Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (2000. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
25 Misafir (14 Mobil) - 11 Masaüstü14 Mobil
5 sn
40.849
Cevap
607
Favori
2.014.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
54. Sırada  bugün en iyi #19
Sayfa: önceki 19981999200020012002
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam biz de alabiliyor muyuz Türkiye'ye getiriyorlar mı o fiyata

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

bir arkadaşına getirtti sanırım belirtmeyi unutmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spongebob35 -- 23 Temmuz 2025; 20:1:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://app.hb.biz/zDicTpVzKlWE

Bu ayaklardan aldım. Kullanan var mi aramızda

• Samsung hw q990f kullanıcısıyım cihazı ilk açtığımda netflix üzerinde atmos içeriğini açtığımda barın ekranında atmos yazıyordu artık yazmıyor neden olabilir? Bu şekilde izlediğim içeriğin atmos olduğundan emin olamıyorum…

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

o içerikten atmos ses kaldırılmıştır başka açıklaması olamaz atmos yazması lazım yazmıyorsa bir şekilde bara gelen ses atmos değildir nedenini araştırmak lazım atmos olduğu kesin başka bir film veya dizi açarka deneyin türkçe dublajlarda olmayabilir orijinal sesi deneyin

Bilgisayarı bağlayıp dolby atmos uygulamasında demo açınca atmos yazdı. Efekler geçişler acaip farketti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byorkouk -- 23 Temmuz 2025; 23:43:40 >
  • byorkouk kullanıcısına yanıt
    Soundbar konusu ile ilgili paylaşılan tüm önemli bilgiler sayfayı yeni devralan arkadaş tarafından ilk mesaja toplandı. İstediğiniz ses demo linkleri de orada mevcuttur:

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160316347

Telefon: Samsung Galaxy Note 10 plus SM-N975F Şebeke: Vodafone Yazılım: Andr. 12 Official ROM Ultrabook: Samsung Ativ Smart PC Pro XE700T1C-H02TR Win10 TV: 55 inç LG OLED 55B9PLA Smart TV Soundbar: Samsung Soundbar HW-Q990D Oyun Konsolu: Xbox Series X 1 TB Fotoğraf Makinesi: Canon EOS 70D (Canon 18-135mm f:3.5-5.6 IS STM, 10-18mm f:4.5-5.6 IS STM, 50mm f:1.8 STM Lens)
  • Merhaba, Samsung HW-C450/TK Soundbar önerirmisin 5000 tl ücreti var

- Öncelikle arka kitlerin izleyiciye uzaklığı çok olmamalı.

- Soundbarınızın TV ile bağlantısını mevcut sahip olduğu en iyi bağlantı şekli olan optik bağlantı ile yapın.

- Ses ayarlarından arka kitlerin volümü makul seviyede artırılabilir.

- Beklentide olduğunuz ve verim alamadığınız içerik tüketimi şekli hangisidir? Uydu yayını, YouTube, Netflix tarzı stream servisleri, indirilmiş içerikler vs. ?

- Uydu yayınları stereo'dur. YouTube'a daha yeni sayılabilecek bir sürede çevresel ses desteği geldi; içeriklerinin 2-3 yıldan eski olanları, isminde her ne kadar surround yazsa bile stereo'dur. Ayarlarından kontrol ediniz. Bu içeriklerde arka kit devreye girmez; mod değişimi ile sanallaştırmanın da performansı olmaz.

- Stream servislerinin üyelik paketleri aynı zamanda içerik özelliklerini de belirliyor. Alt paketlerin çevresel ses desteği olmayabilir.

- En önemlisi izlenen stream veya indirilmiş içeriğin çevresel ses desteğinin olması. Stereo sesli bir içerik Standart Mod'da izlenirken arka kitler devreye girmeyecektir. Surround veya Adaptive Mod'da ise sanallaştırma olduğu için başarım az olacaktır.

- Gerek stream gerekse indirilmiş içerik çevresel sese sahip olsa bile sescinin özenine bağlı olarak kalitesi değişebilir. q70r ile swa-8500s kullanmış biri olarak bazı içeriklerde arka kitlerin performansına şaşırdığımı hatırlıyorum.

- Sisteminizi test için demo test içerikleri indirebilirsiniz. Linki ilk mesajda paylaşılmıştır.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160316347

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 24 Temmuz 2025; 11:48:4 >

• tayaydin kullanıcısına yanıt

Turgay Bey Merhaba,

Öncelikle mesajınız için teşekkür ederim.

Normalde bağlantıyı tek kumanda kullanabilmek için bluetoth ile yapmıştım fakat sonrasında optik kabloya geçtim çift kumandayla idare ediyorum.

Ses ayarlarında sadece rear kısmındaki sayıyı max hale getiriyorum. Haricinde bir ayar yapılıyorsa onu bilmiyorum. Mod olarak smart modu kullanıyorum.

Genel olarak Netflix kullanıyorum veya tarayıcıdan bir film açıyorum. (Netflixde üst paketi kullanıyorum Dolbye aktif oluyor içerik başladığında o yazıyı görüyorum.)

----

Hoparlorun konumu tv karşısındaki üçlü koltuğun sağ ve sol arka ayak ucunda duruyor.

Kulağımı yaklaştırdığımda sesi duyabiliyorum ama haricinde o sesi hiç bir şekilde duyamıyor ve hissedemiyorum.

ayak ucuna koyma koltuk kenarlarına veya yükseğe koy neticede çok güçlü cihazlar değil ki bunlar yerdeyken bile hissedebilesin

Yazdığınız kurulum ve içerik bilgisi noktasında başka da bir sorun gözükmüyor. Yalnız tarayıcıdan izlenen içerikler çok kanallı olmayabilir, onu ayrı tutuyorum.

Arka kitlerden beklenti bu noktada önemli. Her zaman aktif olması beklenemez. Sahnede vurgu olduğu zaman devreye girip diğer zamanlar pasif olabilir. Diğer türlü her yönden gelen ses bir süre sonra rahatsız edici oluyor. swa-8500s'de bu daha fazla öne çıkıyor...

Örneğin q70r + swa-8500s ikilisi ile sizin smart moda denk gelen Adaptive modu beğenerek kullanırken arka kitli q990d ile uzun süreli kullanamıyorum, standart modu tercih ediyorum.

O sebebten paylaştığım linkteki demo içeriklerini indirip test etmenizi tavsiye ederim. Bu içerikler özellikle çevresel ve atmos vurgulu sahneler içerdiğinden direkt ilginize hitap edecektir.

Telefon: Samsung Galaxy Note 10 plus SM-N975F Şebeke: Vodafone Yazılım: Andr. 12 Official ROM Ultrabook: Samsung Ativ Smart PC Pro XE700T1C-H02TR Win10 TV: 55 inç LG OLED 55B9PLA Smart TV Soundbar: Samsung Soundbar HW-Q990D Oyun Konsolu: Xbox Series X 1 TB Fotoğraf Makinesi: Canon EOS 70D (Canon 18-135mm f:3.5-5.6 IS STM, 10-18mm f:4.5-5.6 IS STM, 50mm f:1.8 STM Lens)

• Merhaba arkadaşlar..
    Swa 9200s arka kitlere ihtiyacım var.
    Yardımcı olursanız memnun olurum.
    Elinde olan varsa bana ulaşabilir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Türkiyede satılmayan bir ürün zor bulursun forumlarda filan gelen gidene aldırtman lazım yurtdışındanSOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 24 Temmuz 2025; 14:16:37 >

Aslında beklentim sizin belirttiğiniz gibi sürekli aktif olmasından ziyade vurgularda veya ses geçişlerinde devreye girmesi bunları hiç hissedemiyorum.

Yükseltme konusunu bir araştırayım aşağıdaki linkteki ayak uyumlu mudur? yada farklı bir tavsiyesi olan var mı?

Demo için bu akşam bir deneyeceğim. teşekkürler.

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel)
    SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel)trendyol.com
    ULTIMATE Camlı Ayarlanabilir Hoparlör Ayağı Surround Standı Spg-100-b-005 - Fiyatı, Yorumları
    https://www.trendyol.com/ultimate/camli-ayarlanabilir-hoparlor-ayagi-surround-standi-spg-100-b-005-p-107154225

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 24 Temmuz 2025; 16:45:49 >

• 
Sayfa: önceki 19981999200020012002
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.