 üstünde denediğimde SL8Y DTS yazıyor. Sesi 25/40a kadar açabiliyorum. Çünkü artık her kanala kendi sesi gidiyor. Filmlerde fondan gelen sesler Sp8klarımız olmadığı için OVS denilen SL8Y’nin üst 2 kanalından geliyor ve cılız. Ama bu kullanımda her ses kendi kanalından geliyor o kesin ve güzel.
    7.Bilgisayarı bağladım HDMI SL8Y PCM diyor sesi için ne yaptıysak çıkışı değiştiremedik. PC DELL Precision 7520 Microsoft Storedan DTS:X plugini yükledim ama sadece kulaklık için çalışıyormuş HDMI çıkışı ya stereo yada windows sonic oluyor. PC kaynağıda pek iş gördü diyemem.
    8.Telefondan Lg Wifi Speaker uygulamasını yüklemeye çalıştık. Önce Google Home yüklemek gerekiyor sonra Lg uygulamasını... oluyor ama hiçbir ayar gözükmüyor. Şuanlık ses sisteminin ayarlarını sadece kumandadan yapabiliyorum.
    9.Xiaomi Mi Box 4K var bunu denemedim ama pek ümidim yok. Netflix ve YouTube hariç bişeye yaradığını söylemek zor.

Özet; Beğenme eşiğim yüksek, SL8Y’i beğendim mi tam karar veremiyorum. Çünkü hakkını veremiyoruz gibi geliyor. Bu soundbardan fazla bekletim vardı. Pek karşılayabildiğini söyleyemem. +2 sini alsak nasıl olur bilemiyorum. Bu işin hakkını vermek için ne önerirsiniz?

ARC konusuna gelirsek mükemmel çalışıyor diyebiliriz. Bir tek youtubedan direk kumandadan exit yapınca TV sesi gelmedi onda da aslında smart menüsünden TV'ye geçince problem olmadığını farkettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzhanKbS -- 29 Mart 2020; 22:32:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sgkhn01

Başka bir cihaz imkanım yoktu ama corelec kodi yükledim km9 a truehd atmos açtı ve soundbar da aktif oldu yazı. Aktif olunca asfaltın kralları film sesi dehşet oldu. Hızımı alamadım birde Netflix denedim corelecte Netflix te atmos yayınlar açılıyor.
    Bir şekilde ses aldığınıza sevindim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 29 Mart 2020; 20:57:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt
    Hocam benim bildiğim 3.1.2 özellikli bir soundbar aldığınız zaman sizin dediğiniz gibi kitleri alınca 5.1.2 olmuyor!!!
    Aldığınız sistem 3.1 olarak alıyorsunuz kitleri alınca 3.1.2 oluyor yani 5.1 ses sistemine dönüşüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eng1234

Hocam benim bildiğim 3.1.2 özellikli bir soundbar aldığınız zaman sizin dediğiniz gibi kitleri alınca 5.1.2 olmuyor!!!
    Aldığınız sistem 3.1 olarak alıyorsunuz kitleri alınca 3.1.2 oluyor yani 5.1 ses sistemine dönüşüyor.
    3.1.2 deki kasıt; Left Right Center 3 bunlar soundbarda bize bakıyor. Woofer 1, 2 ise sağlı solu konumlanmış Overhead Speaker bunlarda tavana bakanlar.
    İlk alınca 5.1 olmuş olmuyor.
    2 arka speakerı alınca 7.1 olmuş oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzhanKbS -- 29 Mart 2020; 21:18:17 >
  • Arkadaşlar SL9Y ile SK9Y arasında kaldık. Sk9y 300 tl kadar daha pahalı 5.1 ama eski model. Hangi model daha iyi. Hangisini tercih etmeliyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CXath1 -- 29 Mart 2020; 23:17:28 >
  • Teknik özellik olarak sk9y daha önde dtsx olmasa da olur sl9y de 4.1de center yok karıştıracak sağ sol hoparlörü muhtemelen sk9y kadar düzgün dialog sesi alamayacaksınız 4kda dtsx nadir bulursunuz ama tabii ikisini birden dinlemiş varsa daha isabetli yönlendirir sizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 30 Mart 2020; 0:1:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknik özellikler olarak SL9y bariz üstün. Meridian tekn. 4k pass(dolby vision) ,- Dts-x,- dts hd MA. gibi. Ama sk9y 5.1.2.kanal Sl9y ise 4.1.2 . Bu ne kadar farkettir onu bilen bilir. Mediamarktta sorduğum eleman tereddütsüz SL9y demişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzhanKbS

3.1.2 deki kasıt; Left Right Center 3 bunlar soundbarda bize bakıyor. Woofer 1, 2 ise sağlı solu konumlanmış Overhead Speaker bunlarda tavana bakanlar.
    İlk alınca 5.1 olmuş olmuyor.
    2 arka speakerı alınca 7.1 olmuş oluyor.

Alıntıları Göster
    Ben o şekilde biliyordum,demek ki yanlış biliyormuşum.
    Bilgilendirme için teşekkür ederim.

• benim hb den satın aldığım sl8y'de hdmi arc sorunu olmadı, kullandığım tv philips pus 7304 ps4 ve sl8y arc girişleriine bağlı tv açılınca soundbarda açılıyor arc olarak, kapanınca soundbar da kapanıyor, evim ufak olduğu için max 20-25 seviyesine kadar açabiliyorum sesi, kesinlikle f/p oranı çok iyi diyebilirim (1800 lira seviyeleri için).
    netflix'in dolby vision ve dolby atmos içerikli yayınların listesini arattığımda, dolby vision yazısı tv de yazarken atmos diye bir yazı soundbar da görmedim, sl8y de bulunan ekranda dolby atmos mu yazıyor?
  • tunlab T kullanıcısına yanıt
    Tv'nizin ses cikis ayarlarinda dd+ varsa bunu secin. Atmos destekli icerik geldiginde atmosa dondurur. Tv atmos desteklemiyorsa atmos yazisi goremezsiniz.

Saygilarimla.

• kimnotyze1983 kullanıcısına yanıt
    Evet daha iyi ses verir. Ayrilmis ses dogru kanala yonlenir.

Saygilarimla.

• OzhanKbS kullanıcısına yanıt
    Arka surroundlar ile 7. 1 degil de; q70 5.1.2 oluyor. Sk10 ya da sl10 7.1.2 olarak geciyor.

Saygilarimla

Bilgilendirme için teşekkürler hocam.

Bu Hdmi arc yeni bir teknoloji de değil hala oturmaması garip gerçekten.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    philips pus 7304 serisi, atmos var ama ayarlarında göremedim, sabah iyice bir kontrol edeyim o zaman,

teşekkürler.
  • Sl8y de spk8s arka hoparlor kiti aldiginizda 7.1 olmuş olmuyor.5.1.2 olmuş oluyor.sl8y de yanlarda entegre surround hoparlorler yoktur.Ustteki tabana bakan hoparlorler sesi tavandan sektirip surround etkisi amacıyla koyulmuş.Ön sağ ve sol, ön merkez, 1 sub ve 2 tavan hoparlor.sl10y de 7.1.2 oluyor.

• 
Sayfa: önceki 408409410411412
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.