Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj güncel 01.05.2026) (2341. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Betta_54 , sadays Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 8 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
46.816
Cevap
650
Favori
2.302.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
73 oy
Popüler Konular listesinde
12. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 1...1170...2338233923402341
Sayfaya Git
Git
Giriş

plastik mi metal değil mi f ve hSOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj güncel 01.05.2026) 

hocam ben f dekini plastik diye biliyorum hiç metal hissi vermemişti bana yanlardan bahsetmiyorum bu arada üst ızgarası fakat cahilde olabilirim bu konuda :D

ben de görmedim metal gibi görünüyor hiç dokunmadım benim samsungçuya gidince iyice kontrol edeyim bari

ön ve yanlar metal ızgara üst ise sert plastik olduğunu belirtiyor gemini ve gpt

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj güncel 01.05.2026)

Bir kaç kere yerini değiştirdim, ne çizik ne ezik nede kaplamada atma olmamış.

Tabi biraz tozlu, toza dur diyemiyorum :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 14 Eylül 2026; 13:24:3 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Böyle bir köpükleme sisteminde o subwooferin kasasının çizilmesine imkan yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 14 Eylül 2026; 13:34:36 >

• pocemonmutlu kullanıcısına yanıt

bildiğim kadarıyla arkadaş zaten kapalı kutu almadı, mağaza teşhiriydi

Orijinalden alıntı: abekaynana123

bildiğim kadarıyla arkadaş zaten kapalı kutu almadı, mağaza teşhiriydi

Hayır kapalı kutu aldığını söyledi benmi yanlış anladım?

Yo kapalı kutu ama koli hasarlı olarak aldım kolide sol tarafta 15-20cm civarında boş kısım var oradan taşımada hasar almış sonrasında da mağaza deposunda uzun süre kalmış. Üst atılan resimdeki gibi artı olarak ortasından şerit tarzı bir şey takılıydı onu kesip çıkardım zaten bu arada orası çizik değil ele veya tırnağa gelmiyor sanki boya veya kaplama eş geçilmiş gibi o alanlardan

Faturanda Teşhir yazıyormu ? Şayet yazmıyorsa Samsung kurulum ekibini çağır kutu ben açtım de , Ürün değişim talebi aç Q990H verirler muhtemelen değişir ise.

Teşhir veya farklı bir ibare yok. teşhir vs gibi ürünlerde ürün model kodu yanında teşhir diye belirtiyorlar. 1-2 mağazada kontrol edeceğim aynı ise sorun yok zaten ama bendeki cihazda sorun var ise de servisle uğraşmayabilirim. öncesinde Tv 5 kere değiştiği için servisle ilgilenmekten yoruldum.

sizdeki cihazda benzer dalgalanma görüntüsü var mı bar üst kısmında

Samsugn tr durumu aktarırsan ürün değişim çıkart kendileri ürünü değişir seni Teknosa ya yollamaz ondan dedim H verirler ellerinde F yok .

Bende bir sorun yok Q990H de

Anladım. Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Ekonomik sınıfta bir soundbar arayan arkadaşlar için LG'nin kendi sitesinden 20.000 TL'ye aldığım LG S75TR ile ilgili ilk deneyimlerimi paylaşmak istedim. Belki almayı düşünenlere fikir olur.

Sistemi LG CX OLED TV'ye HDMI eARC üzerinden bağladım. Salon yaklaşık 45 m². Kullanımım ağırlıklı olarak film, dizi ve futbol. Arada müzik de dinliyorum.

Sistem toplamda 4 parçadan oluşuyor: ön soundbar, subwoofer ve 2 adet arka hoparlör.

İlk izlenim

Malzeme kalitesini ben orta-üst seviyede buldum. Öyle premium bir cihaz hissi vermiyor ama kesinlikle ucuz veya kalitesiz durmuyor. Fiyatına göre gayet düzgün.

Soundbar'ın üzerinde ekran yok. Bunun yerine sesli geri bildirim veriyor. İlk başta biraz garip geliyor ama bir süre sonra alışıyorsunuz.

TV'nin kendi kumandasıyla ses seviyesini kontrol edebiliyorsunuz. Kumanda kullanımı basit ve işini yapıyor fakat ben ayarları daha detaylı görebildiğim için uygulamadan kullanmayı tercih ediyorum.

Uygulama gerçekten güzel olmuş. Sesle ilgili birçok ayara müdahale edebiliyorsunuz ve farklı kullanım senaryoları için hazır ses modları mevcut. Ses modları arasındaki fark da gerçekten belli oluyor, sadece isim değiştirmişler gibi değil.

Kurulum oldukça basit.

Arka hoparlörler kendi aralarında kablolu fakat soundbar'a kablosuz bağlanıyor. Subwoofer'da ise sadece elektrik kablosu var, o da tamamen kablosuz şekilde soundbar'a bağlanıyor.

Arka hoparlörleri duvara monte edeceğim. Yaklaşık bir hafta içerisinde montajını yapmayı düşünüyorum. Soundbar için kutudan duvar montaj aparatları çıkıyor fakat arka hoparlörler için aparat çıkmıyor.

Arka hoparlörleri birbirine bağlayan kablo da 5 metreden uzun, dolayısıyla benim salon için yeterli oldu.

Ses konusunda ilk izlenim

Açıkçası benim en çok şaşırdığım nokta surround performansı oldu.

Özellikle düzgün hazırlanmış 5.1/Atmos içeriklerde arka hoparlörler gerçekten kendisini belli ediyor. Seslerin arkadan geldiğini net şekilde hissediyorsunuz.

Ben Dolby Atmos ve DTS içeriklerinde uygulamadaki surround efektini kapatıyorum. Bu şekilde seslerin olması gereken yerlerden gelmesini daha başarılı buluyorum.

Ama normal TV yayınlarında veya standart seslerde surround'u açınca bütün hoparlörlerden ses geliyor ve bu kullanımda da oldukça doyurucu oluyor.

Herhangi bir ses gecikmesi de yaşamadım.

Baslar

Subwoofer'ın boyutuna göre bence gayet başarılı.

Baslar öyle boğucu ve her şeyi örten bir karakterde değil. Daha kontrollü ve net geliyor. Aksiyon filmlerinde patlama, silah, araba vb. seslerde kendisini güzel belli ediyor.Tabii “sinema salonu gibi koltuğu titretsin” beklentisi olan birinin daha üst seviyeye bakması gerekebilir.

Diyaloglar

Bence sistemin en başarılı olduğu noktalardan biri bu.

Film ve dizilerde konuşmalar çok net geliyor. Özellikle diyalog ağırlıklı içeriklerde çok memnun kaldım.

Surround performansı

Burada gerçekten fiyatının üzerinde olduğunu düşünüyorum.

Özellikle arka hoparlörlerdeki ses ayrımlarını oldukça net hissediyorsunuz. Ses sağdan sola veya önden arkaya geçtiğinde bunu fark edebiliyorsunuz.

HBO Max üzerinden birkaç film izledim. Film tarafında surround deneyimi benim için fazlasıyla yeterli oldu.

Bu fiyata “arka hoparlör de olsun, gerçekten arkadan ses gelsin” diyorsanız S75TR'nin en güçlü tarafı bence burası.

Atmos konusu

Burada biraz daha gerçekçi olmak lazım.

Atmos var, ses geliyor ve çevresel efektler gayet güzel. Ama yukarıdan gelen ses hissi çok güçlü değil.

Örneğin helikopter sahnesinde arkadan gelen sesler güzel şekilde ayrılıyor ama helikopter gerçekten tepemden geçiyormuş hissi konusunda aynı şeyi söyleyemem.

Yani Atmos var diye gerçek tavan hoparlörlü bir sistem performansı beklememek lazım.

Bence sistemin zayıf noktası burası.

Futbol

Futbol konusunda beklediğimden daha iyi çıktı.

Stadyum atmosferi, seyirci sesleri ve özellikle arkadan gelen sesler çok güzel.

Normal TV yayınında surround modunu açınca bütün sistem devreye giriyor ve stadyum sesi salona güzel yayılıyor.

Futbol izlemek için özellikle başarılı buldum.

Aksiyon filmi

Patlama, silah, araç ve benzeri efektlerde baslar gayet güzel.

Subwoofer kendisini hissettiriyor ama baslar boğucu olmadığı için efektler birbirine girmiyor.

Arka kanal efektleri de oldukça güzel.

Diyalog ağırlıklı dizi

Burada zaten söylemiştim ama ayrıca yazayım:

Konuşmalar inanılmaz net.

Diyalog ağırlıklı dizilerde herhangi bir problem yaşamadım. Özellikle gece düşük sesle izlerken bile konuşmalar anlaşılır kalıyor.

Müzik

Burada da açıkçası şaşırdım.

Evde müzik için kullandığım başka ses sistemleri de var. Dolayısıyla soundbar'dan müzik konusunda çok büyük beklentim yoktu.

Ama S75TR bence bir soundbar'dan beklenmeyecek kadar iyi müzik çalıyor.

Vokaller güzel, baslar kontrollü ve sahne ayrımları da bence başarılı.

Tabii ayrı bir stereo sistemin yerini tutmaz ama “soundbar alacağım, arada müzik de dinlerim” diyorsanız bence üzmez.

Gece modu

Bunu da özellikle belirtmek istiyorum çünkü apartmanda yaşayanlar için önemli olabilir.

Gece modunu açtığınızda baslar ciddi şekilde azalıyor. Duvarları titreten etki kayboluyor ve ses daha kontrollü hale geliyor.

Bence oldukça kullanışlı.

Düşük ses seviyesinde de detaylar ve özellikle diyaloglar kaybolmuyor. Gece kullanımında bu konuda gerçekten başarılı buldum.

Kısaca artıları / eksileri

Artıları:

• Fiyatına göre çok başarılı surround
    • Arka hoparlörler gerçekten işe yarıyor
    • Diyaloglar çok net
    • Baslar kontrollü ve yeterli
    • Müzik performansı beklediğimden iyi
    • Gece modu başarılı
    • Uygulaması kullanışlı
    • Kurulumu kolay
    • Subwoofer kablosuz
    • Arka hoparlörler soundbar'a kablosuz bağlanıyor
    • Ses gecikmesi yaşamadım

Eksileri:

• Soundbar'da ekran yok
    • Arka hoparlörler için duvar montaj aparatı çıkmıyor
    • Atmos'ta yukarıdan gelen ses hissi çok güçlü değil
    • Gerçek tavan hoparlörlü bir Atmos sistemi bekleyenleri tatmin etmeyebilir

Sonuç

Ben 20.000 TL'ye aldım ve şu ana kadarki kullanımımda açıkçası memnunum.

Özellikle film + dizi + futbol ağırlıklı kullanıyorsanız bence başarılı bir sistem. 45 m² civarında salonda da bana göre yeterli oldu.

En çok beğendiğim tarafı surround performansı oldu. Arka hoparlörler “varmış olsun” diye konulmuş gibi hissettirmiyor, gerçekten ses sahnesine katkı sağlıyor.

En zayıf tarafı ise Atmos'taki yukarıdan gelen sesler. Helikopter/uçak/yağmur gibi efektlerde çevresel ses güzel ama yükseklik hissi zayıf.

Benim kullanımım için özetlersem:

Film: 8,5/10

Dizi: 8/10

Futbol: 8,5/10

Surround: 9/10

Diyalog: 9.5/10

Müzik: 8/10

Bas: 8/10

Atmos yükseklik efekti: 6/10

Gece kullanımı: 9/10

Fiyat/performans: 9,5/10

Benim açımdan 20.000 TL bandında, arka hoparlörlü ve ağırlıklı olarak film/dizi/futbol için kullanılacak bir sistem olarak S75TR parasını hak ediyor.

• Eğer dediğiniz gibi net ise center diyaloglar bu fiyata rakibi yok gibi bir şey

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.